Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Νότιος άνεμος για αλλαγή στην Ευρώπη @ Ο «δράκος» της ευκαιρίας

Ένα συνεκτικό σχέδιο για την αλλαγή στην Ευρώπη, μετά το σοκ του Brexit, ώστε η Ε.Ε. των “27” να βγει από τη στασιμότητα των πολιτικών της λιτότητας, που
αποθαρρύνει τους πολίτες και δυναμώνει τις φυγόκεντρες τάσεις, ετοιμάζει μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων.

Στην εκπόνηση αυτού του σχεδίου συνεισφέρει η ελληνική κυβέρνηση, συντονισμένη κατ' αρχάς με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Δυνάμει σύμμαχοι είναι και οι προοδευτικές δυνάμεις της Κεντρικής Ευρώπης, όπως φάνηκε από τη συνάντηση του σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης με τους Π. Πολάκη & Π. Ρήγα, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 7.30μμ


Η Ρένα Δούρου για το ταξίδι στην Κίνα: Ισχυρότερος δεσμός το κοινό συμφέρον

Η Περιφερειάρχης Αττικής συμμετέχει στην ελληνική αποστολή, υπό τον πρωθυπουργό, που αναχωρεί σήμερα για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Παρουσιάζει τον στόχο του ταξιδιού σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια. Εξηγεί τι είναι «ο νέος δρόμος του μεταξιού».

Η επίσημη επίσκεψη στην Κίνα που πραγματοποιεί τούτες τις ημέρες η κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, αποτελεί μια ευκαιρία και παράλληλα μια πρόκληση.

Η ευκαιρία έγκειται στη χρονική συγκυρία: σήμερα το Πεκίνο έχει δρομολογήσει τη μεγάλη στρατηγική του επιλογή που αφορά στη θέση του στο διεθνές στερέωμα μέσα από την ανάπτυξη νέων, διεθνών συνεργασιών μέσω της πρωτοβουλίας «One Belt One Road» («OBOR») -ενός νέου δρόμου του μεταξιού, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και στα δεδομένα του 21ου αιώνα, που αποτυπώνουν το νέο διεθνές πολυπολικό πλαίσιο και την ανάγκη δημιουργίας νέων συμμαχιών και συνεργιών.