Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Εξώδικο για το Ελληνικό στο ΤΑΙΠΕΔ από 15 πολίτες

Να μην προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της ακτής
του Αγίου Κοσμά στη Lamda Development, ή οποιασδήποτε άλλης σχετικής σύμβασης, πριν ολοκληρωθεί η υπόθεση ενώπιον της Oλομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαφορετικά θα είναι παράνομη, ζητούν με εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ 15 πολίτες (ανάμεσά τους δημοτικοί σύμβουλοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού).

Με το εξώδικο καλούν το ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια αν δεν κοινοποιηθεί σε όλους η απόφαση 3800/2014 του έκτου τμήματος, η οποία αναφέρει στο διατακτικό της ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda Development.

Όπως είναι γνωστό, με αυτήν ανατράπηκε προγενέστερη πράξη του Ζ' κλιμακίου του Ελεγκτικού, η οποία εντόπισε σειρά παρανομιών στη διαγωνιστική διαδικασία της μίας και μοναδικής προσφοράς, κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Άλιμος: εκδήλωση με θέμα "Γάζα-Κομπάνι εκεί που κτυπά η καρδιά της ανθρωπότητας"

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους λαούς που αγωνίζονται για ειρήνη, δημοκρατία και ελευθερία διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τη Γάζα και το Κομπάνι την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 μμ στα γραφεία του Παλαμηδίου 12-16 στον Άλιμο.

Θα μιλήσουν:

Κατερίνα Παπαγκίκα, γιατρός, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μέλος της αποστολής στη Γάζα.
Μιχιάρ Εκτάμι, εκπρόσωπος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων.
Γιάννης Μουζάλας, γιατρός, μέλος της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου.
Θανάσης Κούρτης, πολιτικός μηχανικός κουρδικής καταγωγής.


Ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Καραγιάννης που επισκέφθηκε τη Γάζα και το Κομπάνι θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό.


Παράλληλα θα συγκεντρωθούν:
Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη)
Είδη υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς)
με σκοπό να αποσταλούν στο Κομπάνι.


Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Σε κρίσιμο σημείο το σκάνδαλο του Ελληνικού

γράφει ο Πάνος Τότσικας *

Από τον Δεκέμβριο του 2011 που ξεκίνησε η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία για την λεγόμενη «αξιοποίηση»
του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, μεσολάβησαν καταστάσεις και γεγονότα για γέλια και για κλάματα.

Άραβες, Κινέζοι και ευρωπαίοι «επενδυτές» διαδέχονταν αλλήλους, κάποια στιγμή ο Σεϊχης του Κατάρ φάνηκε να κερδίζει πόντους, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του με βάση την ευρωπαϊκη νομοθεσία, οπότε εμφανίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου ως άσσος από το μανίκι ο Ισπανός πολεοδόμος  Αθεμπίγιο με κάποια σχέδια της πλάκας και γέλασε κάθε πικραμένος.

Τον Απρίλιο του 2012 εκδηλώνεται ενδιαφέρον από 9 διεθνή «επενδυτικά σχήματα», αλλά τον Ιανουάριο του 2013, στην β’ φάση του «διαγωνισμού», προκρίνονται μόνο τέσσερα σχήματα. Τελικά τον Φεβρουάριο του 2014 ολοκληρώνεται η β’ φάση και, για «ανεξήγητους λόγους», υποβάλλεται μόνο μία προσφορά, από την Lamda Development του Ομίλου Λάτση.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές αποχωρούν, αφήνοντας το Ελληνικό, υποτίθεται σε «ελληνικά χέρια»…

Όσο η επέτειος πλησιάζει

γράφει η Λουκία Σουγιά


Ποιοι είν' αυτοί οι άνθρωποι; Ποιοι είναι αυτοί που εξομοιώνουν το Πανεπιστήμιο της Αθήνας με συγκέντρωση νεο-ναζί, όπου αν δεν "εγέρθουτου", είναι "έξω ρε"; Ποιος τούς έδωσε το πράσινο φως για να συμπεριφέρονται σε φοιτητές, νέα άτομα και μελλοντικούς επιστήμονες, σαν να 'ναι ανδράποδα; Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Και με το "ποιος" εννοώ τις αρχές και τις αξίες που επικρατούν.
Αν ο πρύτανης του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου αποφασίζει -χωρίς καμιά προειδοποίηση- να κλείσει τη Νομική Σχολή, αφήνοντας φοιτητές που προσήλθαν για την ορκωμοσία τους (!) εκτός νυμφώνος και αντιμέτωπους -ακούσατε, ακούσατε- με ΜΑΤ, τί άλλο περιμένει αυτή τη χώρα;
Αν όσοι κλήθηκαν να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου και της διακίνησης των ιδεών, που κατεξοχήν ενισχύει ο χώρος του Πανεπιστημίου, είναι αυτοί που αντιπαρατάσσουν στη διαμαρτυρία κλειστές πόρτες και καταστολή, τί ισχύει πια στην Ελλάδα του 2014; 

H Kωνσταντίνα Κούνεβα καταχειροκροτείται στο συνέδριο των Podemos στην Ισπανία