Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Έκκληση για βοήθεια από το Μητροπολητικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Έκκληση από το ΜΚΙΕ ώστε να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα οι ίδιοι, αλλά κάποιος που γνωρίζουμε σίγουρα μπορεί!
Και συνεχίζει:

Το ιατρείο μας και οι εθελοντές του δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι -και δεν έχουμε μείνει- στην όλο και διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε λόγω του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Οι λόγοι του εγκλωβισμού αυτών των συνανθρώπων μας θα αναλυθούν, για άλλη μια φορά, σε μεταγενέστερη ανακοίνωση μας. Αυτή την ώρα όμως πρέπει άμεσα να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη και να αναδείξουμε για πολλοστή φορά ότι ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος.

Ο Πύργος του Βίσεγκραντ

του Άγγελου Μανταδάκη

Ο θησαυρός που άφησε πίσω του ο αυτοαποκαλούμενος «υπαρκτός σοσιαλισμός» στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η συμμαχία του Βίσεγκραντ, αποτελούμενη από τέσσερις χώρες, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία, δείχνει αυτές τις μέρες το πραγματικό της πρόσωπο.

Με τη βοήθεια βαλκανικών χωρών, επίσης πρώην μελών του υπαρκτού, στηρίζει πρωτοβουλίες όπως η κατασκευή φραχτών και το κλείσιμο των συνόρων. Δηλαδή συμβάλλει στην επικράτηση των πιο αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών δυνάμεων στο κορυφαίο ζήτημα των προσφύγων.

Πάρτι της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 9.00μμ


Την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 9.00μμ η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) κάνει πάρτι και μας καλεί να θυμηθούμε όλοι μαζί τις αγαπημένες μας στιγμές από τις χειμερινές προβολές...

Στο cafe diktyon, Μ. Γερουλάνου 39, Αργυρούπολη

Είσοδος ελεύθερη, πληρώνετε μόνο τα ποτά σας...

Το event στο facebook

Άνθρωποι και κατακάθια


του Παντελή Μπουκάλα

Όπου οι άλλοι βλέπουν ανθρώπους, ξεσπιτωμένους και βασανισμένους, χαμένους σε μια ξένη ήπειρο, αυτοί βλέπουν πορτοφόλια. Μετράνε κεφάλια και χιλιάρικα.


Ανήκουν στη διεθνή των αρπαχτικών και των απάνθρωπων, μαζί με τους στυγνούς Ασιάτες διακινητές και τους στεγνόψυχους Ευρωπαίους που στέλνουν λυκόσκυλα καταπάνω στους πρόσφυγες.

Μπορεί να τους χωρίζει η εθνικότητα και η θρησκεία, αυτά όμως αποδεικνύονται πολύ γρήγορα υποθέσεις της επιδερμίδας, όχι της ψυχής. Στον σκληρό πυρήνα τους είναι ίδιοι. Ρεμάλια. Κερδοσκόποι της χειρότερης πάστας.

Ισπανία: 219 "Όχι" στο Σάντσεθ, "Μη γίνεσαι μαριονέτα της εξουσίας", λέει ο Ιγκλέσιας

του Αργύρη Παναγόπουλου

Ναυάγησε η προσπάθεια του σοσιαλιστή Σάντσεθ να σχηματίσει κυβέρνηση με τους «Πολίτες», αφού κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 130 ψήφους υπέρ, έναντι 219 «όχι»
και μιας αποχής. Θα υπάρξει μια δεύτερη ψηφοφορία μετά από 48 ώρες δηλαδή το βράδυ της 4ης Μαρτίου.

«Σάντσεθ μη γίνεσαι μαριονέτα της εξουσίας… και μην υπακούς την ολιγαρχία, επέστρεψε στην Αριστερά για να κάνουμε την κυβέρνηση της αλλαγής γιατί μαζί έχουμε περισσότερους ψήφους. Οι "Πολίτες" προσπαθούν να σε αθροίσουν με το Λαϊκό Κόμμα», τόνισε από το βήμα της βουλής ο Ιγκλέσιας.

Ο ηγέτης του Podemos κατήγγειλε ότι ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γκονθάλεθ «απαγόρευσε» στο Σάντσεθ να προχωρήσει στο σχηματισμό προοδευτικής και αριστερής κυβέρνησης.

