Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

"240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" : η 2η μέρα και οι εκδηλώσεις στον Άγιο Κοσμά - φωτογραφίες, βίντεο

 Η δεύτερη μέρα της διαδρομής "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" ξεκίνησε από την Ελευσίνα και - αφού πέρασε και από το Λιμάνι του Πειραιά - μετά από μια στάση στο Φλοίσβο, κατευθύνθηκε στην ελεύθερη παραλία του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό. Εκεί τους υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης υπό τους ήχους της Ομάδας Κουβανέζικων Κρουστών "Conga Comparsa".

"Πιάσαμε λιμάνι!"
Βοτσαλάκια


"Φτάσαμε
στη Μαρίνα Φλοίσβου"
 

"Να εδώ, ετοιμάζομαι
να εκκινήσουμε από Φλοίσβο"


Υποδοχή από τον Δήμαρχο


"Άφιξη στον Αγ. Κοσμά
με μουσική υποδοχή"



Conga Comparsa: Ομάδα Κουβανέζικων κρουστών
Conga Comparsa: Ομάδα
Κουβανέζικων κρουστών


Πλήθος κόσμου - ανάμεσά τους οι βουλευτίνες Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Φωτεινή Κούβελα και ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης - υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014 το δρομέα Άγη Εμμανουήλ και την πρωτοβουλία «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» στην ελεύθερη παραλία του Αγ.Κοσμά. Ο δρομέας, αντιτασσόμενος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παραλία και τον αιγιαλό, οργάνωσε έναν πενθήμερο υπερμαραθώνιο κατά μήκος των ακτών της Αττικής, από τον Ισθμό μέχρι τον Μαραθώνα. Η εκδήλωση υποδοχής του δρομέα συνδυάστηκε με τον εορτασμό των επτά χρόνων από την απελευθέρωση της παραλίας του Αγ.Κοσμά από επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονταν το χώρο. 
Ακολουθούν τα βίντεο από το Επικοινωνία Νότια TV :

Το "Παλικάρι (Ο Λούις Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου)" προβάλλει η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, Λασκαρίδου 134, την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 9μμ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «Παλικάρι (Ο Λούις Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου)».
Θα παρευρίσκονται οι συντελεστές
του ντοκιμαντέρ, Νικόλαος Βεντούρας (σκηνοθέτης) και η Λαμπρινή Χ. Θωμά (σεναριογράφος - παραγωγός). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.
“Η σφαγή του Λάντλοου και η δολοφονία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) αποτελεί μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικανικού εργατικού κινήματος και ενώνει, έναν ολόκληρο αιώνα μετά, τις ΗΠΑ του 1914 με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2014. Η Λαμπρινή Θωμά και ο Νίκος Βεντούρας αναζήτησαν τις μνήμες, την ιστορία και την κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο, και μίλησαν με κορυφαίους ιστορικούς, καλλιτέχνες και απογόνους ανθρακωρύχων, καταγράφοντας τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής μία τραγωδία που πολλοί προσπάθησαν να κάνουν να ξεχαστεί.”

Ξεπουλάνε οικόπεδα φιλέτα - Στο στόχαστρο και αυτό του ΠΙΚΠΑ Βούλας!

Δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμα της αυτή η κυβέρνηση… Τα έχει τοποθετήσει όλα στη ζυγαριά του ξεπουλήματος χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Μέχρι και ψυχιατρεία έκλεισαν για να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ τις εγκαταστάσεις τους και τις εκτάσεις τους και προσεχώς αναμένεται να προχωρήσουν κι άλλες τέτοιες αναίσχυντες κινήσεις.

