Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Παύθηκε από πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ο Α. Γιαννόπουλος


Στην παύση του Α. Γιαννόπουλου από την θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, μετά "τις απαράδεκτες δηλώσεις του και τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο αρνήθηκε να παραιτηθεί". 

Αντικαταστάθηκε από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου:

"Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο
αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας»."

Κόλαφος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κατά Δήμου για τη Λίμνη Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη


Υπόλογος για ένα οικολογικό έγκλημα με οικονομικές διαστάσεις βρίσκεται ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μετά από επέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν εμπεριστατωμένης καταγγελίας της Κίνησης Πολιτών Βουλιαγμένης και του Χρήστου Διονυσόπουλου (ολόκληρη εδώ), καλούν με επείγον έγγραφό τους (18 Φεβρουαρίου 2016 - ολόκληρο εδώ) τον Δήμο “να ανακαλέσει αρμοδίως την υπ’ αρ. 3063698/1.10.2015 δήλωση υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013” που αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων εντός της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης υπέγραψε την “τακτοποίηση”, δηλαδή την νομιμοποίηση και …μονιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων στο μοναδικό φυσικό μνημείο της Λίμνης Βουλιαγμένης, παρόλο που όπως προκύπτει από ανάλυση όλης της νομοθεσίας που προστατεύει τη Λίμνη, “οι εν λόγω αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις εμπίπτουν στην περίπτωση (ια) του άρθρου 2 “Απαγόρευση υπαγωγής” του Ν.4178/2013”.

Γλυφάδα: Δέκα τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν σε 741 οικογένειες εγγεγραμμένες στις κοινωνικές δομές του δήμου

Περίπου δέκα τόνους από τρόφιμα, αλλά και παιχνίδια και λαμπάδες μοίρασε ο δήμος Γλυφάδας στους άπορους και φτωχούς κατοίκους της πόλης, εν όψει του Πάσχα.

Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε
από τη Μεγάλη Δευτέρα ως και τη Μεγάλη Πέμπτη από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Γλυφάδας, στους δικαιούχους των κοινωνικών δομών.

Ειδικότερα, στο δήμο λειτουργεί ένα δίκτυο κοινωνικών δομών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) και κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο.

Τρία νέα συστήματα Seatrack στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την εγκατάσταση τριών ειδικών διαδρόμων, που οδηγούν σε ράμπες με ειδικό κάθισμα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν το κολύμπι στις θάλασσες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, οι ράμπες θα τοποθετηθούν στην Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, στο Μεγάλο Καβούρι και στην παραλία εντός του ΚΑΑΠΑΑ (πρώην ΠΙΚΠΑ) στη Βούλα.

Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ήδη από το καλοκαίρι του 2015, είχε εγκαταστήσει ένα τέτοιο σύστημα στην ελεύθερη παραλία δίπλα στο Δημαρχείο και αφού διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αποφασίστηκε η προμήθεια και τοποθέτηση τριών επιπλέον συστημάτων.

Άξιος, άξιος!

του Θανάση Καρτερού

Φωτογραφία αρχείου πριν το συνέδριο της ΝΔ
Σεμνό παιδί αυτός ο νέος γραμματέας της Ν.Δ. ονόματι Λευτέρης Αυγενάκης.

Αμέσως μετά τη χειροτονία του -διά βοής παρακαλώ, όπως αρμόζει σε ιερείς- και αφού ευχαρίστησε τον πολιτικό νονό του ονόματι Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακήρυξε τον εαυτό του σε αναμφισβήτητη
απόδειξη της αξιοκρατίας που φέρνει στην πολιτική ζωή η νέα Νέα Δημοκρατία.

Αυτό -ΕΓΩ δηλαδή- το μήνυμα αξιοκρατίας εκπέμπει σήμερα η Ν.Δ., είπε. Δεν έγινε δυστυχώς γνωστό αν από κάτω το πλήρωμα αναφωνούσε το κλασικό «Άξιος, άξιος».

Ολοκληρώθηκαν οι μαθητικοί αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ στη Γλυφάδα

Ολοκληρώθηκαν οι μαθητικοί αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ στη Γλυφάδα, με τα παιδιά να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στην προσπάθεια του δήμου να ενισχύσει και να προωθήσει το σχολικό αθλητισμό.

Οι εν λόγω αγώνες που περιελάμβαναν  
καλαθοσφαίριση αγοριών και πετοσφαίριση κοριτσιών  πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας», με συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Αθλητικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας με τον Τομέα Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από κάθε σχολείο δημιούργησαν ελεύθερα τις ομάδες τους με τον συντονισμό και την συνοδεία των καθηγητών τους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους καθηγητές φυσικής αγωγής στα θέματα αθλητικού ήθους και «ευ αγωνίζεσθαι», που είναι και ο κυρίαρχος στόχος της αθλητικής παιδείας. Όλοι οι μαθητές έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια για τη συμμετοχή τους.

Αποδέχτηκαν: η «Ακτή του Ήλιου ΑΕ» την απόφαση του δήμου Αλίμου και ο δήμος την ανακοίνωση της εταιρίας

Όσοι νόμισαν ότι ο δήμαρχος Αλίμου άρπαξε τη ντουντούκα και τράβηξε για... τις παραλίες προκειμένου να τις απελευθερώσει, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στα συμπεράσματά τους.

Η κινητοποίηση στην Ακτή του Ήλιου δεν στρεφόταν κατά την εταιρίας που κόβει εισιτήρια, αλλά κατά της ΕΤΑΔ ΑΕ η οποία δεν έχει αποδώσει στο δήμο τα συμφωνημένα ποσοστά.

Η εταιρία θα πρέπει να μην εισπράττει εισιτήριο για λίγες μέρες -μέχρι δηλαδή να τα βρει ο κ. Κονδύλης με την ΕΤΑΔ ΑΕ- οπότε η δημοτική αρχή θα ανανεώσει την άδεια λειτουργίας και όλα θα επανέλθουν στο πρότερο, ίδιο για τους χρήστες της παραλίας, καθεστώς.

Ας τα δούμε αναλυτικότερα από την ιστοσελίδα του δήμου Αλίμου.

Χωρίς Μονάδα Τεχνητού Νεφρού το Ασκληπιείο Βούλας

του Γιώργου Λαουτάρη

Την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βούλας Ασκληπιείο.

Το θέμα που πλήττει τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς της Βούλας έφερε στην επιφάνεια ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, το οποίο καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και τη συνεχή υποβάθμιση του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου των Νοτίων Προαστίων.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

''Θα κάνει ότι θέλει ο Πολάκης;'' (video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Με απόφαση του χθες, το υπουργείο υγείας ζητά τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ που ορίζονται από το Υπουργείο, ώστε -όπως ανέφερε ο
αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης στο λογαριασμό του στο facebook- να οριστούν νέα μέλη και να ξεκινήσει η «έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του».

Ας δούμε συνοπτικά τους λόγους της απόφασης που κοινοποιήθηκε χθες στα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ με αρ. πρ. οικ. 1749, μιας και τα κανάλια που το πρωί αφιέρωσαν τηλεοπτικό χρόνο στο θέμα, δεν τους θεώρησαν άξιους αναφοράς.

Το Σεπτέμβριο στην Πλαζ της Βάρκιζας θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Λουλουδιών

Με ομόφωνη απόφαση, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης δεν απεδέχθη την πρόταση του συνδέσμου φυτωριούχων Αττικής, να πραγματοποιηθεί η έκθεση λουλουδιών στο πλακόστρωτο της Βάρκιζας για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αυξημένη κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη μη ύπαρξη επαρκούς χώρου στάθμευσης καθώς επίσης και τη φθορά που υφίσταται το πλακόστρωτο.

Για τους λόγους αυτούς, πρότεινε την αναβολή της έκθεσης για το Σεπτέμβριο εντός της πλαζ της Βάρκιζας.

Η δημοτική αρχή θεωρεί σημαντική την πραγματοποίηση της ετήσιας έκθεσης λουλουδιών στη Βάρκιζα, αφού έχει γίνει πλέον θεσμός, αλλά θεωρεί σημαντικό αυτή να γίνεται υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της.

Η αρχαία Αστική Οδός και το ΜΕΤΡΟ Κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Νοτίου Σήματος αρχαιολόγου
κας Κων/νας Καζά - Παπαγεωργίου με τον τίτλο «Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ Κάτω από τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ», την Τρίτη 19 Απριλίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Ηλιούπολης και οι εκδόσεις Καπόν.

Μετά την ομιλία της εκδότριας κας Ραχήλ Καπόν, ο Διευθυντής έργων της εταιρείας Αττικό Μετρό κ. Νίκος Δανόπουλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η εταιρεία Αττικό Μετρό για τη διαφύλαξη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια κατασκευής των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και τη συμβολή της κας Καζά σ' αυτήν την προσπάθεια.

Μοσχάτο: Θερινές Προβολές στον Κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, από την Κυριακή 8 Μαϊου στις 8.45μμ



Δωροπακέτα και οβελίες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Περισσότερα από 700 εορταστικά πακέτα μοιράστηκαν από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Τετάρτη σε ευπαθείς ομάδες πολιτών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι αγγίζουν τα 1.100 άτομα (σχεδόν 650 οικογένειες).

Τα πακέτα περιείχαν διάφορα πασχαλινά εδέσματα για το εορταστικό τραπέζι!

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος οι 100 ωφελούμενοι του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου έλαβαν και τον παραδοσιακό οβελία!


"Αν ΔΝΤ - Σόιμπλε θέλουν να τον εκδικηθούν, γιατί δεν παραιτείται ο Τσίπρας";...

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με τους θεσμούς για το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ το οποίο υπόγραψε το περασμένο καλοκαίρι.

Έχει αποδειχθεί, μάλιστα, ότι σέβεται την υπογραφή της περισσότερο από όσο τη σεβάστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το ΔΝΤ, ωστόσο, κι ο Β. Σόιμπλε ζητούν περισσότερα, στην ουσία υποστηρίζοντας μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία και διαιωνίζοντας την αβεβαιότητα μέχρι το 2022, ενώ δεν συζητούν για κούρεμα χρέους. Γιατί;

Συναγερμός για ευρωπαϊκή λύση @ Το πείραμα δεν μπορεί να συνεχιστεί...

Βούληση για αίσια έκβαση στη διαπραγμάτευση Ελλάδας - δανειστών για τα θέματα της αξιολόγησης και τη ρύθμιση του χρέους, στη βάση των συμφωνηθέντων και της ελληνικής πρότασης, εξέφρασαν παράγοντες της Κομισιόν και -γενικότερα- της ευρωπαϊκής πλευράς απομονώνοντας τις εξωπραγματικές απαιτήσεις του ΔΝΤ και ακραίων κύκλων για μέτρα που θα καθηλώσουν εκ νέου την Ελλάδα.

Παράλογες και αντιδημοκρατικές χαρακτήρισε τις αξιώσεις του ΔΝΤ ο Γιούνκερ, ενώ Τουσκ και Ντάισελμπλουμ προϊδέασαν για Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα, με τη λύση να είναι "πολύ κοντά", όπως σημείωσε ο Μοσκοβισί.

Την ανάγκη, εκτός των μεταρρυθμίσεων, η λύση να περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους, υπογράμμισαν οι ΗΠΑ.

Άγιος Δημήτριος: Συνεχίζονται οι εγγραφές δρομέων και εθελοντών για την "Ειρηνοδρομία 2016" (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διοργάνωση της "Ειρηνοδρομίας 2016", που θα γίνει στο Δήμο Αγ. Δημητρίου την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Παναγούλεια 2016".

Οι ενδιαφερόμενοι/νες να συμμετάσχουν ως δρομείς μπορούν να απευθύνονται μέχρι 5-5-2016 ...ΕΔΩ.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες να συμμετάσχουν ως εθελοντές/ντριες για την επιτυχή διοργάνωση της "Ειρηνοδρομίας,
μπορούν να απευθύνονται ...ΕΔΩ.