Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αντίθετη η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τα «Αστέρια»

Τη διαφωνία της εκφράζει η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να εγκρίνει τη ΜΠΕ για τα «Αστέρια».

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της κίνησης: 

Η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» εκφράζει την ριζική της αντίθεση και διαφωνία για την απόφαση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής που ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που κατέθεσε η εταιρεία ΝΑΥΣΙΚΑ ώστε η τελευταία να προχωρήσει τα «επενδυτικά» της σχέδια στο σύνολο της έκτασης για την «ανάπτυξη» τουριστικού συγκροτήματος.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση και τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της κ. Δούρου. Με την απόφασή τους αυτή, φάνηκαν ασυνεπείς και ανακόλουθοι με τις αρχές και τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους. Πόσο μάλλον όταν πολλοί από αυτούς έχουν συμμετάσχει μαζί μας σε αγώνες για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της δημόσιας γης τόσο γενικότερα όσο και του συγκεκριμένου χώρου των Αστεριών Γλυφάδας.

Μοσχάτο: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Πολιτιστικό Κέντρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος", την Παρασκευή 27 Μαρτίου


Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στη Νέα Σμύρνη

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, το φαρμακείο που βρίσκεται στην λεωφόρο  Ελ. Βενιζέλου 14 (δίπλα στο δημαρχείο) δέχθηκε επίθεση από νεαρό που κρατούσε όπλο.

Σύμφωνα με την φαρμακοποιό μπήκε μέσα, έβγαλε το όπλο και είπε «άδειασε όλο το ταμείο, δεν πρόκειται να κάνω
κακό σε κανέναν». Άγνωστο παραμένει αν διέφυγε πεζός ή με μηχανάκι.

Από τα περιστατικά που μ'ας ξαφνιάζουν όλους, καθώς στο σημείο υπήρχε πολύς κόσμος και κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβη.

Πηγή: www.neasmyrnilive.gr

Οι φίλες του Δικτύου Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ, πήγαν καφενείο

Την Κυριακή 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι φίλες του Δικτύου Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ, συγκεντρώθηκαν στο καφενείο Γραμμόφωνο για να τιμήσουν τη μέρα και να διασκεδάσουν.

Στο χώρο του καφενείου -παραδοσιακά χώρος συγκέντρωσης αντρών- παραβρέθηκαν πάνω από 60 γυναίκες, φίλες του δικτύου και άτομα που δεν είχαν πρότερη επαφή με την ΠΡΑΞΗ.


Η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και με χαρά κάνουμε λόγο για μία επιτυχημένη εκδήλωση, η οποία κάλυψε - με την εξασφάλιση εσόδων από τη βραδιά- τα λειτουργικά έξοδα του δικτύου για κάποιους μήνες. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Όλες οι προμήθειες του δήμου γίνονται από την τοπική αγορά;

Η διοίκηση του δήμου Ελληνικού, αποφάσισε ότι οι εκδρομές των ΚΑΠΗ -κατά παρέκκλιση με όσα εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα- θα πρέπει να πραγματοποιούνται από πρακτορεία

Αναρωτιόμαστε, οι προμήθειες του δήμου γίνονται όλες από την τοπική αγορά;

Το ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το sinergasia.gr όπως φαίνεται δεν άρεσε στους διοικούντες που για ακόμα μια φορά εξέφρασαν τα... παράπονά τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Εκτός Πλάνου»: «Δήμαρχε, τις απειλές και τις λάσπες σας αλλού…»

Σφοδρή επίθεση στη διοίκηση Κωνσταντάτου εξαπολύει η δημοτική αντικαπιταλιστική κίνηση «Εκτός Πλάνου», με αφορμή τα εγκαίνια παιδικής χαράς και την στοχοποίηση που δέχθηκαν μέλη της κίνησης από τον ίδιο τον δήμαρχο «για υβριστικά προς το πρόσωπο και την οικογένειά του συνθήματα που γράφτηκαν σε τοίχο», όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 22/3 το μεσημέρι ομάδα συντρόφων από την αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ πήγαμε στην φιέστα που είχε διοργανώσει ο δήμαρχος για τα εγκαίνια μετά από ανακαίνιση  παιδικής χαράς προκειμένου να ενημερώσουμε με κείμενο της κίνησης μας την τοπική κοινωνία σχετικά με τις χορηγίες που χρησιμοποιεί ο δήμος από τράπεζες (Πειραιώς), μεγάλες εταιρίες (Σκλαβενίτης) αλλά και ομίλους (Lamda Development) έτσι ώστε να γίνουν αυτές οι ανακαινίσεις.

Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καλεί μέλη και φίλους/ες σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα συζήτησης:
"Κόμμα - Κυβέρνηση - Κοινωνία, Όψεις μιας ιδιότυπης σχέσης"
με εισηγητή τον Ανδρέα Καρίτζη, Δρ. φιλοσοφίας του Παν.Αθηνών, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ

την Δευτέρα 30 Μάρτη 2015, στις 7:30μμ. στην Πνευματική Εστία Βούλας (Αγ.Ιωάννου 3)

Απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στον ρ/σ "105,5 στο κόκκινο"

Εμείς, οι εργαζόμενοι στον «105,5 Στο Κόκκινο» από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού τον Φεβρουάριο του 2006 εργαστήκαμε και υπερασπιστήκαμε με επαγγελματική ακεραιότητα και σθένος την επιλογή μας να δημιουργήσουμε ένα μέσο ενημέρωσης διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Ένα μέσο ενημέρωσης με μικρόφωνα ανοικτά σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση, ένα μέσο που θα δίνει «φωνή» σε κάθε κίνημα για τη διεύρυνση των πολιτικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ένα μέσο που θα αντιστέκεται στον φασισμό και τους υποστηρικτές του.

Μαύρο σκέτο, χωρίς κόκκινο


Συνεχίζεται η κατάληψη έστω κι αν το πρόγραμμα
που κάνουν οι αντιεξουσιαστές δεν βγαίνει
πλέον στον αέρα. /
EUROKINISSΙ
Συνήθως οι καταλήψεις σε διάφορα ΜΜΕ κρατούν συμβολικά κάποιες ώρες. Ούτε καν ώρες. Εδώ όμως, η κατάληψη στον «105.5 Στο Κόκκινο» από αντιεξουσιαστές, το ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έκλεισε 24ωρο.

Και συνεχίζεται ακόμα και τώρα (πρωί Τρίτης, ξεκίνησε Δευτέρα νωρίς-νωρίς). Συνεχίζεται έστω κι αν το πρόγραμμα που κάνουν οι αντιεξουσιαστές δεν βγαίνει πλέον στον αέρα. Ούτε στα FM (στους 105.5 αναμεταδίδεται ο «Κόκκινος» Θεσσαλονίκης) ούτε στο internet μέσω live streaming. Το θέμα είναι πως οι καταλήψεις εξαπλώνονται, σειρά πήρε τώρα και ο «102.8 Στο Κόκκινο» Καβάλας.

Θεμιτές οι καταλήψεις των αντιεξουσιαστών ακόμα και σε ΜΜΕ που πάντοτε ήταν ανοιχτά σε αυτούς. Όπως ο «105.5 Στο Κόκκινο». Αλλά να μην δεχτούμε και αυτό που λένε για το συγκεκριμένο ραδιόφωνο, μην τρελαθούμε κιόλας: «Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής: το “Κόκκινο” είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εντάξει, συγγνώμη, αλλά εδώ γελάμε.

Υπουργός Παιδείας: «Η ελληνική επανάσταση υπήρξε μια έξοχη στιγμή της άνοιξης των λαών»

Κείμενο που απευθύνεται στους μαθητές για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 έστειλε, στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Η πρωτοτυπία είναι ότι δεν προστάζει να αναγνωστεί στα παιδιά. Με σημείωση, στο τέλος του κειμένου του, που απευθύνεται στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, αναφέρει:
 
"Παρακαλώ να το χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση σας, όπως νομίζετε ότι μπορεί να συμβάλει στο παιδαγωγικό σας έργο".
 
Προς τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων της χώρας

Με δυο παρελάσεις σε Ελληνικό και Αργυρούπολη η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Η παρέλαση στην Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφ. Ιασωνίδου με κατεύθυνση από την οδό Αμαζόνων έως την οδό Ριζούντος  στις 11:00 π.μ. και της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθεί στη οδό Μαρίνου Γερουλάνου με κατεύθυνση από την οδό
Στ.Σαράφη μέχρι και την οδό Μακεδονίας στις  11.30πμ.
 
Η εκφώνηση του πανηγυρικού θα γίνει στο Ελληνικό από την κ. Χαρά Λαμπρινού, δημοτική Σσύμβουλο και στην Αργυρούπολη από την κ. Ηρώ Κατσαρού, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης .

Πάντως όπως σχολιάζεται ήδη η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου, απ’ ότι φαίνεται, προσγειώθηκε  στην πραγματικότητα ήδη από τους πρώτους μήνες που διοικεί τον Δήμο όσον αφορά το θέμα των ξεχωριστών παρελάσεων.

Ένα θέμα για το οποίο δεν είχε σταματήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι επιλέγει τον εορτασμό της επετείου στις δύο κοινότητες «λόγω εμμονής του Χρήστου Κορτζίδη να χωρίζει την πόλη ακόμη και σε αυτό» και παρά τις υποσχέσεις που έδινε για μια παρέλαση από τη στιγμή που θα εκλεγεί ο ίδιος δήμαρχος.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η "εμμονή να χωρίζει την πόλη" και "τι δεν καταλαβαίνετε", κύριε Κωνσταντάτε;

25 Μαρτίου 2014: "Του χρονου μια παρελαση μονο στο δημο μας"

Καλλιθέα: Προβολή της ταινίας "Σίσσυ, η κλεμμένη αυτοκράτειρα", την Κυριακή 29 Μαρτίου

Η ταινία "Σίσσυ, η κλεμμένη αυτοκράτειρα" θα προβληθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 8.00μμ στον κινηματογράφο "Καλυψώ" στην Καλλιθέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

του Μάικλ Χέρμπιγκ

Υπόθεση:

Η Σίσσυ και ο αυτοκράτορας Φραντς είναι ένα τολμηρό ζευγάρι σ’ έναν αστραφτερό κόσμο. Έναν κόσμο απόλυτης πληρότητας και τόσο αρμονικό, που για κάποιους από μας θα ήταν ακόμα και... άβολος. Όλα είναι... τέλεια. Έχουν τόσα λεφτά, που θα μπορούσαν να τα καίνε στο τζάκι, και τόσες τρούφες σοκολάτας, που θα μπορούσαν να παίζουν γκολφ!

Καλλιθέα: Προβολή της ταινίας "Σαίξπηρ vs Θερβάντες", την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου

Η ταινία "Σαίξπηρ vs Θερβάντες - Miguel And William" θα προβληθεί την Παρακευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.00μμ στον κινηματογράφο "Καλυψώ" στην Καλλιθέα.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

O Μιγκέλ Θερβάντες και ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, τη Λεονόρ! Όταν εκείνη φεύγει από το Λονδίνο προκειμένου να παντρευτεί, ο εραστής της Γουίλιαμ δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια!
Σκηνοθεσία: Ινές Παρί

Ηθοποιοί: Έλενα Ανάγια, Χουάν Λουίς Γκαγιάρντο, Γουίλ Κεμπ

Βιβλιοπαρουσίαση: "Μια αιωνιότητα θα περιμένω την στιγμή σου" της Γιώτας Τσερτεκίδου, το Σάββατο 28 Μαρτίου

Η Τσερτεκίδου Παναγιώτα του Γεωργίου και της Αναστασίας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και έζησε μέχρι τα δώδεκα της χρόνια, έπειτα εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα με την οικογένεια της.

Τελείωσε σχεδιάστρια έργων υποδομής.

Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας δύο τμημάτων, καθώς και μαθήματα ζωγραφικής δύο χρόνια.

Τον Μάιο του 2013 συμμετείχε με το "Απλανές βλέμμα" στον  8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Εφήβων-Ενηλίκων και πήρε Τιμητική  Διάκριση από την Λογοτεχνική-Συγγραφική ομάδα  "Ιδεόπνοον", τις "Πνοές Λόγου & Τέχνης", "iamvosart" και την εφημερίδα "Πνοές Πολιτισμού".

Το 2013 συμμετείχε στην Ποιητική Ανθολογία των εκδόσεων Πνοές Λόγου & Τέχνης.

Το 2014 συμμετείχε στις Ερωτικές Γραφές, Ημερολόγιο 2014 των εκδόσεων Πνοές Λόγου & Τέχνης.

Έχει συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με Ποιητές της Πιερίας σε συνεργασία με το "Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας" των Artistas Balkan.

Έχει πάρει έπαινο για την συμμετοχή στον 1ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας .

Η Γιώτα Τσερτεκίδου γράφει Ποίηση από μικρή ηλικία, έχει στην συλλογή της παιδικά και εφηβικά ποιήματα.

Το βιβλίο Ποίησης ‘’Μια αιωνιότητα θα περιμένω την στιγμή σου’’ είναι το πρώτο της πνευματικό παιδί.

Πηγή: giotatsertekidou.blogspot.gr

Προς τους καταληψίες του ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Προς τους καταληψίες του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» (είτε βρίσκονται ακόμη μέσα, είτε αν έχουν αποχωρήσει τούτη την ώρα...)

- Πώς θα σας φαινόταν, αν στα δικά σας στέκια
εισβάλλανε κάποιοι με το στανιό, σας πέταγαν έξω και αναμετάδιδαν, έστω με ντουντούκες, τις δικές τους αλήθειες;

- Τόσα χρόνια «κινήματος», γιατί βρε παιδιά, δεν αξιωθήκατε να κάνετε έναν δικό σας ραδιοσταθμό;

- Καταλαμβάνετε τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» τώρα, τα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο καιρό, εκ του ασφαλούς. Γιατί και εσείς ξέρετε πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σαν τις προηγούμενες, (ακόμη τουλάχιστον...).

