Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σχόλιο για το Πάρκο της 129ΠΥ


Όπως η χώρα μας είναι ελεύθερη χάρη στους αγώνες κάποιων ηρώων και εμείς μπορούμε να ζούμε ελεύθερα, έτσι και το Πάρκο της 129ΠΥ μάς αποδόθηκε να το χρησιμοποιούμε ελεύθερα χάρη στους αγώνες (video) των κατοίκων με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Ελληνικού (και στη συνέχεια Ελληνικού-Αργυρούπολης) Χρήστο Κορτζίδη.

Αυτούς τους αγώνες ο πρώην Δήμαρχος και οι δυο τότε επικαφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Ελληνικού τους πλήρωσαν με δωδεκάμηνη πρωτόδικη δικαστική καταδίκη.

Εμείς οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής χαιρετίζουμε την προσπάθεια του νέου δημάρχου να εξωραΐσει το χώρο και όχι να δημιουργήσει πάρκο από την αρχή, όπως αφήνει να εννοηθεί.

Το πάρκο όχι μόνο προϋπήρχε, αλλά και γίνονταν εκεί διάφορες εκδηλώσεις (παιδική χαρά, πανηγύρι Αγίας Παρασκευής, παιδικά πάρτυ, σχολικές εκδρομές, καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης κλπ).


Κι επειδή η ζωή στην Αγία Παρασκευή δεν ξεκίνησε την ημερομηνία που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος, ο στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει να αναφέρονται και οι αγώνες-προσπάθειες των υπολοίπων και όχι να λέμε ότι τα δημιουργούμε όλα εμείς από το μηδέν.

Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτοί οι αγώνες "τιμήθηκαν" από το ελληνικό κράτος και με ποινές φυλάκισης.



* κάτοικος Αγίας Παρασκευής και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου "Πρόοδος"

Διαβάστε ακόμα:

"Είμαι το νόημα…", στη μνήμη του Σταύρου Χατζησταύρου

Για τον σύντροφο Σταύρο που βιάστηκε για την έφοδο στον ουρανό...
Καλό ταξίδι!


από @Marx Factor *


Με ψάχνεις, με αναλύεις, με γιορτάζεις, με διεκδικείς, θέλεις να με έχεις.
Άκου όμως την ιστορία μου και ίσως καταλάβεις...
βγήκα απ' την ανάγκη
είμαι ο τελευταίος σπασμός του πνιγμένου,
η κραυγή της γυναίκας που σπάει τα δεσμά της
το παιδί που βγαίνει απ' τη μήτρα,
ο εργάτης που στέκεται στα πόδια του κι ανάγκη δεν σε έχει πια.

Είμαι το νόημα...
γιατί δεν είχα ελπίδα,
ελπίδα μου πούλαγες εσύ με τη οθόνη σου, την πείρα σου, τη γλώσσα σου, τη γνώση σου, τα δεσμά που μου αγόραζες, τα μπιχλιμπίδια της φυλακής μου,
ελπίδα μέσα από τις σφαίρες σου πάνω στα ούρα, αίματα και ξερατά μου, όπως έγλυφα τις πληγές μού ψιθύριζες «υπάρχει ελπίδα, πεθαίνει τελευταία»
αφού πεθάνω εγώ πρώτα.

Δεν έχω ελπίδα για αυτό έγινα,
δεν είμαι πια δική σου…

Χαλκιδική...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 13.03.2015

Υπόψιν του κ. Γιάννη με το ένα «νι»

Κουβέντα να γίνεται  -για τι άλλο, για το περασμένο Eurogroup της οδυνηρής ελληνικής ήττας -που τη βαφτίσαμε νίκη- και για τις περιβόητες "μεταρρυθμίσεις".
 
Για τους λόγους που το αφεντικό βγήκε έξω από τα ρούχα του και για τον εικαζόμενο λόγο της γερμανικής μάνητας, τα είπαμε, τις προάλλες.

Του κ. Γιάννη, με το ένα «νι», του τα είχαμε πει κι αυτουνού: πριν λίγο μόνον καιρό, του λέγαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να τη γράψει εκείνη την επιστολή, αλλά αυτός, αγρόν ηγόρασε.

