Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πάμε Κυριάκο, μπας και...

του Θανάση Καρτερού


Το Ποτάμι είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - μια σειρά από βουλευτές του δεν κλείνουν απλώς το μάτι, αλλά ραντεβού με τον Μητσοτάκη, και το όλον κόμμα ρυμουλκείται προς τα κει.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εν τω μέσω νευρικής κρίσης - ο Γρηγοράκος διεγράφη για άσεμνες πράξεις με τον Μητσοτάκη και οι λεγάμενοι βενιζελικοί φλερτάρουν πίσω από τον σοσιαλιστικό φερετζέ μαζί του.

Έτσι που να δίνεται η εντύπωση ότι η χιλιοφίλητη και χιλιοπαινεμένη Κεντροαριστερά παραπατάει και σκουντουφλάει. Για τα μάτια του Κυριάκου!

Πάνος Σκουρλέτης: Η Eldorado «παίζει παιχνίδια», η ΝΔ …αυτή είναι - Ανοησίες τα περί Νομισματοκοπείου (ηχητικό)

Daydreamer by Julie De Waroquier
Στο θέμα της εξόρυξης στις Σκουριές, στο ασφαλιστικό και στη… μανία «συστημικών» ΜΜΕ και κομμάτων της αντιπολίτευσης με την «υπόθεση» του Νομισματοκοπείου αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας
στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο.

Σχολιάζοντας την τακτική της Eldorado Gold, ο υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία είχε μάθει να λειτουργεί «ετσιθελικά», εξ αιτίας της στάσης που τηρούσαν απέναντί της οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ πιθανόν η τακτική της Eldorado Gold να συνδέεται με κίνητρα και «παιχνίδια» που αφορούν την αξία της μετοχής της.

Δημόσια δωρεάν παιδεία κι ας τρώγωμεν πέτρες...

Ας το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή κι αν κάποιοι διατηρούν αμφιβολίες γύρω από αυτό είναι δικαίωμά τους, αλλά είναι και δικαίωμά μου να τους χαρακτηρίζω γιαλαντζί Αριστερούς:

η δημόσια παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν ακόμα κι αν το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χρήματα για να πληρώνει τους δασκάλους ή τους καθηγητές του.

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ελεύθερους και ταξικώς συνειδητοποιημένους πολίτες, οφείλουν εκείνοι που την κυβερνούν να δώσουν κι από το υστέρημά τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο...

Ανησυχητικά κρούσματα

του Γιώργου Κυρίτση

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία ένα μπαράζ φάλτσων εκ μέρους των αστυνομικών και των λιμενικών αρχών, που εκθέτουν την κυβέρνηση καθώς κινούνται στον
αντίποδα όσων θεωρεί σωστά και σημαντικά.

Σταχυολογώντας έχουμε:

Τις συλλήψεις και διώξεις αλλά και τον εκφοβισμό εθελοντών, αλληλέγγυων και δομών που βοηθούν πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι για κατασκοπεία κατηγορούνται άνθρωποι που βοηθούν στη Λέσβο.