Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Κάηκαν» Γεωργιάδης και Δένδιας – Πρόβλημα για τις υποψηφιότητες της ΝΔ στις εκλογές ΟΤΑ

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης «έπαιζε» ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας θεωρούταν ως ο καταλληλότερος να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων. Η τελευταία εβδομάδα ήταν πολύ κακή και για τους δύο. Ο βουλευτής Β Αθήνας που προέρχεται από τον ΛΑΟΣ αναγάστηκε -υπό την πίεση- να πάρει πίσω το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία το οποίο είχε υπερασπιστεί με πάθος και ο βουλευτής Κέρκυρας βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να τσακώνεται με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για την απόδραση του Χρ. Ξηρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ


Η ταινία - ντοκυμαντέρ του Αντώνη Μποσκοΐτη θα προβληθεί την Κυριακή 12.01.2014 στις 8.00μμ από την  Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών - Ο.Π.Ε. (Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 86, Ανω Ηλιούπολη).

Πρόκειται για ένα "κινηματογραφικό πορτρέτο της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου (1940 - 1993). Ενα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες ανθρώπων που συμπορεύτηκαν με την πεισιθάνατη καλλιτέχνιδα, αλλά και δραματοποιημένες σκηνές, όπου η Λουκία Μιχαλοπούλου ενσαρκώνει ορισμένες οριακές στιγμές του «καταραμένου βίου» της Γώγου", όπως θα δείτε
στην περιγραφή της ταινίας από τον Γιώργο Κρασσακόπουλο στο flix.gr.

Στην ταινία αυτή οφείλεται η Τιμητική Διάκριση στον Αντώνη Μποσκοΐτη και το Βραβείο Μουσικής στον Κωνσταντίνο Τσιώλη (7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, Χαλκίδα).

Προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Μεγάλη αναστάτωση στην αυτοδιοίκηση πυροδοτεί η αυριανή δίκη 35 στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου 2011. Εχει αποφασιστεί πανελλαδική στάση εργασίας από 11 έως τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης των αγώνων του, που συνδέεται με το σχέδιο παράδοσης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτό είναι το ξενοδοχείο που δεν λειτουργεί στο Καβούρι ;


Αφιερωμένη η φωτογραφία στον Κύρτσο που είπε οτι...
"Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αρχαία, δεν ξέρω... πιθανώς να υπάρχουν"
... αλλά και στα λαμόγια του Εισαγγελάτου !

Ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα ΕΝΑ απο τα ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ αξίας αρχαιολογικά ευρήματα στον χώρο του "Αστέρα" , που εκτιμήθηκε για 400 εκατομμύρια...

Cine Μεσοποταμία Σαββάτο 11/01/14 στις 21:00 Φαντασία του Walt Disney 1940

Η ταινία του Walt Disney "Φαντασία" θα προβληθεί το Σαββάτο 11 του Γενάρη στις 9.00 το βράδυ στο "cine Μεσοποταμία", Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Η κόπια που θα προβληθεί είναι ψηφιακά επεξεργασμένη από την disney έτσι ώστε να έχει πεντακάθαρη εικόνα χωρίς να χάνει την μαγεία  του αρχικού, δημιουργημένου στο χέρι, κινούμενου σχεδίου.

Για την ταινία δείτε περισσότερα από την Λευκή Κανελλίδου στο cine.
 
 

Καλλιθέα : ''Οι Γερμανοί ξανάρχονται''






Την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 του Γενάρη στις 8.00μμ στο Δημοτικό Κινηματογράφο της Καλλιθέας "Καλυψώ" θα προβληθεί μια από τις πλέον αλησμόνητες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου ''Οι Γερμανοί ξανάρχονται''.

Το σατιρικό φιλμ γυρίστηκε σε μια ταραγμένη πολιτικά περίοδο για τη χώρα, προς το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου και το σενάριο της βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο που έγραψε ο Σακελλάριος με τον σχεδόν μόνιμο συνεργάτη του Χρήστο Γιαννακόπουλο.

