Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η «Αντισταθμιστική Εκπαίδευση» ξαναγίνεται προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας

Η «Αντισταθμιστική Εκπαίδευση» ξαναγίνεται προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς αναγνωρίζεται η ανάγκη των μαθητών-τριών για κάλυψη γνωστικών κενών και εμβάθυνση στη διδασκόμενη ύλη, ώστε να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση, να υπάρξει μείωση της μαθητικής διαρροής και να βοηθηθούν στον αγώνα τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τις σχετικές διατάξεις κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Η «Ανοιχτή Πόλη» για τους νεοδιορισμένους «ήσυχους μαθητές του μνημονίου» και το... Μνημονιακό Πάρκο Ελληνικού

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές που αντιδρούν στο ξεπούλημα του Ελληνικού και στο διορισμό στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ ατόμων μνημονιακών, πρόθυμων να
υπηρετήσουν νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς και τη νομικά διάτρητη προσύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development του Λάτση.

Μετά την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη από το ΔΣ της «Ελληνικό Α.Ε.», την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και κινήσεων της Νότιας Αθήνας (πχ δείτε εδώ), έρχεται να προστεθεί με ανακοίνωσή της και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η παιδική παράσταση με τίτλο «Όμορφη Πόλη» στη Βούλα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 6.00μμ

Την παιδική παράσταση, με τίτλο «Όμορφη Πόλη», παρουσιάζει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 6.00μμ στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία»(Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα - δίπλα στο Δημαρχείο).

Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη και αναφέρεται στην πόλη των Χανίων.

Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που καλεί τα παιδιά - ακροατές να συμμετέχουν ενεργά και βιωματικά σ' αυτό.

Aυτά συμβαίνουν και εις Παρισίους

γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Κάποια μέσα ενημέρωσης έκριναν σκόπιμο να εικονογραφήσουν τους πρόσφατους γαλλικούς βομβαρδισμούς της συριακής πόλης Ράκα
με φωτογραφίες που απεικονίζουν παραμορφωμένα πρόσωπα παιδιών.

Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες που «επιστρατεύτηκαν» από το Διαδίκτυο έχουν τη δική τους ιστορία και ουδεμία σχέση έχουν με τη σημερινή πραγματικότητα, καθώς αφορούν τον βομβαρδισμό της πόλης Γκούτα με αέριο Σάριν στις 21 Αυγούστου του 2013.

Παράταση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για τις αμοιβαίες μετεγγραφές

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αμοιβαίων μετεγγραφών. Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους ενδιαφερόμενους που πρόκειται να κάνουν χρήση του δικαιώματος της αμοιβαίας μετεγγραφής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 να υποβάλουν κοινή αίτηση στις αντίστοιχες σχολές ή τμήματα έως την 30ή Νοεμβρίου.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων σε Λύκεια της Διεύθυνσης Β' θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, οι οποίοι εισήχθησαν στη σχολή ή το τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2014 - 15 και 2015 - 16 με το καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων ποσοστό, να υποβάλουν έως και τις 19-11-2015 ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους μέσω της ιστοσελίδας του www.minedu.gov.gr, όπως προβλέπεται στην αριθ. 184923/Ζ1/17-11-2015 εγκύκλιο.

Οι Electric Whip στο ROUTE 32 Rock'n'blues, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 10.00μμ

Οι Electric Whip επιστρέφουν στο ROUTE 32 Rock'n'blues, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, για μια βραδιά ανόθευτου High Voltage Rock 'n Roll!

Θα διασκευάσουν μερικές από τις επιτυχίες, αλλά και τα πιο καλά κρυμμένα κομμάτια, από συγκροτήματα όπως Thin Lizzy, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, Metallica, Judas Priest, Iron Maiden, Rory Gallagher, Motorhead, ZZ Top και άλλα πολλά!

Οι Electric Whip είναι:
  • Πέρης Ζυγούρης - Φωνή
  • Σταύρος Κομνηνός - Ντραμς
  • Αλέξανδρος Μπίτσικας - Κιθάρα, Φωνή
  • Κωνσταντίνος Μπίτσικας - Κιθάρα
  • Γιώργος Σταυρινός - Μπάσο
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 32 φυσικά.
(Λίγα μέτρα από τον σταθμό μετρό Αργυρούπολη)


Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Το event στο facebook

Παγκόσμια ημέρα δράσης για το κλίμα από το Μουσείο Ακρόπολης, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 12.00

Σε συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 12.00 το μεσημέρι, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), καλούν τους πολίτες το κίνημα Avaaz και οι οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς.

Το σημείο συνάντησης είναι μπροστά στην είσοδο του μουσείου Ακρόπολης και στη συνέχεια "Περπατάμε για το κλίμα" προς τη Βουλή μέσα από τα στενά της Πλάκας.

17 Νοέμβρη 2015

γράφει η Ευγενία Λουπάκη

"Γιατί το φως θα μας δικάσει κι αλίμονο σ΄όποιον φοράει ματογιάλια" - (Μιχάλης Γκανάς, Παραλογή)

Την περασμένη Τρίτη, στις 2 τα ξημερώματα έμαθα ότι ο Γιώργος είναι
στην εντατική, με σοβαρό εγκεφαλικό. “Δεν λέμε τίποτα στον αέρα, περιμένουμε”.

Παγωμένη και σαστισμένη όπως όλοι μας στο “Κόκκινο” έκανα την εκπομπή μου κι ευτυχώς είχα μια ωραία συζήτηση με τον Σίμο Ρούσσο, τον δήμαρχο Χαλανδρίου.

Αρχίζει σήμερα η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ - Το πρόγραμμα του τριημέρου 20, 21, 22 Νοεμβρίου

Με τον χαιρετισμό του Αλέξη Τσίπρα στις 7 το απόγευμα, ξεκινούν σήμερα Παρασκευή οι τριήμερες εργασίες της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίες θα διεξαχθούν στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 61).

Στο άνοιγμα των εργασιών της συνδιάσκεψης θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έχει ως εξής: