Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη δυνατότητα αριστερής διεξόδου απέναντι στην αντικοινωνική δεξιά πολιτική

Δημοσιεύθηκε απόψε η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου.

Στο σκέλος που αφορά το διεθνές περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει την κρισιμότητα της χρονιάς που διανύουμε για την πορεία του τόπου, της Ευρώπης και των διεθνών σχέσεων και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σ' ένα αποσταθεροποιημένο τόξο.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) είπαν ομόφωνα «όχι» στην επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά
μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Με την παραπάνω αιτιολόγηση, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου.

Πάνος Σκουρλέτης: Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει ο διάλογος για την άρση της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα το ζήτημα της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, που ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ουσιαστικά παρέχουν εργασία αορίστου χρόνου, αναγκάζονται να εργάζονται με πολλές ταχύτητες.

Αυτό ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ για άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στην κάλυψη της δαπάνης για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

Μήνυση της Μάγδας Φύσσα για την ειρωνική φράση "πού είναι τώρα ο Παύλος;" που της είπε χρυσαυγίτης

Μήνυση πρόκειται να υποβάλλει η Μάγδα Φύσσα για φραστική επίθεση που δέχθηκε από χρυσαυγίτη κατά την διάρκεια των επεισοδίων, που έγιναν το πρωί στο Εφετείο
κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η μητέρα του 34χρονου μουσικού, που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, καταγγέλλει πως κατά την διάρκεια των έντονων γεγονότων που σημειώθηκαν το πρωί, κάποιος από το κοινό της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκε σε αυτήν λέγοντάς της ειρωνικά, "που είναι τώρα ο Παύλος;"

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο στο ζεύγος Παπαντωνίου

Η ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, επικυρώθηκε σήμερα.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμ. 175/2017 απόφασή του επαναβεβαίωσε την ποινή, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετέχουν στα οφέλη της οικονομικής προόδου

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), Νάσος Ηλιόπουλος, εκπροσωπεί το υπουργείο Εργασίας στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Η Ευρώπη χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς - ήρθε η ώρα για τη δική μας ανάκαμψη», σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Το διεθνές συνέδριο της ETUC, με τη συμμετοχή υπουργών Εργασίας, συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη, σηματοδοτεί την έναρξη της καμπάνιας της συνομοσπονδίας για το έτος 2017, που αποσκοπεί στην ανάδειξη του αιτήματος για αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων, με στόχο την απάλειψη των ανισοτήτων στη γηραιά ήπειρο.

Μοσχάτο: Η ταινία «Χαίρε Καίσαρ!» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της τον Φεβρουάριο με την κωμωδία «Χαίρε Καίσαρ!», (2016, Έγχρωμο, 106΄) των αδερφών Κοέν.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Άνω Γλυφάδα: «Αρχαία ελληνική πόλη και πολιτική θεωρία - Παρουσίαση και ανάλυση κλασικών κειμένων». Το πρόγραμμα


Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ ξεκινάει για τρίτη συνεχή χρονιά κύκλος διαλέξεων στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ (Γεννηματά 71).


Στον 3ο κύκλο μέσα από οκτώ διαλέξεις ο επικ. καθηγητής Θωμάς Νουτσόπουλος πραγματεύεται την αρχαία ελληνική πόλη και πολιτική θεωρία με παρουσίαση και ανάλυση κλασικών κειμένων.

Η ταινία «Η Θάλασσα Μέσα Μου» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Την Ισπανική ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ «Η Θάλασσα Μέσα Μου - Mar Adentro» θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.
 
Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, δίπλα στη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που
του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του.

Εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων στο «Αττικόν» από τον Παύλο Πολάκη

Τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων στο «Αττικό» νοσοκομείο εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τον οποίο περίμεναν εργαζόμενοι του νοσοκομείου που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση του ιδρύματος. 

Η ΜΑΦ Παίδων της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 11 Ιανουαρίου και αποτελεί τη μοναδική μονάδα τέτοιου είδους σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Προς έκδοση παραχωρητηρίων 12.000 κατοικιών σε δικαιούχους του τέως ΟΕΚ

Υπεγράφη, από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η απόφαση για τον καθορισμό ενιαίας τιμής μονάδας
παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών του τέως ΟΕΚ.

Η υπουργική απόφαση αφορά 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα με 12.000 κατοικίες, για τις οποίες εκκρεμούσε επί χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις από το 1978, η έκδοση παραχωρητηρίων.

Πέθανε ο ζωγράφος και χαράκτης Γιώργος Ιωάννου

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο ζωγράφος και χαράκτης Γιώργος Ιωάννου, σημαντικός εκπρόσωπος της ποπ αρτ στην Ελλάδα.

