Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αποκαρδιωτική εικόνα: μια τυχαία επίσκεψη στο νέο βεστιάριο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

από το facebook


Σήμερα μαζί με μία συνάδελφο επισκεφθήκαμε το βεστιάριο για να δούμε μήπως βρούμε υλικά για τη γιορτή που ετοιμάζουμε για την 25η Μαρτίου.

Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν αποκαρδιωτική.
Το πλούσιο βεστιάριο είναι πεταμένο φύρδην μίγδην σε ένα βρώμικο υπόγειο του δημοτικού κτηρίου επί της Αργυρουπόλεως (πρώην Εφορία).


Τα περισσότερα πράγματα είναι μέσα σε σακούλες οπότε δεν υπάρχει τρόπος να δεις τι υπάρχει. Το χειρότερο όμως είναι η βρωμιά παντού που σε κάνει να σκέφτεσαι αν αυτό που παίρνεις χρειάζεται καθαριστήριο ή κλίβανο.

Είδα και το δράκο που φτιάξαμε στο σχολείο για τον καρνάβαλο πριν 2 χρόνια. Στραπατσαρισμένο.

Πανιώνιος - Πλατανιάς 0-0: Βαθμός... παραμονής στη Νέα Σμύρνη!


Πανιώνιος και Πλατανιάς ήθελαν τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή, αλλά αρκέστηκαν στην ισοπαλία η οποία τους κρατάει στην ζώνη του κινδύνου.

Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα της Νέας Σμύρνης που είχε τον έλεγχο, την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες για να σκοράρει, μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι με τον Ταξιάρχη Φούντα στο 31ο λεπτό με σουτ από τα 30 μέτρα αλλά τελικά έμεινε στο μηδέν.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήρε, διατηρήθηκε αήττητη για όγδοο αγώνα στη Νέα Σμύρνη (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), έφτασε τους 29 και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη του υποβιβασμού στην οποία συγκατοικούν Πανθρακικός, Λεβαδειακός και Πλατανιάς με τον οποίο στα δύο τελευταία παιχνίδια που τον έχει υποδεχθεί έχει ισάριθμες ισοπαλίες με 0-0.

Παναχαϊκή - Άλιμος 3-0

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι Αχαιοί συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους στο Νότιο όμιλο της Football League

Εύκολο έργο είχε η Παναχαϊκή υποδεχόμενη τον ΑΟΤ Αλίμου για την 22η
αγωνιστική της Football League, επικρατώντας στο… ρελαντί με 3-0. Έτσι, οι Αχαιοί έφτασαν τους 44 βαθμούς, όσους και ο Απόλλων Σμύρνης, στην δεύτερη θέση, με τους «νεοφώτιστους» να μένουν στους 17 βαθμούς και την 11η θέση.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του ματς χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Τελικά οι προσπάθειές τους ευοδώθηκαν στο 35’ όταν ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού ύστερα από σουτ του Χούσα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στεργίδης που άνοιξε το σκορ νικώντας τον Σταυριανό, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μπαλού επιχείρησε το πλασέ έξω από την περιοχή και η μπάλα αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα.

ιδιαιτερότητες by ioannou

Κλοπή στην επιχείρηση κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου EUROPA στον Άλιμο

Κλοπή σημειώθηκε την νύχτα του περασμένου Σαββατοκύριακου στην επιχείρηση κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου EUROPA.
 
Οι κλέφτες απέσπασαν μεγάλο μέρος του εξοπλισμού της επιχείρησης κατασκευής αλουμινίων που εδρεύει στον Άλιμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες -τα κατατόπια- για τον χώρο της επιχείρησης, όπως και τον τρόπο-μέθοδο που θα δρούσαν.

Τις νυχτερινές ώρες του περασμένου Σαββατοκύριακου εισέβαλαν από το πίσω μέρος του κτιρίου, και δένοντας ένα σχοινί κατέβηκαν από το παράθυρο στον χώρο της επιχείρησης, όπου γνωρίζοντας πολλές λεπτομέρειες απέσπασαν τον εξοπλισμό της επιχείρησης -μηχανήματα- όπως και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές - υπολογιστή κ.τ.λ.

