Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ο απόηχος μιας συνέντευξης (video)




Η συνέντευξη Τσίπρα στο Ν.Χατζηνικολάου προχθές βράδυ στον ΑΝΤ1 απετέλεσε μια τομή με το παρελθόν και, υπό την έννοια αυτή, θα ωφελούσε να τη μελετήσουν στο διαδίκτυο, όσοι δεν την απόλαυσαν ζωντανά.

Κάποτε οι Πρωθυπουργοί του συστήματος συνήθως απαντούσαν σε στημένες και προκαθορισμένες ερωτήσεις-πάσες, μέσα σ’ ένα γλυκανάλατο περιβάλλον αμοιβαίων φιλοφρονήσεων. Αντίθετα προχθές ο Πρωθυπουργός βρέθηκε σε ναρκοπέδιο ή σε ριγκ, με στόχο να πεταχτεί στο καναβάτσο.

Την Κυριακή 21 Μαΐου ο 13ος Γύρος της Νέας Σμύρνης (7,5 km) - Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.), διοργανώνουν αγώνα δρόμου απόστασης 7500 μέτρων με την επωνυμία «13ος Γύρος της Νέας Σμύρνης».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου, με
ώρα εκκίνησης 09.30πμ.

Ελληνικό, πρόσφυγες, μετανάστες... Μια πολύ πονεμένη ιστορία.


Ελληνικό, πρόσφυγες, μετανάστες...
Μια πολύ πονεμένη ιστορία.

Μια δομή πρόχειρη, που έγινε κάτω από την πίεση αφενός του μεγάλου κύματος εισροής
που είχαμε στην χώρα μας τα δυο προηγούμενα χρόνια και αφετέρου του κλεισίματος των συνόρων!
Να θυμηθούμε επίσης το λιμάνι του Πειραιά, την Ειδομένη...

Ολοήμερη Γιορτή Πρωτομαγιάς από το Σύλλογο Ανθέων Αγίου Δημητρίου, στην Πλατεία Παναγούλη



Πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, πληρώσαμε έξοδα και τόκους και μας περίσσεψαν και 1,2 δισ. €

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Η ανακοίνωση του υπερ-πλεονάσματος από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, δεν ήταν έκπληξη για κανέναν.

Για την ακρίβεια, είχε σχεδόν προεξοφληθεί κι ας έκαναν ότι δεν άκουγαν οι θεσμοί και πρωτίστως το ΔΝΤ, το οποίο, αν και αναθεώρησε προς τα πάνω, επιμένει στην πρόβλεψη για πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ το 2018, κάτι που σημαίνει ότι εντοπίζει δημοσιονομικό κενό 2 περίπου δισ. €. Να υπενθυμίσουμε βέβαια εδώ, ότι θέμα νέων μέτρων δεν τίθεται, όπως υπονοεί ευθέως η Αντιπολίτευση, αφού ο λεγόμενος «κόφτης» έχει ήδη νομοθετηθεί.

Άγ. Δημήτριος: Ελάτε να κάνουμε τη μεγαλύτερη αλυσίδα χορού στην Πλατεία Βελουχιώτη, την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11.00πμ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου), διοργανώνει, για δεύτερη φορά, την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11.00 το πρωί, ένα αμιγώς χορευτικό δρώμενο.

Η ανθρώπινη αλυσίδα χορού θα αναπτυχθεί στην πλ. Άρη Βελουχιώτη και κατά μήκος της λ. Αγ. Δημητρίου (από το φανάρι Αγ. Δημητρίου & Αχιλλέως μέχρι την πλατεία) με στόχο να προβάλει την Τέχνη του Χορού, να προωθήσει
μέσω αυτής την ανθρώπινη επικοινωνία.

Το «βρώμικο» παρελθόν της ΣΕΚΑΠ σηκώνει…τσιγάρο!

του Γιάννη Σιδηρόπουλου *

Η υπόθεση της πρώην συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, που σήμερα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη έγινε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης στην ολομέλεια της Βουλής μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι βασικές παράμετροι της υπόθεσης σε μεγάλο βαθμό αποκαλύφθηκαν στη συζήτηση της Βουλής -και φάνηκε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που ήθελε να ακουστούν ονόματα.

Δ. Κουτσούμπας: Αντιλαϊκό και ξένο προς τα συμφέροντα του γαλλικού λαού, το δίλημμα "Μακρόν ή Λεπέν"

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου", αναφορικά με τις γαλλικές εκλογές είπε πως «είναι ώρα ο
γαλλικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματα του, να απομονώσει τις ρατσιστικές δυνάμεις, αλλά και να μην εγκλωβιστεί σε άλλους διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Να πορευθεί στο δρόμο της ταξικής πάλης και να χαράξει το δικό του δρόμο που εξυπηρετεί το δικό του συμφέρον».

Για το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου

Τις δικές της προτάσεις για να επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων Μοσχάτου & Ταύρου κατέθεσε η Δημοτική Ριζοσπαστική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» στη συνεδρίαση της ΔΚ Ταύρου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Εκτός από τις προτάσεις οι σύμβουλοι της παράταξης Θ. Δουσμανόπουλος και Γ. Κωνσταντακοπούλου άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή για παρατυπίες και παράκαμψη της Δημοτική Κοινότητας και ανάγκασαν τον Κ. Ευθυμίου να υποσχεθεί ότι θα συμπεριλάβει τις προτάσεις τους σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τη μετατροπή τού προαυλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού σε πάρκινγκ

Σε πάρκινγκ μετατράπηκε το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού κατά τη διάρκεια του Ποντιακού Πανηγυριού την περασμένη Κυριακή.

Το δάπεδο του γηπέδου μπάσκετ, που κατασκευάσθηκε με χρήματα του κληροδοτήματος, καταστράφηκε, καταγγέλλει μεταξύ άλλων η δασκάλα του σχολείου Νάση Πετριτσοπούλου, που φωτογράφισε το στυγμιότυπο.

Κλειστά τα Γυμνάσια - Λύκεια την Τετάρτη 3 Μαΐου

Την Τετάρτη 3 Μαΐου τα δημόσια Γυμνάσια - Λύκεια της Νότιας Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αθήνας θα είναι κλειστά, με απόφαση της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Στους καθηγητές που υπηρετούν στα σχολεία των δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου, χ
ορηγήθηκε άδεια απουσίας από τα καθήκοντά τους.

Αν ο εργασιακός μεσαίωνας ήταν η απάντηση, η Coca Cola θα είχε μετακομίσει στο Πεκίνο...

Στους μεγαλύτερους μύθους τού νεοφιλελευθερισμού συγκαταλέγεται το ότι η μείωση των μισθών και η κατάργηση κερδισμένων με αίμα εργασιακών δικαιωμάτων συνιστούν
απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση της ανεργίας.

Αφήνω στην άκρη το ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν έχει καμία αξία για το λαό αν δεν συνοδεύεται από κοινωνική δικαιοσύνη. Κι αυτό όχι γιατί δεν το θεωρώ σημαντικό -το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει-, αλλά γιατί επιλέγω να αντιπαρατεθώ με το νεοφιλελευθερισμό στο πεδίο που είναι προνομιακό του, στον κυνισμό δηλαδή...