Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Εργασιακά & μισθοί, τα μέτρα για τους πυρόπληκτους, αλλαγές στις μαρίνες και πολιτισμός στην ατζέντα της 23ης Αυγούστου


Την πρώτη θέση στο μεταμνημονιακό ξέφωτο παίρνουν τα εργασιακά & οι αυξήσεις στους μισθούς, η κυβέρνηση ενημερώνει για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για τους πυρόπληκτους και μια ανάλυση της Le Monte με αφορμή το τέλος των μνημονίων για την Ελλάδα.

Φθινοπωρινές γιορτές στον Άγιο Δημήτριο: Φεστιβάλ πόλης 2018 με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις

Με ένα πλήθος παραστάσεων και συναυλιών υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών, πραγματοποιείται και φέτος, 1-30 Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Δημήτριο, το Φεστιβάλ πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές».

Το φεστιβάλ πόλης έχει, όπως κάθε χρόνο, ελεύθερη είσοδο για τους κατοίκους του Δήμου Αγίου Δημητρίου -και όχι μόνο- με προαιρετική προσφορά σε τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου ή σε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Eκδόθηκαν τα ΠΔ για την έγκριση χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου

Για πρώτη φορά σε εφαρμογή του νόμου περί τουριστικών λιμένων, εκδόθηκαν από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τα Προεδρικά Διατάγματα
για την έγκριση χωροθέτησης μαρινών μεγάλου μεγέθους και μαρινών σε περιοχές υπό ειδικό χωροταξικό καθεστώς προστασίας.

Είναι τα πρώτα στην Ελλάδα Π.Δ. έγκρισης γενικού σχεδιασμού τουριστικών λιμένων, που αφορούν στις μαρίνες Χίου και Αλίμου.

Αναβαθμίζονται προαύλειοι χώροι σχολείων από την Περιφέρεια Αττικής - Οι οκτώ στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Την αποκατάσταση των αύλειων χώρων σε συνολικά 21 σχολεία των Δήμων Αιγάλεω και Βάρης-Βούλας-Bουλιαγμένης, δρομολόγησε με χρηματοδότησή της η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την ασφάλεια και τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

Συγκεκριμένα, με την Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 1,25 εκατ. ευρώ, που συνυπέγραψαν η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας θα επισκευασθούν 13 αύλειοι χώροι σε σχολεία του Δήμου.

Ανεξάρτητη διεθνής Επιτροπή για την πυρκαγιά στην Αν. Αττική @ Σε πλήρη εφαρμογή για τους πυρόπληκτους

Με τον καθηγητή δρ Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, Διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών (GFMC),
ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής Ανεξάρτητης Επιτροπής Διερεύνησης για τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μάτι και θα εκπονήσει έκθεση με πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για την προστασία και την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντηση, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Επιτροπή θα έχει όλη την απαραίτητη στήριξη στο έργο της.

Νάσος Ηλιόπουλος: Σε ισχύ η αυτόματη αύξηση αποδοχών όταν η κλαδική σύμβαση είναι καλύτερη της ατομικής ή επιχειρησιακής

Κανένας εργοδότης δεν μπορεί πλέον να κάνει ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με όρους χειρότερους της κλαδικής σύμβασης, ενώ οι αποδοχές εργαζόμενων με ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση μικρότερες της κλαδικής αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Μακροπρόθεσμα θα έχει πολύ σημαντικότερη επίδραση στην αύξηση μισθών από ότι ο κατώτατος, ήταν μία από τις μεγαλύτερες νίκες της κυβέρνησης μέσα σε ένα πολύ συγκρουσιακό πλαίσιο, στην δεύτερη αξιολόγηση, σημείωσε.

Έφη Αχτσιόγλου: Έχουμε τα περιθώρια να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις & να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι βασικό μέλημα της κυβέρνησης δήλωσε σε συνέντευξή της στον REAL FM η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ενώ τόνισε ότι το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς δεν είναι αναγκαίο, ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά.

Ειδικότερα ανέφερε ότι το ασφαλιστικό σύστημα στέκεται στα πόδια του, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι πολύ ισχυρό και δεν υπάρχει πρόβλημα δημοσιονομικής ισορροπίας ούτε πρόβλημα βιωσιμότητάς του στο μέλλον.

Το νοτιοκορεάτικo δραματικό θρίλερ «Η Υπηρέτρια» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» - Κυριακή 26 Αυγούστου


Με το νοτιοκορεάτικo δραματικό θρίλερ «Η Υπηρέτρια - The Handmaiden» του Παρκ Τσαν-Γουκ ολοκληρώνει τις προβολές του Αυγούστου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 9.00μμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του
«Καλλίπολις», και τον Αύγουστο οι προβολές γίνονται κανονικά με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό ή το ποτό τους στη φιλόξενη και δροσερή αυλή του Χώρου.