Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Κοινωνική συμφιλίωση δίχως κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει εσχάτη προδοσία...

Σε μια δημοκρατία το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι αναφαίρετο. Ισχύει ακόμα και για τους εχθρούς της, όπως είναι οι χιμπαντζήδες με τα μαύρα.

Επομένως, όσο κι αν το διευκρινίζει κι ο ίδιος ο Νίκος Φίλης στην επίμαχη δήλωσή του, φυσικά και οι "Παραιτηθείτε" δικαιούνται να ζητούν την πτώση τής κυβέρνησης κι αυτό δεν βρίσκεται στο όριο της συνταγματικής ανοχής.

Δεν βρίσκεται στο όριο της συνταγματικής ανοχής, για να μην ισχυριστώ πως το έχει ξεπεράσει, ακόμα και η συστηματική επίθεση ψεύδους και διαστρέβλωσης η οποία εξαπολύεται από συγκεκριμένους ανθρώπους υπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Άγιο Δημήτριο, την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 7.00μμ

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής για 6η συνεχόμενη χρονιά στον Άγ. Δημήτριο! 

Μουσικά σχήματα από την πόλη, σχολικά συγκροτήματα, πολλή ροκ και ρέγγε, καλλιτέχνες από την Αθήνα και τον Άγ. Δημήτριο, την Τρίτη 21 Ιουνίου, θα είναι σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης την πλατεία Άρη Βελουχιώτη, από τις 7.00 το απόγευμα, σε μια γιορτή για την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού!

Αναλυτικά φέτος θα συμμετέχουν τα συγκροτήματα:
  • Εν κατακλείδι - (ελληνικό rock)
  • No Fake Bone - (blues - rock)
  • Line Out - (rock)
  • Ganzi Gun - (heavy rock)
  • Periklis Biskinis (B·SkiNny) - (reggae - rock)

Τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα, ζητούν με ερώτηση τους στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Πρασκευόπουλο, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερωτήσης τους οι 36 βουλευτές:

«Στις 20 Απριλίου οι Σύλλογοι “Ασθενείς υπέρ της Φαρμακευτικής Χρήσης Κάνναβης” και “ΚΙΝΕΙΚΑΝ το Ίαμα”, η Ένωση πολιτών “ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την Κάνναβη”, ο Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης και το Δίκτυο Ηλιόσποροι κατέθεσαν υπόμνημα στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας την επικαιροποίηση των Νόμων 3459/2006 και 4139/2013, που αφαίρεσε τη κάνναβη από τη λίστα των παράνομων ουσιών και τη δυνατότητα όσων σκευασμάτων εμπεριέχουν THC να μπορούν να συνταγογραφούνται, καθώς επίσης να εκπονηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη που να δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να προμηθεύονται κάνναβη για ιατρική χρήση σε όλες της τις μορφές (λάδι, φαρμακευτικά σκευάσματα, βάμματα, κ.λπ.) από την πηγή που θα επιλέγουν οι ίδιοι και με πλήρη κάλυψη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (που ισχύει σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη, όπως στη Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία)».

Στον Άγιο Κοσμά και φέτος τα μπάνια για τους πολίτες του Δήμου Αγίου Δημητρίου - Συμμετοχές: 21, 23, 24 Ιουνίου

Πραγματοποιείται και φέτος το πρόγραμμα της δωρεάν μεταφοράς δημοτών στην παραλία του  Αγίου Κοσμά, για θαλάσσια μπάνια, κατά το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2016.

Το πρόγραμμα θα εκτελείται με δύο διαδρομές, από 27 Ιουνίου έως και 2 Σεπτεμβρίου 2016, σε 5 15νθήμερα, ως εξής:
  • 1ο 15νθήμερο 27 Ιουνίου - 8 Ιουλίου
  • 2ο 15νθήμερο 11 Ιουλίου - 22 Ιουλίου
  • 3ο 15νθήμερο 25 Ιουλίου - 5 Αυγούστου
  • 4ο 15νθήμερο 8 Αυγούστου - 19 Αυγούστου
  • 5ο 15νθήμερο 22 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές στις γειτονιές της Καλλιθέας, στην Πλατεία Δαβάκη, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7.00μμ


Νομίζετε πως #θα_παραιτηθούμε κι εμείς;

Πριν από πέντε χρόνια, τέτοια ώρα ο κόσμος στην πλατεία άρχιζε να μαζεύεται. Πηγαδάκια να δημιουργούνται και ένα άμορφο μπουλούκι να σχηματίζεται.

