Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Συνέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή από τη διοίκηση Κορτζίδη: σε λειτουργία τα Φωτοβολταϊκά του ΕΠΑΛ Ελληνικού

Η διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη που σήμερα παρέδωσε τα ηνία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης δούλεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή σε αντίθεση με τις ανοησίες που ισχυριζόταν ο κ. Κωνσταντάτος και η παράταξή του και που σύντομα τις έκοψε γιατί κατάλαβε ότι εκτίθεται.

'Ετσι λοιπόν η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να συνδεθεί το φωτοβολταϊκό σύστημα στο ΕΠΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κατάφερε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπήρχαν
εδώ και χρόνια και αφού 
1. Υπέγραψε την Σύμβαση Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας,
2. Έκανε Καθαρισμό - Έλεγχο των 108 φωτοβολταϊκών πάνελ με Ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη και συγκέντρωσε τον Φάκελο σύνδεσης με τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε,
σήμερα Παρασκευή 29 Αυγούστου  συνέδεσε το Φωτοβολταϊκό Σύστημα του ΕΠΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ με την ΔΕΗ. 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι την Υπεύθυνη δήλωση (Νέο έντυπο) με το μονογραμμικό ηλεκτρολογικό σχέδιο εγκατάστασης συμπλήρωσε ο Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Γεώργιος
Γιαννίκος εξωτερικός συνεργάτης του πρώην ΟΣΚ, χωρίς να ζητήσει εκ νέου αμοιβή και η Σχολική Επιτροπή τον ευχαριστεί για την προσφορά του.

Το ήθος και η συνέπεια της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης επιβεβαιώνει ότι -σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις- το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξακολουθεί να δουλεύει και από τη θέση της αντιπολίτευσης παράγοντας θετικό έργο.

Για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της μόνωσης στο 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, δείτε εδώ.

Μονώθηκε η ταράτσα του 3ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης

Όχι μόνο τόπε η διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη -όταν επικρινόταν από τον κ.Κωνσταντάτο και την παράταξή του ότι δήθεν δεν θα λειτουργούσε τα καλοκαιρινά προγράμματα
του Δήμου- αλλά και τόκανε:
 

Όχι μόνο λειτούργησαν όλα άψογα, αλλά επιπλέον η διοίκηση εργάστηκε και έλυσε χρονίζοντα προβλήματα μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας της.

Έτσι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη λειτουργία του 3ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης αξίας 7.500 ευρώ ολοκληρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι.


Το χρόνιο πρόβλημα της μόνωσης του κτηρίου αντιμετωπίστηκε έτσι ώστε οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου δεν θα αντιμετωπίσουν ξανά πια προβλήματα, όταν θα βρέχει.

Για χρόνια κάθε φορά που έβρεχε τα ταβάνια στις αίθουσες διδασκαλίας και ιδιαίτερα στην αίθουσα της Πληροφορικής έσταζαν εμποδίζοντας τη λειτουργία των μαθημάτων.


Tο σχολείο μονώθηκε από τεχνικό συνεργείο (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) και είναι έτοιμο να ανοίξει την επόμενη βδομάδα.


Για το σημαντικό έργο με τα φωτοβολταϊκά στο ΕΠΑΛ Ελληνικού, δείτε εδώ.

Γονείς... πρωτάκια, η επόμενη αναμέτρηση

Καθώς ο Αύγουστος μετράει τις… ώρες του, κάποια κορίτσια κι αγόρια μεγάλωσαν τόσο που ετοιμάζονται να περάσουν την πόρτα του μεγάλου σχολείου.
 


Όλοι στην οικογένεια είναι ξεσηκωμένοι και η μαμά συνήθως αγχώνεται διπλά , γιατί κατά βάθος γνωρίζει πως και σ’ αυτή τη δοκιμασία βασικός συντελεστής θα είναι η ίδια…

Θες λόγω ωραρίων, από κεκτημένη ταχύτητα, από άποψη, ή καθαρή ειλικρίνεια, εμείς οι γυναίκες μόλις βρεθούμε μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη, σηκώνουμε τα μανίκια και ποτέ δε ρωτάμε για ποιον χτυπάει η καμπάνα…

Ξέρουμε ότι εμάς καλεί το προσκλητήριο!

Από την άλλη ο μπαμπάς αναλαμβάνει να εξισορροπήσει τη ζυγαριά του άγχους και να πάρει απόσταση ασφαλείας από την υπερβολή… όχι όμως κι από τις προσδοκίες, που είναι πάντα υψηλές όσο η πύλη του Πανεπιστημίου.

Κάπως έτσι ξεκινάει συνήθως ένα γαϊτανάκι, που ενώ ως στόχο έχει το ασφαλές και ανώδυνο πέρασμα από το Δημοτικό, καταλήγει σε μπερδεμένες εντολές που συχνά αλληλοαναιρούνται από τους δύο γονείς… Στη μέση του κουβαριού φυσικά στέκεται πάντα το παιδί -μαθητής- παρατηρητής.