Εμείς βέβαια τα λέγαμε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά, αλλά η γοητεία του κ. Γιάννη με το ένα «νι», φαίνεται ότι το έχει μαγέψει όλο το σόι∙ εκτός από την Παγώνα του Αλέξη και τον ίδιο τον Αλέξη, έχει μαγνητίσει κι όλη την ηγετική ομάδα του Συ.Ριζ.Α. -για να μη μιλήσουμε για τη σαγήνη που ασκεί ο υπουργός Οικονομικών πάνω στους καμμένους (με δύο "μι" κ. διορθωτά) Έλληνες.

Γρήγορα μας τσάτισε πολλούς ο κ. Γιάννης με το ένα «νι», παρόλο που κατά τα άλλα, η δημοφιλία του είναι αδιαμφισβήτητη. Εύλογα πιστεύει κανείς ότι και οι αλλοδαπές "V for Βαρουφίτσες", που μετρώνται σε εκατομμύρια, θα βάλουν πρόθυμο χέρι βοηθείας κι αυτές, κατά την τουριστική περίοδο που ανοίγει αύριο-μεθαύριο, για να πετύχομε τον νέο εθνικό στόχο του στριμώγματος των ταβερνιάρηδων. "Φέρε μας, κάπελα, κρασί με δυο ποτήρια και μισή", θα τραγουδούν χειμώνα-καλοκαίρι κι οι δικές μας οι συριζαίες, οι φοιτήτριες και οι άνεργες, οι ελεύθερες και οι παντρεμένες, οι δροσερές και οι σιτεμένες, όλες τους θα ζητούν -και όλοι μας, δηλαδή- στο τέλος της διασκέδασής μας και την απόδειξη -και καλά θα κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε εθελοντικά και δε χρειάζεται να πληρωνόμαστε γι’ αυτό. Οι επαγγελματίες καταδότες δε χρειάζονται σε καμία υγιή κοινωνία, ούτε θέλει κανείς να προκριθεί ένα παρακράτος ρουφιάνων κι ούτε μπορεί να ενστερνίζεται τέτοιες λογικές μια κυβέρνηση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της -κι αν υπάρχει χρεία, εν καιρώ πολέμου, ας τον επιβεβαιώσουν μόνο οι εξαιρέσεις αυτόν τον κανόνα.

Μ' αυτά και με τ' άλλα, μαζί με τις μουρμούρες πολλών, εντός, εκτός και επί τα αυτά της κοινωνικής σφαίρας, δυστυχώς, φαίνεται να εξαντλείται γρήγορα το σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο που συγκέντρωσε η κυβέρνηση την πρώτη εβδομάδα της ζωής της. Κεφάλαιο που σιγά-σιγά εξαερώνεται μαζί με τον πρώτο ενθουσιασμό, υπό την πίεση των πραγματικών προβλημάτων και ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής αμφισημίας και της διστακτικότητας.

Ασφαλώς, πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν ότι θα συντηρηθεί το εθνικό μας φρόνημα με τη συζήτηση περί των αποζημιώσεων για τη ναζιστική θηριωδία, που τόσο άκαιρα επιχειρείται να ανοίξει ετούτες τις μέρες.

Πέρα όμως από όλες τις μπαρούφες που ακούμε, και για να επικεντρωθούμε στα σοβαρότερα και στα τρέχοντα έσοδα του κράτους κι όχι στις παλαιές και απαράγραπτες απαιτήσεις που αφού περίμεναν μια ζωή, μπορούν να περιμένουν για λίγο ακόμα, θα πρέπει να δούμε και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα καταβληθούν αυτοί οι φόροι, γιατί λευκή επιταγή εμείς δε δίνομε σε κανέναν -και πάντως όχι πριν βεβαιωθούμε ότι αυτός, είναι ο Κανένας, ο Πολύτροπος, αυτός με το κεφαλαίο «κάπα». Ο εκλεκτός μας δεν πρόκειται να είναι ο πάσα ένας! Θα είναι αυτός που θα σέβεται τον οβολό μας και τον δημόσιο κορβανά των συντρόφων του. Κυρίως, θα είναι αυτός που, μετά που θα έχει περάσει η μεγάλη σημερινή μπόρα, θα καθίσει να μελετήσει τους φόρους με την ησυχία του -αλλά στα σοβαρά- και θα νομοθετήσει με μιαν άλλη φορολογική λογική, για να σταματήσουν να είναι κατανεμημένοι οι φόροι μας τόσο παράλογα, τόσο αντισυνταγματικά και, κυρίως, τόσο άδικα.

Τώρα, είπαμε, είναι πατριωτικό μας καθήκον, να ρυθμίσουμε τα απλήρωτα χαράτσια. Έπρεπε, όμως, να έχει κατατεθεί και μάλιστα προ πολλού, ο νόμος για τις 100 δόσεις ή τουλάχιστον να είχε έρθει προς ψήφιση, πακέτο με τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τον οποίο τόση φασαρία έγινε τις προάλλες∙ επειδή ανθρωπιστική κρίση προκαλούν και τα δυσβάσταχτα κι απλήρωτα χαράτσια, επί δικαίων και αδίκων. Εξάλλου, δεν ήμασταν λίγοι κι εμείς, οι άλλοι, που όλα αυτά τα χρόνια αρνιόμασταν να πληρώσουμε τους αντισυνταγματικά επιβεβλημένους φόρους για λόγους που είχαμε από τότε εξηγήσει. Παράνομοι φόροι που ισχύουν και εκκρεμούν ακόμα και που έχουν επιβληθεί επί των δικαίων -για τους αδίκους ούτε λόγος, γι' αυτούς ακόμα πέρα βρέχει- κι όμως περιμένουμε, πρόθυμοι να πληρώσουμε.

Θα πληρώσουμε όχι από κάποιο κομματικό καθήκον, οπαδοί κομμάτων δεν υπήρξαμε ποτέ, αλλά επειδή από τις 26 Ιανουαρίου και μετά, θεωρήσαμε - ελπίσαμε να πει κανείς ορθότερα, ότι έχει αλλάξει η κατάσταση. Θέλομε τώρα να πιστεύομε ότι, μελλοντικά, οι φόροι μας θα πηγαίνουν σε καλή μεριά. Πείτε την αθεράπευτη και επικίνδυνη αισιοδοξία, πείτε την ανίατη ηλιθιότητα, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά αναγαλλιάζει κανείς μετά από τόσα πέτρινα χρόνια κατάλυσης και της στοιχειώδους νομιμότητας εκ μέρους ενός κράτους προαγωγού και δυνάστη, έτσι όπως ζούσαμε τόσα χρόνια, αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο κατά της κοινωνίας μας.

Ένας πόλεμος, όμως, που ακόμα δεν έχει τελειώσει, μόνο που βρίσκεται σε προσωρινή ανακωχή.

Εν τω μεταξύ, ας του πει κάποιος του κ. Γιάννη με το ένα «νι» για να το ξέρει, δηλαδή, ότι καλό είναι να αφήσει τις εξυπνάδες με τις λοταρίες, γιατί δεν έχομε λεφτά για λαχεία και να το χωνέψει ότι αν δεν θεσμοθετηθεί ο λογιστικός προσδιορισμός του φόρου επί της διαφοράς μεταξύ εισοδημάτων και εξόδων -και με τους έμμεσους φόρους κατανάλωσης τόσο παράλογα υψηλούς- ποτέ δεν θα παταχθεί η μεταπρατική φοροδιαφυγή. Πάντα θα προσμένει κανείς να ακούσει την πονηρή παραίνεση, «100 με απόδειξη 75 χωρίς» για να την παραδεχτεί.

Μεταξύ μας, πάντως, αυτό που θα μπορούσε να κάνει στα γρήγορα, ο κ. Γιάννης με το ένα «νι» -όταν αφήσει κατά μέρος τις πολλές συνεντεύξεις και τις περισσότερες μπαρούφες και βρει τον απαιτούμενο χρόνο να μελετήσει στα σοβαρά ένα σοβαρότερο φορολογικό σύστημα- θα ήταν να αντιληφθεί ότι είναι αποδοτικότερο να επικεντρωθεί στη σύλληψη και τη φορολόγηση του διαφεύγοντα συσσωρευόμενου πλούτου πολλών δεκαετιών και ν' αφήσει τα τρέχοντα έσοδα για ευθετότερο χρόνο. Όπως έχομε πει αμέτρητες φορές, οι λεπτομέρειες της ιστορίας αυτού του παράνομα και αφορολόγητα αποθησαυρισμένου πλούτου, ταβερνιαρέων και λοιπών γνωστών και μη εξαιρετέων, είναι ανεξίτηλα σημειωμένες στα κιτάπια των πτωχών μας εμπορικών τραπεζών και στα βιβλία της Τράπεζας της Ελλάδας, που τόσες βδομάδες μετά τον σχηματισμό της, παραμένουν κάστρα απόρθητα και άπαρτα για την κυβέρνηση!