Κόσμος μιλούσε και αντάλλαζε απόψεις ζητώντας να μάθει τι συμβαίνει, τι σημαίνει, τι θα συμβεί, ποιος φταίει, τι έφταιξε, γιατί μας συμβαίνει αυτό, πως έγινε, που θα φτάσει.

Κόσμος άρχιζε να ανακαλύπτει την Νέα Ελλάδα που ξημέρωνε. Με τους δανειστές και τους επιτρόπους τους παρόντες σε όλους τους τομείς της χώρας. Και να αγανακτεί με την εικόνα της.

Παλαιό Φάληρο: Αντιδράσεις στη νέα δαπάνη 220.000€ για την ανάπλαση του χώρου γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο

Το θέμα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού ΦΑλήρου, δεν ήταν άλλο από το αίτημα έγκρισης επιπλέον 220.000 για την ολοκλήρωση
του έργου ανάπλασης των 22 στερεμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου, έργου που ξεπερνά σε κόστος το 1.350.000 ευρώ.

Το έργο με τον τίτλο «Ανάπλαση 22 στρεμμάτων στον Ολυμπιακό Πόλο όμορο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και των ανοιχτών γηπέδων του περιβάλλοντος χώρου» προϋπολογισμού μελέτης 1.294.451,41€ δημοπρατήθηκε στις 21 Ιουλίου 2015 και ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου η εταιρεία Α.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Β. ΠΑΡΛΑΝΤΖΑΣ Ο.Ε. με έκπτωση 12,10% επί των τιμών του τιμολογίου μελέτης.

Σύμφωνα με την απόφαση 461/06-08-2015 απόφαση της Ο.Ε του Δήμου Π. Φαλήρου επικυρώθηκαν τα πρακτικά της δημοπρασίας και στις 23/10/15 υπογράφηκε σύμβαση κατασκευής του έργου συνολικού ποσού 925.016,29 € (χωρίς ΦΠΑ) και 1.137.770,04 € (με ΦΠΑ).

Νέα Σμύρνη: "Η Σιωπή της Μικράς Ασίας" - Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ στην ταράτσα του Συλλόγου Ιμβρίων


Μοσχάτο: Διήμερο Πολιτιστικής & Κοινωνικής Δράσης στο Σπίτι της "Μεσοποταμίας", το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου

Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Τράπεζας Χρόνου της “Μεσοποταμίας”, συζήτησε, αποφάσισε και διοργανώνει το τρίτο για τη φετινή χρονιά διήμερο δράσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου, στον κήπο της “Μεσοποταμίας”, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Νέα Σμύρνη: Ο «Πολιτιστικός» έκανε «ρόμπα» τη Γαλανοπούλου στο «Γαλαξία»

του Δημήτρη Πετρόπουλου
 
Είναι πια γνωστό σε όλη τη Νέα Σμύρνη ότι ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης στα πολιτικά του τελειώματα έχει επιδείξει αναλγησία κατ’ επανάληψη τόσο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όσο και σε τοπικούς φορείς.

Η σκληρή στάση του μεταξύ άλλων στην κυρά Ειρήνη την κουλουρού, σε ΑμεΑ και τους ανέργους για τις απαράδεκτες ώρες προσέλευσής τους στα γυμναστήρια, αλλά και η αδιαφορία για λύση στο πρόβλημα των παιδιών που φιλοξενούνται στην Ηλιαχτίδα μετά την διακοπή του ενοικίου του χώρου είναι κάποιες «εκλεκτές στιγμές» του Δημάρχου της πόλης.

Σε εκδήλωση που παρουσίαζε η δημοτική του σύμβουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για χρόνια δημοτική σύμβουλος Νόρα Γαλανοπούλου, οι υπάλληλοι -και συγκεκριμένα η υπεύθυνη Κατερίνα Δεληγιάννη, κόρη της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής- επέβαλαν να σβήσουν τα φώτα και να φύγει ο ηχολήπτης, με αποτέλεσμα πενήντα Νεοσμυρνιώτες να μείνουν στο σκοτάδι για πάνω από μισή ώρα.

