Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εγκαινίασε τα γραφεία του ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης

Με την παρουσία του δήμαρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης που έκοψε και την πίτα εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης.



Πηγή : ellikikoargyroupoli.blogspot.gr

...το καλό και το κακό.

"Και οι θεοί τρελάθηκαν" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας

Την κωμωδία (109') "και οι θεοί τρελάθηκαν - The Gods Myst Be Crazy" (1981) προβάλλουν οι εθελοντές του Αυτοδιαχειριζόμενου πρ. Κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 7.30 το βράδυ.

Η προβολή όπως πάντα θα γίνει στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο πεζών του κάμπινγκ.

Δυό λόγια για ττην υπόθεση :

Ένας ιθαγενής στην έρημο Καλαχάρι, ο Ξι, βρίσκεται για πρώτη του φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τον σύγχρονο κόσμο: με ένα μπουκάλι κόκα-κόλα 
που έχει πέσει από αεροπλάνο! Το πηγαίνει στο χωριό του και το χρησιμοποιούν με διάφορους τρόπους.
Επειδή, όμως, η κατοχή του φέρνει φιλονικίες, ο Ξι αποφασίζει να το πάει πίσω στους θεούς, από όπου πιστεύει
ότι προήλθε.
Δεν γνωρίζει, βέβαια, ότι πρόκειται να γνωρίσει μια μεγάλη όσο και τρελή περιπέτεια με μια δασκάλα, έναν αδέξιο βιολόγο κι ένα σωρό κακούς.

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη : Μα πού χάθηκαν τα αρχαία του δήμου μας;

εκφορά νεκρού, Βάρη
γράφει η Μαριέττα Σέρβου

      Αν κάποιο ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό κάποιος συνδημότης μας αποφάσιζε να πάρει την οικογένειά του και να επισκεφθεί τους πλούσιους  αρχαιολογικούς «θησαυρούς» του δήμου μας, δεν είμαι καθόλου σίγουρη, ότι θα επιχειρούσε κάτι απλό και ευχάριστο.  Κατ΄αρχήν για να επισκεφθείς κάτι πρέπει να γνωρίζεις προηγουμένως την ύπαρξή του και να σου έχει εξάψει με κάποιο τρόπο την περιέργεια ή την φαντασία.

      Αν, λοιπόν, ο συνδημότης μας ήταν από τους τυχερούς και  είχε καλούς δασκάλους στο  σχολείο, θα είχε ακούσει για το εξαιρετικό προνόμιο των νεότερων κατοίκων του δήμου μας να ζουν πάνω στα ίχνη δύο αρχαίων δήμων της εποχής της μεταρρύθμισης του Κλεισθένη τέλος του 6ου αι.,  τον Αναγυρούντα ( ο Αναγυρούς) την αρχαία  Βάρη και τις Αιξωνίδες Αλές (Αιξωνίδαι Αλαί), την αρχαία Βούλα και Βουλιαγμένη. Θα είχε πληροφορηθεί για τις πρώτες συστηματικές ανασκαφές, που άρχισε η πολιτεία στο δήμο μας στην δεκαετία του 1920, όταν ακόμη η Βάρη ήταν αγροτική κοινότητα  και η Βούλα και Βουλιαγμένη  τόποι παραθερισμού.