Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Δεν έχουμε άντερα... Μάς τα έχουν βγάλει με τα εμετικά που λένε και γράφουν


Πρώτη φορά καλούνται πολίτες σε κινητοποίηση για κατάληψη δημόσιου χώρου
προκειμένου να τον αποδώσουν σε ιδιώτη

Νέος τριώροφος βρεφονηπιακός σταθμός στην Ηλιούπολη

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής με τον Δήμο Ηλιούπολης, με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού επί της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος του Δήμου Ηλιούπολης», προϋπολογισμού 2.860.000 ευρώ.

Η κατασκευή του έργου καθίσταται αναγκαία λόγω των αυξητικών πληθυσμιακών τάσεων του Δήμου και του αριθμού των αιτήσεων για εγγραφή ή επανεγγραφή βρεφών και νηπίων σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που είναι τριπλάσιος από τον αριθμό εξυπηρετούμενων παιδιών.

Επιπλέον, η λειτουργία της νέας αυτής μονάδας προβλέπεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας άμεσα, μέσω της απασχόλησης ατόμων στο σταθμό αλλά και έμμεσα, μέσω της αποδέσμευσης των γονέων.

Κυβέρνηση: Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου τα νομοσχέδια @ η διαπραγμάτευση δεν είναι... παίξε γέλασε

Τα νομοθετήματα που δρομολογεί η κυβέρνηση (Ασφαλιστικό - Φορολογικό) κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνουν, είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από την δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ προωθούνται, προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Σε ότι αφορά την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας. Ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει εκ προοιμίου τα μέτρα, τα οποία απορρέουν από μια συμφωνία, που η ίδια έχει ψηφίσει. Και, μάλιστα, όταν η ίδια είχε δεσμευτεί σε 20 δισ. περισσότερα.