Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι καθάρισε το Ρέμα Λαγκαδίων

Το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου, μέλη της δημοτικής κίνησης Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι μαζί με κατοίκους της περιοχής καθάρισαν προσεκτικά το ρέμα Λαγκαδίων από τη Λ. Θεομήτορος έως την οδό Νήσου Ρω.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων, που σε κάθε περίπτωση είναι
κυρίως ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες την απόλυτη ανάγκη να σεβαστούμε αυτά τα μικρά οικοσυστήματα της πόλης μας. Ο φυσικός πλούτος που υπάρχει μέσα στην πόλη έχει επί δεκαετίες υποτιμηθεί και για αυτό τα ρέματα έγιναν, και δυστυχώς εξακολουθούν να είναι, χώροι παράνομης εναπόθεσης σκουπιδιών αλλά και ρίψης επικίνδυνων λυμάτων. Θύμα αυτής της συμπεριφοράς είναι και το ρέμα Λαγκαδίων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι συχνά κατά περιόδους ρίχνονται στο ρέμα, άγνωστο ακόμα από ποιον, λύματα από το δίκτυο ακαθάρτων.

"Εμείς θα συνεχίσουμε τόσο την προσπάθεια γνωριμίας με τα ρέματα όσο και τους αγώνες μας για την προστασία του φυσικού πλούτου της πόλης μας" τονίζει το Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι και συνεχίζει:


"Ευθύνη του Δήμου είναι η ανάδειξη των παραρεμάτιων περιοχών, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορούν να απολαμβάνουν τις ομορφιές τους.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την υλική υποστήριξη".

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου