Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

25 εκατομμύρια στους Δήμους για λειτουργικές ανάγκες σχολείων - Πώς κατανένονται στους Δήμους της Νότιας Αθήνας

To Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει συνολικό ποσό ύψους 25.000.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χωρικής αρμοδιότητάς τους. 

Ειδικά για τους Δήμους της Νότιας Αθήνας και για τους Δήμους Ηλιούπολης και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η κατανομή διαμορφώνεται ως εξής:

Το "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" για τα 32 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στον Άλιμο

"ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" σημειώνει ότι "Ο αλιμιώτικος λαός θα αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια στήριξης των πιο τραγικών θυμάτων του πολέμου της Συρίας: των αθώων παιδιών".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης:

Αργυρούπολη: Hip Hop Bar στο "Υπόστεγο", την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 8.30μμ


Γεγονός η πρώτη αεροδιακομιδή από τη Νάξο στη Σύρο @ Αεροδιακομιδή δύο ασθενών από την Πάρο στη Σύρο

Η πρώτη διακομιδή από τη μόνιμη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο είναι γεγονός.

Ο ασθενής διακομίστηκε από τη Νάξο με ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο τύπου NH-90 της Αεροπορίας Στρατού και απόκριση μικρότερη των 15 λεπτών.

Τουρκία: Ποια Δημοκρατία;

δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τη συνολική πορεία μιας χώρας που είναι ένας σημαντικός και κρίσιμος γεωπολιτικός κρίκος στη Μέση Ανατολή.

Για αρκετά χρόνια στη Δύση υπήρχαν πολλοί που θεωρούσαν την Τουρκία ως το πρότυπο κοσμικού κράτους σε μια μουσουλμανική χώρα.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 7.00μμ


Χαϊδάρι - Καισαριανή: Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής για τα θύματα του ναζισμού, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 9.00πμ

Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Τιμής για τους αγωνιστές που κρατούνταν στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», που διοργανώνονται για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ναζιστικό ζυγό, στις 12 Οκτωβρίου 1944, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου - πορεία, απόστασης 14 χιλιομέτρων, με τίτλο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 - Σκοπευτήριο Καισαριανής».