Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ν.Μανιός: «Αυτοί που κυβερνούν σήμερα είναι παιδιά της χούντας του ΄67»

«Αυτοί που κυβερνάνε σήμερα είναι πνευματικά, πολιτικά και ιδεολογικά παιδιά της χούντας του ΄67. Ο πρύτανης Φορτσάκης τι άλλο είναι εκτός από πιστή αντιγραφή μιας μεγάλης μερίδας
πανεπιστημιακών της χούντας;»

"Το παρελθόν είναι η πατρίδα της ψυχής, και θέλουν να σβήσουν το παρελθόν, για να σβήσουν και τη ψυχή", λέει ο Νίκος Μανιός. "Να μην ξεχάσουμε πως από το 1972 ξεκίνησε ο αντιδικτατορικός αγώνας, ξεσηκώθηκε στη συνέχεια ο φοιτητικός κόσμος, η εργατική τάξη πήγε δίπλα στους φοιτητές και η χούντα υπέστη τέτοιο πλήγμα που έπεσε, αφού είχαν βάλει πλάτη οι φοιτητές".

Μιλάει για τη φλόγα πρωτοπορίας ο Ν. Μανιός και φέρει παράδειγμα αυτής της φλόγας τους δύο μαθητές που τα έβαλαν με τα ΜΜΕ, μέσα από την ίδια την τηλεόραση, στην εκπομπή του Πρετεντέρη, την προηγούμενη εβδομάδα. "Τη φλόγα την παίρνει αυτός που είναι έτοιμος να την πάρει και να την κάνει αγώνα".


Ακούστε εδώ ολόκληρη η συνέντευξη στον Κώστα Αρβανίτη.

"Χούντα δεν ζήσαμε, λένε τα παιδιά, μα ούτε και δημοκρατία. Ποια είναι η διαφορά με τη χούντα; Τώρα δεν έχουμε δημοκρατία, είναι μια διαρκής διολίσθηση που καταργεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο".

Μιλάει για τη νέα γενιά: "Αυτή η γενιά, οι 16αρηδες, θα πραγματώσουν όσα εμείς ούτε τα είχαμε σκεφτεί. Αυτά τα παιδιά δεν είναι χαμένη γενιά. Προφανώς, όπως και τότε, η πρωτοπορία θα τραβήξει, η δυναμική επαναστατική μειοψηφία. Και θα τους ακολουθήσει ο άλλος κόσμος".


Πηγή: stokokkino.gr

Η εξέγερση ήταν μία συλλογική εκτόξευση στον ουρανό της ανιδιοτέλειας

του Σταύρου Λυγερού

Είναι η πρώτη και ελπίζω η τελευταία φορά που θα εκμεταλλευθώ το προνόμιο αυτής της στήλης για μία εξομολόγηση. Κατανοώ, αλλά αποστρέφομαι τις επετείους και τον επετειακό λόγο. Το αναπαραγώμενο είδωλο εμπεριέχει πάντα έναν ευτελισμό του πρωτογενούς γεγονότος. Σήμερα, όμως, υποκύπτω και γράφω για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η αποστροφή μου ηττήθηκε από την ακατανίκητη μεταφυσική δύναμη του βιώματος, που σφράγισε μία ολόκληρη γενιά και τον καθένα συμμετέχοντα ξεχωριστά.

Θεωρώ τον εαυτό μου αφάνταστα τυχερό που το κύμα της ιστορίας μου προσέφερε το μοναδικό δώρο να βρεθώ στον πυρήνα μίας αυθόρμητης και α-δέσποτης εξέγερσης. Οι κάθε λογής αντιπολιτευόμενοι ταγοί, που εκείνη ακριβώς την εποχή έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια, παρακολούθησαν τη νεανική πλημμυρίδα τρομοκρατημένοι και αμήχανοι. Θα προσέθετα και με έκδηλη καχυποψία, όχι μόνο επειδή δεν την ήλεγχαν, αλλά και επειδή την έβλεπαν να τους παρακάμπτει και να τους ξεπερνά.

Η εξέγερση ήταν μία συλλογική εκτόξευση στον ουρανό της ανιδιοτέλειας, ένας πρωτοφανής οργασμός δημιουργίας, μία έμπρακτη υπέρβαση της αλλοτρίωσης και το ουσιαστικότερο μάθημα Πολιτικής και Ηθικής που θα μπορούσε να πάρει μία γενιά. Στις τρεις εκείνες ημέρες του Νοέμβρη, ο χρόνος απόκτησε μία αφάνταστη πυκνότητα, ενηλικιώνοντας ανήλικους και ενήλικες.

ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Ελληνικού καλεί γονείς και φίλους στο "whispers" το Σάββατο 22 Νοεμβρίου


Τα νέα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων στα 7ο & 8ο Δημοτικά Σχολεία Αργυρούπολης

7ο Δημοτικό Αργυρούπολης

Πρόεδρος: Αθανασόπουλος Γιώργος
Αντιπρόεδρος: Μιχολοπούλου Ρόη
Γενικός Γραμματέας: Κεφαλονίτη Μαρία
Ταμίας: Παπακώστας
Σπυρίδων
Ειδικός Γραμματέας: Παπουτσόγλου Άννα
Μέλος: Κανάκης Ανέστης
Μέλος: Ιωαννίδης Γεώργιος

Για την Ένωση Γονέων: Αθανασόπουλος Γεώργιος, Κανάκης Ανέστης, Ιωαννίδης Γεώργιος.

8ο Δημοτικό Αργυρούπολης

Πρόεδρος: Κοροβέση Στρατούλα,
Αντιπρόεδρος: Κασάμη Στέλλα,
Γενικός γραμματέας: Κούκου Χριστίνα,
Ταμίας: Γέρτσος Σωκράτης,
Ειδικός γραμματέας: Κυμιωνής Στέλιος,
Μέλος: Παπαδοπούλου Κούλα,
Μέλος: Μουστακίδη Στεφανία

Πηγή: sinergasia.gr

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: Συνεχίζει το αήττητο σερί το Ελληνικό

Το Ελληνικό συνεχίζει να... οδηγεί την κούρσα της Α1 Γυναικών, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ (53-57) κι ο Παναθλητικός πήρε την πρώτη του νίκη επί του Αθηναϊκού (69-66).

Το Ελληνικό δεν δυσκολεύτηκε στην έδρα της Τερψιθέας κερδίζοντας με 87-53. 

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 24-45, 43-68, 53-87

Τερψιθέα (Παπασπυριδάκος): Βαλέτα 12, Πετράκη, Πολίτη, Γιαννοπούλου, Αξιοπούλου 7 (1τρ, 13 ασίστ), Ισκιόγλου 6, Στεφάνου, Ουίλλιαμς 19 (1), Αγκάνη, Σπιλιότη 9, Τζάρου.

Ελληνικό (Καπογιάννη): Καλογήρου, Σταμάτη 14 (4/8τρίπ.), Παπαμιχαήλ 8, Κοσμά 11 (1), Μαγκλάρα 3, Μπαλτά 9(3/3τριπ., 6 ασίστ), Νικολαίδου 6, Χαλιβέρα 4, Τζόνσον 17 (7/10δίπ.), Μπόνη 12 (2/5δίπ., 2/5τρίπ.), Φουράκη Β. 3 (1), Φουράκη Στ.

Πηγή: sinergasia.gr

Μπάσκετ Ανδρών: Ξανά μια νίκη στα τέσσερα για τις ομάδες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης

Αυτή τη φορά νικητής ήταν η ΑΕΣ Ελληνικού που πήρε το δίποντο επικρατώντας του Ρέντη εντός έδρας με 54-52. Ήττες για ΑΟΝΑ, Ερμή και ΑΣΗ.

Α' Ανδρών

7η αγωνιστική:
ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΔΙΑΣ - ΑΟΝΑ 68-49
Διαιτητές: Θεωνάς, Ραχιώτης
ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΔΙΑΣ (Πετρουγάκης Φαραώ): Ραζής Μ. 2, Πλατής 10(1) , Ζερβός 13(2), Καδδάς 20(1), Ξυνογαλάς 4, Ραζής Β. 9, Καπέτσης 8, Παπαδημητρακόπουλος 2, Γρηγοράκος
ΑΟΝΑ (Τριαντάφυλλος, Χαρεράς): Παπαδόπουλος 2, Παγώνης 11(1), Καλογερόπουλος 8, Παπαϊωσήφ 11, Χριστοδουλόπουλος 3(1), Τσεπαπαδάκης 5(1), Γκαβασιάδης 9, Ζαφειρόπουλος, Παρασκευόπουλος, Παπαδημητράκης, Μανίκας Κ. 

Γ' Ανδρών

7η αγωνιστική:
ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΕ ΡΕΝΤΗ 54-52 (32-30)
Διαιτητές: Καλογερόπουλος, Γαρούφος
ΑΕ Σ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαίδης Ιντζελέρ): Καρασούλος, Ρούμελης 17, Κουτσαύτης 10(3) , Ευστρατίου 3, Λεβαδείτης 2, Αγγελακάκης, Παπαμαρινόπουλος 15, Παππάς, Κυπριτίδης, Βάσσης 2, Ζαραϊδώνης 5(1), Μπολουδάκης
ΑΕ ΡΕΝΤΗ (Γεωργακίου, Μπέλος): Γεωργακίου Β. 4, Μιχαλόπουλος 2, Σολδάτος 3, Νεδέλκος 3(1), Δημητρόπουλος, Γεωργούλης 4, Πασπαλάς 17, Βασιλειάδης, Κανιάς, Κάκκας 1, Γεωργακίου Κ. 18(2), Ρουσουνέλος

ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. 64-44
Διαιτητές: Παυλόπουλος, Ντίντας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Κεραμειδάς): Μουστάκας 3(1), Μαρής, Λεοντιάδης 5(1), Τριανταφύλλου 9(2), Ξετρίχης 17(4), Βουρνάς 5, Μαυράκης 8(1), Μπαμπάκος 13, Μυσιρλής 2, Ντάσκας Τ., Ντάσκας Φ. 2, Μπούζας.
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. ( Γιαννακόπουλος): Πελιβανίδης 5, Φύτρος 7(1), Μανωλιάδης, Βλάχος 1, Παππάς 13(1), Λιάκος 3, Φραγκιουδάκης 7(1), Σιούτης 3(1), Βλάχος 2, Μακρυωνίτης 3.

ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΣ 54-61 (24-40)
Διαιτητές: Παυλόπουλος, Γιαννακόπουλος
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης): Γραικούσης 5, Ριζούλης, Χατζηγώγος 2, Τσάγγας, Ρόζος 9(3), Πετς, Καμακάρης 14, Σταθόπουλος 18(1), Λύρας, Παπαδημητρίου 3, Μελισσάρης, Γαλάτης 3(1)
ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΣ (Μαυρογιάννης): Παπαϊωάνου 15, Στεφάνου 3(1), Παρμαξίδης, Καρράς 10(1), Παραλής, Αντωνίου 9, Κοσκονάς 9(2), Λάσκος 15, Μαρούγκας.

Πηγή: sinergasia.gr

Η κλήρωση του 44ου Κυπέλλου ΕΠΣΑ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 44ου Κυπέλλου ΕΠΣ Αθηνών στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Η Λυκόβρυση θα υποδεχθεί τα Σούρμενα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 2.30 το μεσημέρι.


Τα άλλα εφτά ζευγάρια του κυπέλλου είναι:

ΡΟΥΦ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ - ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ
ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΓ.ΙΕΡΟΘΕΟΣ - ΚΟΛΩΝΟΣ
ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ - ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠ. - ΑΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ - ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πηγή: sinergasia.gr

7η αγωνιστική: Αποτελέσματα και βαθμολογίες στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Νίκη εκτός έδρας για το Καλαμάκι με 3-0 επί του Κένταυρου Βριλησσίων και ήττα με το ίδιο σκορ για την ΑΕ Γλυφάδας επεφύλαξε η 7η αγωνιστική για τις
ομάδες των νοτίων προαστίων στον 1ο όμιλο.

Στο 2ο όμιλο ο ΑΟΝ Αργυρούπολης ηττήθηκε εντός έδρας με 3-0 από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, χωρίς όμως να χάσει την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας (3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λυκόβρυση). Ο Άγιαξ Ταύρου απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) από τον Κεραυνό Αγίας Βαρβάρας..

Για τον 3ο όμιλο Τερψιθέα και Λαύρα Αργυρούπολης πέτυχαν και οι δυο εκτός έδρας νίκες: η πρώτη με 2-1 επί της Δάφνης στο Παλαιό Φάληρο και η δεύτερη με 1-0 επί της Άμιλλας στο Περιστέρι.

9η αγωνιστική: Αποτελέσματα και βαθμολογίες στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ


Τρελαίνει... κόσμο στην Α' ΕΠΣΑ ο νεοφώτιστος ΓΣ Αργυρούπολης, που νίκησε τον Κολωνό με το ευρύ 4-0 και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου του. Για να γίνει αυτό έπρεπε να μείνει στο μηδέν και η Αγία Παρασκευή, που δεν κατάφερε να σκοράρει στο Αιγάλεω κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (τελικό 0-0).


Στο άλλο ντέρμπι της χθεσινής ημέρας, το Χαλάνδρι επιβλήθηκε με 1-0 εκτός έδρας του Θριάμβου Αθηνών και πλησίασε στην κορυφή του δικού του ομίλου.

Στην Ηλιούπολη η Διάνα επικράτησε με 1-0 της Δόξας Βύρωνα μετά από αμφίρροπο ματς, στο Ιλιον ο Ολυμπιακός λύγισε με 2-0 τον αδύναμο Εθνικό Αστέρα, ενώ χωρίς νικητή έληξαν τα ματς: Ελπίδα - Χαραυγιακός (1-1), Αγιος Ιερόθεος - Θύελλα και Παλαιό Φάληρο - Σούρμενα (0-0).