Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μετά από δυο χρόνια δημαρχίας διαπίστωσαν ότι υπήρχαν τρία υπέροχα συντριβάνια, που δεν ήταν ιδιοκτησία τού "mega ΑΒ"


Τι άκουσα πάλι από τον Κοινοτικό Σύμβουλο Ελληνικού κ. Περικλή (Πέρυ) Παπαδημητρίου!!!
(Ότι είμαι "γραφική γραία" το έχω ξανακούσει από άλλους και πολλές φορές)...
Οι φωτογραφίες που ανεβάζω (είπε ο κ. Πέρυ), είναι "αισχρές"!!!

Ότι βλέπουμε (είπε ο κ. Πέρυ) μόνο τα δικαιώματά μας και όχι τις υποχρεώσεις μας...
Δηλαδή από αύριο να πάρω τον κουβά, να πάω να ποτίσω κανένα πάρκο, να κουρέψω το γρασίδι και... να βάλω τον Κώστα να αλλάξει καμιά λάμπα στον ποδηλατόδρομο...

Συνελήφθη στη Γλυφάδα 26χρονος για εισαγωγή ναρκωτικών δισκίων Ecstasy ( XTC )



Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν, το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γλυφάδα, 26χρονο ημεδαπό για εισαγωγή ναρκωτικών δισκίων Ecstasy (XTC) στη χώρα μας.

Ο 26χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι που μένει, τη στιγμή που παραλάμβανε ένα ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από την Ολλανδία, που περιείχε 131 δισκία του γνωστού ναρκωτικού.

Παλαιό Φάληρο: "Αναπολώντας τη Όμορφη Σμύρνη του 1900", τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 7.30μμ


Δύο βραβεία ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: στην Αξιοποίηση Πράσινης & Ανανεώσιμης Ενέργειας και στην Αστική Ανάπλαση

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου βραβεύθηκε, ανάμεσα σε 62 Δήμους σε όλη την Ελλάδα, στην εκδήλωση Best City Awards κατακτώντας το χρυσό στην Αξιοποίηση "Πράσινης" & Ανανεώσιμης Ενέργειας και το ασημένιο στην Αστική Ανάπλαση.

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτές τις διακρίσεις και ευχαριστεί όσους εργάστηκαν σκληρά για αυτές τις διακρίσεις.

Θεανώ Φωτίου: Παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών

Την παράταση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών των δήμων για δύο μήνες, δηλαδή, έως το τέλος του χρόνου ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρωτρια υπουργός Κοινωνικής
Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου:

«Δίνουμε παράταση δύο μήνες ακόμη και καλούμε περιφέρειες και δήμους να μην ολιγωρούν», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου επιβεβαιώνοντας ότι τα κονδύλια βρέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Aσημένιο βραβείο κέρδισε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο διαγωνισμό Βest City Awards - Το video της απονομής

Το ασημένιο βραβείο κέρδισε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου στο διαγωνισμό Βest City Awards, στην ενότητα Liveable City και συγκεκριμένα στην κατηγορία Αστική Ανάπλαση, για το έργο των Δημοτικών Λαχανόκηπων.

Το βραβείο παρέλαβε η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Επαναστατικό σήμερα είναι η άσκηση διακυβέρνησης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης - Συνέντευξη της Ρ. Δούρου @ Realnews

Αρχική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης
Τη δική της απάντηση σε διλήμματα του τύπου «αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί προς την κυβέρνηση, προτιμότερο είναι να πέσουμε», δίνει με σαφήνεια η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της
στη «Realnews» το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

«Η λύση δεν είναι το άλμα στο κενό», προσθέτει, «αλλά η άσκηση υπεύθυνης διακυβέρνησης που αφορά πλέον, όχι αόριστα τις ελπίδες, αλλά τις ζωές των συμπολιτών μας. Αυτό είναι το χρέος μας μακριά από "ηρωικές εξόδους". Να δίνουμε καθημερινά τη μάχη χωρίς ηττοπάθεια. Γιατί το θέμα είναι να γίνονται πράγματα που αλλάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων».

Οι ευθύνες Βενιζέλου για το αδιέξοδο στο ΕΣΡ

του Αλέξανδρου Κεσσόπουλου *

Οι αποχρώσεις του άσπρου...
με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου
Δύο θέματα. Ένα για τις διατάξεις του Συντάγματος και ένα για την απόφαση του ΣτΕ.

α)
Το άρθρο 101Α, που ορίζει ότι η συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών προϋποθέτει αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μπήκε στο Σύνταγμα με την αναθεώρηση του 2001. Πατέρας της εν λόγω διάταξης είναι ο πολύς Βαγγέλης Βενιζέλος. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια όχι απλά ατυχή, αλλά εξωφρενική ρύθμιση.