Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

«Μουσικά και θεατρικά ταξίδια» στη Γλυφάδα - Έναρξη την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9.00μμ


Η πρόταση της Δημοτικής Κίνησης "Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι" για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στον Άλιμο

Ο Άλιμος *

Έκταση: περίπου 7,5 τ.χλμ.
Πληθυσμός: 41.720 μόνιμοι κάτοικοι (ΕΛΣΤΑΤ)
Μέση ηλικία: λίγο παραπάνω από τα 41 έτη
Το 80% των κατοίκων έχουν ανωτάτη εκπαίδευση

Σημαντικά πλεονεκτήματα: η μικρή ηλικία και η υψηλή μόρφωση των πολιτών δημιουργούν ικανοποιητικές προϋποθέσεις για τη στήριξη και την επιτυχία ενός προωθημένου προγράμματος χωριστής Διαλογής Υλικών στην Πηγή (ΔσΠ).

* Όλα τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από το προσχέδιο του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης (ΤΣΔ) της Ομάδας του ΕΜΠ που εκπόνησε τη μελέτη για λογαριασμό του Δήμου.

Το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής επεκτείνει τις δραστηριότητές του με τη συλλογή και διανομή φαρμάκων

Το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, είναι πλέον σε θέση να δέχεται φάρμακα, μη ληγμένα, στον χώρο «Εσπλανάδα», τα οποία θα διανέμονται σε δομές και πολίτες που έχουν ανάγκη.

Ειδικότερα, ύστερα από τη σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, εθελοντές φαρμακοποιοί ανταποκρίθηκαν άμεσα και δημιούργησαν έναν ειδικό χώρο συλλογής φαρμάκων, προχώρησαν σε ταξινόμησή τους, και πλέον, είναι σε θέση να τα συσκευάζουν και να τα διαθέτουν σε οργανωμένους χώρους.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι αλληλέγγυοι μπορούν να συγκεντρώνουν φάρμακα που δεν έχουν λήξει, στο Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, στην Εσπλανάδα, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Για χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Logistics, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

"Σινεμά ο Παράδεισος" σε διάφορα σημεία της Γλυφάδας - Το πρόγραμμα του 2016

 

Αλέξης Τσίπρας: «Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, αλλά όχι τους επίορκους δικαστικούς»

του Αντρέα Μπελεγρή

Αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού με αφορμή την υπόθεση Siemens - "Υπάρχει ανάγκη για αυτοκάθαρση στη Δικαιοσύνη"

“Η χώρα περνάει δύσκολα και είναι άδικο κάποιοι να 'περνάνε ζάχαρη', έχοντάς τα κάνει πλακάκια με επίορκους δικαστικούς” σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στη Siemens που, όπως είπε, «πλήρωσε σε όλες τις χώρες», ενώ «στην Ελλάδα δεν πλήρωσε κανείς».

“Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, αλλά όχι τους επίορκους δικαστικούς. Υπάρχει ανάγκη για αυτοκάθαρση στη Δικαιοσύνη" διαμήνυσε.

Αυθαίρετη ρίψη τόνων χώματος στα πρανή του νεκροταφείου Αργυρούπολης (φωτογραφίες)

Ελπίζουμε η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα, γιατί και η ποσότητα του χώματος και ο τρόπος με τον οποίο αδειάστηκε στην πίσω μάντρα του νεκροταφείου της Αργυρούπολης, εγκυμονεί κινδύνους σε δυνατή
νεροποντή να παρασυρθεί έως τη λεωφόρο Κύπρου.

Η απορία μας πάντως είναι πώς κάποιος άδειασε στο συγκεκριμένο σημείο αυτό τουλάχιστον 40 φορτηγά χώμα, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Στο βάθος φαίνονται τα χώματα πίσω από τη μάντρα του νεκροταφείου

Video - σοκ από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

Το σκίτσο Latuff στο twitter
Πλήθος ερασιτεχνικών βίντεο και σοκαριστικές φωτογραφίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, μεταδίδουν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στην τουριστική λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, της Νίκαιας πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο για να παρακολουθήσει τις ρίψεις πυροτεχνημάτων για τη γιορτή της Βαστίλης.

Ένα φορτηγό που σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές ήταν φορτωμένο με όπλα και εκρηκτικά έπεσε πάνω στον κόσμο. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι 84 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες.

Η Ντόρα και το σόι της


Ο άντρας της Ντόρας ξέχασε πριν 3 χρόνια να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η κόρη της Ντόρας λάμβανε αμοιβή 320 χιλ. ευρώ ετησίως από τον Ερυθρό Σταυρό, που ο πρόεδρός του είναι πίσω από τα σίδερα για απάτες.

Ο αδελφός της Ντόρας, ο Κούλης δεν δήλωνε τα εισοδήματα της συζύγου του, γιατί ήταν -λέει- εν διαστάσει.

Ο μπαμπάς της Ντόρας πήρε δάνειο 300 χιλ. πριν δέκα χρόνια για την εφημερίδα του και μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή.