Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Κλίμα νίκης και γόνιμος διάλογος στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)


Εννέα ώρες γόνιμου διαλόγου, κάποιες φορές και αντιπαράθεσης, συμπλήρωσαν τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση που θα συνεχιστεί και αύριο, από τις 10.30 το πρωί, καθώς όλοι/ες θέλουν να μιλήσουν για τις επικείμενες εκλογές.

Το θέμα που κυριαρχεί είναι οι 13+1 υποψηφιότητες (των Περιφερειαρχών και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο Δήμο Αθηναίων), υποψηφιότητες που παρουσίασε το μέλος της Π.Γ. Κώστας Πουλάκης, αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Για δύο κυρίως υποψηφιότητες, αυτήν του Οδυσσέα Βουδούρη (Πελοπόννησος) πρωτίστως, αλλά και του Θεόδωρου Καρυπίδη (Δυτική Μακεδονία) δευτερευόντως, διατυπώθηκε αντίλογος, από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα».

Μιλώντας για κάθε μία υποψηφιότητα, ο Κ. Πουλάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής, όπου είναι συγκεντρωμένο το 1/3 της Ελλάδας, «πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί», ενώ αντίστοιχης βαρύτητας είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το 17% των ψηφοφόρων. Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε σημειωτέον η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαϊα Κυρίτση, που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τον αγώνα που η ίδια και οι συνάδελφοί της έκαναν, εξήρε ο Κ. Πουλάκης, θυμίζοντας και την πρόταση μομφής που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει για το θέμα, εκεί όπου «καταλύθηκε η Δημοκρατία».

Οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν από χθες βάλει σε «θλίψη και αμηχανία» τη ΝΔ, ήταν το καταληκτικό σχόλιο του μέλους της Π.Γ.

Στη συνέχεια το βίντεο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή : avgi.gr

Παρέμβαση Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο της Κομισιόν για την ανεργία (video)

Παρέμβαση στο συνέδριο για την ανεργία των νέων, που συνδιοργανώθηκε από την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο και το Δήμο Πειραιά, έκανε σήμερα το πρωί, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τις πολιτικές λιτότητας που οδηγούν τους νέους στο αδιέξοδο.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Και όμως ο Υμηττός έχει… ηφαίστειο! (απίστευτη φωτογραφία)

Τα παιχνίδια που κάνει ο φωτογραφικός φακός σε συνεργασία με τη φύση είναι πολύ περίεργα.

Αυτό συνέβη και με τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook από τον υπεύθυνο ενημέρωσης του Δήμου Κρωπίας Γιάννη Κατιμερτζόγλου.

Πρόκειται για την κορυφή Μαυροβούνι του Υμηττού και η συγκεκριμένη φωτογραφία που θυμίζει ηφαιστειακό κώνο εν δράσει τραβήχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού την κορυφή του Μαυροβουνίου, ύψους 700 μέτρων, έχει αγκαλιάσει ένα μεγαλοπρεπές σύννεφο!

Η φωτογραφία όμως είναι πράγματι εντυπωσιακή!

Πηγή :  notioanatolika.gr

Πρόταση Τσίπρα: Γ. Σακελλαρίδης για Αθήνα - Ρ. Δούρου για περιφέρεια Αττικής

Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και τη Ρένα Δούρου για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, πρότεινε προ ολίγου στην Πολιτική Γραμματεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Γ. Σακελλαρίδης είναι συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κατά τη συνεδρίαση, προτάθηκε να υποστηριχθούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

- Κεντρική Μακεδονία: Η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

- Δυτική Μακεδονία: Ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.

- Ανατολική Μακεδονία: Ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

- Ιόνιο: Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος.

- Πελοπόννησος: Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β' Αθηνών, Οδυσσέας Βουδούρης.

- Νότιο Αιγαίο: Ο δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου.

- Βόρειο Αιγαίο: Η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση.

- Κεντρική Ελλάδα: Ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου.

- Δυτική Ελλάδα: Ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

- Θεσσαλία: Η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη.

- Κρήτη: Ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.

- Ήπειρος: Η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγή : avgi.gr

Κ. Πουλάκης: Χρονιά ριζικής ανατροπής το 2014

"Εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε η Αυτοδιοίκηση να αναδειχθεί κινητήριος μοχλός της προσπάθειας μιας κυβέρνησης της Αριστεράς για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

Η εφαρμογή του "Καλλικράτη" και των Μνημονίων υπήρξε για την Αυτοδιοίκηση ισοπεδωτική, με ευθύνη και της πλειοψηφίας των αιρετών και των οργάνων της, ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ, που υποστήριξαν ή ανέχθηκαν τις συγκεκριμένες πολιτικές με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του θεσμού.


Αντίθετα, πιστεύουμε ότι το 2014, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, θα αποδειχθεί χρονιά ριζικής ανατροπής, αφού οι πολίτες θα απορρίψουν την κυρίαρχη πολιτική σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, καταθέτουμε την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο ριζοσπαστικό θεσμικό πλαίσιο, με πραγματικά δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία, ώστε η Αυτοδιοίκηση να αναδειχθεί κινητήριος μοχλός της προσπάθειας μιας κυβέρνησης της Αριστεράς για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.