Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σκανδαλώδη σύμβαση του Δήμου Καλλιθέας με Μ.Κ.Ο. «ημετέρων» καταγγέλλει ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Για σκανδαλώδη σύμβαση με Μ.Κ.Ο., που επικεφαλής της είναι ο πρώην γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Καλλιθέας και προσωπικός φίλος της δημοτικής αρχής κ. Αργύρης Χρονόπουλος, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ο Λάζαρος Λασκαρίδης.

Μάλιστα η ιστοσελίδα της εν λόγω Μ.Κ.Ο. δεν ήταν καν ενεργή
 πριν από τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τα στελέχη της.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Λάζαρου Λασκαρίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα":

60.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής σε έργο για την πλήρη κάλυψη του Κολυμβητηρίου Αργυρούπολης με ηλεκτρικό ρεύμα

Έργο συνολικής δαπάνης 60.000 ευρώ με ΦΠΑ, για την «Κατασκευή Υπόγειας Παροχής από τον Υποσταθμό Μέσης Τάσης μέχρι Κολυμβητήριο της Αργυρούπολης», χρηματοδοτεί από ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο καθίσταται αναγκαίο καθώς οι ανάγκες του Κολυμβητηρίου σε ηλεκτρικό
ρεύμα είναι αρκετά αυξημένες λόγω της προσθήκης νέων μηχανημάτων για τη λειτουργία του. Αφορά δε στην διασύνδεση του υπάρχοντος υποσταθμού Μέσης Τάσης (σε χώρο παραπλεύρως της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 4ου Γυμνασίου στην οδό Τριπόλεως στην Αργυρούπολη) µε το Κολυμβητήριο.

Επισημαίνεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι συνδέσεις των παροχών του γηπέδου ποδοσφαίρου, της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (Α.Π.Χ.) και των γηπέδων τένις, και µε το παρόν έργο θα υλοποιηθεί η σύνδεση της παροχής ισχύος στο Κολυμβητήριο. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διασύνδεση του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής µε τον υπάρχοντα υποσταθμό Μέσης Τάσης. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Α’ Αθλητικό Κέντρο Αργυρούπολης το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Τριπόλεως, Μικράς Ασίας, και Κύπρου.

Βράδυ με καλούς φίλους στον όμορφο κήπο της ταβέρνας "τα Λιθαρίτσια", το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 9.00μμ


Παύλος Πολάκης - Πάνος Ρήγας στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη (video - φωτογραφίες)

«Χρέος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μαζέψει τα συντρίμμια που δημιούργησαν πολιτικές δεκαετιών, ενώ φιλοδοξία μας είναι να θέσουμε τις βάσεις για την πραγματική ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας ο οποίος μαζί με τον υπουργό αναπληρωτή Υγείας, Παύλο Πολάκη ήταν οι ομιλητές σε χθεσινή συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Ρήγας είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για τα εργασιακά, χαρακτήρισε την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων ως ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε 'μπλοκάκια', μαύρη εργασία και ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Πρόσθεσε, δε, ότι «και ο επιχειρηματικός κόσμος φαίνεται ότι θα δεχθεί την αλλαγή (που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις).»

Διανομή νωπών τροφίμων σε 4.184 δικαιούχους της Νότιας Αθήνας από την Περιφέρεια Αττικής

Μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) της Ε.Ε., συνεχίζεται η διανομή τροφίμων προς τους δικαιούχους πολίτες των Δήμων της Π.Ε.
Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Αυτή η φάση του προγράμματος αφορά τη διανομή νωπών τροφίμων (κοτόπουλα, πορτοκάλια, φέτα).

Σήμερα 12 Ιουλίου6 ολοκληρώθηκε αυθημερόν (λόγω και της ευπάθειας των προϊόντων) η σχετική διανομή-παράδοση για τους παρακάτω Δήμους που αντιστοιχούν σε 4.184 δικαιούχους πολίτες:

Ηλιούπολη: "Νοσταλγώντας τη Ρένα" από τον Σύλλογο Εθελοντών "Προασπίζω", την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9.00μμ


Λεφτά υπάρχουν για ασφαλιστικά μέτρα... αλλά όχι και για μισθούς

του Πέτρου Κατσάκου

Ακριβό σπορ η βιομηχανία κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων και αιτημάτων αναστολής του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, παρά το κόστος των δικαστικών παραβόλων, οι καναλάρχες έσπασαν κάθε ρεκόρ με τις εξήντα τόσες προσφυγές τους που εκδικάζονται τις τελευταίες ημέρες και απορρίπτονται η μία μετά την άλλη.

Αν αναλογιστεί κανείς πως για τέτοιου δικαστικού «επιπέδου» προσφυγές το κόστος του παραβόλου συχνά ξεπερνά τις 30.000 ευρώ έκαστο, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως για κάποιους εργοδότες τα χρήματα μπορεί να μη φτάνουν για την καταβολή μισθών, αλλά περισσεύουν για δικαστήρια και δικηγόρους.

Διόλου ευκαταφρόνητο το συνολικό ποσό των χρημάτων που κατατέθηκαν έναντι παραβόλων από τους καναλάρχες για την κήρυξη «δικαστικού πολέμου» κατά του Νόμου για αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών σε μια εποχή μάλιστα που ορισμένοι εξ αυτών έχουν ξεχάσει τι σημαίνει καταβολή μισθοδοσίας και «δυσκολεύονται» να φέρουν βόλτα ακόμα και τα απλά, καθημερινά λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.