Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Επτά σημαντικά έργα, προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ, για την πόλη του Αγίου Δημητρίου

Η αλλαγή του χρόνου βρίσκει το Δήμο Αγ. Δημητρίου σε έντονη δραστηριότητα, στη διαρκή προσπάθειά του για την εξέλιξη της πόλης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της.

Η προσπάθεια αυτή αποτυπώνεται αυτή την περίοδο με επτά σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες του 2016 ή πρόκειται να δημοπρατηθούν κατά τις πρώτες ημέρες του 2017, προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ηλιούπολη: Πολιτιστικές Διαδρομές, Ιανουάριος - Μάιος 2017

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» διοργανώνει επισκέψεις
σε μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και σε μουσεία και μνημεία, με ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου.

Οι "διαδρομές" που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2017 είναι:

Αλλαγή Δημοτικού Φωτισμού στα 3Β: Από “σκάνδαλο” …ευκαιρία

του Γιώργου Λαουτάρη *


Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα τροπή πήρε η υπόθεση αλλαγής του δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας που δρομολογήθηκε προ μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έργο συγκέντρωσε όσο κανένα άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της δημοτικής περιόδου τα πυρά της αντιπολίτευσης, διότι ο συνολικός του προϋπολογισμός, 4,2 εκατομμύρια ευρώ, κρίθηκε υπερβολικός για να χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο, ενώ επιλογή της διοίκησης Κωνσταντέλλου ήταν η σύναψη ενός ισόποσου δανείου.

Στις 23 Φεβρουαρίου η επίσημη τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ώστε στις 23 Φεβρουαρίου του 2017 να πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παράδοσης.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση το Ίδρυμα Νιάρχος «αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ, αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού».

Ο πολιτισμός ξεκινάει από την καθαριότητα - Σχόλιο των Ο.Μ. Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο λαός μας λέει ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και εμείς πως από εκεί ξεκινάει ο πολιτισμός", σχολιάζει η Επιτροπή Πολιτισμού των Οργανώσεων Μελών Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Θέατρο Ολυμπίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Επίσκεψη της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελληνικού

Επίσκεψη στη δομή προσφύγων του Ελληνικού, πραγματοποίησε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης
Μεταναστών (ΣΕΜ) της πόλης Ελένη Χατζηδημητρίου, προκειμένου να παραδώσουν στα προσφυγόπουλα παιχνίδια, βιβλία και μπάλες ποδοσφαίρου.

Τα παιχνίδια και τα βιβλία συγκεντρώθηκαν, αντί εισιτηρίου στον αγώνα αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, της Θύελλας και του Αγ. Δημητρίου.

Τη χρηματοδότηση εργασιών σε τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης υπέγραψε η Ρένα Δούρου

Την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση με 85.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής για επισκευές και βελτιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο τριών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις στους υπαίθριους χώρους τριών Βρεφονηπιακών Σταθμών με στόχο την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Κι άλλοι «γαλάζιοι» δήμαρχοι σε υπόθεση κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος - Το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Ως «μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε υπό εξέταση υπόθεση που αφορά δημόσιο χρήμα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπλοκή του δημάρχου Ευόσμου-
Κορδελιού, Πέτρου Σούλα, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, καθώς και του πρώην δημάρχου, Ευστάθιου Λαφαζανίδη, σε σκάνδαλο που αφορά ποσό ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Διερωτώνται, μάλιστα, «αν η «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει και τη λογοδοσία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, από την οποία έχει ζημιωθεί ενδεχομένως με εκατομμύρια ευρώ ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

Θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες στη Νότια Αθήνα

Θερμαινόμενους χώρους για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν δημιούργησαν δήμοι της Αττικής.

Οι χώροι αυτοί, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, όπως της έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής θα ανανεώνονται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές και θα εμφανίζονται παρακάτω.

Καταδικάσθηκαν για δωροληψία και δωροδοκία οι πρ. δήμαρχοι Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης και Στέλιος Λανδράκης

Με την καταδίκη δύο πρώην δημάρχων γράφτηκε ο επίλογος της λεγόμενης υπόθεσης του «Συμφωνητικού Συνδιοίκησης», που έλαβε χώρα
στη δημοτική ζωή της Γλυφάδας πριν από έξι χρόνια περίπου.

Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών οι δύο πρώην δήμαρχοι, οι Κώστας Κόκκορης και Στέλιος Λανδράκης καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έκαστος, τη στέρηση του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου για ένα χρόνο στον Κώστα Κόκκορη και πρόσθετη χρηματική ποινή και στους δύο.