Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Καιροσκοπισμός και ακροδεξιά αλληλοτροφοδοτούνται στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης


Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η στάση των φίλων, συνεργατών, αλλά και του ίδιου του κ. Κωνσταντάτου, απέναντι στην πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες κρατούμενους
στο Ελληνικό.

Για να σκέφτεσαι τους συνανθρώπους σου ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής, θα πρέπει πάνω απ όλα να είσαι εσύ ο ίδιος άνθρωπος.

Τα ειρωνικά σχόλια, η απαξίωση του γεγονότος, τα αποπροσανατολιστικά και ψεύτικα λασπο-άρθα και η ρατσιστική συμπεριφορά στελεχών της Ενωμένης Πόλης, με υποκινητή τον ίδιο τον κ. Κωνσταντάτο, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό πάγια τακτική τους, την οποία την έχουμε επισημάνει με κάθε τρόπο και σε κάθε μέσο, ώστε να γνωρίζουν και οι πολίτες το ηθικό επίπεδό τους.

Από την στιγμή δε που ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αλαζονείας και έπαρσης.

Η εξουσία διαφθείρει τις περισσότερες φορές, λένε... εγώ θα το παραφράσω λέγοντας, οτι διαφθείρει σίγουρα τους αδύναμους και τους μισάνθρωπους.

Στην αρχή νόμιζα ότι τα χρυσαβγίτικα στοιχεία και οι φιλοβασιλικοί αποτελούσαν απλά ένα ακόμα σοβαρό μελανό σημείο της παράταξής τους, μετά απ' αυτό του πολιτικού καιροσκοπισμού τους.

Τώρα διαπίστωσα ότι χαράσσουν πλέον και την πολιτική τους, ότι τροφοδοτούν τον καιροσκοπισμό τους και τρέφονται απ' αυτόν... και αυτό πάντα με τις ευλογίες ή την ανοχή του επίδοξου Βοναπάρτη!

* πολίτης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης,
πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος
με τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης









* Σημείωση ιστολογίου:
  • για το κάλεσμα στην πορεία δείτε εδώ.
  • για την πορεία δείτε εδώ.
  • για τον φασιστικό λόγο δείτε εδώ.

Χίλιες χελωνοφωλιές καταγράφηκαν στη Ζάκυνθο

Αυξήθηκαν φέτος οι φωλιές χελώνων στις παραλίες ωοτοκίας, σύμφωνα με την καταγραφή από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.
 
Περίπου 1000 φωλιές έχουν εντοπιστεί σε ολόκληρη την έκταση του Πάρκου από τις οποίες έχουν εκκολαφθεί οι 900.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως, το φετινό καλοκαίρι, παρατηρήθηκε μια χρονική υστέρηση σε ότι αφορά την αναπαραγωγική διαδικασία αλλά και την ωοτοκία.
 
Το γεγονός αυτό σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή και την αλλαγή της θερμοκρασίας της θάλασσας, που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο και επηρεάζει και τους θαλάσσιους οργανισμούς.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Ανεπαρκής και προβληματική η διαχείριση των αποβλήτων


Η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα μας παραμένει ανεπαρκής και προβληματική. Προσφάτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), το οποίο ζήτησε την επιβολή σωρευτικού προστίμου ύψους 14,9 εκατομμυρίων ευρώ και την επιβολή ημερήσιου προστίμου 72.864 ευρώ, έως ότου η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί
έως το 2013.

Η κατηγορία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει κάποιο «αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα» για την υλοποίηση του βασικού ζητήματος, που είναι η υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων.
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς η πρώτη απόφαση του ΔΕΚ του 2009 αναφερόταν επίσης στην απουσία ενός σχεδίου διαχείρισης για την αντιμετώπιση των διάφορων τύπων των επικίνδυνων αποβλήτων, όπως τα ιατρικά απόβλητα και τα χημικά προϊόντα, τα οποία παραμένουν στο περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πιθανό να προκαλέσουν καρκίνο [τα πολυχλωροδιφαινύλια (PCB) και τα πολυχλωροτριφαινύλια (PCT )]. 

Λάκης για Σταύρο: Κρίμα που δεν τον γνώρισε ο Ντοστογιέφσκι, πριν γράψει τον «Ηλίθιο»

Οξύτατη επίθεση στον επικεφαλής του «Ποταμιού» - Τον χαρακτήρισε «υπάλληλο» του Σαμαρά και «λουστράκο της εξουσίας» - Τον παραλλήλισε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως «έχουν βγει από τα ίδια υπόγεια του Μαξίμου»

 
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Σταύρο Θεοδωράκη και στην κριτική που ασκεί στον επικεφαλής του «Ποταμιού» έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, το βράδυ της Τρίτης.


