Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μοσχάτο-Ταύρος : Εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης


Σε ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση για τις Προγραμματικές και Καταστατικές Αρχές της καλεί η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ.

Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές μελών η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου για όσους επιθυμούν να  πάρουν μέρος σε όλες τις ιδρυτικές διαδικασίες της παράταξης. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν και μετά την παραπάνω ημερομηνία.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα ονόματα των μελών της Γραμματείας με τα μαίηλ και τα τηλέφωνα που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και τη φόρμα εγγραφής.

"ο Δράκος" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας

"Ο Δράκος" των Νίκου Κούνδουρου και Ιάκωβου Καμπανέλλη θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ από τους εθελοντές του Αυτοδιαχειριζόμενου πρ. Κάμπινγκ Βούλας, στο κτίριο δίπλα στην είσοδο των πεζών.

Η ταινία που σημάδεψε την ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου, θεωρείται ως μια από της καλύτερες Ελληνικές ταινίες όλων των εποχών.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πρωταγωνιστεί στο καλύτερο ρόλο της καριέρας του.

Δεύτερη καλύτερη ελληνική ταινία όλων των εποχών σύμφωνα με τη ψηφοφορία των ελληνικών κριτικών.  Επιλογή για τη
Σινεμυθολογία στο αφιέρωμα του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης στα 100 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου.  Επιλογή στις καλύτερες 50 ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι.  Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Η ταινία γυρίστηκε στην Ελλάδα και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Όταν προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες το 1956 αντιμετώπισε εμπορική αποτυχία αλλά και επιθετικότητα μεγάλης μερίδας του τύπου.  Είναι χαρακτηριστικό πως οι εφημερίδες της εποχής "Εστία" και "Αυγή", κατηγόρησαν την ταινία ως ανθελληνική ζητώντας την επέμβαση του εισαγγελέα.

Cine Μεσοποταμία : "Django Unchained" του Tarantino

Η ταινία του  Κουέντιν Ταραντίνο "Django ο τιμωρός" προβάλλεται στο Στέκι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο) το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου, αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε τρόφιμα διαρκείας, όπως γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ζυμαρικά κ.ά.

Λίγα λόγια για την ταινία :
 
Django, ο τιμωρός (αγγλικά: Django Unchained) είναι αμερικανικό γουέστερν, παραγωγής 2012 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κουέντιν Ταραντίνο. Ο τίτλος και η τοποθεσία της ταινίας είναι εμπνευσμένα από το σπαγκέτι γουέστερν Django: Ο Τρομοκράτης του Πάσο-Ντόμπλε (Django, 1966) και τις ανεπίσημες συνέχειες με πρωταγωνιστή τον Φράνκο Νέρο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι ΦοξΛεονάρντο Ντι ΚάπριοΚρίστοφ Βαλτς, Κέρι Γουάσινγκτον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.
 
Η ταινία διαδραματίζεται στο Νότο δύο χρόνια πριν την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο, χωριστά από τη σύζυγό του Μπρουμχίλντα. Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πληστειριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο από τους κακούς ιδιοκτήτες του και του δίνει την επιλογή να τον βοηθήσει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους Αδερφούς Μπριτλ, ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων, τους οποίους μόνο ο Τζάνγκο έχει δει. Για αντάλλαγμα, ο Σουλτζ θα ελευθερώσει τον Τζάνγκο από τη σκλαβιά και θα τον βοηθήσει να πάρει τη σύζυγό του πίσω από τον Κάλβιν Κάντι.

"OST- ORIGINAL SOUNDTRACK" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Η μουσική στον κινηματογράφο είναι το θέμα της ταινίας "OST- ORIGINAL SOUNDTRACK" των  Φάνη Λογοθέτη και Σπύρου Ανδρεάδη (2012, έγχρωμη, 60΄)  που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ στην Κεντρική Αίθουσα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε., Μαρίνου Αντύπα 86).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Φάνη Λογοθέτη (σκηνοθέτη της ταινίας), Σπύρο Ανδρεάδη (σεναριογράφο της ταινίας), Περικλή Χούρσογλου (σκηνοθέτη, Επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και Γιώργο Βαρσαμάκη (συνθέτη).
 
