Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πεζή με το ανήλικο αγοράκι της παρασύρθηκαν από Ι.Χ. στο Μοσχάτο


Αυτοκίνητο Ι.Χ. παρέσυρε γυναίκα μαζί με το ανήλικο αγοράκι της, οι οποίοι κινούνταν πεζοί, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Μοσχάτο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στο ρεύμα προς Καλλιθέα.

Η μητέρα με το παιδί της

μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο. Στο Τζάνειο μεταφέρθηκε και ο οδηγός του Ι.Χ.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα.

Πηγή: left.gr

Αλ. Τσίπρας στο Βελλίδειο: Στις εκλογές ο λαός θα βάλει τέλος στη παλινόρθωση μιας εξουσίας που χρεοκόπησε τη χώρα (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Βελλίδεο περιέγραψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο «θα εγγυάται την κοινωνική ευημερία και την αναδιανομή του εισοδήματος» και «θα στηρίζεται στην καινοτομία, την τεχνολογία, την ποιότητας της οικονομίας» και όχι στην καταβαράθρωση των μισθών.

Στις 2.00μμ της Δευτέρας η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο κατευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, στον αγροτικό τομέα, στις ξένες επενδύσεις και τις νέες κοινωνικές επιχειρήσεις και θα χρηματοδοτηθεί από τις ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές και συνεταιριστικές τράπεζες, το νέο ΕΣΠΑ, τη δημιουργία νέας αναπτυξιακής τράπεζας, το πακέτο Γιούνκερ και τις συνεργασίες με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αριστείδης Μπαλτάς: Το πρόγραμμά μας είναι μεροληπτικό υπέρ εκείνων που πλήττονται από το Μνημόνιο

"Μνημονιακοί δεν είμαστε, παραμένουμε ριζοσπαστική Αριστερά, συνεχίζουμε να προσβλέπουμε στον σοσιαλισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συνεχίζουμε να θέλουμε να είμαστε
πρόπλασμα για την Αριστερά του 21ου αιώνα.

Δεν κάναμε όλοι μας όσα έπρεπε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά ενιαίο κόμμα, ενώ διατηρήθηκαν παγιωμένες αντιλήψεις συνιστωσών και τάσεων, οι οποίες ξαναβγήκαν τώρα στο προσκήνιο.

Προσπαθήσαμε όλοι να ρίξουμε νερό στο κρασί μας, αλλά ενώπιον μιας κρίσης οι συνεκτικοί δεσμοί αποδείχθηκαν μη ικανοί να συντηρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο δυνατοτήτων δράσης εκτός Μνημονίου".

Η αλήθεια σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία

γράφει η Ράνια Αντωνοπούλου *


Δεν υπάρχουν στοιχεία τον Αύγουστο. Ο κατά παράφραση τίτλος του γνωστού βιβλίου του Umberto Eco "Δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο" θα μπορούσε να είναι μία πρώτη απάντηση στην παραπληροφόρηση που αναπαρήχθη, μετά την παραίτηση Τσίπρα, για το ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας.


Εφημερίδες, όπως η Δημοκρατία ή το Πρώτο Θέμα, προφανώς εναρμονισμένες πλήρως με το πολιτικό παιχνίδι που στήνεται πάντοτε προεκλογικά, έγραψαν με πηχυαίους τίτλους ρεπορτάζ για δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εξαιτίας της επιβολής capital controls.

Επιπλέον γράφτηκε κατά κόρον ότι η πολύμηνη διαπραγμάτευση έβλαψε σοβαρά την πραγματική οικονομία και κατά συνέπεια την απασχοληση.

Βγάζουν και γλώσσα οι ξεφτίλες

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Ε, λοιπόν, αυτοί θα μας τρελάνουν. Αυτοί, δηλαδή όλος ο καλός ο κόσμος που κυβερνά σαράντα χρόνια. Και τα πέντε των Μνημονίων. Και κάποιοι νεάζοντες μαζί, που
παριστάνουν τους νεοσσούς της μεταρρύθμισης, τρομάρα τους.

Σαράντα χρόνια γαμούν και δέρνουν και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την ανεργία, τη φτώχεια, το ρουσφέτι, τη γραφειοκρατία, τα προβλήματα της Παιδείας και της Υγείας, το κράτος-τέρας που άλλους τρώει και άλλους ταΐζει.

Αυτοί είναι αθώοι. Δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο που συντελέστηκε σε κοινή θέα. Δεν ξέρουν πως ό,τι άσχημο κινείται, πετάει, έρπει ή τρουπώνει στη σημερινή Ελλάδα αυτοί το γέννησαν και το ανάθρεψαν.

Να ακουστεί η αλήθεια


«Μη θίγεστε για τη διαφθορά, από ποιον ξέφυγε ο συμμαθητής σας Χριστοφοράκος;» (video)

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στο κεντρικό δελτίο του Mega στην πολιτική αντιπαράθεση που είχε με τον Νίκο Φίλη.

«Μην θίγεστε για τη διαφθορά, κ. Μπακογιάννη. Ποια περίοδο έφυγε ο κ. Χριστοφοράκος; Από ποιον ξέφυγε ο συμμαθητής σας κ. Χριστοφοράκος;» είπε ο κ.Φίλης στη κ. Μπακογιάννη , την Παρασκευή.

«Τα μεγάλα σκάνδαλα δείχνουν τι σημαίνει διαπλοκή και διαφθορά. Να πώς φτάσαμε σήμερα ως εδώ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτός ο κόσμος που αλλάζει τους τρομάζει

Η παλινόρθωση της Δεξιάς -και δη της Δεξιάς της δεκαετίας του '80, των Κενταύρων και των Ρέιντζερς- δεν αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας.

Όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά πρωτίστως για λόγους πολιτικής ουσίας.

Η αέναη μάχη του "παλαιού" και του "νέου" εν προκειμένω αφορά την πορεία κοινωνικής και οικονομικής ανάταξης της χώρας.