Ασφαλώς από τις μαρτυρίες που έχουμε κρίνουμε ότι οι δράστες γνώριζαν τον χώρο, δεδομένου ότι απέσπασαν κάποια μηχανήματα τα οποία δένοντάς τα με σχοινί τα έβγαλαν από το παράθυρο -ενώ άφησαν κάποια μηχανήματα που ήταν προβληματικά- και από παρακείμενο οικόπεδο που είχαν σταθμεύσει όχημα τα φόρτωσαν και έφυγαν.

Ενημερώθηκαν οι αρχές και γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: www.glyfadaweb.gr

"Για τη σχολική βία" στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, την Τετάρτη 18 Μαρτίου


Άγιος Δημήτριος: Παρουσίαση μελέτης τροποποιήσεων - βελτιώσεων διαπλάτυνσης της Αγίου Δημητρίου (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση - συζήτηση της μελέτης τροποποιήσεων -
βελτιώσεων στη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε πως η μελέτη αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί στο παρελθόν και συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις που εκφράστηκαν στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του Δήμου το 2013.


Υπήρξε πολυφωνία σχετικά με το εγχείρημα τόσο από την πλευρά δημοτών, όσο και από την πλευρά Δημοτικών Συμβούλων, μια και η ενημέρωση ήταν διαπαραταξιακή.

Η Δήμαρχος της πόλης Μαρία Ανδρούτσου, μιλώντας στην κάμερα του www.nstv.gr, μίλησε για τη μελέτη και για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που έχει ήδη οδηγήσει σε αλλαγές πολλών σημείων, προκειμένου να είναι στο πνεύμα της βιώσιμης κινητικότητας της πόλης.

Κουτελάκης: Σε ιδιωτική εταιρεία οι αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου Νέας Σμύρνης

Σε ιδιωτική εταιρεία προσανατολίζεται ο Δήμος Νέας Σμύρνης για να αναθέσει την οργάνωση των αθλητικών προγραμμάτων του.

Το παραπάνω συνάγεται από την εισήγηση για Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, που κατέθεσε ο Δήμαρχος και πρόκειται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος οργάνωνε και λειτουργούσε τα Αθλητικά Τμήματα με δικό του προσωπικό, από την άξια και ικανότατη ομάδα των γυμναστών του, που είναι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.


Η επιτυχία των προγραμμάτων ήταν εμφανής, αν κρίνουμε από το πλήθος των παιδιών και των ενηλίκων, που συμμετείχαν  τόσο στα Τμήματα όσο και στις εκδηλώσεις-διοργανώσεις του Αθλητικού Τμήματος (πρώην Ο.Ν.Α.) του Δήμου.


Καλούμε τον Δήμαρχο να αποστασιοποιηθεί από την ανωτέρω προοπτική ιδιωτικοποίησης και να στηριχθεί στο άρτιο και ικανό επιστημονικό δυναμικό που ήδη διαθέτει.


Εκτός αν τα γεμάτα ταμεία του Δήμου, που βρήκαν, τους δίνουν το βήμα για πολυτελείς και άσκοπες δαπάνες.


Πηγή: www.nstv.gr

Ξηλώθηκε η πέργκολα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού για να πάει πού; - Φωτογραφίες που αποτυπώνουν εικόνα εγκατάλειψης

Εντύπωση προκαλεί η αφαίρεση από τον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Ελληνικό, των τραπεζόπαγκων και της καλαμωτής της πέργκολας.
 
Όπως πληροφορηθήκαμε συνεργεία του δήμου ξήλωσαν τα όργανα της παιδικής χαράς και μαζί με αυτά ξήλωσαν και τον εξοπλισμό της πέργκολας από την οποία παρέμειναν μόνο οι κολόνες.

Είναι απορίας άξιο αν η διοίκηση δικαιούται να αφαιρεί μέρος του εξοπλισμού ενός συνολικού έργου το οποίο κατασκευάσθηκε συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και προέβλεπε το καθιστικό εξωτερικού χώρου, όπως προέβλεπε και τα γήπεδα, τις θέσεις στάθμευσης, τα παρτέρια και τη φύτευση.

Έχουμε ήδη σε προηγούμενο δημοσίευμά μας αναφερθεί στην πλημμελή καθαριότητα του χώρου και την παραμέλησή του.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα φαίνεται ότι το πράσινο έχει να φροντιστεί πολύ καιρό, δέντρα είναι σπασμένα, ενώ τα όργανα παιδικής χαράς είναι ξηλωμένα και παραπεταμένα.

Αυστηρό διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 15.03.2015

Ενορχηστρωμένη επίθεση στην κυβέρνηση ενόψει Συνόδου Κορυφής

Συντονισμένη επίθεση στη νέα ελληνική κυβέρνηση επιχειρούν σκληροπυρηνικοί κύκλοι της ΕΕ, κυρίως της Γερμανίας, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ εκτός, αλλά κι εντός της χώρας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, καταδεικνύουν την προσπάθεια, να ρίξουν την κυβέρνηση, ώστε να αναχαιτίσουν το ευρωπαϊκό μέτωπο ανατροπής των πολιτικών λιτότητας.

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίος έκανε λόγο για ενδεχόμενο ατυχήματος κι έξοδο της χώρας από το ευρώ, και σειρά ανάλογων δηλώσεων εκπροσώπων της γερμανικής καγκελαρίας, ο Μάρτιν Σουλτς προχώρησε σε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, χαρακτηρίζοντας σκάνδαλο τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Τις δηλώσεις Σόιμπλε επέκρινε  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος χαρακτήρισε επιπόλαιη τη συζήτηση περί ατυχήματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μετακινούν υπαλλήλους για... τιμωρία στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αναφορά-διαμαρτυρία προς το δημοτικό συμβούλιο, το σωματείο εργαζομένων, το σύλλογο εργατοϋπαλλήλων και το δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κοινοποίησαν δύο
εργαζόμενοι του δήμου που μετακινήθηκαν από τα τμήματα που υπηρετούσαν καταγγέλλοντας «ψεύδη και υπονόμευση της εργασιακής τους επάρκειας».

Η αναφορά έγινε μετά την ξαφνική μετακίνησή τους, η οποία έλαβε χώρα στις 12 και 13 Φεβρουαρίου. Οι Παναγιώτης Καλαντίδης και Βασιλική Θεοχάρη συνδέουν το γεγονός με την «ψευδή και συκοφαντική ενημέρωση-αναφορά» συναδέλφου τους, όταν εξέφρασαν ελεύθερα τη γνώμη τους και τη χαρά τους για τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη που είχε δηλώσει: «Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες και ψηλώνουμε και εμείς».

Σύμφωνα με την αναφορά-διαμαρτυρία των δύο υπαλλήλων, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος αφού ενημερώθηκε για το γεγονός τους κάλεσε να δώσουν εξηγήσεις και μετά τις συναντήσεις «αποψιλώθηκαν ξαφνικά από το τμήμα που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν».

Σε εγρήγορση για το ΚΥΤ, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης, «συνεπής στην πορεία που χρόνια τώρα έχει χαράξει, συμπαρατάσσεται με τους φορείς και τα κινήματα αντίστασης στη λειτουργία και την επέκταση του ΚΥΤ και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της αυτό τον αγώνα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη αναφέρει το ιστορικό του ΚΥΤ σημειώνοντας πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν κρίνει παράνομες τις εγκαταστάσεις, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις αγνοούσαν προκλητικά.

«Το 2013 ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εκπόνησε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή, δίπλα στο ήδη υπάρχον, και νέου ΚΥΤ μεγαλύτερου, δηλαδή 400kv.

Σημειώνεται εδώ ότι ο σχεδιασμός αυτός εντάσσονταν στην προοπτική δημιουργίας  μιας νέας πόλης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Το χρέος ποτέ δεν πεθαίνει

Βλάσης Κανιάρης, Ανάκριση, 1969,
γύψος, σύρμα, ύφασμα, πλαστικό
Η χούντα τετραπλασίασε το δημόσιο χρέος για να κάνει το θεάρεστο έργο να βάλει την Ελλάδα στον γύψο.

Οι «γυψωθέντες» πολίτες αυτής της χώρας είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τον γύψο των δικτατόρων; Ο βασανισθείς πολιτικός κρατούμενος, ο φυλακισμένος ή εξόριστος και αυτός που αναγκάστηκε να γίνει πολιτικός πρόσφυγας, πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα της δίωξής τους; Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν το χρέος της χούντας και πλειοδότησαν.

Σήμερα το χρέος ξεπερνάει τα 320 δισ. ευρώ. Οπως λένε όλοι οι έγκυροι οικονομολόγοι, δικοί μας και ξένοι, το χρέος είναι ένα τέρας που αναγεννάται και δεν μπορεί να εξοφληθεί ποτέ. Είναι ένα εργαλείο για να κατακτηθεί μια χώρα και να γίνει αποικία των δανειστών-τοκογλύφων, όσο και να έχουν βαρύγδουπα ονόματα και διεθνές κύρος (Π.Τ., ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.λπ.).

Ηχηρό μήνυμα στη Γερμανία


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 15.03.2015

Κι αν επιμείνουν;

Μια εβδομάδα πυκνή σε γεγονότα και εξελίξεις ήταν αυτή που αφήσαμε πίσω μας. Γεγονότα με επίκεντρο την οικονομία αλλά και κορυφαίου θεσμικού πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως η ορκωμοσία και η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, υπό συνθήκες δυνατής βροχόπτωσης.

Στο ξεκίνημα λοιπόν της εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε το Eurogroup, το οποίο έκανε κατ’ αρχήν αποδεκτές τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, στη συνέχεια άρχισαν οι πρώτες διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια για την εξειδίκευση των συγκεκριμένων προτάσεων, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συνέχισαν το γύρο των επαφών τους με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, με σκοπό τον «έντιμο συμβιβασμό» ανάμεσα στα δύο μέρη, όπως τον περιέγραψε από τις Βρυξέλλες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ενδεικτικές του κλίματος των ασφυκτικών πιέσεων και της δογματικής εμμονής μερίδας των συνομιλητών της χώρας μας, ήταν οι νέες βολές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη -στα όρια της προσβολής- από το Βερολίνο, με κύριο εκφραστή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μπάσκετ: Νικηφόρο σερί από το Ελληνικό

Συνεχίζει με νίκες η ομάδα του Ελληνικού που έχει βάλει πλώρη ανόδου.

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής μας νίκησε εντός έδρας κόντρα τα Ταταύλα με 55-40.

Ήττες για Ερμή και ΑΣΗ.

ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΤΑΤΑΥΛΑ 55-40 (31-21)
ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαϊδης, Ιτζελέρ): Καρασούλος 1, Μαγγωνάκης 21(2), Κουτσαύτης, Ευστρατίου 5(1), Λεβαδείτης 2, Αγγελάκης, Παππάς, Ρούμελης 11, Θεολογίτης, Μαρόπουλος 7, Ζαραϊδώνης 8, Τσαμπανάκης
ΤΑΤΑΥΛΑ (Σιταράς): Σωτηρόπουλος 12, Γιαπούλης, Γιαχαλής 1, Μαστρογιάνης 7, Αντύπας, Χαλκιάς, Κούρταλης, Χατζηδάκης 7, Μαράντης, Σιταράς

ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ 68-62 (34-34)
ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ (Πούτος): Χρυσούλης, Νάννος 17(2), Δουνιάς 8, Τόμπρος Α. 11, Μπουρβάνης 8, Τόμπρος Χ., Κούμενος 22(6), Καρατζόγλου 2
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ (Φράγκος): Πελιβανίδης 2, Φύτρος 9, Παππάς Σ. 20(2), Λιάκος 8, Βλάχος Ε. 6, Βλάχος Γ. 13(1), Μενιουδάκης, Μακρυωνίτης 4

HΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ. 50-54 (28-23)
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης): Κορνιώτης, Ριζούλης, Χατζηγώγος 13, Λύρας, Ρόζος 7(1), Πετς 13, Καμακάρης 6, Σταθόπουλος 6, Πέτα, Παπαδημητρίου 2, Γραικούσης 2, Γαλάτης 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ. (Καλυβιανάκης): Γεραμάς 5, Κλούτσος 17(5), Μπρούτσος, Πάντο 15(2), Γιαννακόπουλος 8, Μινόγιαννης 2, Μίζης 4, Κωνσταντίνου 2, Εμμανουηλίδης

Με αμείωτο ενδιαφέρον η μάχη του Γ.Σ.Αργυρούπολης

Νέα νίκη για την Αργυρουπολίτικη ομάδα που παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. Ο ΓΣΑ «καθάρισε» εντός έδρας τον Ιάσωνα με 2-1.

Διπλό εκτός έδρας για τα Σούρμενα. Ήττες για ΑΟΝΑ και Λαύρα.

Α' ΕΠΣΑ (1ος και 2ος όμιλος)
25η αγωνιστική
ΚΑΜΑΤΕΡΟ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ 0-1
(26η αγωνιστική:ΣΟΥΡΜΕΝΑ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΙΑΣΩΝ 2-1
(25η αγωνιστική:ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ - ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ )

Β' ΕΠΣΑ (2ος και 3ος όμιλος)
22η αγωνιστική
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - Α.Ο.Ν.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 3-0
(23η αγωνιστική:ΑΟ Ν ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ )
ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ - ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 0-2
(23η αγωνιστική:ΤΕΡΨΙΘΕΑ - ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ)

Πηγή: www.sinergasia.gr

Το Δημοτικό στο Πανόραμα συζητά για την παιδική ψυχολογία

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, διοργανώνει και αυτή τη χρονιά σειρά διαλέξεων με θέματα παιδικής ψυχολογίας.

Η πρώτη διάλεξη με τίτλο «Βασικές Ανθρώπινες Ανάγκες & συμπεριφορά παιδιών/εφήβων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο χώρο του θεάτρου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και απευθύνεται σε γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας.

Ομιλητής στον κύκλο αυτό είναι ο Σωτήρης Ευστρατιάδης, Διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιμελητής Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών.


Πηγή: 3vita.gr

Ντροπύ σας να μας δικάζετε ανίμερα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 15.03.2015

Βουλιαγμένη, χώρα της νοικιασμένης ξαπλώστρας

Η θάλασσα της Βουλιαγμένης είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αττικής, όμως από αυτό το καλοκαίρι στην περιοχή πλέον θα δεσπόζει μια θάλασσα από ξαπλώστρες.

Αυτή είναι η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, που σε λίγες ημέρες, στις 26 Μαρτίου, βγάζει σε δημοπρασία όλες τις ελεύθερες μέχρι σήμερα παραλίες.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 346 επιπλέον ξαπλώστρες και 173 ομπρέλες! Ο λόγος για την παραλία του Μεγάλου Καβουρίου (81 ομπρέλες, 162 ξαπλώστρες), την παραλία του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι (48 ομπρέλες, 96 ξαπλώστρες), τον Όρμο Μαλτσινιώτη (24 ομπρέλες, 48 ξαπλώστρες) και την παραλία έναντι του Αστέρα στο Λαιμό (20 ομπρέλες, 40 ξαπλώστρες).

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στη Βούλα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 23:10 μ.μ. σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Καραμανλή 13, στη Βούλα.

Σύμφωνα με το notosnet.gr, οι δύο δράστες, με την απειλή
όπλου, απέσπασαν άγνωστο έως τωρα χρηματικό και εν συνεχεία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόπλων δραστών.


