Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Άγιος Δημήτριος: "Διότι δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις" - Συναυλία στο "Στρογγυλό", την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 8.30μμ

Κατά το δεκαήμερο 18-28 Απριλίου, σε χώρες της Ε.Ε. έχουν προγραμματισθεί ποικίλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για τη Μείωση των Στρατιωτικών Δαπανών, που συντονίζει το ΙΡΒ - Διεθνές Γραφείο Ειρήνης (Νόμπελ Ειρήνης 1910), μέλος του οποίου είναι η ελληνική φιλειρηνική κίνηση «Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑΔΟΠ).

Την ίδια περίοδο, συμπληρώνονται 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967, που επέβαλε την επτάχρονη αναστολή κάθε δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα μας και κατέληξε στην κυπριακή τραγωδία.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης προβάλλει το ντοκυμαντέρ "This is not a coup", την Παρασκευή 28 Απριλίου



Προς κατεδάφιση το κτήριο του Νηπιαγωγείου Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη


Ένα κτήριο τοπόσημο της περιοχής, που σήμερα στεγάζει το Νηπιαγωγείο Βουλιαγμένης, ίσως σύντομα να αποτελεί παρελθόν.

Η όμορφη διώροφη μονοκατοικία της οδού Ιάσονος, με τις παραδοσιακές κόκκινες πέτρες που είναι χαρακτηριστικές των παλιών σπιτιών της περιοχής, δωρίστηκε στον Δήμο Βουλιαγμένης το 1985 από τον Κωνσταντίνο και τη Διδώ Ξανθία, όπως μαρτυρά η μαρμάρινη πλάκα που κοσμεί την είσοδο. Το κτήριο φιλοξένησε την Πνευματική Εστία Βουλιαγμένης και άλλες χρήσεις κατά τα χρόνια που πέρασαν.

Το «Wings for Life World Run» στην παραλία της Γλυφάδας, την Κυριακή 7 Μαΐου στις 2.00μμ

Ο Δήμος Γλυφάδας καλεί στις 7 Μαΐου σε ένα ιδιαίτερο, φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, που αφορά όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας και ασχέτως αθλητικού επιπέδου.

Το «Wings for Life World Run» είναι ένας παγκόσμιος αγώνας δρόμου που γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες του κόσμου, με στόχο την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Wings for Life.

Αργυρούπολη: Ανοιξιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση, την Κυριακή 30 Απριλίου στις 8.00μμ




Χωρίς πνοή & στόχο και με παρατυπίες το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


Για σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία σύνταξης του Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος, καθώς και για έλλειμμα ιεραρχήσεων και προγραμματισμού κάνει λόγο η Δημοτική Ριζοσπαστική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή».

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρει το γεγονός ότι η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου δεν έχει συνεδριάσει, ενώ στη συνεδρίαση της Δ.Κ. Ταύρου ο δήμαρχος κ. Ευθυμίου ζήτησε συγγνώμη και διαβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενσωματώνοντας τις προτάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Πόλεμος, Τρομοκρατία και Εκλογές


του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου *
 
Σε λίγες ώρες οι κάλπες θα ανοίξουν στη Γαλλία και θα ξέρουμε ποιός έχει πιθανότητες να γίνει Πρόεδρος στη χώρα αυτή.

"Κανονικά", και ιδίως μετά
την "τρομοκρατική επίθεση", που έπληξε κυρίως τον Μελανσόν, οι Λεπέν και Μακρόν θα είναι οι νικητές του πρώτου γύρου.

Μόνο που κανείς δεν θα πρεπε να στοιχηματίσει τα λεφτά του στο τι θα κάνουν εν τέλει οι ψηφοφόροι στη χώρα της Γαλλικής Επανάστασης, της Κομμούνας του Παρισιού και του Μάη του 1968.


Φιλολογική Φιλειρηνική Βραδiά στο "Στρογγυλό" Αγ. Δημητρίου, την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 8.00μμ



Ανίκητος!

Στο «πάνθεον» της ενόργανης γυμναστικής ανήκει πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων, αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική φορά πρωταθλητής Ευρώπης (σ.σ. μετά το Μονπελιέ 2015 και την Βέρνη 2016), καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας, βαθμολογήθηκε με 15.433 (σ.σ. συντελεστής δυσκολίας στην άσκηση 6,3), πήρε με άνεση την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.