Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τάμαθες; Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βαρουφάκη!...


Πηγή: i-kyr.gr

Ο εφιάλτης των μικροαστών



Κάποιοι ψευτοβολεμένοι μικροαστοί, αλλιώς νοικοκυραίοι, περπατούν σαν φουσκωμένοι διάνοι να τους προσέξουν οι περαστικοί.

Πασχίζουν οι καψεροί να ρετουσάρουν την εικόνα τους, να μοστραριστούν πετυχημένοι στους γύρω τους, ενώ μέσα τους σουβλίζονται ανελέητα από την πλεονεξία και ανασφάλεια.

Ζηλόφθονοι και συχνά μοχθηροί καθώς είναι, μόλις αντιληφθούν κάποιον να ξεχωρίζει στο δημόσιο χώρο, πέφτουν πάνω του να τον κατασπαράξουν ή στην καλύτερη περίπτωση να τον κατεβάσουν στο μπόι τους.

Αν μάλιστα ο προικισμένος λαμποκοπά με το θράσος και την ορμή της νιότης, τόσο μεγαλύτερο το μένος και η κακότητα. Άσε που άμα βρεθεί στο δρόμο τους μια επιβλητική γυναίκα βγάζουν πάνω της οι αχαμνοί αυνάνες όλη την αντρίλα, το ψευτονταηλίκι και τον κουτσαβακισμό τους.

Οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Κλαυθμώνος
της Αθήνας, η απεργιακή συγκέντρωση για τη φετινή Πρωτομαγιά της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

«Οι προκλήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι τεράστια, γι' αυτό απαιτείται ενότητα και συμμετοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ.

«Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα» τονίζεται στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Μητρόπουλος: "Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 προανήγγειλε μεγάλες ανατροπές στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης, καθώς όπως δήλωσε «το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο κρίθηκαν παράνομες όλες οι μειώσεις των συντάξεων σε κύριες και επικουρικές από το καλοκαίρι του 2012, όπως και όλες οι ρήτρες, με πρώτη αυτή του μηδενικού ελλείμματος.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως η απόφαση θα είναι εφαρμόσιμη με το που θα κοινοποιηθεί στον αρμόδιο υπουργό.

Παράταση στις ρυθμίσεις για Ταμεία, ληξιπρόθεσμες οφειλές

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνεται με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, που
υπερψηφίστηκε ομόφωνα από την Βουλή.

Επίσης ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές για επιπλέον ένα μήνα κι επομένως μπορούν να προσέλθουν για ρύθμιση οι πολίτες που έχουν τέτοιες οφειλές μέχρι 1η Απριλίου του 2015.


Εισηγούμενος στην Ολομέλεια την τροπολογία ο Δημήτρης Στρατούλης ενημέρωσε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων «πήγε πάρα πολύ καλά», καθώς ρυθμίστηκαν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου, προσήλθαν περισσότεροι από 105.000 οφειλέτες και εισπράχθηκαν προκαταβολές ήδη 65 εκατ. ευρώ.

Πού πάμε Αλέξη ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 29.04.2015

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το Μητσοτακέικο



Ανακοίνωση εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάρτηση «Το Μητσοτακέικο».

Η λιτή ανακοίνωση έγραφε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο ΙΙ, ο ίδιος νυν βουλευτής και πρώην υπουργός, γιος πρώην πρωθυπουργού, αδελφός πρώην υπουργού και πρώην δημάρχου, εγγονός βουλευτή, θείος περιφερειάρχη, εξάδελφος και ανιψιός πρώην υπουργών και βουλευτών, δισέγγονος πολιτικών και συγγενικό πρόσωπο πολλών κατεχόντων δημόσιες θέσεις, μιλάει για οικογενειοκρατία.

Τέτοιο είναι το θράσος μας…»

(Αγαπητέ Jo Di, οι Έλληνες υποστηρίζουν πως θέλουν η χρεοκοπημένη Ελλάδα να αλλάξει, και συνεχίζουν να ψηφίζουν Μητσοτάκηδες. Μεταξύ μας, Μητσοτάκης μας αξίζει. Κυριάκος για πρωθυπουργός!)

Πηγή: pitsirikos.net

Λίστα υβριστών Βαρουφάκη

Μέχρι στιγμής τον βρίζουν ταυτόχρονα (σε σημείο εμμονής):
  1. Σόιμπλε
  2. Μέρκελ
  3. Ντάισενμπλουμ
  4. Γιούνκερ
  5. Ραχόι
  6. Σαμαράς
  7. Βούλτεψη
  8. Άδωνις 
  9. Ντόρα
  10. Κυριάκος
  11. Βενιζέλος
  12. Χρυσαυγίτες
  13. Ποτάμι
  14. ΚΚΕ
  15. Mega
  16. ΑΝΤ-1
  17. Σκάι
  18. Reuters
  19. Financial Times
  20. Σύσσωμος ο γερμανικός τύπος
...
και άλλα φιντάνια της εγχώριας και διεθνούς πολιτικο-δημοσιογραφικο-επιχειρηματικής σκηνής
που -όπως ξέρουμε καλά- θέλουν το καλό μας!