Ακολουθεί περιγραφή της ταινίας από τον Πάνο Λιάκο στο kritiki-gr.blogspot.gr.

Όταν η Όλγα «τερμάτισε» τη μονταζιέρα

Η μονταζιέρα του ΜΕGA στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η Όλγα Τρέμη κατά τη διάρκεια προβολής βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός να παίζει σε βίντεο κλιπ, πολύ καιρό πριν τη σύλληψή του (2004) - στις αρχές της δεκαετίας του '90, σχολίασε ανερυθρίαστα : Εδώ βλέπουμε τον Ξηρό γιατί του είχε δοθεί άδεια
να πάει στη γενέτειρά του και να μετάσχει στο τοπικό πανηγύρι.

Απολαύστε το βίντεο από το αντικειμενικό δελτίο ειδήσεων του MEGA εδώ : www.koutipandoras.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη : Χειμερινές προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη

Δυό ταινίες μικρής διάρκειας προβάλλονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη) την Παρασκευή 10 του Γενάρη στις 7.00 το βράδυ.
Η είσοδος είναι δωρεάν, με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του δήμου.

«Ένας λαμπερός ήλιος» του Βασίλη Λουλέ, 2000, 36’, με τους: Β. Χαραλαμπίδου, Ι. Μπόϊκο.
Το 2000, η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Λουλέ «Ενας Λαμπερός Ηλιος» είχε ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς και είχε κερδίσει το Α’ Βραβείο της Δράμας, Κρατικό Βραβείο Ποιότητας και βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την πρωτοεμφανιζόμενη τότε, συγκλονιστική, Βικτώρια Χαραλαμπίδου.
Η γλυκόπικρη 36 λεπτών ταινία που ακολουθούσε τη ζωή μίας νεαρής ρωσίδας στη χώρα μας, τα όνειρα της και τη σκληρή απομυθοποίησή τους, παραμένει διαχρονική - πιο φρέσκια και σύγχρονη από ποτέ, καθώς σήμερα, 14 χρόνια μετά, το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα αποτελεί μείζον θέμα και φέρνει τον κάθε ένα από εμάς απέναντι στην προσωπική πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.

Όλη η αλήθεια για τις συλλήψεις επιχειρηματιών

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως χτες το βράδυ οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά μελών της πρώην διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και γνωστών επιχειρηματιών -όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς- οι οποίοι καταζητούνται από την αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για επισφαλή δάνεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς
διαφορετική.

Οι γνωστοί επιχειρηματίες ζήτησαν από μόνοι τους να συλληφθούν, ώστε να φυλακιστούν και να μην κινδυνεύουν από τον Χριστόδουλο Ξηρό που απέδρασε και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πιο γνωστοί επιχειρηματίες της χώρας παρακαλούν τους δικαστές –που είναι φιλαράκια τους- να εκδώσουν ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, για να μπουν στη φυλακή και να μην πέσουν στα χέρια του τρομερού και φοβερού Χριστόδουλου Ξηρού
.
Μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, οι Έλληνες ολιγάρχες αισθάνονται ασφαλείς μόνο μέσα στη φυλακή.
Πηγή : pitsirikos.net

Το «ego» του Δ. Πανταζή στο παλαιό δημαρχείο Γλυφάδας (βίντεο)

Μονάχοι-μαζί (164x142cm)

Ο ζωγράφος Δημήτρης Πανταζής παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο «Ego» στο παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, από τις 11 του Γενάρη και για εννέα ημέρες.

Βάζοντας στο κέντρο του καλλιτεχνικού του ενδιαφέροντος την προβληματική της σχέσης ενός σύγχρονου ζευγαριού, δημιουργεί οκτώ έργα βασισμένα στο άσπρο και το μαύρο χρωματίζοντας το θέμα του μόνον σε συνάρτηση με τον τίτλο του κάθε έργου και αυτό για να το χαρακτηρίσει νοηματικά.