Πηγή: www.notioanatolika.gr

Πέρασε η ΑΕΚ από τον Ταύρο, 1-3 τον Φωστήρα

Αν και προηγήθηκε πολύ νωρίς ο Φωστήρας, μόλις στο 4ο λεπτό, τελικά η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στον αγώνα που έγινε στον Ταύρο για την Football League με σκορ 1-3.
 
Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Ταύρου, ο οποίος έχει πλέον λίγες ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Νίκος Μπελέρης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το πρώτο τέταρτο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την ΑΕΚ, αλλά στη δεύτερη τελική της (στο 18ο λεπτό) ευτύχησε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Γιάκομπ Γιόχανσον, ύστερα από σέντρα του Χρήστου Αραβίδη, ενώ οι παίκτες της αφιέρωσαν το γκολ στον τραυματία Μάνταλο.

Ν. Φίλης: Μονομερής κίνηση, έξω από την συμφωνία, αν δεν δώσουν τα χρήματα για τα δάνεια, οι δανειστές (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

Αν οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα για να πληρωθούν τα δάνειά τους, τότε δεν θα τα πάρουν, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μονομερής κίνηση από την πλευρά των δανειστών και έξω από τη συμφωνία.

Εξήγησε επιπλέον ότι «οι δανειστές κάνουν έναν εκβιασμό αυτή τη στιγμή. Γίνεται μια διαπραγμάτευση, αλλά υπάρχουν και όρια στον εκβιασμό τους.


Το ευρώ υποχωρεί κάτω από το δολάριο, οι μαγκιές του Σόιμπλε δεν είναι απέναντι στην Ελλάδα πλέον». Για τους λόγους αυτούς η Μέρκελ, για πρώτη φορά δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν και ανορθόδοξα μέσα για την αποφυγή ενός Grexit.

Ψύχραιμη ασάφεια by ioannou

Διέρρηξαν τα 4ο/5ο Δημοτικά Σχολεία Μοσχάτου

Άλλο ένα κρούσμα διάρρηξης σχολείου στο Μοσχάτο.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι μπήκαν στα 4ο/5ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης και πήραν σημαντικό υλικό του σχολείου, όπως διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές και προτζέκτορα.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαρτίου. Το σχολείο είχε γίνει στόχος διαρρηκτών και τον Οκτώβριο του 2012.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Ηττήθηκε από τον Φαληρικό η ΑΕ Μοσχάτου

Σπουδαίο «τρίποντο» για τον ανεβασμένο Φαληρικό που υπέταξε με 2-1 την ΑΕ Μοσχάτου και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την άμεση σωτηρία του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κανάρη(18’), για να ισοφαρίσει το Μοσχάτο με τον πολύ καλό χθες Μουντοκαλάκη που σκόραρε
λίγο μετά την είσοδό του στο ματς(49’).

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 65’ ο Κουρούνης με πέναλτι (ανατροπή Μπαρλή), μια φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Μοσχατιώτες στο διαιτητή Πετρουμιανό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο δοκάρια με τον Πλουσή(65’, 78’), ενώ ένα είχε ο Φαληρικός με τον Ξένο(42’).

ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ: Γουσγουνέλης, Καραμάνογλου, Δρυμωνίτης Θ., Μεγαλοοικονόμου, Κιουράνης, Κοτσιοβός, Μαλλιαρός (56’ Δρυμωνίτης Α.), Κουρούνης, Κανάρης (79’ Πούλλιας), Μπαρλής, Ξένος (87’ Αργυρός).
ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Βαβάκας, Κοτζαπαναγιώτης, Μπαμπούνης, Αλτόγλου, Ρωμανός, Καρδαράς, Κρητικός, Αθανασόπουλος, Δουληγέρης (28’ λ.τρ. Πλούσης), Συράκος (46’ Μουντοκαλάκης), Ντόνε (46’ Γιαννακόπουλος).

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Καλλιθέα: Έκθεση Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», 16 - 27 Μαρτίου


Ελληνικό-Αργυρούπολη: Τα έχει μπερδέψει ο δήμαρχος

Σχόλιο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης για την κλήση των εργαζομένων του δήμου στον απολογισμό του κ. Κωνσταντάτου
 
Στις 12 του Φλεβάρη ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου για να κάνει απολογισμό του 6-μηνου έργου του.

Ο απολογισμός είναι υποχρέωση της διοίκησης προς όλους τους πολίτες του δήμου και ορίζονται συγκεκριμένες διαδικασίες από τον κώδικα των δήμων.
 
Βεβαίως οι δήμαρχοι μπορούν και είναι καλό να κάνουν περισσότερα από ότι ορίζουν οι διαδικασίες. Το έκανε και η διοίκηση Κορτζίδη.
 
Μέχρι εδώ καλά.

Νέο ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαφορετικό χαρακτήρα

Η δημιουργία νέου ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, περιλαμβάνεται  στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με την Ν. Βαλαβάνη η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο διαλύεται και η ΕΤΑΔ απορροφάται στο ΤΑΙΠΕΔ, και «έτσι δημιουργείται νέο ταμείο δημόσιας περιουσίας» του οποίου «σημαντικό μέρος από τα έσοδα θα διατίθενται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη της δημόσιας ασφάλισης».

Το ΤΑΙΠΕΔ ως ταμείο για ιδιωτικοποιήσεις και απόδοση εντός 10 ημερών των εσόδων του στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους στο εξωτερικό, τελειώνει, είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Τι είναι αυτό... που το πρωί λέγεται τρόικα...


Πηγή: i-kyr.gr

Ληστεία και διάρρηξη κοσμηματοπωλείων σε Καλλιθέα και Πετράλωνα (video)

«Άδοξο» τέλος είχε τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Πετράλωνα, διάρρηξη κοσμηματοπωλείου και κλοπή κοσμημάτων από αυτό, όταν οι άγνωστοι δράστες έγιναν αντιληπτοί από άντρες της Άμεσης Δράσης, κατά την διαφυγή τους.

Ειδικότερα, τρεις άγνωστοι δράστες, αφού διέρρηξαν το ρολό και την πόρτα εισόδου του κοσμηματοπωλείου, ιδιοκτησίας 48χρονου, μπήκαν μέσα στο αυτό και αφαίρεσαν κοσμήματα.


Στη συνέχεια, κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από σταθμό της Άμεσης Δράσης και ξεκίνησε επιχείρηση καταδίωξης και σύλληψης τους.


Οι δράστες, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης, πέταξαν δύο σακούλες με τα κλοπιμαία και διέφυγαν, με την ΕΛ.ΑΣ. να τους αναζητά.


Στο video από κάμερα ασφαλείας, που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha αποτυπώνεται καρέ-καρέ η εισβολή των δραστών στο κοσμηματοπωλείο και η καταδίωξή τους.


Ακούστε και τι δήλωσε ο κοσμηματοπώλης που έπεσε θύμα ληστείας στην Καλλιθέα.


Πηγή: www.iefimerida.gr

Εθελοντική αιμοδοσία για το Νοσοκομείο Παίδων στην Καλλιθέα, στις 18 & 19 Μαρτίου


"Ιερές" παραχωρήσεις στην Εκκλησία με "γαλάζιες" ευλογίες στη Γλυφάδα

ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Βισκαδουράκη


Την ώρα που ο δήμος Γλυφάδας συνεχίζει να μισθώνει ακίνητα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, ο "γαλάζιος" δήμαρχος Γ. Παπανικολάου πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερών τη δωρεάν παραχώρηση στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας ενός από τα ελάχιστα ακίνητα που διαθέτει
ο δήμος με σκοπό την ανέγερση Επισκοπείου.

Το ακίνητο, επιφάνειας 1.063 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, παραχωρήθηκε δωρεάν στη Μητρόπολη, αντί να το αξιοποιήσει ο δήμος προς όφελός του.

Την πρόταση του δημάρχου για τη δωρεάν παραχώρηση στήριξε η παράταξη "Ανοιχτοί Ορίζοντες" που πρόσκειται στην ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και η Ελληνική Αυγή, η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει τα προφυλακισθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής "θύματα"!