Στην πραγματικότητα οι γονείς αντιμετωπίζουν την επόμενη πίστα μετά το «φάε το φαγητό σου, αγάπη μου…» Κι έχει μεγάλη σημασία να καταλάβουν από πριν ότι το παιδί τους, που αντλεί ακόμα από κείνους τις βασικές πληροφορίες με τις οποίες σχηματίζει την αυτοεικόνα του, θα είναι ο μαθητής κι όχι εκείνοι…

Απαγορεύται το μπουγέλωμα, από τον ΚΥΡ





Πηγή: i-kyr.gr

"Ο Λύκος" απόψε στις 9.00 στο ΥΠΟΣΤΕΓΟ

Απόψε Παρασκευή 29/08 στις 9:00 στο ΥΠΟΣΤΕΓΟ, 25ης Μαρτίου 38 - Αργυρούπολη, θα γίνει προβολή της Ισπανικής  ταινίας "ΕL LOΒΟ - O Λύκος".

O "Λύκος" είναι μια μυθική μορφή πράκτορα ο οποίος κατάφερε να διεισδύσει στον μηχανισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ και να εξαρθρώσει το ένα τέταρτο περίπου των μελών της.

Στηριγμένος αρχικά και προδωμένος αργότερα από τις Μυστικές Υπηρεσίες του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο, ο "Λύκος" κατάφερε τελικά να διαφύγει και να συνεχίσει την αποστολή του ενεργώντας πια για τον εαυτό του.

Τελικά, άλλαξε ταυτότητα, έκανε πλαστική
αλλάζοντας το πρόσωπό του και εξαφανίστηκε για πάντα χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος.

Μέχρι και σήμερα, η ΕΤΑ έχει φυλαγμένη μια σφαίρα με το όνομα του "Λύκου" γραμμένη επάνω της...

Τροϊκανιστάν


Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι σημαντικό στον όμορφο κόσμο μας, και να μην πάρει τη θέση του στην αντιπαράθεση στην όμορφη χώρα μας. Η Αργεντινή είχε πριν λίγο καιρό την τιμητική της -χύθηκαν άφθονα δάκρυα και πολύ μελάνι. Η Ουκρανία επίσης -χαμός έγινε και μ' αυτή. Επιστρατεύτηκε μαζί με τη Συρία, τη Λιβύη, το Χαλιφάτο, για να εμπεδώσουμε πόσο επικίνδυνη είναι η διεθνής κατάσταση εν γένει, η οποία επηρεάζει και την Ελλάδα. Προσοχή, προσοχή, σε κινούμενη άμμο χορεύουμε.

Τώρα έχουμε τη Γαλλία. Στην οποία η κυβέρνηση πήγε φούντο, επειδή δυο υπουργοί σήκωσαν μπαϊράκι κατά της "γερμανικής λιτότητας". Ο Ολάντ βλέπει τις Ερινύες των αριθμών -την ανεργία, την ύφεση, τη δημοτικότητά του- να τον καταδιώκουν. Ο ίδιος όπως και όλοι οι άλλοι βλέπουν την πλάτη της Λεπέν, που όλες οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να προηγείται. Κι έτσι αποφάσισε ως πρόεδρος να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό, εξορίζοντας όσους προειδοποιούν για "την παγίδα που έριξε την Ευρώπη η Μέρκελ". Και αντικαθιστώντας τους με τραπεζίτες. Στελέχη του Ομίλου Ρότσιλντ!

Συγκυβέρνηση των πολυεκατομμυριούχων

-"Και πού θα βρείτε τα λεφτά;"

- "Ως πρώτο βήμα θα φορολογήσουμε τον πλούτο".

- "Ποιον πλούτο, τι εννοείτε; Θα σωθεί η οικονομία από 5 - 10 πλούσιες οικογένειες;"


Ο διάλογος έχει επαναληφθεί αμέτρητες φορές, στη Βουλή, σε τηλεοπτικά πάνελ, στα ραδιόφωνα, σε καφενεία και οι ερωτήσεις απευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι απαντήσεις που υπενθυμίζουν τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Εμβασμάτων, τη λίστα Οφσόρ προσκρούουν πάντα στο επιχείρημα ότι πρόκειται για σταγόνες στον ωκεανό και πως δεν είναι αντιπροσωπευτικές τής κατάστασης. Κοντολογίς τα λεφτά δεν υπάρχουν.

Ήρθε όμως χθες η έκθεση του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS σε συνεργασία με τον οίκο Wealth-X να δώσει μια τάξη μεγέθους ως προς το τι σημαίνει συγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα.

SOS από τους μικρομεσαίους και τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Οικονομική και ψυχολογική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών, εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων κατήγγειλαν σήμερα οι ενώσεις των μικρομεσαίων. Έδωσαν μάλιστα διορία ενός μήνα στην κυβέρνηση για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, διαφορετικά, όπως είπαν, θα προχωρήσουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών), κάλεσαν σε συστράτευση για την αλλαγή αυτής της πολιτικής "που διαλύει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας".

