Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Wall Press: Live αναφορά στο Πολυτεχνείο

Τραγούδια με αναφορά το Πολυτεχνείο και την περίοδο εκείνη με ευθύνη
Δ. Τριανταφυλλίδη
Β. Προδρόμου
Θ. Χριστόπουλου 
και όσων ακόμα προσέλθουν
 
ώρα 09.30 μ.μ
Κυριακή 16.11.2014
 
Wall press cafe
Μ. Μπότσαρη 6-8,
Ηλιούπολη τηλ. 210-9943733

Πηγή: www.ilioupoligiaolous.gr

 
Τραγούδια με αναφορά το Πολυτεχνείο και την περίοδο εκείνη με ευθύνη

Δ. Τριανταφυλλίδη

Β. Προδρόμου

Θ. Χριστόπουλου

και όσων ακόμα προσέλθουν

ώρα 09.30 μ.μ

Κυριακή 16.11.2014

Wall press cafe

Μ. Μπότσαρη 6-8,

Ηλιούπολη τηλ. 210-9943733
- See more at: http://www.ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AF%CE%B1/wall-press-live-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF.html#sthash.9y8BL8ry.dpuf

Ανωτάτη Παιδεία: Λίγο πριν τη σύγκρουση

γράφει ο Δρ Μάνος Δανέζης *

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ελληνική εκπαίδευση, όπως και η παγκόσμια, βρίσκεται σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης αξιών και ιδεών. Έτσι η εκπαιδευτική έκρηξη δεν είναι παρά η εξωτερίκευση μιας γιγαντιαίας σύγκρουσης ανάμεσα στην κοινωνική δομή που πεθαίνει και σ’ αυτή που γεννιέται.

Αυτό που από χρόνια είχε επισημανθεί από τους μελετητές των εκπαιδευτικών προβλημάτων ήταν μια κατάσταση διάχυτης εξέγερσης, που σερνόταν παθητικά και εκφραζόταν μέσα από πράξεις πλήξης, δυσφορίας, ανησυχίας και αβεβαιότητας.

Τα σημάδια αυτά αν και τα διακρίναμε, δεν τα μελετήσαμε, αρκούμενοι αλαζονικά να τα εξηγούμε, αναπτύσσοντας περίεργες θεωρίες περί κοινωνικού εκφυλισμού της νέας γενιάς. Ο προβληματισμός όμως των σπουδαστών ήταν και είναι πολύ σοβαρός και κεντρώνεται εκτός των άλλων και στα πιο κάτω σημεία.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Τοπική πορεία για το ξεπούλημα του αεροδρομίου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου


Έκθεση φωτογραφίας για το Πολυτεχνείο στη Γλυφάδα, 15-24 Νοεμβρίου

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα με τίτλο: «41η Επέτειος του Πολυτεχνείου», με ανέκδοτες φωτογραφίες από τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 15 έως και τις 24 Νοεμβρίου στο Παλαιό Δημαρχείο (Σάκη Καράγιωργα 2 και Διαδόχου Παύλου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα
να ταξιδέψουν νοερά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1961 μέχρι και τη μεταπολίτευση. Μεταξύ των περίπου εκατό φωτογραφιών που θα εκτεθούν συγκαταλέγονται φωτογραφίες από τη βασιλική οικογένεια, την αποστασία, την επταετία, τις δύο εξεγέρσεις στη Νομική, τη σύλληψη Παναγούλη μετά την απόπειρα δολοφονίας Παπαδόπουλου, την άφιξη και την ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1961 στο Πρακτορείο Φωτογραφικών Επικαίρων «Ένωση». Το 1964 αποδέχτηκε πρόταση συνεργασίας με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του, το 1998. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας αποτύπωσε κάθε είδους γεγονότα της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ελλάδας. Το 2008 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής.

Πληροφορίες από: www.glyfadametropolitans.com

Τα κέρατα του Γκίκα


Και βέβαια είναι στα δικαιώματα του πρωθυπουργού να καθορίζει, να αλλάζει, να μεταφέρει, να κατανέμει αρμοδιότητες υπουργών και υπουργείων. Αλλά αυτό που έγινε με τον Γκίκα Χαρδούβελη μόνο τεχνικού χαρακτήρα ρύθμιση δεν είναι.

Τον άφησε ημίγυμνο ο Σαμαράς. Κι έδωσε στον υφυπουργό Μαυραγάνη το κοστούμι της φορολογικής πολιτικής, τη γραβάτα του ΣΔΟΕ, το πουκάμισο του TAXIS, ακόμα και τα μισά εσώρουχα του Γκίκα, που γράφουν στην ούγια ΑΕΤΑ, ΑΧΣ, ΕΤΕΠΠΑΑ. ΚΛΠ, προσθέτουμε εμείς για λόγους συντομίας.

Γιατί αποφάσισε και εκτέλεσε αυτό το στριπτίζ του Χαρδούβελη ο πρωθυπουργός; Γιατί σ' αυτόν φόρτωσαν τα παπαγαλάκια το φιάσκο με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Μ' αυτόν τα έβαλαν οι εξεγερμένοι -σιγά τα αίματα- βουλευτές της συγκυβέρνησης. Κι έτσι αυτόν επέλεξε ως αποδιοπομπαίο τράγο το παλάτι.

