Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Συμφωνία σε μνημονιακή κατεύθυνση ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τη Ρίγα


"Συμφωνία που να διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει", ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού

Κόμματος στη Ρίγα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Ρίγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συζητήσαμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την Ανατολική συνεργασία, όπου διαπιστώσαμε τη θέληση και την αγωνία διαφόρων χωρών - Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία - να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη. Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα.

Νέα Σμύρνη: Ποιός έχασε την ευαισθησία του για να την βρουν αυτοί; Τζουλάκης - Κουτελάκης

Τελικά δεν έχει σημασία τι κάνει κάποιος για αυτήν την ρημάδα κοινωνία αλλά ΠΟΙΟΣ το κάνει.

Δεν φτάνει που έχουμε κρίση τα τελευταία 6 + χρόνια, αρκετοί από τους συμπολίτες μας πραγματικά ΠΕΙΝΑΝΕ και η κ.Ειρήνη τρώει πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή ο Τζουλάκης και οι άβουλοι δημοτικοί του σύμβουλοι ΔΕΝ θέλουν να δωσουν άδειες γενικά σε ΚΑΝΕΝΑΝ να πουλαει κουλούρια. Έχουμε και το δούλεμα περί ευαισθησίας.

Άκου πώς έχει η φάση: κάποιες οργανώσεις στην Νέα Σμύρνη 5 χρόνια τώρα τουλάχιστον διοργάνωνουν υπαίθριες αγορές χωρίς μεσάζοντες όπου ο κόσμος πηγαίνει για να αγοράσει προϊόντα σε νορμάλ τιμές και όχι από τα καρτέλ των σουπερμαρτκετ και τις υπερτιμήσεις της λαϊκής αγοράς.

Τραγωδία στην Καλλιθέα - 2χρονο αγόρι έπεσε από τον 5ο όροφο

Τραγωδία σημειώθηκε πριν λίγο στην Καλλιθέα, όταν ένα 2χρονο αγόρι, ξέφυγε της επίβλεψης των γονιών του και, αφού σκαρφάλωσε τα κάγκελα του μπαλκονιού, έπεσε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη με άντρες της Άμεσης Δράσης, ενώ λίγη ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ παρέλαβε το άψυχο κορμί του 2χρονου παιδιού και το μετέφερε στο Παίδων. Στην οδό Μαντζαγριωτάκη 61 επικράτησε πανικός από το τραγικό συμβάν.

Τι έχει ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ

Στο Μίλωνα Αγώνας Μπάσκετ Ενίσχυσης Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, την Κυριακή 24 Μαϊου στις 5,00μμ

Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ οργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και δράσεων του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Kατά Πλάκας που εορτάζεται το Μάιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στις 27 Μαΐου 2015 με θέμα την «Πρόσβαση».

Συγκεκριμένα ο ΣΑμΣΚΠ με κεντρικό μήνυμα «Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δεν σταματά τη Ζωή», διοργανώνει στο γήπεδο του Μίλωνα στηΝέα Σμύρνη Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ την Κυριακή 24 Μαΐου και στις 5.00μμ.

Στον αγώνα με τίτλο «Βάλε ένα Τρίποντο στη ΖΩΗ», ο σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο.Ν.Σ «Ο ΜΙΛΩΝ».

Το Σάββατο 6 Ιουνίου η 43η Διάθεση Προϊόντων Αλληλεγγύης χωρίς Μεσάζοντες σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Οι Διαθέσεις Προϊόντων Αλληλεγγύης χωρίς Μεσάζοντες στο Ελληνικό-Αργυρούπολη γίνονται πάντα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Η επόμενη Διάθεση θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στο Ελληνικό (Ελ. Βενιζέλου & 25η οδός).

Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο: kinimapolis.blogspot.gr.
Πληροφορίες στα τηλ: 6944-145007 10 π.μ - 1 μ.μ & 6943-045752 6 μ.μ - 8 μ.μ.
Προσοχή: Παραγγελία χωρίς Ονοματεπώνυμο και Διεύθυνση δεν θα γίνεται δεκτή.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου η 27η Διάθεση Προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες στο Νέο Φάληρο

Φωτογραφία από την 25η Διάθεση
Οι διαθέσεις των προϊόντων γίνονται στο Νέο Φάληρο, Σοφιανοπούλου και Εμμανουηλίδη, πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Αυτή η δραστηριότητα είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και όχι εμπορική δραστηριότητα.

Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες έκλεισε ήδη δυο χρόνια ζωής στην πόλη μας. Το κίνημα αυτό, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα αλληλεγγύης, ανακούφισης και διεξόδου για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Περί μαλακίας, με την αρχαία έννοια

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Πόσο έλλειμμα επιχειρημάτων και πλεόνασμα μαλακίας -με την αρχαία έννοια- έχουν, για να γράφουν και να προπαγανδίζουν με άκρα σοβαρότητα
ότι το μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα δεν είναι οι δανειστές, αλλά η εσωκομματική αντιπολίτευση;

Και να τον καλούν με άκρα μαχητικότητα από το Συγκρότημα μέχρι την αρτηριοσκληρωτική Ν.Δ., κι από το μπρούτο ΠΑΣΟΚ μέχρι το ρευστό Ποτάμι, να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει; Άσε που έμπλεξαν σ' αυτή την μπουγάδα και κοτζάμ "Financial Times"!

Υπάρχουν εδώ δυο εκδοχές. Η μια είναι ότι ως πεινασμένοι ονειρεύονται καρβέλια. Προσδοκούν ανάσταση νεκρών με σύγκρουση, εμφύλιο, σφαγές, εντός ΣΥΡΙΖΑ. Να πέσουν τα παραφερνάλια του τράγου δηλαδή. Να τους ανοίξει τον δρόμο ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον ανατρέψουν.

Έντιμος συμβιβασμός που θα εγγυάται...


Ο Τάσος Αναστασίου την Αυγή 19.05.2015

Άλιμος: Εκδήλωση "για μια Ευρώπη της ειρήνης και του αντιφασισμού", το Σάββατο 23 Μαϊου στις 8.00μμ

Με αφορμή την συμπλήρωση 52 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ηγέτη του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κινήματος ειρήνης, οι Εκδόσεις «Ταξιδευτής» οργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου (Ιωνίας 96).
Με την ευκαιρία, θα παρουσιαστεί το βιβλίο των Γιάννη Γούναρη και Πάνου Τριγάζη με τίτλο «Επανίδρυση της Ευρώπης» και ειδικότερα οι προτάσεις που περιέχονται στο βιβλίο για μια Ευρώπη των Δικαιωμάτων, του Αντιφασισμού και της Ειρήνης.

Βούλα: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα "Διαφορετικότητα, Ρατσισμός, Εκφοβισμός", την Παρασκευή 22 Μαίου στις 7.30μμ

Το Πολιτιστικό Τμήμα της Ο.Μ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει εκδήλωση με θέμα:

"Διαφορετικότητα, Ρατσισμός, Εκφοβισμός:
Τι κάνουμε στις γειτονιές
και στα σχολεία;"

Θα μιλήσουν:
Βασιλική Κατριβάνου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,υπεύθυνη για τα δικαιώματα, εκπαιδεύτρια στην επίλυση συγκρούσεων
Πέτρος Σαπουντζάκης, Εκπαιδευτικός


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πνευματική Εστία Βούλας, Αγ. Ιωάννου 3, Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, την
Παρασκευή 22 Μαΐου στις 7.30μμ.

Γλυφάδα: Διάλεξη για την Οκτωβριανή Επανάσταση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 22 Μαϊου στις 7.00μμ




Αναμνηστική μαρμάρινη επιγραφή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης (φωτογραφίες)

γράφει ο Γιώργος Γιαννόπουλος *

Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης την 19 Μαΐου 2015 και ώρα 10.30, πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά την οποία έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής όπου μνημονεύεται η ίδρυση του σχολείου από Πόντιους πρόσφυγες κατοίκους που προέρχονταν από την Αργυρούπολη του Πόντου το 1933.

Χόρεψαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, το χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης και τραγούδησε η χορωδία της.

Από τον ΕΔΣΝΑ: Δέουσες απαντήσεις σε όσους έχουν αδύνατη μνήμη

Ανακοίνωση του ΕΣΔΝΑ με αφορμή ανακοίνωση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής και τέως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων:
  1. Αναφορικά με την ΟΕΔΑ και τον ΧΥΤΑ Φυλής: Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ακύρωσε τους διαγωνισμούς για τις φαραωνικές μονάδες επεξεργασίας που προγραμμάτιζε η τέως Διοίκηση να κατασκευαστούν εντός της ΟΕΔΑ της Φυλής. Θυμίζουμε πως οι συμπράξεις με τους κατασκευαστές των μονάδων θα είχαν διάρκεια τουλάχιστον 27 χρόνια! Η τέως διοίκηση με τις αποφάσεις της είχε καταδικάσει την περιοχή της Φυλής να είναι ο μόνιμος σκουπιδότοπος της Αττικής για πολλές δεκαετίες ακόμα. Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει σύμφωνα με συγκεκριμένο αυστηρό χρονοδιάγραμμα γιατί πρόκειται για πλήρως χρεοκοπημένο μοντέλο. Το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική αλλάζει ριζικά και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες

Άσε τον θείο. Πιάσε το τζόκερ !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ

Εργολαβίες στο Δημόσιο: Εργασιακός Μεσαίωνας και κόστος 40% μεγαλύτερο!

Για την «πληγή» της επέκτασης των εργολαβιών που έχουν αναλάβει την «παροχή (;) υπηρεσιών» στα νοσοκομεία και σε άλλους δημόσιους φορείς, στους τομείς καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης και πλυντηρίων, μίλησαν στο «Κόκκινο» και τις Αλεξάνδρα Χρηστακάκη - Τζούλυ Τσίγκα, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτης Παντέλης και η Δέσποινα Σπανού, επικεφαλής του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Η συζήτηση είχε εύρος αντίστοιχο της εκτεταμένης σφαίρας δραστηριοτήτων των ιδιωτικών εργολαβιών: Από τα νοσοκομεία έως τα ΕΛΠΕ κι από την καθαριότητα των ΔΟΥ μέχρι τη διείσδυση τέτοιων εργολαβιών σε… διοικητικούς τομείς!

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση, καθώς και απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Μ. Γλέζος: «Στο δρόμο για να πούμε και στην κυβέρνησή μας πως είμαστε δίπλα της, αρκεί να μην κάνει βήμα πίσω»


«Ασφυξία! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει εκείνο που σαδιστικά κάνουν επί 4 μήνες σε βάρος του λαού μας και της κυβέρνησής του οι περίφημοι Εταίροι, υπό τις συνεχείς

επιδοκιμασίες των εγχώριων συνεργατών τους».

Αυτό τονίζει σε σημερινή δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ζητώντας από το λαό να βγει στους δρόμους.

«Σαν να έχουν περάσει μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι κάθε πολίτη της χώρας, από τη στιγμή που τόλμησε, ύψωσε το ανάστημά του και είπε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!», τονίζει ο κ. Γλέζος και προσθέτει:

Ελληνικό: Στο Σωρηδόν ►50 years FUZZ n' NOISE, την Παρασκευή 22 Μαϊου στις 9.00μμ



Πηγή: www.facebook.com

Μέγας Κωνσταντίνος. Ο αιματηρός εμφύλιος για να ανέβει στην εξουσία. Ο μετέπειτα άγιος, ήταν ένας αδίστακτος στρατιωτικός

της Αθηνάς Τζίμα

Ο πρώτος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου που επισημοποίησε την ανεξιθρησκία και σκότωσε τη σύζυγο και τον πρωτότοκο γιο του.

Την εποχή του Κωνσταντίνου ίσχυε ακόμα το σύστημα που είχε ιδρύσει ο Αυτοκράτορας Διοκλητιανός, η επονομαζόμενη Τετραρχία.

Υπήρχαν τέσσερις αυτοκράτορες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δύο στην ανατολή και δύο στη δύση.

Και οι τέσσερις ήταν επίσημοι ηγέτες της αυτοκρατορίας, αλλά οι Αύγουστοι ήταν “ανώτεροι” απ' τους Καίσαρες, οι οποίοι ήταν ουσιαστικά οι κληρονόμοι...