Απολογισμός για τα Δωρεάν Μαθήματα Πρακτικής Μελισσοκομίας στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας

Με μεγάλη συμμέτοχη και επιτυχία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα Πρακτικής Μελισσοκομίας στο χώρο του πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Τα μαθήματα έγιναν στο χώρο που σε καθημερινή βάση φροντίζουν οι εθελοντές του π. Κάμπινγκ Βούλας.

Τα μαθήματα απευθύνονταν κύρια σε άνεργους και από την πρώτη χρονιά οι θέσεις συμπληρωθήκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Περιφέρεια Αττικής προς Ντ. Μπακογιάννη: Ας μας υποδείξει μια Περιφέρεια που "λάμπει" δια των παρεμβάσεων στο προσφυγικό

Απάντηση στο σχόλιο της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, πως η Περιφέρεια Αττικής είναι ουσιαστικά απούσα στην προσφυγική κρίση, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου:

Με έκπληξη και απορία
πληροφορηθήκαμε τη δήλωση της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με δήθεν «απουσία» της Περιφέρειας Αττικής από την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η δήλωση αυτή μαρτυρά ασύγγνωστη άγνοια, προερχόμενη μάλιστα από μία πολιτικό που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση της Δημάρχου Αθηναίων.

Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή ενήργησε στα όρια των αρμοδιοτήτων της, δίνοντας προτεραιότητα στην άσκηση υπεύθυνης πολιτικής απέναντι σε ένα ζήτημα εθνικής σημασίας - ενδεικτικά, αναφέρουμε τη συνδρομή της Περιφέρειας στον Ελαιώνα, στο Ελληνικό, στο Παλαί, στο λιμάνι του Πειραιά, στα διεθνή fora, κ.α..

Ας μας υποδείξει η κυρία Μπακογιάννη μία άλλη Περιφέρεια της χώρας που «λάμπει» δια των παρεμβάσεων στο προσφυγικό / μεταναστευτικό.

η Αυγή

Μοσχάτο: "Επικίνδυνες Σχέσεις" στην Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 7.00μμ

Η βρετανική ταινία "Επικίνδυνες Σχέσεις - Dangerous Liaisons" του Στίβεν Φρίαρς θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 7.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όσοι μπορούν και επιθυμούν, ενισχύουν το "καλάθι της αλληλεγγύης" με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Μισέλ Φάιφερ, Γκλεν Κλόουζ


Λίγα λόγια για την ταινία:

Νέες οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό Ζίκα

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό Ζίκα, σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν σε περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση της παρουσίας του ιού, συστήνει το Κέντρο Ελέγχου και
Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ειδικότερα, συνιστάται να λαμβάνουν συνεχή μέτρα αποφυγής των δηγμάτων από κουνούπια, καθώς το κουνούπι που μεταδίδει τη νόσο τσιμπά κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και στις αστικές περιοχές.

Επιπλέον, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή, επειδή πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και με το σπέρμα και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να παραμείνει στο σπέρμα για μερικές εβδομάδες μετά την ανάρρωση του άνδρα που νόσησε με λοίμωξη από τον ιό Ζίκα.

Η Περιφέρεια Αττικής & οι Δήμοι Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Ν.Σμύρνης από κοινού σε πρόγραμμα κομποστοποίησης

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη, οι δήμαρχοι Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, επισκέφτηκαν τον ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής).

Επισκέφτηκαν όλους τους χώρους του ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής. Στο επικέντρο της προσοχής βρέθηκε το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης (ΕΜΑ).


Η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και οι Δήμοι Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Ν.Σμύρνης ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, και την έναρξη του προγράμματος κομποστοποίησης, το οποίο αφορά την συλλογή οργανικών απορριμμάτων, σε πρώτη φάση από τις λαϊκές αγορές (των τριών Δήμων) και σε δεύτερη φάση από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα εστίασης.

Αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα


του Τάσου Παππά

Απ' όλες τις πλευρές προκύπτει ότι η ομάδα των εκβιαστών ήταν ένα δεξιό-ακροδεξιό συστηματάκι που έδρασε ασύδοτα την περίοδο της δεξιάς διακυβέρνησης.

Και την εποχή του Κώστα Καραμανλή και την εποχή
της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ οι κατηγορούμενοι είχαν καταλάβει περίοπτες θέσεις παχυλής αργομισθίας στον κρατικό μηχανισμό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Από τα πόστα αυτά έδεναν και έλυναν, εκβιάζοντας, απειλώντας και προσφέροντας υπηρεσίες στους ανθρώπους που τους διόρισαν. Η σχέση ήταν αμοιβαίως επωφελής αν κρίνουμε από τη μακροημέρευση της.