Κύκλοι διαλέξεων στο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: Εντυπώσεις από την 1η - η 2η διάλεξη την Παρασκευή 27 Μαρτίου

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, Γεννηματά 71, Αγ. Τρύφωνας παρακολουθήσαμε τη διάλεξη του επίκουρου καθηγητή του πανεπιστημίου Κρήτης Θωμά Νουτσόπουλου με θέμα «Η περίοδος Τρομοκρατίας (1793-1794) στη Γαλλική Επανάσταση. Ο χαρακτήρας της βίας - η σχέση βίας και εισαγωγής ηθικοπολιτικών αξιών - οι θεωρητικές αντιδράσεις στο φαινόμενο της Τρομοκρατίας».


Μία διάλεξη μεστή και ζωντανή, διαφορετική θα λέγαμε, με παραδείγματα που αφορούσαν τόσο στην οπτική με την οποία έβλεπαν τα πράγματα οι έχοντες την εξουσία τη συγκεκριμένη περίοδο, τις προσεγγίσεις των φωτεινών πνευμάτων του Κάντ και της εγελιανής  φιλοσοφίας όσο και στο τι τελικά προσέφεραν όλες αυτές οι ζυμώσεις της συγκεκριμένης περιόδου στο γαλλικό έθνος  και στο παγκόσμιο στερέωμα.

Επισημάνθηκε από τον ομιλητή και από τις παρεμβάσεις και τη συζήτηση που διενεργήθηκε ότι μέσα από μια επανάσταση, παρόλη την αντίδραση και τη βία που τη συνοδεύει, αλλάζει η κοινωνική δομή.

Ο αντίκτυπος αυτών των ριζικών αλλαγών της επαναστατικής διαδικασίας γίνεται «φάρος» για την εκπλήρωση και κατοχύρωση των αξιών που αναδεικνύει και πρεσβεύει.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη διάλεξη την Παρασκευή 27 Μαρτίου με θέμα: «Μορφές βίας κατά τη μετάβαση στη νεωτερικότητα: η λεγόμενη πρωταρχική συσσώρευση του κεφαλαίου (Κ. Μαρξ) - α' μέρος».


Ρένα, Νίκος

Τα graffiti στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη (photos)

γράφει ο Γιώργος Λαουτάρης


Τέχνη ή βανδαλισμός; Αυτοαναφορικότητα ή επικοινωνία; Αυτά τα διλήμματα έρχονται στο νου κάθε φορά που αντικρίζει κανείς τα γκράφιτι στους τοίχους.

Επιγραφές σε ένα ακατονόητο κώδικα
συνήθως, με σχήματα και χρώματα που παραπέμπουν σε μια πολύ ζωηρή φαντασία, τα γκράφιτι στις πόλεις είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι παράλληλα με τη συμβατική καθημερινότητα, μια γενιά με ανησυχίες προσπαθεί να εκφραστεί εκτός του δοσμένου πλαισίου. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση στον κανόνα.

Βέβαια, δεν είμαστε στη δεκαετία του 1980, όταν οι δρόμοι της Νέας Υόρκης γέμιζαν με γραφικά καλλιτεχνών όπως ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά, με μηνύματα για την αποικιοκρατία και την ταξική πάλη. Η εποχή της αποπολιτικοποίησης δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την underground κουλτούρα, που κινείται πλέον σε περισσότερο αισθητικούς και ιδεαλιστικούς δρόμους.

Απάντηση στη διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Αν θέλουν να μάθουν, ας ρωτήσουν πρώτα»

γράφει η Τάμμυ Κοντογιώργου


Άλλη μια φορά η διοίκηση του Δήμου βλέπει φαντάσματα και αναφέρεται σε «Ιεροσυλία κατά της ιστορίας της κινηματογραφικής λέσχης του Δήμου από την αντιπολίτευση». Μάλλον βλέπουν στον ύπνο τους μάχες με ασπίδες και τόξα ενάντια στον Χρήστο Κορτζίδη. Τι εφιάλτης θεέ μου!!!

Σας παραθέτω το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και μου απευθύνεται και προσωπικά:
«Όλοι οι Αργυρουπολίτες θυμούνται την κινηματογραφική λέσχη του δήμου , όταν το 1986 στα πλαίσια της πολιτιστικής της επιτροπής , την συγκρότησε μια παρέα προσωπικοτήτων που αγαπούσαν τον κινηματογράφο.