Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Εν συντομία...

Άνοιξα χτες το πρωί το μέιλ και βρήκα ένα μήνυμα που περιείχε τη φωτογραφία αυτού εδώ του κειμένου μου για την Παναρίτη κι ανάμεσα σε άλλες γελοιότητες που έγραφε ο αποστολέας, με προειδοποιούσε: «Μη βιαστείς να το κατεβάσεις. Πρόλαβα να το κρατήσω». Άνθρωπέ μου, ένα μόνο θέλω να σε ρωτήσω: Είσαι ντιπ ηλίθιος;

Να κατεβάσω το κείμενο για την Παναρίτη επειδή συνεργάστηκε μαζί της ο Βαρουφάκης; Πόσο βλάκας είσαι; Προσωπικά, θεωρώ τις απόψεις και τις θέσεις της Παναρίτη κατηγορία Μένγκελε, είτε αυτή είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είτε συμβουλεύει τον Βαρουφάκη, είτε φύγει εθελόντρια με τους Γιατρούς του Κόσμου στη Σομαλία. Το πρόβλημα το έχεις εσύ που κρίνεις θετικά ή αρνητικά την κάθε Παναρίτη ανάλογα με το πού παρέχει τις υπηρεσίες της κάθε φορά.

Εντάξει, δε σε παρεξηγώ και εντελώς. Τόσο σου κόφτει, τόσα λες. Μπορεί να μη φταις εσύ. Ίσως τα γονίδια, ίσως ένα πέσιμο από την κούνια να ευθύνονται για την κατάσταση. Εν πάση περιπτώσει, αδιαφορώ πλήρως για την πνευματική σου κατάσταση, άλλο με παραξενεύει. Κάθε ένας που ελπίζει στη νέα κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να τρελαίνεται όταν διαβάζει ότι η Παναρίτη συμβουλεύει τον Βαρουφάκη.

Ανοιχτή επιστολή προς τους συναγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ

του Γιώργου Παπανικολάου

Ο ελληνικός λαός ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς και την παγκόσμια συμμορία των κερδοσκόπων, κατάφερε να νικήσει την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς τους και την αλητεία τους και να αναδείξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση!

Τι ξεφτίλα για το παγκόσμιο σύστημα! Ένας μικρός και εξαθλιωμένος λαός, που αιώνες τώρα τον πετσοκόβουν κάθε τόσο και προσπαθούν να τον ευνουχίσουν πνευματικά και να του στερήσουν τη δημιουργικότητά του, κατάφερε να τους γελοιοποιήσει! Πού έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο;

Ένας μικρός λαός, μπήκε στο μάτι και παρενοχλεί το παγκόσμιο τέρας! Φανταστείτε. Είναι σαν να είμαστε στην πρώτη κατοχή και ο λαός αξιοποιώντας κάποιες αδυναμίες του γερμανικού στρατού, καταφέρνει να τοποθετήσει στο επιτελείο της κομαντατούρ, έλληνες πατριώτες!! Τι ξεφτίλα γι αυτόν τον στρατό!

Το καθεστώς έχασε την κυβέρνησή του. Διατηρεί όμως ακέραια όλα τα άλλα στηρίγματά του:

Τα απομεινάρια μιας χώρας

της Έλενας Ακρίτα

Τελικά, “αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό τους”. Ή έτσι νομίζουν, τουλάχιστον. Αυτό προκύπτει και από τις ομιλίες στις προγραμματικές δηλώσεις κι από τις διεργασίες στο Eurogroup.

Δεν μιλάω για την ξινίλα Σόιμπλε. Την άφατη υπεροψία του αποικιοκράτη με τον απροσχημάτιστο κυνισμό:

- Δεν θέλετε να το πείτε "τρόικα", πείτε το όπως θέλετε, στα παλιά μας τα παπούτσια. Τρόικα θα είναι ακόμα κι αν εσείς τη φωνάζετε Θρασύβουλο!

Ένας φυλετισμός - όχι με γνώμονα το χρώμα αλλά το χρήμα. Κάπως σαν την σιχασιά που διακρίνεις σε ασπρόμαυρες φωτό της Φρειδερίκης: Χαϊδεύει απόρους κοράσιδας και μετά τρέχει να απολυμάνει τα χέρια της.