Από το βήμα του Alpha και της τηλεοπτικής του εκπομπής, «Αλ Τσαντίρι Νιουζ». ο γνωστός σατιρικός ηθοποιός συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, με αυτό στο οποίο είχε κινηθεί κατά τη συνέντευξή του στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» της Κυριακής, 19 Οκτωβρίου.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.»

Στη Βουλή η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» με ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι δέκα βουλευτές αφού επισημαίνουν ότι η εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο
Α.Ε.», όπως και το ΤΑΙΠΕΔ, στην πραγµατικότητα δεν είναι παρά “Ταµείο Ξεπουλήµατος” της ιδιωτικής και της δηµόσιας περιουσίας του Δηµοσίου, ζητούν την ανάκληση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και το σταμάτημα της εκποίησης της παραλιακής ζώνης της Αττικής.

Ολόκληρη η ερώτηση που απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, έχει ως εξής:

«Και αεροπλάνα θα σας πάρουμε…»

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον απολογισμό του έργου της κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο, η ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ  επισημαίνει τα εξής:

- Το Πυροσβεστικό Σώμα, επί μνημονίου, έχει υποστεί απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Οι ανεπίτρεπτες αυτές απώλειες οφείλονται κατά μείζονα λόγο στις ελλείψεις επαρκούς και κατάλληλου εξοπλισμού, στη μη επαρκή σύνθεση των πληρωμάτων και στο γερασμένο εναέριο και επίγειο στόλο. Την κατάσταση επιδεινώνει η εμφανής έλλειψη θεσμικού πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας, αφού εκκρεμεί η έκδοση του αντίστοιχου ΠΔ που προβλέπονταν στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο.

- Δεν επιλύθηκε το μείζον πρόβλημα της ομογενοποίησης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων, γεγονός που δημιουργεί επιχειρησιακές δυσχέρειες και συντηρεί ενδοϋπηρεσιακές αδικίες.

«Πόλη - Τοπική Αυτοδιοίκηση - Άμεση Δημοκρατία», κάλεσμα σε διάλογο

  • Ποια είναι, άραγε, η σχέση μας, ως πολίτες, με όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, την Ηλιούπολη; Έχουμε τρόπο να πληροφορηθούμε; Έχουμε γνώμη;
  • Τι γνώμη να έχουν, άραγε, αυτοί οι άγνωστοι, οι άλλοι, στη γειτονιά; Υπάρχει τρόπος να βρεθούμε και να κουβεντιάσουμε μαζί τους;
  • Μπορούμε να κουβεντιάσουμε αν ανήκουμε σε διαφορετικά κόμματα ή αν δεν ανήκουμε πουθενά; Μα κι αν συμφωνήσουμε,
    θα μας ακούσει κανείς;
  • Τελικά έχει εφαρμογή η έννοια της Δημοκρατίας στη συνοικία μας και κάθε συνοικία;
  • Εμείς λέμε ΝΑΙ, αλλά μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εμάς, τους πολίτες;

Ύστερα από έναν κύκλο συζητήσεων, με αφετηρία μια σειρά ερωτημάτων σαν τα παραπάνω, πολίτες, που συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε διάφορες συλλογικότητες της Ηλιούπολης, όπως η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού», η «Συσπείρωση Πολιτών ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης - Αργυρούπολης», το «Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλιούπολης», η «Πρωτοβουλία για την ιστορική μνήμη στην Ηλιούπολη», ο «Αντίλογος», το «Συνεργείο» κ.ά.
 

καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε μια ανοικτή και δημόσια συζήτηση,

με θέμα: «Πόλη - Τοπική Αυτοδιοίκηση - Άμεση Δημοκρατία»,



την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στις 18.00, στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης,

( Σοφ. Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα)


με στόχο να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος και να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για την προώθηση μιας ενωτικής παρέμβασης πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την πόλη και τη ζωή μας.


Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών

Aδαμόπουλος Αδάμ

Ιωακείμ Στράτος

Καπετανάκης Αντρέας

Καραγεώργος Νίκος

Κεφαλάς Τάσος

Κούρτης Τάσος

Μικρόπουλος Νίκος

Ραχιώτης Θοδωρής

Σιούτη Τζένη

Τότσικας Πάνος

Χορόζογλου Θοδωρής

Ανοιχτή επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι Δήμοι καταρρέουν… το προσωπικό «εξαφανίζεται» και οι πολίτες ταλαιπωρούνται!!!
Διαρκής και καθημερινός αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων από τη συγκυβέρνηση και την τρόικα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες που καλούνται να επωμισθούν οικονομικά βάρη σε μία περίοδο που φτώχεια και ανεργία χτυπούν «κόκκινο». 

Κι όμως, η συγκυβέρνηση κόπτεται για το πώς θα «αγοράσει» πολιτικό χρόνο για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική, ενώ οι Αιρετοί τηρούν σιγή ιχθύος για τα προβλήματα που γιγαντώνονται στους Δήμους. 

και ζήσαμε εμείς σκατά...


Πηγή: i-kyr.gr