Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας

                                                                   Αργυρούπολη, 10/3/2014.

Αγαπητοί μου,

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδρούμε στο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού και διοργανώνουμε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 πρόγραμμα δράσεων με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» και με αίτημα τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Επειδή θεωρούμε την εκπαιδευτική κοινότητα ως βασικό κρίκο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καλέσαμε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των τριών Δήμων να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στις προγραμματισμένες δράσεις τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014.


Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και δήλωσαν συμμετοχή στις δράσεις.

Ωστόσο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις τους εμπόδισαν τη συμμετοχή τους, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο «δεν
προβλέπεται» στη νομοθεσία, γιατί πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σας καλούμε να πάρετε μέρος οργανωμένα στις δράσεις της Κυριακής 16 Μαρτίου 2014, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική και την εσωτερική ελευθερία του σχολείου.


                 Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

                                   Χρήστος Κορτζίδης

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας για την πρωτοφανή απαγόρευση

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος - τηλ./φαξ: 210-9942150
Άλιμος, 6 Μαρτίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ένας από τους βασικούς στόχους του Δημόσιου Σχολείου είναι η διαπαιδαγώγηση των μαθητών στις μεγάλες αξίες της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της υπεράσπισης του περιβάλλοντος και του Δημοσίου Πλούτου.
Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν σημαντικό παιδαγωγικό καθήκον τους να μεταλαμπαδεύσουν αυτές τις αξίες στους μαθητές τους και γι' αυτό το σκοπό πληθώρα σχολείων, κάθε χρόνο, διοργανώνουν σχολικές δραστηριότητες και υλοποιούν προγράμματα που έχουν αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο, με την έγκριση και την επιβράβευση της Διοίκησης.
Προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη η απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας να απαγορεύσει, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκδήλωση των Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καλεί τη Διευθύντρια να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση αυτή και να επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν και να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολικών τους δραστηριοτήτων.
ο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ                             Χ. ΣΟΦΗΣ

Βιογραφικό του Κώστα Μερκουράκη, υποψηφίου δημάρχου Παλαιού Φαλήρου με τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση»

Ο Κώστας Μερκουράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1985 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Είναι μαθηματικός, απόφοιτος εργαστηρίου δημοσιογραφίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοιχτού πανεπιστημίου Κύπρου. Τα προηγούμενα χρόνια εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» κι ως τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Η Αυγή», ενώ παράλληλα διατηρεί κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων.

Στη «συλλογική ζωή» εντάχθηκε από νωρίς: οργανώθηκε στην Αριστερά ήδη ως μαθητής στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης. Μετέπειτα, μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Άρθρου 16 αλλά και στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του παν/μιου Αθηνών, ενώ διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η μετέπειτα δημοσιογραφική του πορεία επηρεάστηκε από το πρωτοπόρο φοιτητικό περιοδικό «Εξ Ευωνύμων», του οποίου υπήρξε ιδρυτής και πρωτεργάτης.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και την προσπάθεια, όπως όλοι οι άνθρωποι της γενιάς του, να βρει τα βήματά του στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, προσπαθεί να υλοποιήσει στην πράξη το σύνθημα: «κανένας άνθρωπος μόνος του στην κρίση». Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως εθελοντής για δύο έτη (2011 και 2012) στο Κέντρο Κοινοτικής Πρόληψης ΚΕΘΕΑ, ενώ προσφέρει εθελοντικά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.


πουλιά του παραδείσου (βίντεο)

Το Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Cornell  και το National Geographic φέρνουν τo έργο "birds-of-Paradise" στο κοινό. Ρίξτε προκαταβολικά μια ματιά τώρα ... και μια μαρτυρία διαφορετικών στρατηγικών της εξέλιξης στην εργασία και μια εμπειρία από εξαιρετικά θαύματα της φύσης - από κοντά...

 

Δράση ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Αθήνα,  Σάββατο 15 Μαρτίου, 12:00, Κολοκοτρώνη και Σταδίου

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) και η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) συμμετέχουν στη διεθνή κτηματομεσιτική έκθεση για επενδυτές και
μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων ΜΙΠΙΜ, 11-14 Μαρτίου στις Κάννες. Ενάντια στις κερδοσκοπικές συμφωνίες που ετοιμάζονται στην MIPIM, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δράσης για το Δικαίωμα στην Πόλη και την Κατοικία οργανώνει διεθνείς δράσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα, ομάδες και συλλογικότητες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην πόλη και την κατοικία, καλούν σε κοινή δράση διαμαρτυρίας στην έδρα του ΤΑΙΠΕΔ (πλατεία Κολοκοτρώνη) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και ακινήτων.

Στη συγκέντρωση θα γίνουν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις ενημέρωσης για τις εκποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό κοινωνικών ομάδων και κοινωφελών χρήσεων από τους χώρους αυτούς, και την παράδοσή τους στην ιδιωτική κερδοσκοπία σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Οι άνθρωποι πάνω από τα ιδιωτικά κέρδη
Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των κενών κτιρίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών

Ομάδα encounterAthens, Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό, Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Αλληλεγγύη για όλους, Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού.

Πηγή

για τις ανάγκες όλων μας, στο πλευρό του Χρήστου Κορτζίδη η Μαρία Πετράκη

γράφει η Μαρία Πετράκη *

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Σας απευθύνομαι ως νέος άνθρωπος, νέα επιστήμονας και νέα γυναίκα που γεννήθηκε, μεγάλωσε στο δήμο μας και νοιάζεται ειλικρινά για αυτόν.
 
Επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να παράγει πολιτική και να μεριμνά για τις ανάγκες όλων μας, σας καλώ να στηρίξουμε όλες και όλοι μαζί στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου για δήμαρχο της πόλης μας τον Χρήστο Κορτζίδη.
 
Είναι η καλύτερη επιλογή για την βιώσιμη-αειφόρο ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας, διότι:
 
- Προέβλεψε με διορατικότητα τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης και ανέπτυξε εγκαίρως τις κατάλληλες συνεργασίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας τους περισσότερο ευάλωτους συμπολίτες μας.
 
- Απέδειξε στην πράξη ότι διαθέτει ηθικό πλεονέκτημα και πίστη σε μια συλλογική προσπάθεια που μπορεί να εγγυηθεί στην παρούσα φάση ένα κίνημα αντίστασης, αγώνα, ελπίδας και αισιοδοξίας για να αποτρέψουμε την άνευ όρων παράδοση του χώρου του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα και στο κέρδος, αγνοώντας τις ανάγκες των πολιτών και το κοινωνικό όφελος σήμερα και στο μέλλον.