Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Συνέντευξη Σακοράφα: «Ε, όχι και εθνικό μνημείο το Mall!»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διηγείται το σκληρό παραμύθι του Mall, όπως το έζησε - και το πλήρωσε - στη μακρά πορεία του από τα δήθεν ολυμπιακά έργα σε μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης και από τα λαμπερά εγκαίνια της διαπλοκής μέχρι την επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που το κηρύσσει αμετάκλητα παράνομο.

Παρακολουθείστε τη λίστα με τα 11 video εδώ.

Το νέο TPP εγκαινιάζει σήμερα ένα νέο θεσμό: μια σειρά video συνεντεύξεων με πρόσωπα η αφήγηση των οποίων διεδικεί θέση μαρτυρίας.

Η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει όχι για τον... ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική κατάσταση, αλλά για την υπόθεση του Mall. Υπενθυμίζουμε ότι αρχές Αυγούστου διέρρευσε στα ΜΜΕ η ιστορικής σημασίας απόφαση με την οποία το εμπορικό κέντρο του Ομίλου Λάτση κηρύσσεται από το ΣτΕ παράνομο. Για δεύτερο λοιπόν μήνα βρισκόμαστε εν αναμονή της επίσημης δημοσιοποίησης της απόφασης, ώστε να δούμε πώς και με ποιον τρόπο αυτή θα εφαρμοστεί.

Η συνέντευξη της κ. Σακοράφα έχει χαρακτήρα ιστορικής μαρτυρίας, με την έννοια ότι αφηγείται μια ιστορία που κρατάει πάνω από 10 χρόνια, και η οποία, παρότι αφορά τη διαπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών, δύο ξακουστών επιχειρηματιών, ενός δημάρχου και σχεδόν μιας δεκάδας υπουργών κατάφερε (χάρη στην ομερτά των ΜΜΕ) επί 10 χρόνια να παραμένει σχεδόν άγνωστη στο πλατύ κοινό. Πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι εκτός από τη Σακοράφα, τότε δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου με το ΠΑΣΟΚ, που μπορούν να τη διηγηθούν με καθαρό μέτωπο, και συγκεκριμένα οι εξής τρεις: Ο Δορύλαος Κλαπάκης, αρχιτέκτονας, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, που έκανε την πρώτη προσφυγή, και οι δικηγόροι Κατερίνα Ψάλτη (επίσης δημοτικός σύμβουλος) και Τάκης Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι καθ’ όλη τη δεκαετία σήκωσαν στους ώμους τους την υπόθεση νομικά έχοντας απέναντί τους να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο ακριβά δικηγορικά γραφεία της χώρας. Και κέρδισαν στο ΣτΕ όχι μία αλλά δύο φορές! Μία το 2003, και μία 10 χρόνια μετά, με την απόφαση που έγινε γνωστή τον περασμένο Αύγουστο η οποία και πάλι βγάζει το Mall παράνομο.

"Ξύπνα Λευτέρη" : μαθητική θεατρική παράσταση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού


Μαμά, πήρα δέκα με τόνο!

γράφει ο πιτσιρίκος

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτήρισε «αγράμματο» τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, επειδή ο τελευταίος είχε πει ότι η πρωτοβουλία Λυκούδη για την Κεντροαριστερά είναι κίνηση μνημονιακή. Επίσης, ο κ. Λυκούδης είπε πως «θα έλθει η γη ανάποδα αν κρίνει ο Σκουρλέτης εμένα». 


Οπωσδήποτε είναι κάπως γελοίο να είσαι 70 χρονών και να λες «αυτός είναι αμόρφωτος, εγώ είμαι μορφωμένος».

Το σχολείο για τον κ. Λυκούδη μάλλον δεν τελείωσε ποτέ. Περιμένει πάντα τον έλεγχο, για να μας τον δείξει και να του πούμε μπράβο.

Τι να την κάνεις την μόρφωση, όταν το αριστερό -υποτίθεται- κόμμα στο οποίο ανήκεις, πάτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρόεδρού του Φώτη Κουβέλη και μπήκε στην κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;

Η Μαφία θέλει τώρα τίμιο παιχνίδι

γράφει ο πιτσιρίκος 

Οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σκέπτεται να προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και απλή αναλογική για τις εκλογές - τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια το πρώτο κόμμα - προκαλούν αηδία για τους κυβερνώντες. Περισσότερη αηδία.
 
Η κυβέρνηση Σαμαρά εκμεταλλεύτηκε το μπόνους των 50 εδρών για να περάσει απίστευτα μέτρα, κυβέρνησε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διέλυσε το Σύνταγμα, και τώρα ο Βενιζέλος - που βλέπει την φυλακή να πλησιάζει - προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.