Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Λ. Καστελλίνα: Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλ. Τσίπρα. Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που χτύπησε τη μπουνιά στο τραπέζι

«Η Ευρώπη θα σωθεί μόνον αν ξαναβρεί τη Δημοκρατία», δηλώνει η Λουτσιάνα Καστελλίνα, συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, στην εφημερίδα
La Repubblica.

Την επομένη της Διάσκεψης της Ρώμης, η Καστελλίνα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζει: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα διότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος χτύπησε την μπουνιά στο τραπέζι και είπε ότι η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει. Στη συνέχεια, τον άφησαν εντελώς μόνο. Όταν ήρθε στην Ιταλία, ο Ματτέο Ρέντσι του δώρισε μια γραβάτα, αλλά μετά δεν έκανε τίποτ' άλλο».

Ηλιούπολη: Έκθεση Εικαστικών & Κεραμικών στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, από 27 Μαρτίου έως 5 Απριλίου


Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης
της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
 

Αποφάσισε Αλέξη, δεν μπορείς να κρύβεσαι πια πίσω από τις λέξεις...


Πριν ένα μήνα περίπου είχα γράψει ότι οι ουσιαστικές επιλογές τού Αλέξη Τσίπρα στην περίπτωση που θέλει να αυτοαποκαλείται Αριστερός είναι δύο: είτε ρήξη με τους δανειστές είτε εκλογές.

Το ίδιο επαναλαμβάνω και σήμερα και πολύ πιο έντονα μάλιστα, αφού στο μεσοδιάστημα έχει γίνει ακόμα καθαρότερο ότι οι θεσμοί δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν από ακραίες θέσεις τους όσον αφορά τη συνέχιση της λιτότητας και την απαξίωση της εργατικής νομοθεσίας.

Μια απάντηση αλλά πολλά ερωτήματα για την κυρία Ράικου @ Δήλωση του υπ. Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή

του Κώστα Βαξεβάνη

Είναι δύσκολο πράγμα να προσπαθείς να πραγματοποιήσεις ηρωική έξοδο, όταν σε έχουν πιάσει με τη γίδα στην πλάτη.
Είναι βαριά η γίδα και μάλλον γελοίο
το θέαμα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, λίγο πριν κυκλοφορήσει το Documento με τις αποκαλύψεις πως… ξέχασε να παραδώσει στην Ανάκριση στοιχεία για το Γιάννο Παπαντωνίου και το Θωμά Λιακουνάκο, έστειλε επιστολή παραίτησης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Όσο και η αποκάλυψη θα έλεγα.

Βραδιά ανάγνωσης Εντουάρντο Γκαλεάνο με τον Στ. Κραουνάκη στο Ίδρυμα Κακογιάννη, την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8.00μμ

Το ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν του Ουρουγουανού συγγραφέα, Εντουάρντο Γκαλεάνο, συνεχίζεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Τη σκυτάλη στις αναγνώσεις παίρνει, την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8.00μμ, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος επιλέγει κείμενα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου «Οι Μέρες Αφηγούνται» του Ε. Γκαλεάνο και συζητά γι' αυτά με τον κριτικό λογοτεχνίας, Ηρακλή Λογοθέτη και το κοινό.

Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν: Εάν η ΕΕ δεν μεταρρυθμισθεί, δεν έχει μέλλον

«Φορολογική ισότητα στις χώρες της ευρωζώνης και αμοιβαιότητα στο χρέος» είναι για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Ζισκάρ ντ' Εστέν, η μοναδική
λύση, για να μην καταλήξει η Ευρώπη «έρμαιο» της θέλησης των άλλων μεγάλων συνόλων.

Με αφορμή τη συνάντηση των 27 στη Ρώμη, όπου επαναβεβαίωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα της Κυριακής (Journal du Dimanche - JDD) ο Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εστέν υπογράμμισε τον πρωταρχικό ρόλο που έχει να παίξει η ευρωζώνη για το μέλλον της Ένωσης.

Προς Νοτίους επιστολή

του Παντελή Μπουκάλα

Είδε το κόμμα του να μην κρατάει γερά στις εκλογές ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είδε να απειλείται ο θώκος του ως προέδρου του Γιούρογκρουπ, άνθρωπος είναι, εκνευρίστηκε.

Σε συνέντευξή του, λοιπόν, κατηγόρησε τον ευρωπαϊκό Νότο, συλλήβδην, ότι «σπατάλησε σε ποτά και γυναίκες» τα κονδύλια που αφειδώλευτα του πρόσφερε η αλληλεγγύη των Βορείων.