Ας ξεκινήσει, λοιπόν, από την κατάληψη αυτών των άντρων της ανομίας, ο κ. Γιάννης με το ένα «νι», γιατί εκεί είναι κρυμμένο, σε ηλεκτρονικά αρχεία και κλειδωμένες θυρίδες, το πραγματικό όπλο της κυβέρνησης -και μετά, βλέποντας, μετρώντας και κάνοντας.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν βρει δυσκολίες, κι αν όντως το ελληνικό κράτος έχει χρεία επαγγελματιών ρουφιάνων, ας προσλάβει πάραυτα τον κ, Φαλτσιάνι της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ με τα πολλά μηδενικά υπόλοιπα, ο οποίος κύριος, ειρήσθω εν παρόδω, μαθαίνουμε ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του, δωρεάν κι αυτός! Ας τον καλέσει, λοιπόν, χωρίς να φοβάται ότι θα χάσει μέρος της δημοσιότητας που, ούτως ή άλλως, στην εποχή της Τηλεδημοκρατίας, επάξια του αναλογεί, του κ. Γιάννη με το ένα «νι».

το κολάζ με τις Βαρουφίτσες είναι από την ΟΚΤΑΝΑ

Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο "χαράτσι"

Το Δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα την Τετάρτη 11 Μαρτίου τους 18 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που είχαν συλληφθεί στις 7 Οκτωβρίου 2012 έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Θυμίζουμε ότι οι συνδικαλιστές είχαν προβεί σε κατάληψη του κτιρίου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων
της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενάντια στο ΕΕΤΗΔΕ , το γνωστό «χαράτσι» που είχε επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η στατιστική της επερχόμενης επετείου



Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή 13.03.2015
Πλησιάζει άλλη μια επέτειος -άλλες δυο μέρες "χαμένες"- στα σχολεία με στερεότυπους λόγους, χιλιοειπωμένα ποιήματα, ανούσιες εκδηλώσεις, παρελάσεις κ.λ.π.

Μετά ακολουθούν greek statistics για τις γνώσεις των μαθητών σε ιστορικά γεγονότα, με απογοητευτικά αποτελέσματα.

Κάνοντας το μάθημα της στατιστικής, μου ήρθε η έμπνευση(!!!), να συγκρίνω την επανάσταση του 1821 και τις συνθήκες όπου εξελίχθηκε, με την σημερινή κατάσταση και να τα τοποθετήσω σε πίνακες για σύγκριση.

Η ιστορία πρέπει να διδάσκει και αν είναι δυνατόν να μην επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία.

