Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κορτζίδης προς Κωνσταντάτο: διαγράψτε την ανάρτησή σας

Ξεχείλισε το ποτήρι για τον Χρήστο Κορτζίδη και αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες τις οποίες συνήθως αποφεύγει καθώς διακρίνεται για τους
ήπιους τόνους του ακόμη και στις δύσκολες στιγμές.

Αιτία μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί για ηθικό αυτουργό των βανδαλισμών στο σιντριβάνι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στα Σούρμενα.

Δεν είναι το πρώτο κρούσμα η συγκεκριμένη ανάρτηση. Το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεργάτες του δημάρχου Κωνσταντάτου, επιτίθενται σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη και της παράταξής του για περιστατικά φθορών και ρύπανσης.

Το πράγμα ξέφυγε όταν το "κουτσομπολιό" του facebook διαδέχτηκε η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου στην οποία έγινε η εν λόγω ανάρτηση.


Ολόκληρη η επιστολή έχει ώς εξής:

Συμπαράσταση στους διωκόμενους επικεφαλής για το άνοιγμα της 129ΠΥ (βίντεο)

Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους από την ελληνική δικαιοσύνη (Χρ. Κορτζίδη, Π. Κουλουρίδη και Ι. Εφραιμίδη) για το άνοιγμα της 129 Πτέρυγας Υποστήριξης, εξέφρασαν δημοτικές παρατάξεις και τοπικοί φορείς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Συνεργασίας στο 3ο δημοτικό σχολείο Ελληνικού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο πατέρας Αλέξιος, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξανά η πόλη» Ευάγγελος Βαζαίος, ο πρώην επικεφαλής παράταξης στο δήμο Ελληνικού Παναγιώτης Κουλουρίδης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Απούσα ήταν
η δημοτική αρχή. Παρών ο Γιώργος Πετράς που παρευρέθηκε ως πολίτης και όχι ως σύμβουλος του δημάρχου.

Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Λοβέρδου για εργασία με μόρια!


Μετά την πρόσκληση του Ανδρέα Λοβέρδου για εθελοντική εργασία (κάλυψη των κενών) με μόρια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν με κάθε μεταφορικό μέσο να εργαστούν δωρεάν. Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας...


Το Υπουργείο Παιδείας μάλιστα έδωσε πληρωμένη απάντηση σε όσους, αμφισβητώντας προφανώς το μεγαλοφυές σχέδιό του, έσπευσαν να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Η συγκινητική αυτή ανταπόκριση οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας στις περιοδείες του σε πολλές περιοχές της χώρας έσπευσε να προπαγανδίσει με πρωτότυπο, είναι αλήθεια τρόπο, την ιδέα του.

Παράλληλα ο Υπουργός Παιδείας δεν αμέλησε να επισημάνει τις αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα των ενστόλων, τονίζοντας ότι η Κυβερνηση φροντίζει να εργάζονται εθελοντικά και αμισθί αυτοί που μορφώνουν τα παιδιά σου.....και με αύξηση αυτοί που τα δέρνουν!

Υποκλινόμαστε (αλήθεια) στο (κατά Στρατή Μπουρνάζο) λοβέρδειον Μέγα Υπουργικόν Συναξάριον Φαιδρών, Ξεκαρδιστικών και Γελοιωδεστάτων Πράξεων και Μεγαχαχάνων.



Πηγή: www.alfavita.gr

Ο Τάσος Ταστάνης στην ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση που διοργάνωσε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης, παραβρέθηκε την περασμένη βδομάδα σε διεθνή συνάντηση στη Μαδρίτη της Ισπανίας με θέμα «Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η τοπική αυτονομία» που διοργάνωσε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η διεθνής αυτή συνάντηση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στην έδρα του Δήμου Rivas Vaciamadrid της περιφέρειας της Μαδρίτης, ενός σύγχρονου και πρότυπου δήμου που διοικείται από τις δυνάμεις της Ισπανικής αριστεράς.

Ο Τάσος Ταστάνης εκπροσωπώντας το τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ήταν από τους βασικούς εισηγητές της συνάντησης.

Αναφερόμενος στη σημερινή
κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα που ασφυκτιά κάτω από τις πολιτικές των Mνημονίων που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό, τόσο την αυτονομία της όσο και την αναγκαία κοινωνική προσφορά της στους πληττόμενους πολίτες.

Μπάσκετ Ανδρών: Ήττες και μια νίκη για τις ομάδες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης

Ο Ερμής Αργυρούπολης ήταν ο μοναδικός νικητής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. ΑΟΝΑ, Ελληνικό και ΑΣΗ υπέστησαν ήττες.


Α' Ανδρών

5η αγωνιστική:

ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  80-75
(6η αγωνιστική: AONA-ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ)
ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Αρμένης, Γραμματικός): Κωσταρέλος, Τσιμπίδης 20, Σίννος 3(1), Αριστοτέλους 2, Μαραγκόπουλος 27, Λαζαρίδης 9, Χιώλος 5, Νοίδης 2, Ζούρντα 2, Πάσμα, Χιώνης 10, Κατζηλιέρης
ΑΟΝΑ (Τριαντάφυλλος , Χαρεράς): Κουνένης, Μανίκας Κ. 3(1) , Παγώνης 13(2) Καλογερόπουλος 9, Παρασκευόπουλος 9(1) , Παπαϊωσήφ 10 , Παπαδημητράκης 9, Χριστοδουλόπουλος , Ζαφειρόπουλος , Μανίκας Γ. , Τσεπαπαδάκης 11 , Γκαβασιάδης 11

Γ' Ανδρών

6η αγωνιστική:
 
ΤΑΤΑΥΛΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ 53-43
(7η αγωνιστική: ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ)
ΤΑΤΑΥΛΑ (Σιταράς): Καραγιάννης 8 (2), Γιαπούλης 7 (2), Παπάζογλου 11, Μακρυγιάννης 12 (1), Κούρταλης 6, Γιαχαλής, Σπανός 2, Χαλκιάς 3, Μαράντης 2, Χαριτωνίδης 2
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης): Γραικούσης 4, Ριζούλης 2, Χατζηγώγος 9 (1), Τσαγκάς, Ρόζος, Καμακάρης 12, Σταθόπουλος 9 (2), Λύρας 2, Παπαδημητρίου 5 (1), Μελισσάρης, Γαλάτης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΔΗΜ. - ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 77-74
(7η αγωνιστική: ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΕ ΡΕΝΤΗ)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Ζερβουλάκος, Νικάκης): Παναγόπουλος, Μανίκας 6(1), Ταρανάς 4, Κουτρόπουλος 19(4), Κασάνος 6, Αδράμης 11, Αποστολάκης 7, Κουντούρης 10(1), Λούκος, Χριστόπουλος, Παπαζαχαρίου, Δούβος 14(1)
ΑΕ Σ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαϊδης-Ιντζελέρ): Καρασούλος, Ρούμελης 31, Κουτσαύτης, Ευστρατίου 9(2), Λεβαδίτης 19(3), Αγγελάκης 2, Παπαμαρινόπουλος 7, Παππάς 2, Κυπριτίδης, Βάσης 4, Ζαραϊδώνης, Δεσπότης

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. - ΟΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 84-74 
(7η αγωνιστική: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ.)
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. (Γιαννακόπουλος, Φράγγος): Πελιβανίδης 6(1), Φύτρος 9(1), Μανωλιάδης 17(2), Φραγκιουδάκης 15, Παππάς 8(1), Σιούτης 11, Βλάχος Θ. 18(2), Μακρυωνίτης
ΟΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Τσίκινας, Διολέτης): Μπακογιάννης, Τηγάνης 19(4), Αντωνάρας 10, Παπανικολάου, Πατάλας 20(2), Χρήστου, Παπαχριστοδούλου 2, Ντάφας, Κουρίλας, Δασκαλάκης, Αρβανίτης 6, Λιώρης 17(4).


Πηγή: www.sinergasia.gr

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: Πέντε στα πέντε το Ελληνικό (75-51 τον ΠΑΟΚ)

Ανώτερο το Ελληνικό επικράτησε δίκαια στην έδρα του, του ΠΑΟΚ με 75-51 και παρέμεινε αήττητο.

Δεκάλεπτα: 24-14, 40-31, 55-36, 75-51
Διαιτητές: Κοντίλης-Φάκαρος

ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 8, Σταμάτη 5, Καλογήρου 3, Κοσμά 18 (1), Μαγκλάρα 3, Μπαλτά 11 (3), Νικολαϊδου 2, Χαλιβέρα 13, Τζόνσον 12, Μπόνη, Φουράκη Β., Φουράκη Σ.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Τελλίδου, Καλομιτσίνη 3 (1), Σπανίδου 9 (1), Καλαμπάκου 2, Ράτσα 7, Πετρίδου 2, Νάστου 5, Αλεξίου 8 (1), Τσελεμπή 2, Μπροκ 13.

Πηγή: www.sinergasia.gr

6η αγωνιστική: Αποτελέσματα και βαθμολογίες στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Δυο εντός έδρας βαριές ήττες για τις ομάδες των νοτίων προαστίων στον 1ο ΄Ομιλο της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ: Το Καλαμάκι ηττήθηκε με 4-1 από το
Κουκάκι και η ΑΕ Γλυφάδας με 3-1 από την Κορωνίδα.

Στον 2ο Όμιλο ο ΑΟΝ Αργυρούπολης πέρασε νικηφόρα από το Χαλάνδρι νικώντας με 2-0 τον τοπικό Απόλλωνα, σε αντίθεση με τον Άγιαξ Ταύρου που ηττήθκε στην έδρα του με 4-0 από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λυκόβρυση.

Στον 3ο Όμιλο δεν είχαμε γκολ για τις ομάδες του νότου, καθώς οι αγώνες Λαύρα Αργυρούπολης - Δάφνη Π.Φαλήρου και Τερψιθέα - Βοτανικός έληξαν ισόπαλοι με 0-0.

8η αγωνιστική: Αποτελέσματα και βαθμολογίες στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ


Στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, υποχρέωσαν το Χαϊδάρι, τα Σούρμενα που μετά από πολύ καλό παιχνίδι επικράτησαν με 2-1 και έτσι καθήλωσαν το συγκρότημα των δυτικών προαστίων στη δεύτερη θέση (πίσω από το Ηράκλειο), βάζοντας «φωτιά» στην κορυφή του πρώτου ομίλου.


Στο Χαλάνδρι η τοπική ομάδα γνώρισε την ήττα από τον Πανερυθραϊκό (με 1-0), με την ομάδα της Ερυθραίας να πλησιάζει όλο και περισσότερο την κορυφή.

Στον δεύτερο όμιλο πολύ καλό ματς έγινε στην Ηλιούπολη με το Αιγάλεω να κερδίζει τον Χαραυγιακό με 2-1, ενώ την εξαιρετική του πορεία συνέχισε ο Γ.Σ. Αργυρούπολης που πέρασε νικηφόρα και από την έδρα των Αγίων Αναργύρων (1-0 την τοπική ομάδα).

Η Αγία Παρασκευή εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα μετά το άνετο 2-0 επί του Ακάδημου.