Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι καθάρισε το Ρέμα Λαγκαδίων

Το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου, μέλη της δημοτικής κίνησης Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι μαζί με κατοίκους της περιοχής καθάρισαν προσεκτικά το ρέμα Λαγκαδίων από τη Λ. Θεομήτορος έως την οδό Νήσου Ρω.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων, που σε κάθε περίπτωση είναι
κυρίως ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες την απόλυτη ανάγκη να σεβαστούμε αυτά τα μικρά οικοσυστήματα της πόλης μας. Ο φυσικός πλούτος που υπάρχει μέσα στην πόλη έχει επί δεκαετίες υποτιμηθεί και για αυτό τα ρέματα έγιναν, και δυστυχώς εξακολουθούν να είναι, χώροι παράνομης εναπόθεσης σκουπιδιών αλλά και ρίψης επικίνδυνων λυμάτων. Θύμα αυτής της συμπεριφοράς είναι και το ρέμα Λαγκαδίων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι συχνά κατά περιόδους ρίχνονται στο ρέμα, άγνωστο ακόμα από ποιον, λύματα από το δίκτυο ακαθάρτων.

"Εμείς θα συνεχίσουμε τόσο την προσπάθεια γνωριμίας με τα ρέματα όσο και τους αγώνες μας για την προστασία του φυσικού πλούτου της πόλης μας" τονίζει το Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι και συνεχίζει:


"Ευθύνη του Δήμου είναι η ανάδειξη των παραρεμάτιων περιοχών, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορούν να απολαμβάνουν τις ομορφιές τους.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την υλική υποστήριξη".

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Φωτιά στο οικόπεδο Μιχαλοδημητράκη στο Μοσχάτο

Φωτιά στο οικόπεδο Μιχαλοδημητράκη στο Μοσχάτο, στην πλατεία Μεταμόρφωσης είχαμε τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Μαρτίου.

Δέντρο που βρίσκεται εντός του οικοπέδου τυλίχτηκε στις φλόγες, πολύ κοντά σε παρακείμενη πολυκατοικία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν στο σημείο δύο πυροσβεστικά οχήματα και αποστράπηκε η επέκτασή της.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

«Το ισλάμ στη Δύση: Στοχοποίηση, φόβος, εκμετάλλευση», στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας το Σάββατο 28 Μαρτίου


Η Κλαίρη Δεληγιάννη σε καλεί να δουλέψεις τσάμπα για τον Δήμο Νέας Σμύρνης

Αυτούσια η πρόσκληση της κυρίας αντιδημάρχου, όπως τη βρήκαμε στο www.nstv.gr:

Αγαπητοί φίλοι,
Ο εθελοντισμός ως μια πράξη που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγελματικής ιδιότητας και ηλικίας ξεκινά από την καρδιά του καθενός
και διαχέεται στο περιβάλλον που ζει και κινείται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, χωρίς φραγμούς ή περιορισμούς. Ο Εθελοντής παίρνει «προσφέροντας».

Το πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης «Ενεργός Δράση», έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν με τη διάθεση, το μεράκι, την αγάπη και τις γνώσεις τους σε δράσεις της πόλης μας.


Στο πλαίσιο αυτό, και με την κρίση να αφήνει τα σημάδια της πάνω στην Ελληνική κοινωνία, καλούμε του επιστήμονες αυτούς που μπορούν να προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους σε οικονομικά αδύναμα άτομα και πιο συγκεκριμένα:

  • Ιατρούς (για την κάλυψη ιατρικής περίθαλψης).
  • Δικηγόρους (για την κάλυψη νομικής συμβουλευτικής).
  • Λογιστές (για την κάλυψη των φοροτεχνικών αναγκών).
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο email: kpns@0149syzefxis.gov.gr ή στο τηλέφωνο 2132025882.

H Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Κλαίρη Δεληγιάννη

"Ηπειρώτες Πρωτομάστορες": Με επιτυχία η εκδήλωση της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη παρακολουθήσαμε μια υπέροχη εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ελλάδος, με θέμα τους Ηπειρώτες Πρωτομάστορες.

Οι ομιλητές μας έδωσαν στοιχεία για τους ντόπιους μαστόρους γνωστοί και ως «κουδαραίοι», που έχτισαν πλήθος έργα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ακολουθεί το "ρεπορτάζ" από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης:

Έρευνα: Οι Ελληνες έφηβοι «παρατούν» το αλκοόλ και το κάπνισμα και στρέφονται στο χασίς

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία στατιστικής μελέτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής
Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) πως οι έφηβοι προτιμούν το χασίς από το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Το δείγμα της έρευνας αφορά παιδιά ηλικίας 11, 13 και 15, τα οποία απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο δόθηκε σε τάξεις κατά το περυσινό έτος, χωρίς να υπάρχει η εποπτεία εκπαιδευτικού.

Η έρευνα είναι άκρως αποκαλυπτική με τα στοιχεία να δείχνουν πως: 1 στους 3 δεκαπεντάχρονους έχει καπνίσει τσιγάρο, 1 στους 5 κάπνισε ένα μήνα από την έρευνα, ενώ 1 στους 8 έχει μεθύσει το ίδιο διάστημα για μια φορά.

Ωστόσο, μειωμένο παρατηρείται τόσο το κάπνισμα όσο και η χρήση αλκοόλ. Σε αυτό φαίνεται πως έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση και αύξηση των τιμών πώλησης αυτών των προϊόντων αλλά και οι καμπάνιες που έχουν γίνει κατά αυτών των εξαρτήσεων.

Από την άλλη πλευρά, αυξημένο είναι το ποσοστό των εφήβων που έχει δοκιμάσει ή συνεχίζει να κάνει χρήση κάνναβης.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Αυτογκόλ του Κωνσταντάτου για την Κινηματογραφική Λέσχη

Με το γνώριμο πλέον σε όλους αλαζονικό ύφος, η διοίκηση του δήμου απαξιώνει ό,τι γίνεται στα όρια του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και δε φέρει τη σφραγίδα της.

Τελευταίο «θύμα» της διοίκησης Κωνσταντάτου η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε όσο λίγες τα προηγούμενα χρόνια στο δήμο μας, από χιλιάδες συνδημότες μας, χλευάστηκε αγρίως από τη νέα διοίκηση με μια ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών.

Η Κινηματογραφική Λέσχη που ιδρύθηκε το 1986 δυστυχώς συρρικνώθηκε σε βαθμό «εξαφάνισης» τα χρόνια που ακολούθησαν με αποκορύφωμα τη χρονιά 2001 όπου και πλέον η λειτουργία της περιορίστηκε σε ελάχιστες προβολές.

Το 2011 με το Χρήστο Κορτζίδη στο τιμόνι του δήμου, η Κινηματογραφική Λέσχη «ζωντάνεψε» ξανά. Μέσα σε τρία χρόνια πραγματοποίησε εκατοντάδες προβολές, όλες δωρεάν ενώ παράλληλα διοργάνωσε και πολλές βραδιές με προσκεκλημένους σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, κριτικούς κινηματογράφου και ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη

γράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Καλά -θα σκεφτείτε διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο για τα πρώτα επεισόδια του οργανωμένου πολέμου που μόλις ξεκινά κατά του ΣΥΡΙΖΑ- κι εσείς
στο UNFOLLOW  αντιπολίτευση δεν κάνατε; Η απάντηση είναι, προφανώς, ναι! Κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα. Η δημοσιογραφία, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε, είναι αξιακά στην αντιπολίτευση όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

Αλλά έχει μεγάλη διαφορά να στοιχειοθετείς την κριτική και τον έλεγχο προς την εξουσία με έγγραφα και διασταυρωμένες ειδήσεις, από τις άναρθρες κραυγές πολιτικών που βρέθηκαν στην αντιπολίτευση και πίστεψαν ότι αίφνης βούτηξαν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και ότι όλοι εμείς λησμονήσαμε το ποιόν και το παρελθόν τους -το ίδιο ισχύει και για τα γνωστά παπαγαλάκια που τους σιγοντάρουν στα ΜΜΕ.

Όχι ότι δεν το περιμέναμε. Όσο η κυβέρνηση διατηρεί τη δημοφιλία της και -κυρίως- σε κάθε περίπτωση που παίρνει πίσω διατάξεις και ρυθμίσεις του μνημονιακού οπλοστασίου, οι αντιπολιτευτικές προσπάθειες θα γίνονται πιο έντονες, αλλά και πιο άγαρμπες και αβάσιμες. Το τελευταίο διάστημα τα πυρά που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις.

Η διαπλοκή επιτίθεται στον Κατρούγκαλο

«Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις χώρες της Αφρικής» είπε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 στο κατακίτρινο ρεπορτάζ του για τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Συμφωνούμε 100%.

του Κώστα Εφήμερου

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ του κύριου Ψυχάρη (το οποίο την προηγούμενη ο Κατρούγκαλος κατάγγειλε για καρατόμηση άρθρου του) ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε συνάψει συμβόλαια με απολυμένους του δημοσίου τομέα που θα του έφερναν 12% αποζημίωση σε περίπτωση που επαναπροσλαμβάνονταν. Οι σοκαρισμένοι δημοσιογράφοι και ηθικοί τιμητές της εφημερίδας ισχυρίζονται ότι ο υπουργός πρέπει άμεσα να αποπεμφθεί (δεν τους φτάνει καν να παραιτηθεί) επειδή έχει τεράστιο ασυμβίβαστο… αλλά για μια στιγμή! Για πάμε λίγο από την αρχή…

1. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιλέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ακριβώς επειδή είχε τον προηγούμενο βίο του. Ακριβώς δηλαδή επειδή ως δικηγόρος ανέλαβε την υποστήριξη των ανθρώπων που έχασαν την δουλειά τους από τη φαιδρή συγκυβέρνηση.