Μουσικά θέματα του Γιώργου Βαρσαμάκη θα παρουσιαστούν από τον συνθέτη και τους μουσικούς του.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:    Φάνης Λογοθέτης
ΣΕΝΑΡΙΟ:            Σπύρος Ανδρεάδης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:    Φάνης Λογοθέτης
ΜΟΥΣΙΚΗ:           Γιώργος Βαρσαμάκης
ΜΟΝΤΑΖ:            Αλίκη Παναγή
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:        Σπύρος Ανδρεάδης, Φάνης Λογοθέτης

"Κόστος 0%" : συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ελληνικού

ελλείψει άλλης, η φωτο είναι από το θέατρο Ληναίου
Συνεχίζει τις παραστάσεις η "Ελεύθερη Θεατρική Σκηνή Ελληνικού", που αποτελείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες θεατρόφιλους της περιοχής, του έργου "κόστος 0%" ("δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο) στο Δημοτικό Θέατρο του Ελληνικού (Χαλδείας 43).
 
Ημέρες παραστάσεων : 8,9 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης : 8.30μμ
Είσοδος ελέυθερη.
 
Στην είσοδο θα υπάρχει καλάθι τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες που θα τα διαθέσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
 
Πρόκειται για την πασίγνωση κωμωδία "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού Ντάριο Φο.

ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ : "11 Συναντήσεις με τον Πατέρα Μου"

Την ταινία του Νίκου Κορνήλιου  "11 Συναντήσεις με τον Πατέρα Μου" προβάλλει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 9:00μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», δίπλα στο Δημαρχείο (Κύπρου 68), η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η είσοδος όπως πάντα είναι δωρεάν,
απλά υπάρχει η προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του Δήμου.

Λίγα λόγια για την ταινία :

Η άλωση της Βούλας και της Βουλιαγμένης από τα Mall και τις… χωματερές!

Μια σαφής προσπάθεια να αλλάξει η μορφή περιοχών όπως η Βούλα και η Βουλιαγμένη – οι οποίες θεωρούνται αμιγούς κατοικίας – βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος!

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τα προηγούμενα 24ωρα προβλέπονται αλλαγές στις χρήσεις γης σε εντός σχεδίου περιοχές από τις οποίες έχουν εξοβελιστεί οι εμπορικές χρήσεις, αλλά και ακόμη και δραστηριότητες για την κάλυψη
βασικών αναγκών, όπως η εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο χωρίζει τις χρήσεις σε 20 κατηγορίες και τις συνδέει με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων που εφαρμόζει η Εφορία.

Έτσι σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, προβλέπεται η κατασκευή εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακών καταλυμάτων έως 50 κλινών, ιατρικών κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας και εργαστηρίων.

Αισιοδοξία ότι θα «μαυρίσουν» τον «άνθρωπο του Γιώργου»

Αισιοδοξία, μαθαίνει η στήλη ότι, υπάρχει στην Κουμουνδούρου για το Δήμο Ηλιούπολης μετά την ανακήρυξη του υποψηφίου του κόμματος Χρήστου Κοκοτίνη,  επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη».

Τόσο οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους όσο και το κλίμα στην περιοχή δείχνουν ότι η φθορά του νυν δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου είναι πολύ μεγάλη, καθώς, όπως λένε, εκτός των άλλων, στη συνείδηση των πολιτών είναι ταυτισμένος με τον
πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου του οποίου υπήρξε διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.

Αυτός είναι και ένας λόγος που στην Κουμουνδούρου θέλουν να κεντρίσουν τα αντιμνημονιακά αντανακλαστικά των πολιτών της Ηλιούπολης.

Πηγή : aftodioikisi.gr

Ν. Σμύρνη : Όχι στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ)

Σε μια περίοδο εκρηκτική, όπου η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο καταρρέει.

Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας (άνεργοι, φτωχοί, ανασφάλιστοι, ευπαθείς ομάδες) βρίσκονται αποκλεισμένοι από τις υπηρεσίες υγείας και από το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα με τη διάλυση και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις χιλιάδων υγειονομικών, τις τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα στις δομές υγείας, επιχειρείται και η ολοκληρωτική διάλυση των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ).

Πώς να προλάβουμε το κρυολόγημα

Σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη, που ανέλυσε και συνέκρινε όλη τη σχετική διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, από όλα τα διαθέσιμα «όπλα» δύο είναι τελικά τα καλύτερα για την πρόληψη του κρυολογήματος: το συχνό πλύσιμο των χεριών και η λήψη ψευδάργυρου.

Παράλληλα, για τη θεραπεία, η συνιστώμενη θεραπεία περιλαμβάνει την ακεταμινοφαίνη ή παρακεταμόλη (αντιπυρετικό-αναλγητικό), την ιβουπροφαίνη (αντιφλεγμονώδες) και πιθανώς κάποιο αντισταμινικό ή αποσυμφορητικό της ρινικής κοιλότητας.

Τα αντιβηχικά βοηθάνε ελάχιστα τους μεγάλους και σχεδόν καθόλου τα παιδιά. Το μέλι ανακουφίζει ελαφρά το βήχα των παιδιών άνω του ενός έτους.

Η βιταμίνη C και τα αντιβιοτικά δεν δείχνουν κάποια αισθητή ωφέλεια (ενώ η κατάχρηση των τελευταίων μπορεί να έχει και παρενέργειες). Ασαφής παραμένει στην ιατρική βιβλιογραφία η χρησιμότητα για το κρυολόγημα που έχουν βότανα όπως το τζινσένγκ, οι γαργάρες και η ομοιοπαθητική.

Πηγή : notioanatolika.gr

Μ.Κ.Ι.Ε. : Συνάντηση με την επιτροπή ελέγχου του Ευρωκοινοβου


Την Πέμπτη 30/01 αντιπροσωπία του ΜΚΙΕ πήρε μέρος σε συνάντηση με την επιτροπή ελέγχου του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της Τρόικα και των πολιτικών που εφαρμόζονται βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ήταν ένας από τους τεσσερις φορείς πολιτών που πήραν μέρος στην τελευταία συνάντηση και οι δύο εκπρόσωποι μας προσπάθησαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξηγήσουν τις τραγικές επιπτώσεις που έχουν οι μνημονιακές πολιτικές στον τομέα της δημόσιας υγείας και να περιγράψουν τον αποκλεισμό της μεγαλύτερης μερίδας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σαββάτο 1 Μαρτίου η 27η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

H Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αντίστασης (ΚΕΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, οργανώνει για 27η φορά διάθεση βασικών προϊόντων, προκειμένου να προμηθευτούν οι δοκιμαζόμενες οικογένειες της πόλης μας τα απαραίτητα για την συντήρησή τους τρόφιμα. Τα τρία τελευταία χρόνια το λαϊκό εισόδημα ισοπεδώνεται διαρκώς από τις πολιτικές της Τρόικας , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της δικομματικής κυβέρνησης των "προθύμων" Σαμαρά και Βενιζέλου.
Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στο βιός και στη ζωή μας,
η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η οργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη πολιτική χειραφέτηση νέων κοινωνικών στρωμάτων, για την ανατροπή του σημερινού νεο-αποικιακού καθεστώτος.
Από την Κρήτη ως τον Έβρο, χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες,νέοι και ηλικιωμένοι,διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων,εντάσσονται στις γραμμές της Αλληλεγγύης πεισμένοι ότι οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει και μπορούν να ανατραπούν, με Οργάνωση-Ενότητα και Συντονισμενο Αγώνα.

Η διανομή, θα γίνει το Σάββατο 1 Mαρτίου  2014, κοντά στο πρώην Δημαρχείο Ελληνικού (25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού).