Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

"Έξω από την Ε.Ε. και έξω οι βάσεις του θανάτου" βρωντοφώναξε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης



Αν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης γινόταν ένα γκάλοπ, είναι βέβαιο ότι -σχεδόν(;)- ομόφωνα θα αποφασιζόταν η ανατροπή του καπιταλισμού, η ήττα του ιμπεριαλισμού,
η έξοδος από το ΝΑΤΟ, η έξοδος της χώρας και... από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί -και δεν κάνω πλάκα- αυτά ψήφισαν ομόφωνα όλοι οι "μένουμε Ευρώπη" δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κωνσταντάτου υιοθετώντας το σχέδιο ψηφίσματος της παράταξης του ΚΚΕ, με την προσθήκη βέβαια ότι πρέπει να μπει χρονοδιάγραμμα για να ξεκουμπιστούν οι ξυπόλυτοι και να καλωσορίσουμε την κοινοπραξία Λάτση, Αράβων και Κινέζων.

Το μόνο που έλειψε από τη συνεδρίαση ήταν ο "παλμός", καθώς τα λεβεντόπαιδα της Ενωμένης Πόλης -σε αντίθεση με τη συνεδρίαση που συζητούσε για το άνοιγμα του Σταδίου της Αργυρούπολης- δεν χοροπηδούσαν στα έδρανα φωνάζοντας "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" την ώρα που ψήφιζαν "ο λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών και να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις".

Συνεχίζει την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την Τρίτη ανθρωπιστική βοήθεια που συνεισέφεραν συμπολίτες στη δομή υποδοχής προσφύγων στο Ελληνικό.

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συνεχίζεται, καθημερινά 6.30 - 9.00μμ στα γραφεία της Ο.Μ., Γεννηματά 71.

"Συντασσόμαστε με τις δυνάμεις του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και 
δίνουμε απάντηση στη ρητορική της μισαλλοδοξίας του ρατσισμού και της ναζιστικής ακραίας δεξιάς", τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας που ακολουθεί:

Η ζωή επιμένει, κι όποιος δεν καταλαβαίνει...

Όνειρα περικυκλωμένα από φράχτες
AP Photo/Petros Giannakouris

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία ενός νεογέννητου που το πλένουν στην ύπαιθρο, δίπλα σε ένα αντίσκηνο, μέσα στις λάσπες και το κρύο.

Η μητέρα του ταξίδευε μέρες ετοιμόγεννη και

τελικά έφερε στον κόσμο το παιδί της στις 6 Μαρτίου μέσα σε μια σκηνή, στον καταυλισμό της Ειδομένης, με τη βοήθεια γιατρών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες που γεννιέται παιδί στον καταυλισμό, ενώ πολλές ετοιμόγεννες γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς.


Αποκλείει βίαιη επέμβαση η κυβέρνηση

Ο Ψυχάρης παρασύρει τον Κούλη σε έναν πόλεμο που είναι πολύ βρόμικος για να κερδίσει...

Θέλω να νομίζω, για το καλό τής δημοκρατίας μας, πως ο αρχηγός τής αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι τόσο αφελής όσο εμφανίζεται να είναι στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Ο Κούλης έχει στη διάθεσή του πολύ πιο προνομιακά πεδία για να φανεί ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από αυτά της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Γι' αυτό, εξάλλου, κι ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύεται την εμμονή τής ΝΔ στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για να τη στριμώξει, μέσω της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, εκεί που την πονά περισσότερο.