Με τον εαυτό μου μαλώνω

γράφει ο Kartesios

Μουντζώνομαι που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να έχει περάσει μέσα σε τρεις μήνες δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Πραγματικά πρόκειται περί ωμής μείωσης της Δημοκρατίας και προσβολής του κοινοβουλευτισμού. Αγανακτώ!

Όμως άραγε τι θα κάνω στην περίπτωση που αύριο έρθει μία τρίτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία θα μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των ΜΜΕ, θα μπαίνουν φόροι στους εφοπλιστές, θα αυξάνεται ο έλεγχος των τραπεζών, θα ανασαίνουν πραγματικά όσοι πνίγονται από δάνεια;

Τι θα κάνω αν αύριο τρελαθεί το αφεντικό και με μία τέταρτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου αυξηθεί σε χρόνο και ποσό το επίδομα ανεργίας; Θα είναι και τότε κακές οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

Αργυρούπολη: Πορεία του Συλλόγου Υποστήριξης ΑμεΑ "συμπράττω", την Παρασκευή 15 Μαϊου στις 8.00μμ


Την Κυριακή 3 Μαΐου τα ελληνικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Άλιμο

Συνεχίζοντας τη συμμετοχή τους στο «κίνημα κατά των μεσαζόντων» ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Δήμου Αλίμου και η Πρωτοβουλία Εθελοντών Αλίμου, εξασφάλισαν για τους κατοίκους του Αλίμου ποιοτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές απευθείας από πιστοποιημένους έλληνες παραγωγούς.

Τα προϊόντα θα διατεθούν από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 και ώρες 09.00 - 14.00, στην οδό Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά στο 5ο Γυμνάσιο).


03.05.2015 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ – ΤΙΜΕΣ.doc

Πηγή: geitoniamou.gr

Αν το μάθει ο έλληνας υπουργός...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 29.04.2015

Όταν η αλληλεγγύη γίνεται αμφίδρομη διαδικασία

Πολλά είναι τα παραδείγματα ανθρώπων που προσέφυγαν στις κοινωνικές δομές για την κάλυψη βασικών αναγκών και στη συνέχεια άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές. Από το Περιστέρι μέχρι το Ελληνικό, είδαμε στην πράξη πώς η αλληλεγγύη πετυχαίνει μικρά καθημερινά θαύματα.

"Είναι μια ευκαιρία οι άνεργοι να διαπιστώσουν ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου", υποστηρίζει ο Σωτήρης Αλεξόπουλος από την Αλληλεγγύη Πειραιά (Ευριπίδου 49), εστιάζοντας στο σημαντικότερο κίνητρο της συμμετοχής σε αλληλέγγυες δράσεις.

"Θέλουμε ο κόσμος να πατήσει στα πόδια του κι αυτό δεν συμβαίνει, παίρνοντας ένα πιάτο φαΐ όπως στην εκκλησία. Λένε πως το χέρι που δίνει είναι πιο πάνω από αυτό που παίρνει. Και φορείς όπως η εκκλησία φροντίζουν να το κάνουν ακόμα πιο σαφές", αναφέρει.

1η Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, 9-10 Μαϊου

Mια πολύτιμη συλλογική εμπειρία αυτοοργάνωσης μπροστά σε νέες προκλήσεις

Έχει ανοίξει μπροστά μας μια νέα περίοδος, ταυτόχρονα ελπιδοφόρα όσο και δύσκολη αλλά και πρωτόφαντη. Το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη συλλογικών δράσεων αλληλεγγύης, παρεμβάσεων στο θεσμικό πλαίσιο και αξιοποίησης πόρων.

Η συλλογική μας εμπειρία

Στα τέσσερα άγρια χρόνια της χειρότερης επίθεσης στην κοινωνία, την εργασία και τα δικαιώματα, οι δομές αλληλεγγύης αναπτύσσοντας ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης μέσα από εκατοντάδες δομές με ποικίλα χαρακτηριστικά, συνέβαλαν σημαντικά ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Νέα Σμύρνη: 7η διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, το Σάββατο 9 Μαϊου

Η Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ διοργανώνει την 7η απευθείας διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες.

Στόχος μας είναι όχι μόνο η επίτευξη χαμηλότερης τιμής, αλλά και η ποιότητα των προϊόντων, η στήριξη νέων και μικρών παραγωγών ή συνεταιρισμών, η τοπικότητα της παραγωγής, η δίκαιη τιμή τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον παραγωγό, η οικοδόμηση προσωπικών σχέσεων με τους παραγωγούς.
 

Τα θετικά συμπεράσματα από τις προηγούμενες απευθείας διαθέσεις προϊόντων δείχνουν ότι πετύχαμε το στόχο μας σε σημαντικό βαθμό, και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε.
 Θα διατεθούν ελαιόλαδο, μέλι, ρύζι, όσπρια, πατάτες, μήλα, αυγά, αλεύρι και απορρυπαντικά, ενώ θα υπάρχουν και καφές, κακάο και ζάχαρη δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου από τον Συνεταιρισμό Συν.Αλλ.Οις.

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 9 Μαΐου, ώρα 9:00 με 13:30, στο κτήμα Δέγλερη (Ευξείνου Πόντου & Σωκίων, Άνω Νέα Σμύρνη)  (για χάρτη πατήστε εδώ).

Πηγή: strofi-ns.gr

Πείτε του την αλήθεια !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 29.04.2015