Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχάτο: «Η πηγή των γυναικών» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξεκινάει τις προβολές της για τον μήνα Μάρτιο με τη γαλλική ταινία «Η πηγή των γυναικών», (2011, Έγχρωμο, ) του Ράντου Μιχαϊλεάνου.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σκηνοθεσία: Ράντου Μιχαϊλεάνου
με τις Ιαμ Αμπάς, Χαφσιά Χερζί, Λεϊλά Μπεχτί

Και ο κ. Ρέστης χορηγός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης... Αυτός δεν είναι δήμος. Πλυντήριο είναι!...

Απομεινάρια από τα νυχτομάγαζα του Ρέστη.
Εδώ δολοφονήθηκε με τσεκούρι ο άστεγος.
"Αυτός δεν είναι δήμος. Πλυντήριο είναι, όπου διάφοροι καθαρίζονται."...
Το σχόλιο αφορά τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την παρατεταμένη απαξίωση που υφίσταται
από τη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Αναλυτικότερα και με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Κωνσταντάτος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο συντονιστής της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Μπιλίνης, δήλωσε:

Τελευταία ειδοποίηση της Ρένας Δούρου στους δημάρχους Αττικής: Στείλτε προτάσεις για τα απορρίμματα!!!

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη


Κομβικής σημασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με επιστολή της προς τους 66 δημάρχους Αττικής.

Ταυτόχρονα τους καλεί να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, καθώς έχει εντοπιστεί "ανυπαρξία" προτάσεων χρηματοδότησης για δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών αποβλήτων, με την επισήμανση ότι "η βάση του νέου περιφερειακού σχεδίου δεν είναι πλέον ο χώρος διάθεσης στη Φυλή αλλά η αποκεντρωμένη διαχείριση, με δημόσιο χαρακτήρα και με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση".

Ο Μάρτιος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) - Το πρόγραμμα

Ο Μάρτιος μπαίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και σας προσκαλεί να υποδεχθείτε την Άνοιξη με μουσική, χορό, άθληση, διαλέξεις και καινούργιες εμπειρίες για κάθε ηλικία, μέσα από ήδη γνωστές αλλά
και νέες δράσεις και εκδηλώσεις.

Όμως, ο μήνας αυτός φέρνει μαζί του και κάτι εντελώς καινούριο: Για πρώτη φορά, το ΚΠΙΣΝ αναθέτει σε ανερχόμενους και καταξιωμένους δημιουργούς μουσική ειδικά σχεδιασμένη για τις εκδηλώσεις του, και σας συστήνει ήχους και μελωδίες που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από εδώ.

Η ταινία «Ο κύριος Ιμπραήμ και τα λουλούδια του Κορανίου» στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 8.00μμ

Την Γαλλική κοινωνική ταινία του Francois Dupeyron «Ο κύριος Ιμπραήμ και τα λουλούδια του Κορανίου» θα προβληθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Francois Dupeyron
με τους: Omar Sharif, Pierre Boulanger, Gilbert Melki, Isabelle Adjani

Σάλος με τη φωτογραφία συμβούλου του Τραμπ σε καναπέ του Οβάλ Γραφείου

Μια φωτογραφία της στενής συμβούλου του αμερικανού προέδρου Κελιάν Κόνγουεϊ, που τη δείχνει καθισμένη με διπλωμένα τα γόνατα σε έναν καναπέ στο Οβάλ Γραφείο
του Λευκού Οίκου προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη φωτογραφία, την οποία τράβηξε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, η Κελιάν Κονγουεϊ κάθεται με άνεση στα γόνατά της πάνω στον καναπέ, φορώντας τα παπούτσια της, την ώρα που ο πρόεδρος παίρνει θέση για μια φωτογραφία με επικεφαλής λυκείων και πανεπιστημίων που είναι παραδοσιακά μαύροι.

Αργυρούπολη: "Η Κυρα-Σαρακοστή" στον Ο.Π.Α., την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11.00πμ


Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Για ένα αξιόπιστο απολυτήριο Λυκείου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων

του Γιώργου Μπουγελέκα *

Η αξία της γενικής παιδείας

Τα κρίσιμα χρόνια του Λυκείου ο έφηβος ωριμάζει ηλικιακά, σωρεύει γνώσεις, διαμορφώνει δεξιότητες και ενδιαφέροντα.

Τότε και μόνο τότε, το αγαθό της γενικής παιδείας μπορεί να γίνει ο ώριμος καρπός μιας μακράς μαθητείας, άσκησης και προσωπικής αντίληψης ανεξάρτητα από τη μελλοντική επαγγελματική επιλογή.

Η ελληνική ταινία «J.A.C.E.» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 9.00μμ

Με τη βραβευμένη ταινία «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.)
τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Έκθεση φόρος τιμής σε δύο εμβληματικούς δημάρχους - Εγκαίνια αύριο (1/3) από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Αφιέρωμα σε δύο εμβληματικούς δημάρχους, που καθόρισαν τη λειτουργία και το μέλλον των πόλεών τους, τον Ανδρέα Λεντάκη στον Υμηττό και τον Χρήστο Μιχαλόπουλο στη Δάφνη, οργανώνει το Μουσείο Μπουζιάνη από την 1η Μαρτίου.

Η έκθεση με το φωτογραφικό και τεκμηριακό υλικό από τη δράση και το έργο των δύο ιστορικών δημάρχων, πληροφορεί τους νεότερους και συγκινεί τους παλαιότερους, υπενθυμίζοντας τους αγώνες και τις κατακτήσεις δύο δημάρχων που έγραψαν ιστορία σε μια εποχή που τίποτε δεν ήταν δεδομένο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ η Αθήνα, αύριο και την Παρασκευή

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) με αίτημα να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί
το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Έτσι για την Τετάρτη 1η Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 έχουν αποφασιστεί νέες απεργίες σε Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ.

Τι έγραψε ο παππούς για την απαίτηση του Γιώργου Καλιντέρη να διαγραφούν τα εγγόνια του από τον Γ.Σ. Αργυρούπολης


Σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7.00μμ συγκαλείται ξανά η Συνέλευση για το άνοιγμα του Α' Σταδίου Αργυρούπολης με αιτήματα:

Να σταματήσουμε τον αυταρχισμό της διοίκησης του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και του αθλητικού οργανισμού!

Τα σημεία της έρευνας για το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική Αθηνών-Λαμίας

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε 10 άξονες κινείται η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για την αιτία απώλειας ελέγχου του πολυτελούς οχήματος που προκάλεσε την θανατηφόρα πρόσκρουση στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο ερευνητικά καθώς και τα δύο οχήματα έχουν διαλυθεί και καεί, ενώ και οι σοροί, και κυρίως του 23χρονου οδηγού της Porsche, έχουν απανθρακωθεί, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις πως ο ανθρώπινος παράγοντας συνέτεινε στο αδιανόητα θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Εγκαίνια του νέου χώρου των "Εκδόσεων Εύμαρος" στον Ταύρο, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι

"Εκδόσεις Εύμαρος" εγκαινιάζουν τον νέο χώρο τους στον Ταύρο, στην οδό Ελευθερίας 2, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Οι "Εκδόσεις Εύμαρος" μετράνε ήδη αρκετούς τίτλους βιβλίων και διευθύνονται από
τον Πέτρο Κακολύρη. O Εύμαρος είναι συνέχεια των εκδόσεων Αντίκτυπος, που ίδρυσε ο Πέτρος το 1995 και διηύθυνε μέχρι το 2007.

Κλέφτικοι χοροί και Σμυρναίικα - Πολίτικα - Ρεμπέτικα στον Ο.Π.Α. στην Αργυρούπολη, την Πέμπτη στις 6.00μμ


Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Για τα προσφυγόπουλα που κάθησαν στα σχολικά θρανία

του Νίκου Μπελαβίλα

Η πορεία για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση ήταν και συνεχίζει να είναι μία περίπλοκη υπόθεση, με πολλές πτυχές.
Να δούμε όσα έπαιξαν κρίσιμο ρόλο.


Η επιλογή της συγκρότησης προγράμματος για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων από το Υπουργείο Παιδείας, τον Μάρτιο 2016, είχε ένα ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.