Πολιτική κατάσταση Ελλάδας
1821
Κατοχή από Οθωμανούς
2015
Κατοχή από δανειστές - Γερμανούς κ.λ.π.
Πολιτική κατάσταση Ευρώπης
Κυριαρχία Ιεράς συμμαχίας Ρωσία - Αυστρία - Πρωσία Μέττερνιχ
Κυριαρχία τραπεζών - Γερμανών - Χρηματιστών - βιομηχάνων
Κυβερνούσαν
Τσιφλικάδες (κοτζαμπάσηδες) - τούρκοι - ανώτερος κλήρος
Πολιτικοί στην υπηρεσία των τραπεζών και δανειστών
Πριν την αλλαγή
Τοπικές εξεγέρσεις που πνίγηκαν στο αίμα από τους Τούρκους
Διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις - απεργίες που πνίγηκαν στο αίμα από τα ΜΑΤ
Αντίθετοι σε αλλαγές
Έλληνες προεστοί - Ανώτερος κλήρος - Φαναριώτες
Ελληνική ελίτ - Τραπεζίτες - μεγαλοκαναλάρχες - πολιτικοί μιζαδόροι
Αντίσταση του λαού
400 χρόνια σκλαβιάς είναι πολλά
5 χρόνια λιτότητας είναι πολλά
Η διακυβέρνηση γίνονταν
Με φιρμάνια του σουλτάνου με εκτελεστές τους κοτζαμπάσηδες
Με e-mail του Γερμανικού υπουργείου οικονομικ-ών  Σόϊμπλε με εκτελεστές Σαμαρά - Βενιζέλο - Προβόπουλο κλπ
Εργασία
Ο αγροτικός πληθυσμός εργάζονταν με άθλιους όρους, υπόδουλοι των ελλήνων κοτζαμπάσηδων
Κατάργηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων - μισθοί πείνας - ανεργία
Φορολογία
Κεφαλικός φόρος (ο σουλτάνος σεβάστηκε την περιουσία - γη των ελλήνων)
Χαράτσια - ΕΝΦΙΑ - φόρος από το 1ο ευρώ (δεν σεβάστηκαν την περιουσία των ελλήνων)
Πού οφείλεται η παθητικότητα
Η μακρά συνήθεια της υποταγής, σε συνδυασμό με την αμάθεια και τη θρησκοληψία που καλλιεργούσαν παρέπεμπαν στην μετά θάνατο ζωή (Κορδάτος)
Η συνήθεια της υποταγής της άρχουσας τάξης, ο φόβος που έσπειραν τα ΜΜΕ για έξοδο από ευρώ και ευρωζώνη
Καθημερινότητα
Νυφοπάζαρο στην πηγή - βρύση και κανένα τσιμπούσι με κλεμμένα αρνιά
Φραπέ - Ι.Χ. - Μύκονος - πρωϊνάδικα και… ας πάει και το παλιάμπελο
Προετοιμασία για την επανάσταση
Φιλική Εταιρεία - Ρήγας Φεραίος
Συνασπισμός - συνεργασίες ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων
Διεθνής συμπαράσταση
Φιλέλληνες - Λόρδος Βύρων - η Αϊτή 1η χώρα που αναγνώρισε την ανεξάρτητη Ελλάδα
Podemos - Die Linke -  διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη - οικονομολόγοι κλπ.
Πολιτική κατάσταση μετά την αλλαγή
Αγγλόφιλο - Ρωσόφιλο - Γαλλόφιλο Κόμμα
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι - ΧΑ (γερμανόφιλα κόμματα )
Πολιτικοοικονομική κατάσταση
Τεράστιος δανεισμός από τους εταίρους
Τεράστιος δανεισμός από τους εταίρους

Απόλυτη εξάρτηση από τους δανειστές - εταίρους μέχρι και σήμερα

Ο αγώνας για ανεξαρτησία - κοινωνική δικαιοσύνη - λαϊκή κυριαρχία, ΔΕΝ χαρίζεται από κανένα. Κατακτιέται με αγώνα συνεχώς - συνεχώς - συνεχώς...

Ο Χερ Σόιμπλε, η «πέμπτη φάλαγγα» και το… Grexident!

γράφει ο Ζαχαρίας Λουδάρος


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάνει το γύρο του κόσμου ένας ύπουλος νεολογισμός: «Grexident». Δηλαδή έξοδος από το ευρώ εξαιτίας ενός δήθεν… ατυχήματος. Ποιος
προσχεδιάζει το «ατύχημα» και γιατί;

Ο Χερ Σόιμπλε με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στο αυστριακό δίκτυο ORF δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία πως πρόκειται για τον εμπνευστή και τον σκηνοθέτη της απειλής του Grexident. Όχι Grexit,  εφόσον δεν υπάρχει θεσμικός  τρόπος αυτό να γίνει -αλλά κι αν γινόταν θα υποχρέωνε τη Γερμανία να δώσει εξηγήσεις για ό,τι θα συνέβαινε μετά-, αλλά Grexident που θα μεταφέρει όλη την ευθύνη στην… άμυαλη κι απρόσεχτη  ελληνική πλευρά.

Είναι σαφές πως η Ελλάδα έχει εξοργίσει τον Χερ Σόιμπλε κι αναζητεί φόρμουλα για να απαλλαγεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το ενοχλητικό εμπόδιο που βρέθηκε στο δρόμο του μετά τις 25 Ιανουαρίου.

Έχετε 5 λεπτά να εκκενώσετε το κτίριο!


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 13.03.2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πρόσβαση στο μετρό για τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης προχωρά το θέμα της σύνδεσης της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής (Ελληνικό) με το Μετρό.

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης αποτελούμενη από τον Χρήστο Κορτζίδη και τη Ροδή Γεωργακάκη συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο ενημερώνοντάς τον για το ιστορικό και την ουσία του προβλήματος.

Ο κ. Ήσυχος συμφώνησε με το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε να κάνει από τη μεριά του, το συντομότερο δυνατόν, κάθε ενέργεια για την υλοποίησή του.

Η διάνοιξη διόδου-πεζοδρόμου που θα συνδέει τη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής με το σταθμό του μετρό μέσω της Ελληνικής αεροπορικής βάσης, είναι ένα αίτημα που είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2009, όταν ο δήμος Ελληνικού με δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη, με τη συμμετοχή φορέων και πλήθους κόσμου, άνοιξε ένα μέρος της αεροπορικής βάσης αποδίδοντας στους πολίτες ένα χώρο αναψυχής με υψηλό πράσινο.

Να θυμίσουμε πως το αίτημα είχε διατυπωθεί προς τους αρμόδιους φορείς και όταν στη διοίκηση του ενιαίου δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης βρισκόταν η Δημοτική Συνεργασία, πριν την έναρξη λειτουργίας των νέων σταθμών του Μετρό.

Δεν υλοποιήθηκε τότε λόγω αδιαφορίας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: sinergasia.gr

Ομάδα εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ

Τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία Αττικής, Κορίνθου και το ΚΕΦΙ συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να διερευνήσει και να προτείνει
τους τρόπους με τους οποίους οι ανασφάλιστοι πολίτες θα αποκτήσουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία θα εκπροσωπηθούν από τον εθελοντή γιατρό Γιώργο Βήχα, ιδρυτικό μέλος και εμπνευστή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και από την εθελόντρια γιατρό, του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, Όλγα Κεσίδου, ως αναπληρωματικό μέλος.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των ΚΙΦΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, στις 26/02/2015 όπου του παραδόθηκε υπόμνημα με όλα μας τα αιτήματα -μαζί με 72 σελίδες καταγγελιών που έχει κάνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα- τα οποία και έγιναν σε μεγάλο βαθμό αποδεκτά (διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/03/05/synanthsh/).

Αποτράπηκε ο πλειστηριασμός της κατοικίας τρίτεκνης οικογένειας στο Χαλάνδρι

από το facebook

Δεν πραγματοποιήθηκε ο πλειστηριασμός της κατοικίας τρίτεκνης οικογένειας στο Χαλάνδρι την Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Δεκάδες αλληλέγγυοι από τις 15.30 είχαν αποκλείσει την είσοδο του Ειρηνοδικείου με αποτέλεσμα οι πόρτες να κλείσουν και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός.


Η περίπτωση της οικογένειας έχει τα χαρακτηριστικά εκδικητικής πρακτικής της τράπεζας Eurobank. Η σκοτεινή αυτή πλευρά -αφού στοιχειοθετηθεί- θα καταγγελθεί για να αποκαλυφθεί ο "αναπτυξιακός" ρόλος της τράπεζας αυτής.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης μετείχαν δεκάδες αλληλέγγυοι πολίτες και μέλη από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων, την Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop, την Αλληλεγγύη για Όλους, τις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, το Δίκτυο Αλληλεγύης Αγ. Παρασκευής, το ΕΠΑΜ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το κίνημα Δεν Πληρώνω, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσος , η Αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη και ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.


Με ΑΕΚ ο Φωστήρας στον Ταύρο, την Κυριακή 15 Μαρτίου

O Φωστήρας μετά την πολύ σημαντική απώλεια βαθμών στον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών στην Εύβοια, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει στα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν τις πιθανότητες που του αναλογούν για παραμονή στην κατηγορία.

