«Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία, όχι για να αλλάξουμε σελίδα, αλλά για να γράψουμε, με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας, νέο βιβλίο για τούτο τον τόπο» τονίζει μιλώντας στην "Αυγή" η Ρένα Δούρου και επισημαίνει πως «στην Περιφέρεια Αττικής δείχνουμε εμπράκτως ότι η Αριστερά μπορεί όχι απλώς να διοικήσει αλλά να διοικήσει διαφορετικά, προς όφελος των πολιτών και όχι των συμφερόντων».

Η περιφερειάρχης Αττικής περιγράφει την αλλαγή πολιτικής στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

συνέντευξη στον Πέτρο Κατσάκο

* Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση επιχειρεί να δυναμιτίσει με κάθε τρόπο τις όποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει η Περιφέρεια σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, αναπτυξιακά έργα και προγράμματα κοινωνικού περιεχομένου. Πώς εκτιμάτε αυτή την στάση της κυβέρνησης και πώς σκοπεύετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια;
Τούτη η κυβέρνηση μετράει πλέον λίγες μέρες στην εξουσία. Είναι μια κυβέρνηση που έχει κηρύξει πόλεμο στους πολίτες. Που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο την οικονομία, σε βάλτωμα την αγορά, που έχει εκτινάξει την ανεργία. Που έχει, με λίγα λόγια, εξουθενώσει την κοινωνία. Αντιλαμβάνεστε ότι από το στόχαστρο αυτής της εξουσίας δεν μπορούσε να λείπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής, λόγω της νέας Περιφερειακής Διοίκησης και των κοινωνικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει.