Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Μυστήριο με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων το πτώμα σε σήψη στην Αιξωνή!

Με τον θάνατο 61χρονου επιχειρηματία, πρώην εργαζόμενου στην Siemens Hellas, στο τμήμα που ήταν αρμόδιο για την προμήθεια του περιβόητου συστήματος C4I,
για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ασχολείται η Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας, η οποία αποδίδεται σε προσωπικούς, πιθανόν οικονομικούς λόγους.

Το πτώμα του 61χρονου, βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σε υπαίθριο χώρο, στην περιοχή Αιξωνής, στους πρόποδες του Υμηττού.

Δήλωση Κωνσταντέλλου για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Σπύρος Πανάς, κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος και με τη βούλα του ΣτΕ πλέον, έκανε την εξής δήλωση:

Η δεύτερη καθαρή και πλήρης δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αυτή τη φορά, δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη στάση μας καθ’ όλη τη διάρκεια της δυσάρεστης για την περιοχή μας αυτής δικαστικής διαμάχης.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου κρατήσαμε επί έναν χρόνο χαμηλούς τόνους και δεν σπεκουλάραμε, προδικάζοντας το αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων όπως κατά κόρον και συρροή συνέβαινε ακόμα και μέχρι πριν λίγες μέρες από ορισμένους.

Χρυσά τα κορίτσια της Εθνικής και του Ν.Ο.Βουλιαγμένης στη συγχρονισμένη


Τεράστια επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Χααρλιμερμέερ της Ολλανδίας.

Την ομάδα αποτελούσαν οι:

Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη-Κομινέα, Αθανασία Τσόλα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Άννα-Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη.

Επιτέλους !...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 13.05.2015

Ένας Δήμος, μια παράταξη: Κωνσταντέλλος (τέλος)

Το πολιτικό σαβουάρ βιβρ δεν το ασπάζεται προφανώς ο δήμαρχος και η δημοτική ομάδα που διοικεί τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ίσως πάλι δεν είναι άγνοια καλών τρόπων, αλλά αντίληψη περί δημοκρατίας. Που συμπυκώνεται στο δόγμα: Ο νικητής τα παίρνει όλα, οι υπόλοιποι δεν υπάρχουν.

Τι κι αν βγήκε δήμαρχος με διαφορά ψήφων που μετριούνται στα δάχτυλα δύο χεριών; Σκέφτηκε ότι η τελετή απονομής μεταλλίων στο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για δημοτικά σχολεία ήταν μια υπόθεση της παράταξής του.

Β' Πλαζ Βούλας: Η ιστορία της πολύπαθης παραλίας (φωτογραφίες)

γράφει ο Θάνος Ματόπουλος *


Για χρόνια κλειστή η Β' Πλαζ Βούλας, με ευθύνη των διοικήσεων ΕΤΑ/ΕΤΑΔ Α.Ε. που καταχρώμενοι την δικαιοδοσία που τους δόθηκε για “διαχείριση με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον”,
σύναψαν συμφωνητικό μίσθωσης με τις Απολλώνιες Ακτές Α.Ε. από το 2001 που ποτέ δεν την λειτούργησαν σαν οργανωμένη παραλία, επειδή ο κύριος σκοπός τους ήταν να κατασκευάσουν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Όταν η τοπική κοινωνία αντέδρασε, στις παράνομες κατασκευές και στους σκοπούς της εταιρείας, απλά κλείδωσαν την παραλία.

Η ΕΤΑΔ αντί να καταγγείλει άμεσα την σύμβαση και να τους εξώσει, αποδέχτηκε την σφράγιση της παραλίας και σαν επιστέγασμα όλων, το 2009 ακολουθώντας, την «χρηστή» συνήθη τακτική της, ανανέωσε την μίσθωση μέχρι το 2030, δίνοντας έτσι στην ουσία «αμνηστία» στις Απολλώνιες Ακτές Α.Ε. . Τα συσσωρευμένα μισθώματα πολλών χιλιάδων ευρώ ουδέποτε εισπράχτηκαν!