Πολύ δύσκολο το εγχείρημα της ομάδας του Βαγγέλη Γούτη, που υποδέχεται για την 22η αγωνιστική την ΑΕΚ στο “Σπύρος Γιαλαμπίδης” στον Ταυρο.

 

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 18:00 ενώ θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από τον OTE Sport 2.

Έλληνες, κατηγορείστε ότι θέλετε να ζήσετε!...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 12.03.2015

"Δικαιοσύνη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες - Αξιοπρεπής ζωή για όλες και όλους", στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας

Το Σάββατο 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές χώρες διεθνώς, και στην Ελλάδα, κινητοποιούμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 7.00μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του πρ. Κάμπινγκ Βούλας θα γίνει συζήτηση με θέμα:

"Δικαιοσύνη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες -
Αξιοπρεπής ζωή για όλες και όλους.
21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού".
Ομιλητές : Χαρά Τσουκαλά (Εκπαιδευτικός) & Παναγιώτης Λίλης (Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό")

Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας:
«Τα παιδιά του σουίνγκ» 

 
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
Εθελοντές αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. κάμπινγκ Βούλας 

«Εχω συνηθίσει τη βία, δεν με νοιάζει πια»


Εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στη χώρα μας και φαίνεται ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στα ποσοστά μαθητών που εμπλέκονται
με οποιονδήποτε τρόπο σε περιστατικά εκφοβισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένα μήνα τώρα το πανελλήνιο παρακολουθεί με αγωνία την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος έπεσε επανειλημμένα -όπως προέκυψε- θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού από παρέα συμφοιτητών του.

Μαρτυρίες
 
Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Ανοιξης και συνομιλήσαμε με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για το φαινόμενο του εκφοβισμού:

Βαρβάρα: «Στο Δημοτικό, λόγω του χρώματός μου, συνέχεια με κορόιδευαν. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκα εδώ, ότι είμαι Ελληνίδα και απλά διαφέρω στο χρώμα, μου λέγαν “είσαι μαύρη, διαφορετική από εμάς”. Με έβριζαν και δεν ένιωθα ωραία. Στεναχωριόμουν και καθόμουν μόνη μου. Για ένα χρόνο δεν έκανα παρέα με κανέναν. Ηθελα να αλλάξω σχολείο. Δεν το είχα πει στους γονείς μου».

Ιστορία: «Στα βυζαντινά χρόνια», μια πονεμένη ιστορία (της Ε’ Δημοτικού)

του Γεωργίου Β. Τσούπρα *

Από τον Σεπτέμβριο «μαθητεύω» μαζί με την κόρη μου στην Ε’ Δημοτικού. Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται να τη βοηθήσω καθόλου, μια και τα καταφέρνει σε όλα τα μαθήματα μόνη της, εκτός από ένα το οποίο τη δυσκολεύει αφάνταστα, την Ιστορία.

Για να μάθει το μάθημα πρέπει να το διαβάσει δύο και τρεις φορές, να το μελετήσουμε μετά μαζί και πάλι να της το εξηγήσω άλλη μια φορά, ώστε να κατανοήσει τις βασικές έννοιες και τις λέξεις-κλειδιά που βρίσκονται σε κάθε ενότητα. Ευτυχώς η δασκάλα δεν το ζητάει «παπαγαλία», όπως συνέβαινε στην περυσινή τάξη.

Δεν είναι περίεργο που δυσκολεύεται το παιδί, όπως δεκάδες άλλα παιδιά, φαντάζομαι, στην ίδια τάξη. Δε θα μπορούσε εξάλλου να συμβεί κάτι διαφορετικό με το βιβλίο που δίνεται στην Ε’ Δημοτικού, το οποίο θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου κατάλληλο γι’ αυτή τη βαθμίδα. Για να εξηγήσω:

Οι μαθητές στην Ελλάδα αγαπούν το Διαδίκτυο - Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ που το αποκαλύπτει

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και
η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα την χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές.

Από την έρευνα που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στις 13 Φεβρουαρίου, προέκυψαν αρκετά εντυπωσιακά διαγράμματα που αποκαλύπτουν την σχέση των… μικρότερων με το διαδίκτυο.