Διότι ως γνωστόν, στη φυλή των πολιτικών στην οποία ανήκει ο πρωθυπουργός, οι εν λόγω τράγοι τρέφονται σε ειδικό μαντρί, για να υπάρχει απόθεμα. Ειδικά μάλιστα φροντίζουν να υπάρχει πάντα επάρκεια κερασφόρων ειδικευμένων στα οικονομικά.

Mαθήματα Latin χορών στην Ένωση Γυναικών Γλυφάδας “ΕΜΕΙΣ”! (video)

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας "ΕΜΕΙΣ" συνεχίζει δημιουργικά τις δραστηριότητές της όπως πάντα και αυτή τη φορά δημιούργησε το τμήμα χορών “LATIN”
για τις γυναίκες αλλά και τους άντρες της Γλυφάδας.

Διδάσκει η κ. ΣΟΥΛΑ ΓΚΟΡΟΥ, χοροδιδασκάλισσα με μεγάλη εμπειρία και καταξιωμένη στην πόλη μας! Η μεταδοδικότητά της στην εκμάθηση είναι τόσο υψηλού επιπέδο που οι επίδοξοι χορευτές,  μετά από τέσσερα μαθήματα μαθαίνουν να χορεύουν. Για την ενημέρωσή σας, λειτουργούν 2 τμήματα: Αρχαρίων και προχωρημένων.

ΠΟΥ: δίπλα στα γραφεία της Ένωσης –> ΜΥΣΤΡΑ & ΕΠΔΑΥΡΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)

ΠΟΤΕ: κάθε Τρίτη 7.30μ.μ. – 1Ο.30 μ.μ.

INFO: 6945 52 22 23

Στο video που ακολουθεί, δείτε δείγμα της δουλειά της και της προόδου του χορευτικού τμήματος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "ΕΜΕΙΣ":

  

Προσλήψεις ζητάει η Περιφέρεια Αττικής

Σε 1.040 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής και, με δεδομένη τη ροή συνταξιοδότησης, την ερχόμενη χρονιά αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά περίπου 200.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Κυριακόπουλος, στο νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής (που συστήθηκε το 2011) αναφέρονται 3.950 οργανικές θέσεις εργασίας.

Στο μεσοδιάστημα, η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια μείωσε τον αριθμό αυτό σε 3.500 υπαλλήλους. Σήμερα υπηρετούν 2.221 υπάλληλοι που στις αρχές του 2015 αναμένεται να περιορισθούν στους 2.000 λόγω των αιτήσεων για συνταξιοδότηση. Οι υπάλληλοι αυτοί καλούνται να εξυπηρετήσουν τα 4,5 εκατ. κατοίκων του Λεκανοπεδίου σε υποστελεχωμένες -όπως σημειώνει- υπηρεσίες.

Διαδραστική εμπειρία “Πολυτεχνείο, 41 χρόνια μετά” – by To Skouliki Tom

by To Skouliki Tom


Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο αποφάσισαν 7 διμοιρίες των ΜΑΤ να γιορτάσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού από το βράδυ της Τετάρτης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη
της Νομικής Σχολής Αθηνών, έπειτα από πρόσκληση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.

Στην κατάληψη αντέδρασε αμέσως μερίδα αιμοβόρων φοιτητών που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Σχολή και προσπάθησαν με τη βία να διώξουν τους φιλήσυχους αστυνομικούς, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στις ασπίδες και τα γκλομπ τους, πράγμα που σημαίνει έξτρα επιβάρυνση για την τσέπη των φορολογουμένων οι οποίοι θα κληθούν για ακόμα μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή γύρω από τη Νομική, δημιουργώντας ένα κονβόι από κλούβες που θύμισε έντονα την Επανάσταση του 1967, ενώ στη γενική συνέλευση των αστυνομικών δυνάμεων που ακολούθησε αποφασίστηκε η συνέχιση των εορτασμών και τις επόμενες μέρες.

41 χρόνια Πολυτεχνείο - Άνοιξαν οι πύλες

γράφει η Ντίνα Μπατζιά

Ανοιχτές από το Σάββατο το πρωί οι πύλες του Πολυτεχνείου για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης 41 χρόνια μετά την εξέγερση του 1973, με φόντο  το πρυτανικό λοκ άουτ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας και την ακραία καταστολή της φοιτητικής πορείας την Πέμπτη.

Σε αστυνομικό κλοιό  η Αθήνα . Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από σήμερα στους δρόμους της πόλης, ενώ τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου η οποία περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.
 

Σε ανακοίνωσή της η τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων.
 

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
 

Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα αγνώστων έριξε μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημίες.


Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ .

Τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου η πάλη για εργατική - λαϊκή εξουσία σημειώνει το ΚΚΕ.


Πηγή: stokokkino.gr

Η αλληλεγγύη με τρόφιμα και φάρμακα κρατάει τη ζωή στο Κομπανί