Όπου οικόπεδο φιλέτο, το ΤΑΙΠΕΔ είναι έτοιμο να βάλει το χέρι του και να το ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες και η έρευνα για πώληση του οικοπέδου, στο οποίο φιλοξενείται το ΠΙΚΠΑ Βούλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ:
13.00-14.30, Καρδιολόγος
15.00-17.00,Παθολόγος

• ΤΡΙΤΗ:
09.00-11.00, διατροφολόγος
9.30-11.00, νοσηλεύτρια
12.00-14.00, γυναικολόγος
13.00-14.30, Ω.Ρ.Λ.
13.15-14.30, νευρολόγος
14.30-16.00, οδοντίατρος
16.00-17.00, ορθοπεδικός
17.00-19.00, ενδοκρινολόγος (κάθε 2η και 4η βδομάδα)

• ΤΕΤΑΡΤΗ:
9.30-11.00, κοινωνική
λειτουργός και ψυχολόγος εναλλάξ (κάθε 2η βδομάδα)
11.00-13.30, ψυχοθεραπεύτρια
13.30-15.00, παθολόγος


• ΠΕΜΠΤΗ:

9.00-11.00, κοινωνική λειτουργός
9.30-11.00, νοσηλεύτρια
10.00-11.00, ενδοκρινολόγος

13.00-14.30, γυναικολόγος
13.30-15.00, δερματολόγος
14.30-16.00, οδοντίατρος
17.00-20.00, παιδίατρος


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
19.30-21.00, σύμβουλος ψυχικής υγείας

ΣΑΒΒΑΤΟ:
12.00-14.00, καρδιολόγος

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
• ΤΡΙΤΗ: 16.00-19.00 και ΤΕΤΑΡΤΗ 14.00-17.00

Στο Ιατρείο γίνονται επίσης αιματολογικός έλεγχος και μια σειρά από εξετάσεις με ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Ιατρείο παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας σε ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους πολίτες, έλληνες και μετανάστες.Οι ασθενείς προκειμένου να εξυπηρετηθούν χρειάζεται να έχουν μαζί τους: ληγμένο βιβλιάριο υγείας ή κάρτα ανεργίας ή βιβλιάριο απορίας και αστ.ταυτότητα.

Η επίσκεψη στους γιατρούς και το φαρμακείο γίνεται κατόπιν ραντεβού που κλείνεται από τη γραμματεία που λειτουργεί εκείνες τις ώρες.
τηλ.επικοινωνίας: 2109316127, Αμισού 67
email: kifa.nsmirnis@gmail.com


Το Κοινωνικό Ιατρείο-φαρμακείο αλληλεγγύης Ν.Σμύρνης θα παραμείνει κλειστό τον Αύγουστο.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ευνοούν τον πολλαπλασιασμό λοιμογόνων παραγόντων στα τρόφιμα. Πώς θα αποφύγουμε την γαστρεντερίτιδα;

Η γαστρεντερίτιδα είναι φλεγμονή του εντέρου που εκδηλώνεται με έμετο, κοιλιακό πόνο, κακουχία, πυρετό, διάρροια. Οι γαστρεντερίτιδες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά το καλοκαίρι. Τα περισσότερα λοιμώδη παθογόνα εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της κατανάλωσης μολυσμένου νερού ή μολυσμένων τροφίμων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σύμφωνα με το iatronet, ευνοούν τον πολλαπλασιασμό λοιμογόνων παραγόντων στα τρόφιμα. Οι μικροοργανισμοί που εμπλέκονται είναι πολλοί, όπως ιοί, shigella, σαλμονέλλα, campylobacter, e. Coli, entamoeba histolytica, yersinia, giardia, lamblia, cryptosporidia, εντεροιοί, vibrios, s. aureus, bacillus cereus, ηπατίτιδα Α.

ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ;

Οι λόγοι εμφάνισης του πρωινού πονοκεφάλου ποικίλουν. Η κακή ποιότητα του ύπνου, οι καθημερινές έγνοιες ή τα προβλήματα που βασανίζουν το μυαλό κατά τη διάρκεια της νύχτας θεωρούνται συχνά αιτίες εμφάνισης πονοκεφάλου. Εάν ο πρωινός πονοκέφαλος είναι συχνός, τότε οφείλετε να πάρετε δραστικά μέτρα
ώστε να απαλλαχθείτε από το εν λόγω σύμπτωμα απολαμβάνοντας μία ήρεμη μέρα. Δείτε πιο κάτω μικρές κινήσεις ώστε να απαλλαχθείτε από τον πρωινό πονοκέφαλο.

Βεβαιωθείτε ότι μυαλό και σώμα είναι ξεκούραστα. Προσπαθήστε να πηγαίνετε όσο το δυνατό νωρίτερα για ύπνο. Άλλωστε η έλλειψη ύπνου είναι μια από τις βασικότερες αιτίες του πρωινού πονοκεφάλου.

Εάν ξυπνάτε με πονοκέφαλο τότε δοκιμάστε να τον αντιμετωπίσετε με αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Κοινώς, βάλτε μερικές σταγόνες από το συγκεκριμένο έλαιο σε ζεστό νερό και εισπνεύστε τους ατμούς. Αυτή η ενέργεια θα σας ανακουφίσει.

Φάτε ένα κρακεράκι ή μια φέτα ψωμί για τοστ. Συχνά ο πρωινός πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται στα πεσμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μιας και αυτό πέφτει συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πηγή

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: ΟΙ 3 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ

Η κυτταρίτιδα είναι ο καλοκαιρινός εφιάλτης όλων -ανεξαιρέτως- των γυναικών.

Είναι δύσκολο να την εξαφανίσουμε εντελώς, μπορούμε όμως να κάνουμε την όψη του φλοιού πορτοκαλιού λιγότερο αισθητή.

Ένα ακόμη καλύτερο όπλο βέβαια είναι η πρόληψη! Δείτε ποιοι είναι σύμφωνα με το Onmed, οι παράγοντες που επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα και προσπαθήστε να τους αποφύγετε.

1. Οι γρήγορες δίαιτες
Το πρόβλημα με αυτές τις δίαιτες είναι διπλό: Αρχικά μας στερούν πολύτιμες πρωτεΐνες με αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών και τη συσσώρευσή τους κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας (όπως ακριβώς συμβαίνει με το λίπος). Παράλληλα, οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος κι έτσι η κυτταρίτιδα γίνεται πιο εμφανής.


2. Το στρες
Η αντίδραση του οργανισμού στο στρες συνοδεύεται από την απελευθέρωση κορτιζόλης. Η ορμόνη αυτή κάνει τον οργανισμό να συσσωρεύει περισσότερο λίπος, κυρίως στην κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς.


3. Ο ήλιος
Η ηλιακή ακτινοβολία πυροδοτεί μια αντίδραση στον οργανισμό μας κατά την οποία οι ελεύθερες ρίζες αποδυναμώνουν τα κύτταρα και τους συνδετικούς ιστούς.


Πηγή

Αμάν πια αυτά τα δημοψηφίσματα, από τον ΚΥΡ

Η Γερμανία είναι άπιαστη, από τον ΚΥΡ

Δ.Σ. Νέας Σμύρνης : Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό – Να σωθούν οι παραλίες της χώρας

Μετά από πρόταση της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, στη συνεδρίασή του της 7ης Ιουλίου, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:


Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό - Να σωθούν οι παραλίες της χώρας

Μετά τη δημόσια γη, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στο βωμό της «ανάπτυξης» επιχειρείται τώρα να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.

Η κυβέρνηση επαναφέρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα άρθρα 5 και 24 του Συντάγματος και με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου (Σύμβαση της Βαρκελώνης). Το νομοσχέδιο οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή τον παράλιο, παραλίμνιο και παραποτάμιο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας.

Συγκεκριμένα:

Δικαστική απόφαση υποχρεώνει τη “ΜΑΚΡΟ” να επιτρέπει την πρόσβαση στο ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Κτήμα Τράχωνες

ΔΕΚΤΗ έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) την αίτηση πολιτών του Αλίμου κατά της εταιρίας “ΜΑΚΡΟ” με την οποία ζητείτο η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ναού και ιστορικού μνημείου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Την πρόσβαση αυτή απαγορεύει παντελώς η εταιρία “ΜΑΚΡΟ”, ιδιοκτήτρια της έκτασης, που περιβάλει το μνημείο της μικρής ιστορικής εκκλησίας.
Το “διατακτικό” της απόφασης αυτής (7341/2014) αναφέρει:
«ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την καθής (σημ. “ΜΑΚΡΟ”) να επιτρέπει την είσοδο στην ιδιοκτησία της στο Κτήμα Τράχωνες από την οδό Αρχαίου Θεάτρου αρ. 7, την πρόσβαση μέσω της εκεί υπάρχουσας διόδου στο Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και την αποχώρηση από εκεί:
1) Την παραμονή της εορτής του στις 20 Νοεμβρίου από ώρα 08:00 έως ώρα 17.00 και ανήμερα της εορτής του στις 21 Νοεμβρίου από ώρα 06.30 έως ώρα 17.00 απεριορίστου αριθμού προσώπων και ιερέως.
2) Δύο φορές το μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτη και τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα, από ώρα 08.00 έως ώρα 11.00, μέχρι 150 προσώπων και ιερέως επίσης, καθώς και να διατηρεί ανοικτή την είσοδο του ναού τις ίδιες ως άνω ημέρες και ώρες
ΑΠΕΙΛΕΙ σε βάρος της καθής χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης …»
Η απόφαση αυτή, αποτελεί μια πρώτη και πολύ σημαντική ΝΙΚΗ των πολιτών του Αλίμου, που αγωνίζονται για το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας αλλά και της πρόσβασης και απόλαυσης ενός σημαντικού μνημείου πολιτισμού της πόλης μας καθώς πρόκειται για το μοναδικά ακέραια σωζόμενο βυζαντινό μνημείο, στα νότια προάστια.

Για το κτήμα Γερουλάνου δείτε περισσότερα εδώ στο νότο (edostonoto.blogspot.gr)

AKOY ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

γράφει ο Κώστας Ζυρίνης

Και τώρα ανθρωπάκο της διπλανής πόρτας, άκου:

Σ' ακούω να κλαψουρίζεις σαν μωρή παρθένα, όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. “Ήταν ανάγκη να χτυπήσει και μένα η Κρίση”; Έλα ντε! Ήταν ανάγκη; Και σένα; Καλά τους άλλους -τι σε νοιάζει
για τους άλλους;- αλλά και σένα; Κι εσένα με τα τόσα “κονέ”, γαμώτο;

Το ξέρω πως είσαι “καλός οικογενειάρχης” και πως ποτέ δεν έκλεψες -όπως οι αγοραίοι διαρρήκτες- ποτέ δε λάδωσες -πλην “εξαιρετικών” περιστάσεων και ποτέ (λέμε τώρα)- ποτέ δεν πούλησες την ψήφο σου στον κουμπάρο πολιτευτή για να βολέψει το γιο σου. Ποτέ! Εσύ ποτέ! Οι “άλλοι” τα κάνουν αυτά. Ε, κι αν το 'κανες κάπου κάπου, ήταν “μια θυσία ενός πατέρα προς τα παιδιά του”. Γι αυτό υπάρχουν οι πατεράδες εξ άλλου. Για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά. Μη γίνουν κλεφτρόνια, νταβατζήδες ή -ακόμη χειρότερο- μη γίνουν κουμμουνιστές! Και τα παιδιά των άλλων; Α, όλα κι όλα, δεν σε αφορά, δεν είναι δική σου δουλειά, ας πρόσεχαν.

Το Σύστημα φταίει. Το “Σύστημα”! Και ποιος φταίει για το “σύστημα”; Ποιος και τι είναι το “σύστημα”; Εσύ δεν είσαι μέσα σ' αυτό, σαν γρανάζι, σαν ιμάντας μετάδοσης, σαν στυλοβάτης; Εσύ δεν ψηφίζεις ανελλιπώς τον “κουμπάρο” για να διορίσει το γιο σου; Αλλιώς πώς θα καταντούσε ο κανακάρης σου; Κλεφτρόνι; Νταβατζής; Κομμουνιστής; Ε, πώς;


Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ σώζοντας και το νερό!

Τον γύρο του κόσμου κάνει αυτές τις μέρες η είδηση ότι φοιτητές από την Νομική Αθήνας κέρδισαν Διεθνή Διαγωνισμό με αντικείμενο την καλύτερη εκδίκαση μιας εικονική υπόθεσης, που διοργάνωνε η Ευρωπαική Ένωση φοιτητών Νομικής.

Στον τελικό του διαγωνισμού οι έλληνες φοιτητές που αναδείχθηκαν νικητές, αντιμετώπισαν φοιτητές του Χάρβαρντ. Ωστόσο, αυτό που ξέφυγε από τα ελληνικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, αθέλητα ή ηθελημένα, ήταν το νομικό θέμα, του διαγωνισμού, που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σημαντικό μέρος στην επιχειρηματολογία των Ελλήνων φοιτητών έπαιξε και η αδυναμία της διαπραγματευτικής ικανότητας που έχει μία χώρα εξαρτώμενη από οικονομικά συμφέροντα λόγω επαχθούς χρέους. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΤ3 - ERT-OPEN στο βίντεο που ακολουθεί :

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου για την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και αναπαράχθηκαν αφειδώς σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους και ενημερωτικά έντυπα, σχετικά με έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διαδικασία είσπραξης εσόδων στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, είναι απαραίτητες ορισμένες διευκρινίσεις, ώστε οι αναγνώστες των δημοσιευμάτων αυτών να εισπράττουν πραγματική πληροφόρηση και όχι την
παραπληροφόρηση που απορρέει από τίτλους, όπως “«Καμπανάκι» κρούει το Ελεγκτικό Συνέδριο στον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής” ή “Έκθεση «φωτιά» για το δήμο Αγίου Δημητρίου», που δημοσιεύθηκαν σε έγκυρες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες και εφημερίδες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε ένας συντάκτης κανενός μέσου δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει τι ήταν αυτός ο έλεγχος και πού στόχευε, αλλά περιορίσθηκε στη ρηχή αναπαραγωγή του ίδιου δημοσιεύματος, αλλάζοντας τον τίτλο με προκλητικές εκφράσεις που στοχοποιούν το Δήμο Αγ. Δημητρίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν.4055/12, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε τη διεξαγωγή πιλοτικών ελέγχων σε διάφορους φορείς του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και σε έναν ΟΤΑ Α΄ βαθμού. Η εφαρμογή του ελέγχου, που έγινε με τη χρήση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Σαν σήμερα...

10/07/2013: Επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την ηγεσία του Λαγού στο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Πράξεις: Σωματικές βλάβες, περί όπλων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κ.λ.π. Κατηγορούμενοι: Αγιοβλασίτης Διονύσιος, Γαλανάκης Χρήστος, Μπαρέκας Θωμάς, Σταμπέλος Γεώργιος.

Εξέλιξη υπόθεσης: Το κινητό του Λαγού και τα στοιχεία από τους σκληρούς δίσκους μελών της Χ.Α. αποδεικνύουν ακράδαντα την κεντρική σχεδίαση της συγκεκριμένης επίθεσης από την εγκληματική οργάνωση Χ.Α.

Πηγή

Το παρελθόν είναι εδώ... Απομένει να ενωθεί για να σωθεί ;

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Με ανοιχτή επιστολή ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος καλεί τους άλλους εκλεγμένους δημάρχους να συνταχθούν στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς... Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και την οριακή επανεκλογή του ίδιου ως ανεξάρτητου.

Η απογοήτευσή του είναι εμφανής όταν αναφέρεται στις μέχρι τώρα προσπάθειες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, του πολιτικού χώρου που μας έβαλε στα μνημόνια : "Κόμματα, κινήσεις, ομάδες προβληματισμού με καλή πρόθεση, με αγωνία για το μέλλον της χώρας..., δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα την αγωνία, το ενδιαφέρον και το πολιτικό τους όραμα να το κάνουν αγωνία, ενδιαφέρον και όραμα της κοινωνίας. Ίσως γιατί δεν είναι πειστικοί. Ίσως γιατί είναι πολύ θεωρητικοί. Σίγουρα όμως γιατί είναι μακριά από την κοινωνία. Μακριά από το λαό...".
 
"Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε 5, δεν είμαστε 8, δεν είμαστε 58, δεν είμαστε 75" αναφωνεί με αισιοδοξία ο κ. Βαλασόπουλος και δικαίως αφού ο ίδιος κατάφερε να επανεκλεγεί για μερικές εκατοντάδες ψήφους έναντι του κ. Κοκοτίνη.
 
"Το κοινωνικό έρεισμα που κατέγραψε ο χώρος της κεντροαριστεράς στην Αυτοδιοίκηση... είναι μια σταθερή και υγιής βάση για την εκκίνηση και στήριξη του νέου εγχειρήματος" κι αυτό καταδεικνύεται με σαφήνεια, καθώς "εκλέγονται περισσότεροι από 100 Δήμαρχοι προερχόμενοι από τον χώρο αυτό", υποστηρίζει ο κ. δήμαρχος.

Δεν θα λέγαμε ότι έχει άδικο στις γενικές διαπιστώσεις ο κ. Βαλασόπουλος :


Ολόκληρο το άρθρο εδώ.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε 5, δεν είμαστε 8, δεν είμαστε 58, δεν είμαστε 75 - See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82.html#sthash.WOVILl9k.dpuf
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε 5, δεν είμαστε 8, δεν είμαστε 58, δεν είμαστε 75 - See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82.html#sthash.WOVILl9k.dpuf

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι: Επιχειρούν να εξωραΐσουν στα μάτια της κοινωνίας το πλιάτσικο στο Ελληνικό


Πρόσφατα, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η εταιρεία Lamda Development παρουσίασε την πρότασή της για την έκταση του Ελληνικού. Με τον αέρα του ιδιοκτήτη - παρότι ακόμα η διαδικασία της ιδιωτικοποίησής του δεν έχει ολοκληρωθεί - ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι:
  • Η LD θα διασφαλίσει την παραμονή φορέων κοινωνικής μέριμνας, όπως για παράδειγμα οι σύλλογοι Κρητών και Ποντίων, τα σωματεία Ερμής και Αμυμώνη και το ΜΚΙΕ, μέσα στο χώρο του Ελληνικού.
  • Η εταιρεία προτίθεται να συνδιοργανώσει με τους δήμους της περιοχής σχολικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να συζητήσει με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους μόλις αυτοί αναλάβουν τρόπους για να γίνει κοινωνικά αποδεκτή η επένδυση.
Πέρα από το προφανές, ότι όλα αυτά είναι απλά μέρος της στρατηγικής της εταιρείας (και όχι «κατόρθωμα» του όποιου Κωνσταντάτου πανηγυρίζει γι αυτό, ενώ τον Οχτώβρη του 2010  σε δημόσια ομιλία του για το Ελληνικό δήλωνε: «ως δήμαρχος θα πολεμήσω με κάθε τρόπο και μέσο να μην τσιμεντοποιηθεί ούτε ένα εκατοστό του» γιατί «η ποιότητα ζωής των κατοίκων μας δεν παζαρεύεται») για να καμφθούν κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι σε ένα έργο με ανυπολόγιστο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και να  στηριχθούν οι νέες δημοτικές αρχές στους όμορους δήμους, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
  • Το ελληνικό δημόσιο θα ακυρώσει τις εξώσεις και τα  πρόστιμα που έχει επιβάλει στους φορείς και θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις τους; Αν ναι τότε γιατί τα επέβαλε;
  • Γιατί η εταιρεία προβαίνει σε αυτή τη δήλωση τώρα και όχι πριν τις δημοτικές εκλογές;
  • Ποιες είναι οι προθέσεις της για όλους τους άλλους δημόσιους και κοινωφελείς φορείς - όπως πχ το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ελληνικού «ο Ιππόκαμπος» κλπ - που στεγάζονται  μέσα στο Ελληνικό; 
Επίσης σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας οι εργασίες υλοποίησης του έργου αναμένεται να αρχίσουν, αν δεν υπάρχουν απρόβλεπτες καθυστερήσεις, σε δύο χρόνια. Όσοι, λοιπόν, έχουν λάβει υποσχέσεις και προσδοκούν να βρουν δουλειά στο Ελληνικό θα χρειαστεί να περιμένουν δυό τουλάχιστον χρόνια… και πάλι βλέπουμε.
 

Ο Παντελής Θαλασσινός στο Λιμάνι της Βάρκιζας το Σάββατο 12 Ιουλίου

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ"

Μετά από καταγγελίες που δέχτηκε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για πιθανή ρύπανση των υδάτων στην παραλία του Αγ.Κοσμά έγινε αίτημα ελέγχου στο Λιμενικό Σώμα.

Από τη σχετίκη έρευνα που διεξήχθη από το Λιμενικό Σώμα προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης.


2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 - 32η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ ! ΠΡΟΣΟΧΗ!  Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΛΛΑΞΕ!


Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση  στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλ6944-145007 10 π.μ - 1 μ.μ & 6943-045752 6 μ.μ - 8 μ.μ, 




Η διάθεση των ηλεκτρονικών παραγγελιών
θα γίνει το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014, 8 π.μ -1 μ.μ,
κοντά στο πρώην Δημαρχείο Ελληνικού 
(25η οδός και Ελ.Βενιζέλου, πλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού).
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Το μεγαλύτερο όπλο για ένα λαό που αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις είναι η αλληλεγγύη. Αυτό το όπλο ο ελληνικός λαός το χρησιμοποίησε πολλές φορές στην ιστορία του. Κι αν κατάφερε να κρατηθεί όρθιος ήταν γι’ αυτό το λόγο. Ο Αγώνας αυτός είναι καταρχήν αγώνας για το ψωμί, την υγεία, την παιδεία, την επιβίωση του λαού. Είναι πρωτίστως αγώνας που πρέπει να στηριχτεί στην Αλληλεγγύη, την Ενότητα και την Οργάνωση για την απαλλαγή του Λαού μας από τις εξοντωτικές πολιτικές που εφαρμόζει σε βάρος του η δικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, εντολοδόχος της Τρόικας, τουτέστιν της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στους εθελοντές του Μ.Κ.Ι.Ελληνικού

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων επιστημόνων – διασωστών της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.)
διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο (πρώην αμερικάνικη βάση) στην ΚΑΡΠΑ το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 από 10:00 έως 12:00 στον χώρο του Ιατρείου.
 
Η εκπαίδευση των εθελοντών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά. Εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκπαίδευση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση των εθελοντών στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας και ο εξανθρωπισμός του Δημοσίου χώρου.


Η εκπαίδευση θεωρείται απαραίτητη γιατί η ζωή είναι σημαντική για όλους μας
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες στην Ηλιούπολη (Kυριακή 20 Ιουλίου) - Τιμοκατάλογος