11ος Γύρος Ν. Σμύρνης 2015, την Κυριακή 17 Μαϊου στις 9.30πμ

Το τμήμα αθλητισμού του δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ) διοργανώνει αγώνα δρόμου απόστασης 7800 μέτρων με την επωνυμία “11ος γύρος Νέας Σμύρνης”.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 09.30πμ.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα είναι η κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο Υπουργός Παιδείας Αρ.Μπαλτάς στο 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, μαζί με τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα το 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης για να συγχαρούν τους
μαθητές και τις μαθήτριες ενός δημόσιου σχολείου που αρίστευσαν στον «καλό αγώνα», κινητοποιώντας όχι μόνο τις γνώσεις που το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα τους παρείχε αλλά, κυρίως, τις ηθικές αρχές και αξίες που τους ενέπνευσαν οι καθηγητές και οι οικογένειές τους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με τη στήριξη των καθηγητών τους, δούλεψαν με επιμονή και ζήλο για να παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο τη σημασία που έχει για την ανθρωπότητα αλλά και για τον καθένα από μας ξεχωριστά, η ανάγκη να μην ξαναζήσει κανείς τον τρόμο του Ολοκαυτώματος. Ενάντια στην άρνηση της αλήθειας, πρόβαλλαν την αλήθεια των γεγονότων αλλά και την αλήθεια όπως οι ίδιοι οι μαθητές την αντιλήφθηκαν μέσα από τις μαρτυρίες των επιζησάντων.

Η δουλειά τους ήταν τόσο υψηλού επιπέδου ώστε διακρίθηκε στον σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και αποτέλεσε την συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε δύο έτη για να θυμόμαστε την ανάγκη να μην μένουμε απαθείς όταν το κακό πλησιάζει τον διπλανό μας.

Δυο λύσεις υπάρχουν!...


Πηγή: i-kyr.gr

Για σάουνα κανείς...; Στην Αργυρούπολη !


Ένα νέο έργο που δεν ανακοίνωσε ο κ. Κωνσταντάτος είναι η... ΣΑΟΥΝΑ που μπορεί κανείς να «απολαύσει» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Αρκεί να θελήσεις να παρακολουθήσεις μια πολιτιστική εκδήλωση αυτό το διάστημα και... έχεις και μια σάουνα δωρεάν!

Οι προσωπικές αυτοσχέδιες βεντάλιες, δυστυχώς δεν κάνουν τίποτα σε μια αίθουσα 400 θεατών χωρίς air condition.

Kάποιος πρέπει να ενημερώσει τη διοίκηση του Δήμου πως τέτοια εποχή έπρεπε να είχαν κάνει συντήρηση στο σύστημα ψύξης.

Αλλά τους καταλαβαίνουμε. Αυτό το διάστημα είχαν άλλες... προτεραιότητες. Ταξίδια, δημόσιες σχέσεις κ.ά..

Πηγή: www.sinergasia.gr

"Το ξύπνημα της άνοιξης", του Φρανκ Βέντεκιντ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, από 15 Μαϊου

Το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας παρουσιάζει από τις 15 Μαΐου και για λίγες παραστάσεις το έργο του Φρανκ Βέντεκιντ με τίτλο «Το ξύπνημα
της άνοιξης» (Frühlingserwachen).

Ένα σύγχρονο έργο, που γράφτηκε μεταξύ φθινοπώρου 1890 και Πάσχα 1891. Μια «παιδική τραγωδία», όπως υποτιτλίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα. Ένα «πορνογράφημα», όπως χαρακτηρίστηκε από τους λογοκριτές του στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ένα έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή μόλις το 1906, αλλά στο μεσοπόλεμο έφτασε να γίνει το πιο πολυπαιγμένο δραματικό έργο σε όλες τις γερμανόφωνες σκηνές.

Η αυτοδιοίκηση να αφήσει την αυταρέσκεια και να αλλάξει - η ομιλία του Παναγιώτη Πάντου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

"Πώς μπορεί σε ένα πανάκριβο συνέδριο, κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δημόσιου χρήματος, σε έναν χώρο που υπέχει φτιαχτεί για άλλους -για τους λίγους- μακριά από εκεί που χτυπά η καρδιά της κοινωνίας, εμείς να μιλάμε για τις ανάγκες της;" αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Πάντος, δημοτικός σύμβουλός Νέας Σμύρνης.