Από το Ελληνικό στην 7η θέση του κόσμου ο Λευτέρης Φωκιανός

Την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στο Medemblik της Ολλανδίας κατέλαβε ο Ελληνικιώτης Λευτέρης Φωκιανός.

Επίσης στην ελληνική ομάδα απονεμήθηκε το βραβείο θάρρους και τόλμης για την εξαιρετική προσπάθεια των αθλητών.

Μετά από πέντε δύσκολες μέρες αγώνων οι Έλληνες αθλητές Ιστιοπλοΐας του Ομίλου Sailability Hellas κατέλαβαν την 6η, 7η και 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κλάση Hansa, κατηγορία Hansa2,3 που διεξήχθη στο Medemblik της Ολλανδίας.

Μαθητές παρασκευάζουν μπύρα με «Άρωμα Ολύμπου» και γίνεται ανάρπαστη

Κονταριώτισσα! Ριζωμένη στους πρόποδες του Ολύμπου, εδρεύει στις εύφορες πεδινές εκτάσεις που ποτίζονται από τα νερά
του μυθικού αυτού βουνού.

Αγροτικές κυρίως οι οικογένειές μας, από πολύ παλιά καλλιεργούν και εκμεταλλεύονται τα κτήματά τους παράγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, μέλι, ελιές, λάδι, καπνά, ακτινίδια, αρωματικά βότανα, και πολλά άλλα προϊόντα.

Εμείς όμως, οι νέοι, εύκολα εγκαταλείπουμε τη γη των γονιών μας για να αναζητήσουμε αλλού την επαγγελματική μας αποκατάσταση, απογοητευμένοι από το πενιχρό εισόδημα που προέρχεται από την πρωτογενή αυτή αγροτική παραγωγή.

Euro 2016: Το τουρνουά του εθνικισμού

του Πέτρου Κατσάκου

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διοργάνωσης, η μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης βλέπουμε με φρίκη και αποτροπιασμό να εξελίσσεται σε ένα τουρνουά εθνικισμού με Ευρωπαίους να δέρνουν Ευρωπαίους, Ευρωπαίους να μαχαιρώνουν Ευρωπαίους και Ευρωπαίους να κατηγορούν άλλους Ευρωπαίους για γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις.

Σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού ιδεώδους, σε μια εποχή έξαρσης του εθνικιστικού ευρωσκεπτικισμού, το να συζητάς για μπάλα και ποδόσφαιρο μάλλον μοιάζει πολυτέλεια.

Σε μια εποχή που τα στοιχήματα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. δίνουν ελκυστικότερες αποδόσεις από αυτές για την ομάδα των λιονταριών, το να συζητάς για τη μη χρησιμοποίηση στη βασική εντεκάδα του Τζέιμι Βάρντι μοιάζει εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Το ποδόσφαιρο είναι απλά μια αφορμή.

Η ταινία «Οι Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, 9.00μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Τόμι Λι Τζόουνς «Οι Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα» θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται μπροστά από το κτίριο της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς
Πρωταγωνιστούν: Τόμι Λι Τζόουνς, Μπάρι Πέπερ, Χούλιο Σεζάρ Σεντίγιο, Ντουάιτ Γιόακαμ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Φεστιβάλ Jazz 2016 στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 8.30μμ

Γιορτάζουμε ακόμη μια φορά την Πανευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με μία μοναδική βραδιά Jazz στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει ένα πλούσιο αφιέρωμα στην μουσική αυτή που μπορεί και παίζει με τις μελωδίες, τη δομημένη αρμονία και το ρυθμικό αυτοσχεδιασμό.

Θα ταξιδέψουμε με τους ήχους της jazz σε συνθέσεις που θυμίζουν τα μπαρ της Νέας Ορλεάνης, τα σοκάκια της Λατινικής Αμερικής, τις γιορτές του Αφρικανικού νότου και τα υπόγεια του Ευρωπαϊκού βορρά.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Ανακατασκευή πέντε παιδικών χαρών με πλήρη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής


Πέντε παιδικές χαρές ανακατασκευάζονται - επισκευάζονται στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην 20ή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με τίτλο:


«Απαιτούμενες εργασίες για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης» προϋπολογισμού 75.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.