Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αθώος για ακόμη μια φορά ο Χρήστος Κορτζίδης !

Σήμερα 23/6/2016 το δικαστήριο έκρινε, για μια ακόμη φορά, αθώο τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη.

Η δίκη αφορούσε τα επεισόδια που έγιναν στην πλαζ Ελληνικού στις 10/8/2007 (πριν εννέα χρόνια δηλαδή).

Τότε, με μια κλιμακούμενη δεκαήμερη ένταση, η οποία κατέληξε σε επιθέσεις κατά λουομένων και υπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού, οι υπάλληλοι της εταιρίας που εκμεταλλεύονταν την πλαζ μέχρι την αφαίρεση των κάγκελων προσπάθησαν να εγκαταστήσουν ταμειακή μηχανή και να εισπράξουν ξανά εισιτήριο.

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β-Β-Β : Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών

Με την νέα και απροκάλυπτη παρέμβαση των εταίρων και των θεσμών, κάτω από ασφυκτική πίεση και τους εκβιασμούς των δανειστών, η Κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο
«κατανόησης» μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των "επενδυτών" συμφερόντων ομίλου Λάτση για την γρήγορη υλοποίηση της προϋπάρχουσας συμφωνίας του 2014, για την «προαπαιτούμενη» ιδιωτικοποίηση του π. Αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγ. Κοσμά μαζί με την παραλία.

Παρά το ότι η συγκεκριμένη σύμβαση ελέγχεται θεσμικά από εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για το ιδιαίτερα χαμηλό ύψος του τιμήματος και την νομιμότητα βασικών όρων του διαγωνισμού, επιβλήθηκε από τους εταίρους - θεσμούς η άμεση υπογραφή του μνημονίου με την εταιρεία συμφερόντων Λάτση, λειτουργώντας πλέον απροκάλυπτα υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και των πολιτών.

Ενημέρωση για το Ελληνικό ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας @ Νέα κόντρα Παπανικολάου - Κωνσταντάτου

Παρουσία του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη συνεδρίασε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη ήταν οι εξελίξεις στο Ελληνικό. Ο δήμαρχος Γλυφάδας ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για τις εξελίξεις στο Ελληνικό.

«Από το Νοέμβριο του 2015 για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έχουμε ενημέρωση. Είμαστε στο σκοτάδι λίγες ημέρες πριν από την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή. Και απ’ όσα έχουμε μάθει από τις διάφορες διαρροές δεν έχουμε γίνει σοφότεροι. Ζητήσαμε να έχουμε αναλυτική ενημέρωση αλλά δεν εισακουστήκαμε. Αυτό μπορεί να σας επιβεβαιώσει και ο δήμαρχος Αλίμου» τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Τρεις λουόμενοι ανασύρθηκαν νεκροί - η μια στη Γλυφάδα

Τρεις ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από ισάριθμες παραλίες της χώρας, με τα αίτια του θανάτου τους να είναι υπό διερεύνηση.

Πρόκειται για μία 78χρονη, η οποία εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην 4η μαρίνα
της παραλίας Γλυφάδας. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό νοσοκομείο Βούλας "Ασκληπιείο", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της και θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Βελίκας στην Καλαμάτα, με το λιμενικό να ανασύρει από την θαλάσσια περιοχή έναν 75χρονο και το τρίτο στο Μαρμάρι Καρύστου με θύμα έναν 86χρονο.

Οι δύο τελευταίοι διακομίσθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Μεσσηνίας και στο "Διόκλειο" γενικό νοσοκομείο-κέντρο υγείας Καρύστου αντίστοιχα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Και για τις δύο αυτές περιπτώσεις παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

news247

Η ομιλία του Χρήστου Κορτζίδη και φωτογραφίες από την εκδήλωση "Ελληνικό - Ώρα Μηδέν"


Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει τις θέσεις για το συνέδριο του κόμματος

Οριστικοποιήθηκε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση των Θέσεων
του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του.

Επίσης στη διάθεση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν λίγες αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος (σύμφωνα με πληροφορίες μόνο 10, καθώς επιδιώκεται σε αυτό το συνέδριο το βάρος να δοθεί στο ζήτημα των θέσεων) και ο κανονισμός των προσυνεδριακών διαδικασιών, ενώ στην ατζέντα της συνεδρίασης θα περιλαμβάνονται και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και το θέμα του εκλογικού νόμου.

Ακόμη η Κ.Ε. αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις και για την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, με πιθανότερο το τετραήμερο 6 έως 9 Οκτωβρίου.

Η Πανορθόδοξη Σύνοδος και το άλας της Εκκλησίας

του Αλμπέρτο Μελόνι *

Φέτος, η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, συμπίπτει με την ημερομηνία έναρξης της Πανορθόδοξης Συνόδου. Πρόκειται για την πρώτη Οικουμενική Ορθόδοξη Σύνοδο μετά από 12 αιώνες. 

Η Σύνοδος αυτή προετοιμάζεται από το 1961, όταν ο Πάπας Ιωάννης ο 23ος ονειρευόταν ότι το Vaticano II θα σήμαινε μια νέα εορτή, όπως και συνέβη.

Επανειλημμένα, με τελευταία τον Ιανουάριο στο Σαμπεζί, η σύνοδος των προκαθημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας -το όργανο που συγκεντρώνει τους προκαθημένους των 14 Ορθοδόξων Εκκλησιών- είχε επιβεβαιώσει την ημερομηνία και είχε μεταφέρει τον τόπο συνάντησης από την Κωνσταντινούπολη στην Κρήτη προκειμένου να παρεκκλίνουν την κρίση των σχέσεων μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των Ρώσων προκαθημένων.

Βόμβα σε σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03:40, στην είσοδο της οικίας επιχειρηματία, στη Βουλιαγμένη, ο οποίος διατηρεί γνωστό νυχτερινό κέντρο στην παραλιακή λεωφόρο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως
άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι περισυνέλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