Δάνεια καναλιών με ενέχυρο τον Χόχο

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Προαισθάνομαι ότι τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Πρετεντέρης θα βγει στο δελτίο με μούσι και σταυρωτά φυσεκλίκια, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

ζωσμένος με εκρηκτικά και η Όλγα Τρέμη με τσεμπέρι στο κεφάλι και αναμμένο πυρσό στο δεξί της χέρι, ως σύγχρονη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Μπουμπουλίνα ή Μπομπολίνα, ποιο είναι, άραγε, το σωστό;

Δεν τα προαισθάνομαι απλώς, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα συμβούν, διότι όπως μαθαίνω «ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρής έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τις τράπεζες και από την Τράπεζα της Ελλάδας για δάνεια που χορηγήθηκαν στις εταιρείες ΜΜΕ, θυγατρικές τους αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που διευθύνουν ή εκπροσωπούν τις εταιρείες αυτές.


Τα στοιχεία που έχουν δοθεί στον εισαγγελέα αφορούν σε δάνεια άνω των 500 χιλιάδων ευρώ, στους όρους με τους οποίους χορηγήθηκαν και στις εγγυήσεις που δόθηκαν για αυτά».

Προτείνω έναν έντιμο συμβιβασμό


Πηγή: i-kyr.gr

Πρωθυπουργό τον Τσίπρα χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται ο Στ. Θεοδωράκης (video)

Οδηγίες προς ναυτιλομένους παρέδωσε ο ειδήμων της πολιτικής και «τεχνογνώστης» του συστήματος με τη γνωστή θητεία του τόσα χρόνια παραπλεύρως των ηγετικών και μιντιακών κλιμακίων της εξουσίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στη χθεσινή εκπομπή online, έδωσε διορία «στον πρωθυπουργό να καταλάβει τα λάθη του και να αλλάξει την κυβέρνησή του!».

Τάχθηκε υπέρ μιας συμφωνίας και μετά αλλαγή κυβέρνησης κατά προτίμηση χωρίς εκλογές (που ως γνωστό είναι κάτι, πολύ κακό και επιζήμιο για τη χώρα)!

Περί Φαληρέως και καταθλίψεως

Λάβαμε την αντιδιάγνωση του υπουργείου Παιδείας στις κακεντρεχείς "εξ αποστάσεως διαγνώσεις" του "Φαληρέως" της "Καθημερινής" και τις δημοσιεύουμε:

"Ο κ. Φαληρεύς, παρακολουθώντας συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Μπαλτά, τον θεώρησε έναν από τους πιο δυσάρεστους ανθρώπους που έχει δει (sic) ποτέ στη ζωή του. Δικαίωμά του.

Πάντως, του συστήνουμε ανεπιφύλακτα να περιορίσει την κριτική του στα μεσημεριανάδικα. Βρίθουν χαριτωμένων ανθρώπων, του είδους που μάλλον συνηθίζει να συναναστρέφεται.

Ανακλήθηκε το πρόγραμμα voucher που ωφελούσε ΚΕΚ - κατασκευαστικές εταιρίες και όχι τους άνεργους

του Βασίλη Αγγελόπουλου


Το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr αποφάσισε την ανάκληση του προγράμματος επιταγής εισόδου voucher 29-64 ετών του ΟΑΕΔ, για τρεις κλάδους επιχειρήσεων, που είχε ως στόχο να προσφέρει εργασία σε 16.620 συνολικά δικαιούχους.


Το πρόγραμμα, που επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ ανακλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία με επιστολή της ήδη από της 12 Μαϊου, ζητούσε την ανάκληση της πρόσκλησης λόγω σχεδιαστικών προβλημάτων.


Το πρόγραμμα συνολικού κόστους 112 εκατ. ευρώ, προέβλεπε μόλις το 25% του παραπάνω κονδυλίου να καταλήξει σε ανέργους - ωφελούμενους, όταν το υπόλοιπο 75% θα πήγαινε στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

Μη φοβάσαι ρε κόπανε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