Ολόκληρη η ομιλία του Παν. Πάντου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "στροφή Νέας Σμύρνης" στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Χαλκιδική, 7-9 Μαΐου 2015):

Κινούμενος στους χώρους του συνεδρίου νιώθω εν πολλοίς έξω από τα νερά μου. Αναρωτήθηκα αρχικά αν επρόκειτο για δική μου παραξενιά. Ευτυχώς μιλώντας με τους δημάρχους της Κοζάνης και της ακριτικής Γαύδου κατάλαβα ότι υπάρχουν κι άλλοι που προβληματίζονται πώς μπορεί σε ένα πανάκριβο συνέδριο, κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δημόσιου χρήματος, σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί για άλλους -για τους λίγους- μακριά από εκεί που χτυπά η καρδιά της κοινωνίας, εμείς να μιλάμε για τις ανάγκες της.

"ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι": απάντηση σε δημοσίευμα για την παραλία Αλίμου

«Οι αγώνες που έχουμε δώσει για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες είναι πολύχρονοι και γνωστοί, αλλά μάλλον όχι στον συντάκτη του δημοσιεύματος στο geitoniamou.gr, που δικαίως διαμαρτύρεται
για την “πολιτική” της επιχείρησης εντός της "ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ" στον Άλιμο…»

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι"  με αφορμή δημοσίευμα που επικρίνει την Ελένη Μπελιά ότι ασχολείται μόνο με το πρ. αεροδρόμιο και αδιαφορεί για τη συγκεκριμένη παραλία και την πολιτική της μισθώτριας επιχείρησης. Και η παράταξη συνεχίζει:

«Εκεί θα βρει και για τις ξαπλώστρες, και για την παράνομη στάθμευση, και για τη Μαρίνα, και για άλλα πολλά, που έχουμε κάνει είτε μόνοι μας ως Κίνηση είτε συμμετέχοντας στα πλούσια Κινήματα Πόλης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να τις αναδημοσιεύσει, αν κρίνει σκόπιμο να ενημερωθούν ορθά οι πολίτες.

Σοσιαλισμός ή Αγία Βαρβάρα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 12.05.2015

Τρίτη παγκοσμίως σε παραλίες με "Γαλάζια Σημαία" η Ελλάδα

Στην τρίτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες κατατάχθηκε η Ελλάδα, καθώς 359 ακτές και 9 μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, η οποία είναι ο εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

«Η φετινή εκδήλωση έγινε στην Πιερία, που διαθέτει πέντε βραβευμένες παραλίες, αλλά οι φορείς έχουν εκφράσει συνολικά μια διάθεση να γίνουν ενέργειες για να αυξηθούν οι παραλίες με "γαλάζια σημαία" τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ Νίκος Πέτρου.

Πόντιοι Αργυρούπολης: Εκδηλώσεις μνήμης


Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης στις 17,18 και 19 Μαΐου.

Το πρόγραμμα:

Ελληνικό-Αργυρούπολη: "Η Εθνική Αντίσταση στη γειτονιά μας" στο Υπόστεγο, την Κυριακή 17 Μαϊου στις 8.00μμ


Η αδιάκριτη γοητεία της μπουρζουαζίας



Όταν ξημεροβραδιαζόμασταν στην ΕΡΤ, όταν βγάζαμε βάρδιες περιφρούρησης, όταν πηγαίναμε με πορείες και με συνθήματα στη Μεσογείων, λέγαμε ο ένας στον άλλο πως δεν πιστεύαμε ότι θα 'ρθει μια τέτοια μέρα.

Κι επιστρατεύαμε όλοι τη Λιλιπούπολη και τον Μάνο Χατζιδάκι, τη φωνή της Χατζηαργύρη και της Αρώνη, τα λαϊκά που ακούγαμε τις Κυριακές. Για να τονώσουμε το μέσα μας αντίθετο κι ας ξέραμε πως και ο Χατζιδάκις ήταν μια λαμπρή εξαίρεση, μια φωτεινή παρένθεση, που δεν την άντεξε το σύστημα.

Ήμασταν εκεί και υπερασπίζαμε τα παιδικά μας χρόνια, την αθωότητα που χάσαμε και την αξιοπρέπεια που διεκδικήσαμε στη δύσκολη ενηλικίωσή μας.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαϊου σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας Χρήστου Καπάνταη και των δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας,  Ελληνικού-Αργυρούπολης και Π. Φαλήρου με θέμα συζήτησης το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔ).

Σύμφωνα με την Περιφέρεια,
αρχικά ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι από τον αντιπεριφερειάρχη για την πορεία του ΤΣΔ των υπολοίπων τεσσάρων Δήμων του Νότιου Τομέα Αθήνας. Οι δήμαρχοι τοποθετήθηκαν για το εξαιρετικά δύσκολο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κοινή διαπίστωση ήταν η δυσκολία στις εναλλακτικές λύσεις σε ότι αφορά το χώρο που απαιτείται για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου. Στην συγκεκριμένη περιοχή ο μοναδικός ίσως είναι η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με όλα τα γνωστά προβλήματα που τον συνοδεύουν.

Το ερώτημα του επόμενου δημοψηφίσματος...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 13.05.2015

Λαός διαπραγματευτής

                                 
Οι πέντε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο έδειξαν τα εξής: Το 91,7% των πολιτών τάσσεται κατά της αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, το 89,4% κατά της μείωσης των μισθών, το 89,4% κατά της μείωσης κύριων ή επικουρικών συντάξεων, το 85,8% κατά της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, το 85,2% κατά της μείωση του ΕΚΑΣ, το 75,2% κατά της παραμονής του βασικού μισθού στα σημερινά επίπεδα.

Για πρώτη φορά στα χρόνια των Μνημονίων οι «κόκκινες γραμμές» του λαού και της κυβέρνησης συμπίπτουν σχεδόν απολύτως (σ.σ.: λέμε «σχεδόν», διότι υπάρχει και το 3,5%, οι ψηφοφόροι του Κυριάκου και του Άδωνη, που ζητάει από την κυβέρνηση να δεχτεί τα πάντα).

Δεν είναι «κόκκινες γραμμές», είναι η αυτονόητη αντίδραση λογικών ανθρώπων απέναντι στον νεοφιλελεύθερο εξτρεμισμό των δανειστών.

Σύμφωνο Συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε η Περιφέρεια Αττικής

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπογράφτηκε χθες από την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Αφετηρία για τη σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας,
αποτέλεσε η κοινή παραδοχή ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας επηρεάζει αρνητικά τις περισσότερες οικογένειες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, ανασφάλειας, πτώσης του βιοτικού επιπέδου και αδυναμία πρόσβασης σε δομές υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Με την ευγενική χορηγία της ΤτΕ

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Η ιστορία είναι γνωστή. Στενός συνεργάτης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα πιάστηκε στα πράσα να στέλνει μαύρα στοιχεία και να δίνει κατάμαυρη γραμμή σε δημοσιογράφους.

Επί της ουσίας μαύρα πυρομαχικά για να πυροβολήσουν με κατάμαυρο τρόπο την κυβέρνηση. Αδιαφορώντας αν παράπλευρη απώλεια της μαύρης στάσης τους είναι η ελληνική οικονομία, την οποία το ευαγές υπό τον κύριο Στουρνάρα τραπεζικό ίδρυμα έχει ως σκοπό να φυλάγει και να υπερασπίζεται. Και χρυσοπληρώνονται τα στελέχη του γι' αυτό.

Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη. Διότι ο κύριος διοικητής, αντί να διατάξει έρευνα και να επιφυλαχθεί για το αποτέλεσμά της, έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τα πράσα, τουτέστιν το άκρως αποκαλυπτικό mail του άκρως προκλητικού συνεργάτη του.

Περάσατε και από το φεστιβάλ κάνναβης;...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 12.05.2015