Με πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Γιώργος Ιωάννου εκτός από τη ζωγραφική ασχολήθηκε και με τη χαρακτική.

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκρηκτική κατάσταση με ανταλλαγή συνθημάτων και απειλή σύρραξης εντός της δικαστικής αίθουσας, οδήγησε γι ακόμη μία φορά στη διακοπή της δίκης της Χ.Α..

Το δικαστήριο αποσύρθηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.

Χρέωσε στην κυβέρνηση τις απαιτήσεις των δανειστών

Την άποψη τού κόμματός του ότι η θέση τής Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη μετέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος CDU.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην καγκελάριο πως «για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη». Και συμπλήρωσε:

Να αθωωθούν οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ - Ανακοίνωση που σπιλώνει το συνδικαλιστικό κίνημα

Με μοναδικό «επιχείρημα» το ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια (!) από το αδίκημα, η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ) ζητεί
από την πολιτεία να κάνει τα στραβά μάτια και να συνεχίσει να κρατά στα δημόσια νοσοκομεία εργαζόμενους που προσελήφθησαν, αν και είναι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία!

Όπως σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της για τη νέα πρόκληση της ΠΟΕΔΗΝ:

Η ελληνική ταινία «Μαύρο Λιβάδι» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Με τη βραβευμένη ταινία «Μαύρο Λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Ημέρα των ερωτευμένων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με την προβολή της ταινίας «Χαμένοι στη μετάφραση», αλλά επίσης χορεύοντας και τραγουδώντας με τους «The Wedding Singers», γιορτάζει την ημέρα των
ερωτευμένων 14 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ θα προβληθεί η βραβευμένη, με όσκαρ σεναρίου, ταινία της Σοφία Κόπολα «Χαμένοι στη μετάφραση», μία αναπάντεχη ερωτική ιστορία για τις πιθανότητες της ζωής.

Baba Zula: Η συνάθροιση είναι ο φόβος όσων θέλουν να μας διαιρέσουν. Αντίσταση! - 18 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205

Στις 18 Φεβρουαρίου οι Baba Zula ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους «London Afrobeat Collective» και «Ρόδες United» σε μια συναυλία στο Gagarin 205.
 

Με την ευκαιρία της αθηναϊκής τους εμφάνισης μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μουσική τους, την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία και τη σχέση τους με το ελληνικό κοινό.

"Μπράβο, μπράβο δήμαρχε... Συγχαρητήρια!", βροντοφώναξαν χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Βάρναλη


Πλατεία Βάρναλη, μια από τις κεντρικότερες πλατείες της Αργυρούπολης...
Περνάω και ξαναπερνάω, το ίδιο χάλι...

Πόσες μέρες θέλουν για να καθαρίσουν και να φτιάξουν το συντριβάνι
που καθάρισαν και έφτιαξαν πριν λίγους μήνες;;;

Παύλος Πολάκης: Έλα τώρα να μας πεις για ΜΕΘ, Άδωνι Γεωργιάδη (video)

Σε ανάρτησή του στο facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεν συγκρίνει απλώς στοιχεία για τις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που λειτουργούν σήμερα σε σχέση με αυτές που υπήρχαν την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, αφήνει τον Άδωνι να πει την αλήθεια...

Στο βίντεο που ακολουθεί ο ίδιος Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται πως επί των ημερών τους οι ανοικτές κλίνες ΜΕΘ ήταν 470.

Τέλος το παράβολο 46 ευρώ των ΚΕ.Π.Α. για τους ανασφάλιστους με εγκύκλιο που υπογράφει η Θεανώ Φωτίου

Απαλλάσσονται από την καταβολή του παραβόλου των 46,14 ευρώ οι ανασφάλιστοι για την εξέτασή τους από Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

Θεσμοθετήθηκε η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46,14 ευρώ για τους ανασφάλιστους και άπορους που είναι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη και αιτούνται την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), όπως ορίζει εγκύκλιος που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Τα θύματα του Τσίπρα

του Θανάση Καρτερού

Είδα κι άκουσα τη συζήτηση περί διαφθοράς στη Βουλή και, όπως κι εσείς φαντάζομαι, κατάλαβα κάποια πράγματα παραπάνω από κείνα που ήξερα.

Πώς δούλευε το σύστημα, πώς έβαζε από τη μια μεριά η μηχανή ανθρώπους, ιδέες, νόμους κι αστυνόμους κι έβγαζε από την άλλη χρήμα κι εξουσίες, για παράδειγμα.