Σε ερώτηση για το αν χρησιμοποιούν ή όχι το διαδίκτυο, τα ποσοστά ήταν συντριπτικά. Το 99,4% των μαθητών κάνει χρήση του internet, με μόλις το 0,6% να μην το χρησιμοποιεί. Ανάμεσα στα 524 παιδιά που πήραν μέρος στην έρευνα, η πλειοψηφία ξεκίνησε την επαφή με τον χώρο του διαδικτύου σε ηλικία 8 ετών.

Ωστόσο, μεγάλο είναι και το ποσοστό των μαθητών που άρχισαν να «σερφάρουν» πριν ακόμα πάνε στο σχολείο, σε ηλικία 5 ετών.

Πού το είδες το αυτοκίνητο, Αλέξη;


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 12.03.2015

Εκδήλωση Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών από το 7ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο και στο σπίτι». Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδας, η 41η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, η 5η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, η 4η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου ΕΑΕ, το ΚΕΔΔΥ Δ΄ Αθήνας και φυσικά το 7ο Δημοτικό Σχολείο διοργάνωσαν την εκδήλωση.

Ο Γιώργος Γουρναρόπουλος, Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου και ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης, μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr σχολίασε πως αντίστοιχες εκδηλώσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις, τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και στους γονείς, για εντοπισμό και αντιμετώπιση του προβλήματος.



Τέλος, η Μαρίνα Δεκούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού, εξήγησε πως θέματα όπως η προσαρμογή, το bullying και οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν ιδιαίτερα τους γονείς, θεωρώντας πως η προσέλευση καθηγητών και δασκάλων ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.



Πηγή: www.nstv.gr

Video κατά του bullying έφτιαξαν μαμάδες από τα Χανιά, με αφορμή την εξαφάνιση του Βαγγέλη

Η εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν το έναυσμα για να δημιουργηθεί ένα βίντεο από μητέρες στα Χανιά, οι οποίες στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο μήνυμά τους στο YouTube…

Με αφορμή την εξαφάνιση του Βαγγέλη, του Κρητικού φοιτητή, μανούλες από τα Χανιά συσπειρώθηκαν και ένωσαν τις φωνές τους για να μας δείξουν πόσο αντίθετες είναι με το bullying σε όλες του τις μορφές και πως η οικογένεια είναι αυτή που θα οπλίσει τα παιδιά της με τα “εφόδια” που χρειάζεται έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις εκφοβισμού.

 

Πηγή: dreamfm.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Απαράδεκτη αδιαφορία απέναντι στα Διαπολιτισμικά

Διανύουμε ήδη το γ’ τρίμηνο στα σχολεία και η διοίκηση Κωνσταντάτου εξακολουθεί να αγνοεί το αίτημα των Διαπολιτισμικών Σχολείων (Γυμνάσιο & Λύκειο) από την αρχή του σχολικού έτους για να χρησιμοποιούν τα γηπεδάκια της πλατείας Μυστρά στο Α. Ελληνικό όποτε έχουν γυμναστική δεδομένου ότι το προαύλιο του σχολείου είναι μικρό και ακατάλληλο. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που γινόταν εδώ και πολλά χρόνια.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Φεβρουαρίου ο Βασίλης Μπούκας, επανέφερε για δεύτερη φορά το θέμα. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Φ. Ιασωνίδης απάντησε πως το θέμα είναι της αρμοδιότητας του κ. Καλιντέρη (σ.σ. προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ) ο οποίος όμως δεν απάντησε στο ερώτημα.

Ο τραυματισμός μαθήτριας στο μάθημα της γυμναστικής πριν λίγες μόνο ημέρες, επιβάλλει να ασχοληθεί επιτέλους κάποιος από τη διοίκηση του δήμου για το αίτημα των Διαπολιτισμικών σχολείων που είναι απόλυτα δίκαιο και εφαρμόσιμο.

Γιατί τόση αδιαφορία σ’ ένα θέμα που αφορά παιδιά; 

Πηγή: www.sinergasia.gr

Σε λίγο αρχίζει η τηλεδιάσκεψη με Βερολίνο...


Πηγή: i-kyr.gr