Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους και καταστηματάρχες για την αύξηση των δημοτικών τελών

Την πιθανολογούμενη αύξηση των τελών ταφής απορριμμάτων από 1/1/2016 που προβλεπόταν από το ν.4042/2012 επικαλέστηκε ο κ. Κωνσταντάτος με αφορμή την κοινή ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Αργυρούπολης και Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ (ολόκληρη πιο κάτω) για την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Βάσσιος υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αναστέλλεται κάθε χρόνο και τον ρώτησε τι θα πράξει σε περίπτωση νέας αναστολής, ο κ. Κωνσταντάτος απέφυγε να απαντήσει.

Έλα όμως που με το Άρθρο 7 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου που υπέγραψε η κυβέρνηση προβλέπεται νέα αναστολή στην αύξηση των τελών ταφής, οπότε η δημοτική αρχή μένει έκθετη και οφείλει κάποιες εξηγήσεις σε κάποιους:

Υπέρ του πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ οι απολυμένοι της Φίλκεραμ μετά από τέσσερα χρόνια σιωπής

Να εκτελεστεί ο πλειστηριασμός των 14 ακινήτων της πτωχευμένης Φίλκεραμ ζητούν οι απολυμένοι εργαζόμενοί της με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια σιωπής όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους μετά και το κλείσιμο του εργοστασίου.

Να θυμίσουμε πως η Φίλκεραμ πτώχευσε το 2011 με αποτέλεσμα οι 225 εργαζόμενοι της να απολυθούν ενώ ταυτόχρονα λόγω της πτώχευσης της οδηγήθηκαν στην εγκατάλειψη και κλείσιμο τρεις ακόμη θυγατρικές εταιρείας, η Ιππόκαμπος Α.Ε. η ΒΙΟΜΕ και η ΛΕΥΚΟΓΕΙΑ Α.Ε.


Από εκείνη την στιγμή οι εργαζόμενοι της Φίλκεραμ περιφρουρούν το εργοστάσιο από τυχόν κλοπές και αφήνουν, όπως και οι ίδιοι τόνισαν, εμπιστευόμενοι το νόμο, να προχωρήσει η πτωχευτική διαδικασία προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

Συνεχίζεται η αστυνομική ατιμωρησία - αθώοι οι «δελτάδες» για την επίθεση στο «Δίκτυο»


Το «τεκμήριο» του... συνετού αστυνομικού υπερίσχυσε μαρτυριών αυτοπτών και φωτογραφιών, καθώς η εισαγγελέας θεώρησε ότι ο «μέσος» αστυνομικός δεν προβαίνει σε
αξιόποινες πράξεις.

Οι κατηγορούμενοι της ομάδας Δέλτα αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών για όσα έγιναν στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, στην σε δεύτερο βαθμό δίκη που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνεται, στις 5.5.2010, μετά το τέλος της μεγάλης αντιμνημονιακής διαδήλωσης και της τραγωδίας στην τράπεζα Marfin, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα εισέβαλαν χωρίς αφορμή, και βεβαίως χωρίς ένταλμα, στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, βιαιοπραγώντας, καταστρέφοντας και τραυματίζοντας παρευρισκόμενους, κάποιους από τους οποίους σοβαρά.

Έρχεται παγετός - πού να κατευθύνετε τους άστεγους - πώς να κυκλοφορήσετε με ασφάλεια

Από το πρωί της Τετάρτης θα είναι διαθέσιμοι στο κοινό οι θερμαινόμενοι χώροι που θα μπορούν να φιλοξενήσουν άστεγους, προκειμένου να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σε πλήρη ετοιμότητητα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής. Οδηγίες εξέδωσε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο δήμος Αθηναίων ανοίγει από τις 10 το πρωί της Τετάρτης ειδική αίθουσα στο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στην συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35.

Χρωστάς φόρους, ε κακόμοιρε;

του Κώστα Βαξεβάνη


Θεωρητικά οι φόροι δεν είναι ένα συντηρητικό μέτρο. Όχι αν επιστρέφουν στην κοινωνία ως κοινωνικές δαπάνες.

Μιλάμε βέβαια για ένα δίκαιο σύστημα, όπου ο καθένας καταβάλει
ανάλογα με τις δυνατότητες και τα έσοδά του. Αυτά θεωρητικά.

Στην Ελλάδα η πυραμίδα της φορολόγησης είναι αντίστροφη της πυραμίδας των εσόδων. Τα χαμηλά και μεσαία στρώματα φορολογούνται, πληρώνουν, υποφέρουν την ώρα που τα υψηλά εισοδήματα διατυπώνουν θεωρίες για το πόσο θα πληγεί η επιχειρηματικότητα αν φορολογηθούν.

Σόιμπλε, ο ηττημένος

Ποιος είναι ο μεγάλος ηττημένος της χρονιάς που τελειώνει;

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά ο τίτλος μάλλον ταιριάζει στον "σκληρό" υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος στη δύση της πολιτικής καριέρας του μοιράζει... αυστηρές νουθεσίες -ενίοτε και απειλές- εντός και εκτός γερμανικών συνόρων, πλην όμως δεν καταφέρνει πουθενά να περάσει το δικό του. Τουλάχιστον, έτσι όπως το έχει οραματιστεί.

Ποιες ήταν οι... σημαίες του το 2015; Δημοσιονομική πειθαρχία, δημοσιονομική πειθαρχία και δημοσιονομική πειθαρχία. Με τη μονότονη συνοδεία του διδακτικού, "οι κανόνες πρέπει να τηρούνται".

"Μην ξεχάσετε το κέρμα!" @ Kapu cafe στο Ελληνικό, απόψε Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ

Κι έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να δώσεις κάποια εξήγηση. Μα πώς αλήθεια να περιγράψεις τα ανεξήγητα ή και φαινομενικά περίεργα, όταν στην ουσία τους είναι βαθύτατα συνηθισμένα;

Πυρήνας της παράστασης ''Μην ξεχάσετε το κέρμα!'' είναι τα μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς ''Πρoς κατεδάφιση'' και του Βασίλη Αλεξάκη ''ΕΓΩ ΔΕΝ'', διασκευασμένα από την ομάδα 2Μ -Μαρία Ιωάννου & Μαρία Θεοφιλάτου- και την Λίλη Τέγου.

Μία παράσταση που στοχεύει στο να αναδείξει
τον ψυχισμό του σύγχρονου -και μη- ατόμου, σε καταστάσεις καταπιεστικές και αναγκαίες που του επιβάλλονται να τις αντιμετωπίσει, με ένα αποτέλεσμα που ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, το λογικό και το παράλογο, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα αυτών, φερμένο στην σκηνή από τα πιο αστεία πλάσματα.

Αυτή βέβαια είναι η μία μόνο όψη του ''κέρματος''... Αναποδογύρισέ το!

Το event στο facebook

Η ταινία «ΤΖΟΝΙ ΣΤΕΚΙΝΟ - Ο Οδοντογλυφίδας» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 8.30 μμ

H ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι «ΤΖΟΝΙ ΣΤΕΚΙΝΟ - Ο Οδοντογλυφίδας» θα προβληθεί το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Προσοχή: Λόγω της Πρωτοχρονιάς η προβολή -αντί της Παρασκευής- θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι
Πρωταγωνιστές: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράτσι


Λίγα λόγια για την ταινία:

Κυβέρνηση: Ανακούφιση των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων με την ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου

Επεξηγήσεις εξέδωσε το Μαξίμου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα όπως εξηγούν οι κυβερνητικές πηγές, με την ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου 2015
ρυθμίζονται κατεπείγοντα ζητήματα μιας σειράς υπουργείων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

· Επέκταση των παροχών στους δικαιούχους του νόμου για της αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (σίτιση, στέγαση, ρεύμα) στο νέο έτος 2016