Ακροβατώντας μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης , όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο πέντε μέτρων συνολικού μήκους δίπτυχο Φιγούρες άλαλες (2012-2013), εφευρίσκει σε επίπεδο φόρμας ένα ξεχωριστό προσωπικό ιδίωμα  όπου άλλοτε με διακριτική και άλλοτε με έντονα σχηματοποιημένη γεωμετρία δημιουργεί  εικόνες με έντονο ερωτισμό.

Το χειμερινό πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης


26η χειμερινή περίοδος 2013 – 2014



Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 8:00 μ.μ.
στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

(Μαρίνου Αντύπα 86, Ηλιούπολη, τηλ. 2109941199, 2109914732, 6945405825

ιστοσελίδα: http://www.klh.gr, e-mail: info@klh.gr).



Ελληνική προεδρία

Η Ελλάδα ανέλαβε χτες την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(Κανονικά, θα έπρεπε να γράψω κι ένα κείμενο για την τελετή ανάληψης και για όσα ειπώθηκαν αλλά είναι τόσο αστείο από μόνο του το γεγονός ότι η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι κρίμα να το χαλάσω.)

Πηγή :  pitsirikos.net

Ελληνικό-Αργυρούπολη : με επιτυχία η χορωδιακή συναυλία


Μεγάλη επιτυχία είχε η χορωδιακή συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στο κατάμεστο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν :

''Steaming'' από τη Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης για 11 παραστάσεις


Η Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού το έργο της Nell Dunn "Steaming" από 10/1/2014 και για 11 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης - Ολυμπίας 5.
 
Είσοδος Ελεύθερη.
Το έργο απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών.

«Λονδίνο, Χειμώνας 1981. Σε ένα δημοτικό χαμάμ σε εργατική περιοχή της πρωτεύουσας, 6 φαινομενικά διαφορετικές γυναίκες δίνουν ραντεβού κάθε βδομάδα, την «ημέρα των γυναικών», για να απολαύσουν ένα ζεστό ντους, ένα χαμάμ και λίγες στιγμές απόλαυσης μακριά από όλο τον υπόλοιπο κόσμο και τις υποχρεώσεις που τις περιμένουν…..
Όμως ο ατμός ανοίγει τις ψυχές, όπως τα στρείδια…. Και τα μαργαριτάρια εμφανίζονται…»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Μαραγκός
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης):
ΒΙΟΛΕΤΑ: Λαμπρινή Ραντουάν
ΤΖΟΖΥ: Βανέσσα Ζαφειροπούλου
Κα ΜΕΝΤΟΟΥ: Ελένη Θεοδώρου
ΝΤΟΟΥΝ: Χριστίνα Τουλομίδου
ΝΑΝΣΥ: Σταυρούλα Ζήκου
ΤΖΕΗΝ: Τζένη Τριβυζά
ΜΠΙΛ: Γιώργος Τσαμουράς

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος για τα χρέη του και για άλλα (βίντεο)


Ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Βλάχος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Εtv  της 5/1/2014, μιλάει για το πρόβλημα που αντιμετώπισε όταν χρειάστηκε φορολογική ενημερότητα και για άλλα ζητήματα που μας αφορούν όλους.


Δείτε τα βίντεο της εκπομπής στα νότια  προάστια.

Εκδήλωση για τους παρασοσιακούς σπόρους στο Ελληνικό


ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης : εκδήλωση για τη νεολαία και τα εργασιακά αδιέξοδα


Γλυφάδα : Ιδρυτική συνέλευση αριστερής ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης





 Πηγή : ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Κάτω από την κατακραυγή καταργούν το 25ευρω - Έκθετος ο Γεωργιάδης

Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε η τροπολογία που καταργεί το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση του μέτρου ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της Υγείας, όπως επίσης και ότι είχε ψηφιστεί από όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης πληροφορήθηκε το "πάγωμα" του μέτρου όσο βρισκόταν σε σύσκεψη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Είναι πιθανό το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από αύξηση κατά πέντε λεπτών του ευρώ σε καπνό και τσιγάρα.