Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Χρυσό βραβείο για τον Δήμο Γλυφάδας στα Best City Awards για το σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης εργασιών

Με το χρυσό βραβείο «για το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης εργασιών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» τιμήθηκε ο Δήμος Γλυφάδας στα Best City Awards, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το βραβείο απονεμήθηκε για την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα Fix My City που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος
Γλυφάδας, η οποία υποστηρίζεται παράλληλα από την γραμμή εξυπηρέτησης δημότη 15464.

Παρουσίαση του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης (ΚΑΠΕ)


Στην ενημερωτική ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης (ΚΑΠΕ) με θέμα “Έργα Αειφόρου Ενέργειας στο Δημόσιο Τομέα και η εμπειρία των ΟΤΑ από το Σχεδιασμό στην Υλοποίηση”, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων Republi_ZEB, MayorsinAction και 50000&1 SEAPs, συμμετείχε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου.

Τις εισηγήσεις από πλευράς Δήμου παρουσίασαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σαββάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού, Όλγα Βλάχου.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΦΕΤ για την προστασία της δημόσιας υγείας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο τον συντονισμό των ελεγκτικών αρχών για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών, μέσα από ελέγχους
των επιχειρήσεων τροφίμων (σύμφωνα με Κανονισμό της ΕΕ), υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ιωάννη Τσιάλτα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΦΕΤ, για:

Αυτή τη φορά δεν θα νικήσει το μαύρο μέτωπο των πλούσιων καναλαρχών & των κομμάτων της διαπλοκής


Πανηγυρίζει το μέτωπο "κοινής λογικής" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τσόντα το Ποτάμι και λοιπούς... Για την υπεράσπιση του Συντάγματος από το ΣτΕ, αφού επί πέντε χρόνια έκαναν "γαργάρα" την απόφαση του 2010 του ανωτάτου δικαστηρίου.

Μήπως πανηγύρισαν γιατί έκρινε αντισυνταγματικά τα μνημόνια, που αυτοί οι ίδιοι έφεραν στην πατρίδα μας και τώρα επιχειρούν θρασύτατα και ξεδιάντροπα να πείσουν ότι θέλουν την απεμπλοκή;;;

Αντιπλημμυρικά έργα, παράκτιο πάρκο, πεζογέφυρες & νέοι ποδηλατόδρομοι στην Καλλιθέα (video)

Το υποέργο 1 της Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και το οποίο αφορά κυρίως την Καλλιθέα παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο
 
ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Αυτό λοιπόν περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα, ταπείνωση (μερική υπογειοποίηση) της Ποσειδώνος, παράκτιο πάρκο πρασίνου, πεζογέφυρες που θα συνδέουν άμεσα τον αστικό ιστό με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης καθώς πεζοδρόμους και ποδηλατόδρομους.

Οι κανονικοί και οι... άλλοι

του Θανάση Καρτερού

Ορίστε. Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα. Είπε τις αγριάδες του κατά των κομμουνιστών στη Χίο ο Άδωνις. Κι ύστερα, για να τις ανασκευάσει υποτίθεται, μας έκανε μια μαρξιστική -έτσι τη χαρακτήρισε ο ίδιος- τοποθέτηση στη Βουλή.

Υπάρχουν, είπε οι καθαροί, συνεπείς, κανονικοί -μάλιστα, κανονικοί, έτσι το είπε- κομμουνιστές. Υπάρχουν και οι άλλοι, που προέρχονται από το κομμουνιστικό κόμμα και βρίσκονται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι οπορτουνιστές. Και πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί και όχι οι κανονικοί.

Δείτε "αισχρές" φωτογραφίες με απροσπέλαστα πεζοδρόμια και αποκλεισμένες ράμπες, ανήμερα την εθνική εορτή


Μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια και τις αποκλεισμένες ράμπες (από ένα μικρό κομμάτι του Ελληνικού και της Γερουλάνου στην Αργυρούρολη).

Αφιερωμένες όλες στον κοινοτικό σύμβουλο Ελληνικού κ. Πέρυ Παπαδημητρίου που χαρακτήρισε "αισχρές" τις φωτογραφίες που ανεβάζω.

Ριψάσπιδες εμείς δεν θα γίνουμε

της Μαύρας Σαραντοπούλου


Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δύο μέρες μετά την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών, βρισκόταν κλινήρης σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου στο Παρίσι, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τους Τσερέπη- Κυριάκη, ρώταγε γεμάτος αγωνία τους παρευρισκομένους: “δεν το θέλει η Ελλάδα όλο αυτό που κάνω”;

Ένα χρόνο και 9 μήνες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης αποστολή για το κράτος.

Editorial 29.10.2016

Όταν σε καιρούς δίσεκτους έχουμε ευχάριστα νέα, θεωρούμε ότι είναι καλό να μοιραζόμαστε τη χαρά μας.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια των συντελεστών του blog και της σελίδας μας στο facebook, καβατζάραμε έναν πολύμηνο ποσοτικό στόχο.

Η σελίδα από χθες κατέγραψε ότι αρέσει σε πάνω από 2.000 αναγνώστες, ενώ αντίστοιχα το blog μάς ξαφνιάζει ευχάριστα από τις αρχές του καλοκαιριού με την κατακόρυφη άνοδο των δεικτών ανάγνωσης της αρθρογραφίας του.

Κι αν τα μουστάκια κάποιων επαγγελματιών των media γελούν ειρωνικά, εμείς συνεχίζουμε σε πείσμα των καιρών να λειτουργούμε ερασιτεχνικά και να ελπίζουμε ότι προσφέρουμε ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου.


Ο επόμενος στόχος είναι πρώτα απ' όλα ποιοτικός:

Να κρατήσουμε σταθερή την ποιότητα μαζί με την κοινωνικά ταξική μεροληψία που έχουμε εξ αρχής υποσχεθεί -και ως ενημερωτικό blog, και ως χώρος πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης- και κυρίως να την αναβαθμίσουμε.

Σ' αυτό το τελευταίο ξεχωριστή θέση έχουν οι συνεργάτες μας και καθοριστικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι αναγνώστες μας συμβάλλοντας με τη δική τους ειδησεογραφία και προβληματισμό.

Εσείς δηλαδή.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Εργασίες καθαριότητας στο αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11.00πμ

Οι εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου πρώην Κάμπινγκ Βούλας, όπως κάθε χρόνο οργανώνουν ομάδα εργασίας για να καθαρίσουν τον παράκτιο & παραλιακό χώρο, να μαζέψουν τους κάδους απορριμμάτων
από την αμμουδιά, να ασφαλίσουν το παραλιακό κτήριο και να καθαρίσουν τον αγωγό ομβρίων.

Έτσι... την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11.00πμ το ραντεβού είναι στο
κτήριο της παραλίας.
 

Δικαιοσύνη μονόφθαλμη

του Θανάση Καρτερού

Ο νόμος 509, που θεωρούσε το ΚΚΕ εγκληματική οργάνωση, και συνταγματικός ήταν, κατά την ελληνική Δικαιοσύνη της εποχής, και εκατοντάδες άνθρωποι στήθηκαν στον τοίχο, κατ’ εφαρμογή των διατάξεών του.

Με τον ίδιο νόμο -δεν χρειάστηκε άλλος- δίκαζε η χούντα σε βαριές ποινές όσους σήκωναν κεφάλι στο καθεστώς της.