Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης: Πρεμιέρα με τη "Μητριαρχία", την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ

Πρεμιέρα για την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) με τη "Μητριαρχία" του Νίκου Κορνήλιου, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ στο Σινέ Σοφία, Ευσταθιάδου 2 - Αργυρούπολη.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρών στην προβολή θα είναι ο δημιουργός της ταινίας, με τον οποίο θα γίνει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Κυριάκο προχώρα, γάμησέ τα όλα

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο Mega λέγοντας ότι η Ν.Δ. δεν είναι ακόμα έτοιμη να κυβερνήσει καλά.

Χρειάζεται λίγα χρόνια ακόμα μέχρι να φτάσει σε επίπεδα καλής κυβέρνησης.

Στα επίπεδα δηλαδή των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ. όπου ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κυβέρνησαν καλά.

Άγιος Δημήτριος: Γιορτινό Παζάρι στην ΠΡΑΞΗ (φωτογραφίες)

Τα ξωτικά των γιορτών έβαλαν και φέτος τα δυνατά τους για να φέρουν στην ΠΡΑΞΗ το χριστουγεννιάτικο πνεύμα!...

Ο χώρος μας στολίστηκε και οι πόρτες του δικτύου στον αριθμό 75 της Θουκυδίδου ανοίγουν διάπλατα από την Τετάρτη 9/12 και κάθε απόγευμα μέχρι την Πρωτοχρονιά, περιμένοντας τους φίλους μας.

Ατζέντες για τη νέα χρονιά, χειροποίητα γούρια και άλλα γιορτινά καλούδια φτιαγμένα με αγάπη από εμάς διατίθενται προς πώληση σε συμβολική τιμή.

"Σύντροφοι" μπαχαλάκηδες, το εκρηκτικό κοκτέιλ σας βρομά φασισμό...

Μήπως πρέπει να ξαναγνωριστούμε "σύντροφοι" και να ορίσουμε ξανά τί είναι και τί δεν είναι Αριστερά σήμερα;

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο:

Αριστερά δεν είναι να πετάς μολότοφ και πέτρες στους μπάτσους, να σπάζεις βιτρίνες μεροκαματιάρηδων, να καις
περίπτερα και ύστερα να αυτοθαυμάζεσαι σε έναν από τους πολλούς καθρέφτες τού αρχοντόσπιτου στα βόρεια προάστια στο οποίο μένεις με τους γονείς σου, χαρούμενος γιατί τάχα έδωσες ένα ισχυρό χτύπημα στον καπιταλισμό...

Μοσχάτο-Ταύρος: Με θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανοίγει το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών του εκδηλώσεων το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, με το διήμερο «Θέατρο της Αλληλεγγύης» και με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνονται με τη συνέργεια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία «Slumdog Millionaire» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Danny Boyle «Slumdog Millionaire» θα προβληθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Πρωταγωνιστές: Dev Patel, Anil Kapoor, Freida Pinto, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ) για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών και περιλαμβάνουν θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, παιδικά εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων:

Οι K13 στο Thesis Rock Cafe, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 10.00μμ

Classic radio hits σε ενισχυμένες rock χρωματιστές εκτελέσεις.

Rockifying Prince, Jessie J, Michael Jackson, Bruno, Jamiroquai, Pharrell, Florence + the Machine and more!


Η συνύπαρξή τους εδώ και λίγους μήνες έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτα, σοκαριστικά, απίθανα δημιουργικά αποτελέσματατα τα οποία επιβάλλεται να παρουσιάζονται τακτικά στο κοινό για εκτόνωση & μετάδοση του παραγόμενου γιγαντοφορτίου ενέργειας και αποφυγή ενδορρήξεων (spontaneous self-combustion)...

Οι Κ-13 είναι:

Γλυφάδα: Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Άννα Βίσση, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία, με σκοπό τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Mάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14), την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ.

Στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ θα ακουστούν τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε από την σπουδαία ερμηνεύτρια Άννα Βίσση. Μαζί της θα εμφανιστούν οι Boys and Noise, o Στέλιος Λεγάκης, ο Mike και ο Dj Pitsi. Όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους και δίνουν ένα καίριο κοινωνικό μήνυμα.

Αργυρούπολη: Η παιδική παράσταση "η στολή του Αϊ Βασίλη", την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.00πμ

Την παράσταση "η στολή του Αϊ Βασίλη" ανεβάζει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11.00πμ στην οδό 25ης Μαρτίου 43 στην Αργυρούπολη, ο Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων.

Πρόκειται για παιδική παράσταση που συνδυάζει ηθοποιό και κούκλα άμεσης κίνησης. Θα προηγηθεί εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στη κουζίνα του Aϊ Βασίλη.

Η υπόθεση:

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Αγίου Δημητρίου υποδέχονται τα Χριστούγεννα


Μοσχάτο: Η ταινία "Luton" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Η ταινία "Luton" του Μιχάλη Κωνσταντάτου, στα πλαίσια του αφιερώματος στους Έλληνες δημιουργούς, θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όσοι μπορούν και επιθυμούν, ενισχύουν το "καλάθι της αλληλεγγύης" με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Οι Black Juggs Live στο Route 32 Rock'n'Blues, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου


Meet the Thursday's House Band !!!

Κάθε Πέμπτη οι Black Juggs ζωντανά και δυνατά στη σκηνή του Route 32.

Pop, Rock, Alternative, Indy, αλλά και αγαπημένα
ακούσματα από το χώρο του ελληνόφωνου Rock.

Το event στο facebook

"Το εργαστήρι του Άη Βασίλη" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ


Άλιμος: Εκπαιδευτική Δράση με θέμα «Η Φυσική Μαγεύει», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 11.00πμ

Με θέμα «Η Φυσική Μαγεύει», ο Δήμος Αλίμου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας καλούν «Σε ένα Ταξίδι… στον κόσμο της Φυσικής», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 11.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ.Αλίμου (Ιωνίας 96).

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον Άγιο Δημήτριο - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου (ΟΠΑΠ), διοργανώνει γιορτινές εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στην πόλη», καθ’ όλη την διάρκεια Δεκεμβρίου και το πρώτο
δεκαήμερο του νέου χρόνου.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως στα μικρά παιδιά (εργαστήρια κηπουρικής, ζαχαροπλαστικής, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών κ.α.) γιατί οι μέρες των Χριστουγέννων έτσι και αλλιώς τους ανήκουν, αλλά θα γίνουν και εκδηλώσεις για μεγάλους όπως το Κονσέρτο στις 11 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Στρογγυλού και η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου στις 21 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Δείτε
εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αργυρούπολη: Χριστουγεννιάτικο bazaar του "συμπράττω", την Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου


Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα, από 26 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι 5 Ιανουαρίου 2016

Στο κουκλίστικο σπιτικό της Παραμυθοχώρας μεταφέρθηκε φέτος το εργαστήρι του Άη Βασίλη!

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε ξωτικά, τρυπώνουν στο εργαστήρι του Άη Βασίλη και φτιάχνουν στα εργαστήρια κατασκευών μας όμορφα παιχνίδια και δώρα: κουταλόκουκλες, πήλινα γούρια για τη νέα χρονιά, φιγούρες Καραγκιόζη και ημερολόγια!

Και για όσους θέλουν να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα…στην κουζίνα του Άη Βασίλη, στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της Παραμυθοχώρας, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά: κουραμπιέδες με τη συνταγή της γιαγιάς, πολύχρωμα cupcakes και χιονισμένα μπισκοτόσπιτα!

Αργυρούπολη: La Noche ilegal (Latin Party) στο Hug, κάθε Πέμπτη 10, 17 & 24 Δεκεμβρίου, στις 10.00μμ

Κάθε Πέμπτη μια βραδιά με πολύ latin χορό & μουσική καθώς και απολαυστικά cocktail !!!

Hosted by:
Dimitris Daza Panagopoulos
Thodoris Soilemezidis
Dimitra & Fwteini Fousteri

Music by: Dj Antonius

HUG COFFEE & DRINKS
M.Γερουλάνου 55 - Αργυρούπολη
Τηλ: 210 9934145

Το event στο facebook

Συλλογικό γλέντι της Οργάνωσης Μελών Ταύρου του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ


Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.): Ποιοί είμαστε & και η Μικρή Ιστορία

Μικρή ιστορία

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού - Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) μετράει ήδη αρκετά χρόνια δράσης στα Νότια Προάστια.

Επί σειρά ετών, πραγματοποιήθηκαν κινηματογραφικές προβολές ταινιών ποικίλων ειδών, καθώς και συναντήσεις-συζητήσεις με δημιουργούς ή φορείς που άπτονταν του περιεχομένου και του θέματος που κάθε φορά προσεγγιζόταν από τις ταινίες.

Για πάνω από πέντε χρόνια, από το καλοκαίρι του 2009 συγκεκριμένα, οι προβολές μας έδιναν μια ανέξοδη και ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, τόσο στον κόσμο της δικής μας, όσο και άλλων περιοχών, κατά την καλοκαιρινή αλλά και τη χειμερινή περίοδο.

Σκοπός μας ήταν πάντα η ψυχαγωγία του κοινού, με την κλασική έννοια του όρου: θέλαμε, και θέλουμε, ο θεατής όχι μόνο να διασκεδάσει, να αφεθεί στη μαγεία της εικόνας, αλλά να σκεφτεί, να προβληματιστεί, να κερδίσει κάτι που θα το φέρει μέσα του και μετά τους τίτλους τέλους.

Η συναίνεση και το θέατρο του παραλόγου

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν με αποχρώσεις ότι δεν είναι διατεθειμένα να ψηφίσουν τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Και δεν αναφέρονται μόνο σε αυτά που φέρουν το στίγμα της, είναι δηλαδή προς αριστερή κατεύθυνση, αλλά και σε αυτά που αποτελούν προαπαιτούμενα
του Μνημονίου το οποίο ψήφισαν (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ή απλώς ενστερνίζονται ("κόμμα" Λεβέντη).

Περιττό να θυμίσουμε ότι τα κόμματα αυτά αποτελούν το μπλοκ του Ναι στο δημοψήφισμα με υπότιτλο "υπογράψτε οτιδήποτε σας φέρουν". Και τώρα κάνουν το παπί.