Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ούτε Ψεύτη, ούτε παπαγάλους του Ψεύτη έχουμε...

Όχι !... Ούτε Ψεύτη, ούτε παπαγάλους του Ψεύτη έχουμε στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Φίλοι γονείς, αγαπητοί Του δημότες
Όπως είχε Προσωπικά δεσμευτεί, δεν θα σας βομβαρδίζει με ψέματα και κακοήθειες στα σχολεία, στο Ίντερνετ και στα πηγαδάκια.

Όπως και προεκλογικά είχε δεσμευτεί, θα υπονομεύει τη νοημοσύνη σας με όλες Του τις δυνάμεις παντού και πάντα.


Φίλοι γονείς, αγαπητοί Του δημότες
Μείνετε σταθεροί στα πολεμικά καταφύγια... Μόνο έτσι θα αποφύγετε τους βομβαρδισμούς της αντιπολίτευσης.
Κάντε αυτό που έχετε συνηθίσει δεκαετίες τώρα, συνεπείς στην αρχή "κάποιος άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα".

Φίλοι γονείς, αγαπητοί Του δημότες
Τα βομβαρδιστικά της αντιπολίτευσης για μια ακόμη φορά βρώμισαν την πόλη Του με τρικάκια και συνθήματα.

Πριν καλέσει τον πρώην δήμαρχο και τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας να καθαρίσουν την πόλη Του με προσωπικά τους έξοδα...

Καλεί εσάς να αντιδράσετε, πριν μας κάνουν Κορέα και Βενεζουέλα, πετώντας στους κάδους ανακύκλωσης τα παρακάτω τρικάκια που βρώμισαν την πόλη Του:
Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης 
11 Ιουνίου στις 4:04 μ.μ. :
  • Ο κ. Κωνσταντάτος και το φιλικό του silvecity έχουν αναγάγει την διαστρεβλωση και τη συκοφαντία σε επιστήμη. Ξαναδημοσιευουμε την τοποθέτηση της παράταξής μας σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων που είχαμε κάνει στο έκτακτο ΔΣ και επαναλάβαμε και στο χτεσινό.
  • Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ*

Η Ρι.Κι.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα στραφεί προς κάθε κατεύθυνση για την προστασία της παραλίας στο Καβούρι

Ουσιαστική ενημέρωση, αγανάκτηση αλλά και αγωνιστική ετοιμότητα προέκυψαν από την συγκέντρωση (ενημέρωσης) που διοργάνωσε η ΡΙ.ΚΙ.Π.
Β.Β.Β. στην παραλία του Αγ. Νικολάου στο Καβούρι την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από το δημοτικό σύμβουλο της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. Θάνο Ματόπουλο για το «ειδικό» καθεστώς που διέπει τη βίλα (πρώην ξενοδοχείο Καστέλο), αλλά και για την ευπείθεια με την οποία διαχρονικά με κυβερνητικές επιλογές νομιμοποιήθηκαν με φωτογραφικές αποφάσεις όλες τις μέχρι τώρα εργασίες, μέσω προηγούμενων κυβερνητικών επιλογών.

Ο σωστός δημοσιογράφος...


Ο Τάσος Αναστασίου στο 77ο τεύχος του Hot Doc

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Ρύθμιση που θα δίνει «γενναία και ουσιαστική λύση» σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επανέλαβε, δε, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ΔΕΗ να είναι για πάντα δημόσια.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Νικόλαου Μαυραγάνη, υποστήριξε ότι η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις, όμως είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τροχαίο στη μαρίνα Αλίμου -Υπέκυψε στα τραύματά του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 59χρονος που είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο δυστύχημα, μέσα στη μαρίνα Αλίμου.

Το τροχαίο συνέβη όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, οδηγός του οποίου ήταν μια 36χρονη.

Ο 59χρονος είχε διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου το ίδιο βράδυ, υπέκυψε στα τραύματά του.

Προανάκριση για το δυστύχημα
διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει κάποιες εξηγήσεις για το Ελληνικό

γράφει ο Πάνος Τότσικας *

Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της «συμφωνίας» μεταξύ ελληνικής Κυβέρνησης και «θεσμών», παραμένουν ακόμη άγνωστες οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

Ο «αστερίσκος» στο κείμενο των 47 σελίδων της ελληνικής πρότασης που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες, δεν διευκρίνιζε αν θα ακυρωθεί αυτή η ιδιωτικοποίηση, ή απλώς, θα τροποποιηθούν οι όροι της σύμβασης με την Lamda Development (L.D) του Ομίλου Λάτση.

Έτσι, παραμένει ακόμη ασαφές ποιά άποψη επικρατεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: του Π. Λαφαζάνη ότι «…η εξαγορά του Ελληνικού είναι σκανδαλώδης… τα σχέδια είναι αντιπεριβαλλοντικά… εμείς θα επανεξετάσουμε αυτή την σκανδαλώδη εξαγορά με στόχο την ακύρωσή της...», ή η άποψη του Γ.Σταθάκη ότι «…δεν θα διώξουμε τον επενδυτή αλλά θα επιδιώξουμε αλλαγές στους όρους παραχώρησης…».

Με Ψαριανό αν κοιμηθείς, το πρωί θα τραμπουκίσεις

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Μόλις άρχισε ο Ψαριανός να την βρίζει και να την χτυπάει απειλητικά στον ώμο, η Θεανώ Φωτίου σηκώθηκε και έφυγε από την εκπομπή της Τρέμη

και του Ευαγγελάτου.

Ευτυχώς, γιατί αν παρέμενε έστω και για ένα λεπτό, θα νομιμοποιούσε τον αρχιτραμπούκο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, του κόμματος που κομίζει το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό.

Καλώς έφυγε από την εκπομπή η κ. Φωτίου, κακώς πήγε στην εκπομπή η κ. Φωτίου.

Και δεν θέλω αντιρρήσεις...


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη 10.06.2015

Καμπαγιάννης για δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτή η Δίκη θα είναι ένας μαραθώνιος που αξίζει να τρέξουμε

«Αυτή η Δίκη θα είναι ένας μαραθώνιος, αλλά ένας μαραθώνιος που αξίζει να τρέξουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης (μέλος της πρωτοβουλίας δικηγόρων Jail Golden Dawn - Φυλακίστε τη Χρυσή Αυγή), ο οποίος εκπροσωπεί τον Φοίβο, τον Φαληριώτη μαθητή που πριν δύο χρόνια (28 Ιανουαρίου 2013) δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από το 3ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγή και στη δίκη αυτή, ο δράστης αντιμετωπίζει το αδίκημα της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση».

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το κίνημα χωρίς μεσάζοντες

Φωτο από την πρώτη απόπειρα
αγοράς χωρίς μεσάζοντες στη Γλυφάδα
Την τροποποίηση του άρθρου 25 του Ν. 4264/2014, που δεν επιτρέπει το πλανόδιο εμπόριο από παραγωγούς σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων, δεσμεύτηκε ότι
θα προωθήσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το Πανελλαδικό συντονιστικό αλληλέγγυων δράσεων "Χωρίς Μεσάζοντες".

Η Θ. Φωτίου δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα συσταθεί ομάδα εργασίας με συμμετοχή του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των συναρμόδιων υπουργείων μαζί με εκπροσώπους του συντονιστικού, ώστε να επεξεργαστούν από κοινού σχέδιο νόμου για τη θεσμοθέτηση αυτών των δράσεων, αλλά και τη μετάβαση σε μια μορφή αλληλέγγυου εμπορίου.

"Ο Καραγκιόζης & οι Πειρατές" στη Βάρη, το Σάββατο 20 Ιουνίου


3 χρόνια ελεύθερη παραλία στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, το Σάββατο 13 Ιουνίου

Η προ 3ετίας ιστορική αφίσσα
10 Ιουνίου 2012 ξεκίνησε η ανάληψη της προσπάθειας από τους πολίτες να παραμείνει ανοικτή ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους η παραλία και ο χώρος του πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Θα συναντηθούμε το Σαββάτο 13 Ιουνίου το δειλινό για να γιορτάσουμε και να συζητήσουμε νέες δράσεις που θα προταθούν από τους πολίτες για τους πολίτες.

Να προγραμματίσουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών του χώρου, έχοντας μπροστά μας την 4η καλοκαιρινή περίοδο.

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα»

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης επικροτεί τη δημιουργία σταθμών διαχείρισης απορριμμάτων, δημόσιων, ήπιας
κλίμακας ανά μικρές ομάδες δήμων, κοντά στην πηγή, με σκοπό την ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επανάχρηση υλικών στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, σημειώνοντας πως η υλοποίησή τους, «θα είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη».

Η δημοτική παράταξη σε ανακοίνωσή της, μετά τη πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να παραχωρήσει 12 στρέμματα στο πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, σχολιάζει:

«Στο βαθμό που αυτό θα γενικευθεί σε όλη την περιφέρεια, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το σημερινό τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα, ο οποίος είναι και αντπεριβαλλοντικός και αντιοικονομικός και επιχειρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να εκχωρηθεί σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για κερδοσκοπία σε βάρος των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας.

Έξω φρενών έχουν γίνει οι δανειστές...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 12.06.2015

Με εντολή Νικολούδη έλεγχος ΣΔΟΕ στις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ - Παραίτηση του διευθυντή τύπου της εταιρείας


Εντολή για διενέργεια ελέγχου έδωσε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε. Νικολούδης, όσον αφορά διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, έως το 2014. - Παραιτήθηκε ο διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης.

Η εντολή ελέγχου αναφέρεται συγκεκριμένα στη δράση ορισμένων στελεχών και υπαλλήλων της ΔΕΗ, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες φέρονται να χορηγούσαν εκατομμύρια για διαφημιστικές καταχωρήσεις ακόμα και σε μη υπάρχοντα ΜΜΕ.

Mετά την έρευνα που διέταξε ο κ. Νικολούδης για τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, παραιτήθηκε ο διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ της εταιρείας Κίμων Στεριώτης, με βολές κατά ιδιοκτήτη εντύπου ο οποίος φέρεται ότι τον "εκβίαζε" και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Στεριώτης, έχει διατελέσει διευθυντής της ΔΕΗ με αρμοδιότητες επικοινωνίας και ΜΜΕ, τα τελευταία εννέα χρόνια.

Πηγή: left.gr

Περιφέρεια Αττικής: Τέλος στις ανακρίβειες σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής

Απάντηση σε εκείνους που επιχειρούν να «ξαναγράψουν» την πραγματικότητα σχετικά με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών
προγραμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή Αττικής, δίνει η Δύναμη Ζωής με ανακοίνωσή της.

Τονίζοντας ότι κάθε προσπάθεια είναι μάταια και παραθέτει τους εξής λόγους:

"1. Η νέα Περιφερειακή Αρχή αύξησε την απορροφητικότητα της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας σε ποσοστό 85%.

'Αγιος Δημήτριος: Η Δημοτική Αστυνομία και πάλι στην υπηρεσία του πολίτη


Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης, το πρώτο στο Νότιο Τομέα που υπερψήφισε Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

Tην Πέμπτη 11 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ν.Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Επί του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορά το τοπικό σχέδιο αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, ο αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε συνοπτικά την θέση και άποψη της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες, στις οποίες έχει προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Μου έδωσε απόδειξη !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα