Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η φωτιά και τι δεν καταλαβαίνουν οι κκ Βαλασόπουλος και Κωνσταντάτος


Όταν οι πολίτες των δήμων Ηλιούπολης και Ελληνικού-Αργυρούπολης ρωτάνε από πού ξεκίνησε η φωτιά της 17ης Ιουλίου και αν ήταν εμπρησμός, φυσικά

δεν υπονοούν ότι οι διοικήσεις των δύο πόλεων είναι εμπρηστές ή ότι ευθύνονται για την έναρξη της φωτιάς.

Οι διοικήσεις των δύο δήμων εγκαλούνται για τις ευθύνες τους για την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν -όχι για ενέργειες ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια της φωτιάς, αυτό μόνο εμπειρογνώμονες μπορούν να το πουν, αλλά- επειδή ακριβώς δεν πήραν έγκαιρα τα μέτρα που θα περιόριζαν τις ζημιές.

Οι διοικήσεις των δύο δήμων εγκαλούνται γιατί απλά πασχίζουν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες είτε με ψεύδη, είτε παραπλανώντας με τις απαντήσεις τους -κι αυτό είναι που εξοργίζει τους πολίτες.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα !...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Υπάρχει ελπίς;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός


Θα συμφωνήσετε ασφαλώς ότι τα πάντα ρει αυτή τη στιγμή. Και στην κοινωνία, και στο πολιτικό σκηνικό. Διότι κανείς δεν μπορεί ακόμα να ξέρει πότε και πώς θα εκδηλωθεί η αντίδραση όσων πληρώνουν τα σπασμένα (και) της νέας συμφωνίας.


Πόση θα είναι η αντοχή τους. Πώς θα αντιδράσουν, όταν φτάσει ο κόμπος των σκληρών μέτρων στο χτένι της υπομονής τους. Πώς θα είναι αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς θα είναι τα άλλα κόμματα κάτω από την πίεση νέων ρευμάτων.

Αν κυκλοφορείτε όμως έξω από τους στενούς μας κύκλους, θα έχετε την εμπειρία που καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις.

Παράνομες εργασίες διαμόρφωσης στη νήσο Υδρούσα


Φωτογραφία τραβηγμένη από την παραλία της Βούλας, στην οποία εμφανίζονται οι πρώτες διαμορφώσεις στην παραλία της Υδρούσας, έδωσε

στη δημοσιότητα σήμερα η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Από τη φωτογραφία αχνοφαίνεται η τοποθέτηση ομπρελών επί της παραλίας, πράξη που αντίκειται στη νομοθεσία, αφού επί της Υδρούσας δεν επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένης ακτής κολύμβησης.

Η ΡΙΚΙΠ τονίζει ότι επελέγη από τους επιχειρηματίες σκόπιμα η τωρινή περίοδος που συμπίπτει με τις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού του Δήμου, ώστε να αποφύγουν τους ελέγχους. Παράλληλα, η παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα.

Στο αρχείο ποινικές υποθέσεις εναντίον οφειλετών του ΟΑΕΕ

«Όσες ποινικές υποθέσεις εκκρεμούσαν σε όλη τη χώρα εναντίον οφειλετών του ΟΑΕΕ αποσύρονται, μπαίνουν στο αρχείο», σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

«Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που αδυνατούν να καταβάλουν και τις δικές τους εισφορές» είπε ο κ. Πετρόπουλος, τονίζοντας πως ήταν κοινωνική αναγκαιότητα η απόσυρση των διώξεων, αλλά και διευκρινίζοντας ότι στο εξής δεν θα υποβάλλονται μηνυτήριες αναφορές.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως οι συντάξεις του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν κανονικά, την 1η Αυγούστου.

Όλο το ηχητικό εδώ.

Ένοπλη ληστεία στα Αστέρια Γλυφάδας

Ληστεία σε γνωστό κλαμπ της παραλιακής, στο χώρο που είναι τα Αστέρια Γλυφάδας, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58, σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα.

Άγνωστος μπήκε στο νυχτερινό κέντρο και, με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από υπάλληλο τσάντα με μεγάλο
χρηματικό ποσό.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Πηγή: geitoniamou.gr

Όπως ήρθε ο Καραμανλής το 1974...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 24.07.2015

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης για την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου στον Υμηττό (video)

Η πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στον Υμηττό και στην πόλη μας. Το μεγαλύτερο μέρος του βουνού πάνω από την Αργυρούπολη κάηκε. Τέτοια ζημιά έχει να γίνει πάνω από 3 δεκαετίες.

Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια αυτής της πυρκαγιάς και πόσο μπορεί να σχετίζονται με σκόπιμη υποβάθμιση του βουνού, για να διευκολυνθεί η υλοποίηση διαφόρων έργων.

Κανένας αρμόδιος φορέας ή αρχή, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου μας, δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση, πολύ περισσότερο να κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στα αποκαΐδια.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 22ης του Ιούλη η παράταξή μας έκανε τις παρακάτω επισημάνσεις - προτάσεις:

Από σήμερα η Κάρτα Αλληλεγγύης

Ξεκίνησε η διανομή από τα ΚΕΠ των καρτών αλληλεγγύης, οι οποίες ενεργοποιούνται από σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα περίπου 5.000 εξουσιοδοτημένα καταστήματα τροφίμων.

Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης, η πίστωση της οποίας εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, θα μπορούν να προμηθεύονται κάθε μήνα, έως το τέλος του χρόνου τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Για τη φωτιά στον Υμηττό: και ευθύνεται, και ψεύδεται, και απειλεί η διοίκηση Κωνσταντάτου

Τα δημοσιεύματα του Sinergasia.gr για τη μη εφαρμογή των όρων της σύμβασης για την αποψίλωση του βουνού από την εταιρεία ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ και για τη μη λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας την ημέρα της πυρκαγιάς, ενόχλησαν σφόδρα τη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Για την αποψίλωση των παρυφών του Υμηττού

Σε ότι αφορά το έργο αποψίλωσης, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός ανέφεραν ότι η εκτέλεση της σύμβασης από την εταιρεία κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στο 90% - 95% και εξαπέλυσαν μύδρους κατά του sinergasia.gr ότι παραπληροφορεί την κοινή γνώμη.