Στο σύνολό τους, υπογράμμισαν ότι "η υπερφορολόγηση, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ, η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων με τα ραβασάκια του ΚΕΑΟ για τις ασφαλιστικές εισφορές, τα «κόκκινα» δάνεια και η δραματική έλλειψη ρευστότητας οδηγούν σε οικονομική και ψυχολογική εξόντωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους".

Ισλαμικό Κράτος: Nαι, τους εκτελέσαμε όλους

Φρικιαστικό βίντεο το οποίο επιβεβαιώνει την εκτέλεση 250 Σύριων στρατιωτών - αιχμαλώτων από το Ισλαμικό Κράτος αναρτήθηκε στον ιστότοπο του YouTube.

Το βίντεο δείχνει τα άψυχα σώματα δεκάδων ανδρών ξαπλωμένων στο έδαφος με το πρόσωπο στο χώμα, φορώντας μόνον ένα εσώρουχο.

«Οι 250 σαμπιχά (σ.σ. όρος που χρησιμοποιείται για όσους μάχονται στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ), οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν απότο Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα της Ράκα εκτελέστηκαν», αναγράφεται στο βίντεο.

Περιφέρεια Αττικής: ο πολιτικός όρκος της Δέσποινας Κουτσούμπα

 
"Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, να είμαι πιστή στη Πατρίδα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία, εκτελώντας τίμια τα καθήκοντά μου, δηλαδή, την με κάθε κόστος υπεράσπιση των εργαζόμενων και των ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια σε κάθε μικρό ή μεγάλο συμφέρον.
Ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, αγωνιζόμενη για την ανατροπή των μνημονίων και της αντιλαϊκής επίθεσης, Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Για μία νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο."


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»


Ο πολιτικός όρκος της Ρένας Δούρου εδώ.

Ο πολιτικός όρκος του Θανάση Παφίλη εδώ.

Περιφέρεια Αττικής: ο πολιτικός όρκος του Θανάση Παφίλη


"Ορκίζομαι πως θα υπηρετώ τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτός είναι ο δικός μας όρκος".


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Ο πολιτικός όρκος της Ρένας Δούρου εδώ.

Ο πολιτικός όρκος της Δέσποινας Κουτσούμπα εδώ.

Δωράκι 350 εκατ. ευρώ Χρυσοχοΐδη σε μεγαλοεργολάβους

Αποζημίωση - δώρο 350 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στην κοινοπραξία «Μορέας Α.Ε.», συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου.

Οι εργολάβοι εμφάνισαν λογαριασμό με απώλειες μισού δισ. ευρώ από τα διόδια, λόγω μειωμένης κίνησης, και ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου.

Το δωράκι αυτό έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Γ. Δραγασάκης: Έξι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία (ηχητικό)

Έξι προγραμματικούς άξονες που συνιστούν τα πρώτα και άμεσα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, παρουσίασε μιλώντας το μεσημέρι στο ραδιοφωνικό σταθμό "105.5 στο κόκκινο" ο αντιπρόεδρος της Βουλής, και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

«Δεν μπορούμε να έχουμε έξοδο από τη κρίση με πολιτικές λιτότητας και εσωτερική υποτίμηση, αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί μόνο υπέρ των δανειστών πρέπει να τερματίσουμε το μνημόνιο που είναι η πηγή του προβλήματος» δήλωσε Γ. Δραγασάκης.

Τόνισε πως μια χώρα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους». Επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική ανατροπή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους και τη δημιουργία μετώπου των χρεωμένων χωρών.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Αρνητική αξιολόγηση για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια

"Ο ανεξάρτητος αξιολογητής θεωρεί ότι στα 8 ΑΕΙ που υπέστησαν το σοκ απαιτούνται 4.086 διοικητικοί υπάλληλοι, όταν ο συνολικός αριθμός σε όλα τα ιδρύματα της χώρας είναι μόλις 3.630! Αν είχαν ακολουθηθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, θα έπρεπε να είναι 11.251!"

γράφει η Πίκια Στεφανάκου

Εκεί που τους χρωστάγανε, τους πήραν και το βόδι. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την έκθεση του ανεξάρτητου αξιολογητή για τις ανάγκες των πανεπιστημίων σε διοικητικό προσωπικό, καθώς αποκαλύπτεται ότι οι... υπεραριθμίες εργαζομένων δεν ήταν τίποτε άλλο από μια νοσηρή φαντασίωση κυβέρνησης και τρόικας. Τα πανεπιστήμια όχι μόνο δεν έχουν υπεράριθμους, αλλά το προσωπικό τους υπολείπεται κατά πολύ του προτεινόμενου ακόμα και από τον ιδιώτη αξιολογητή. Ταυτόχρονα, όπως διαπιστώνει η έκθεση, είναι τέσσερις φορές κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο!

Τα στοιχεία της εταιρείας που ανέλαβε να «βρει» τις ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό των οκτώ πανεπιστημίων που υπέστησαν το σοκ της διαθεσιμότητας δημιουργούν μέγα πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση, η οποία οφείλει όχι μόνο να απολογηθεί για την περιπέτεια στην οποία οδήγησε την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη.

Τ. Κουράκης: Η υποχρηματοδότηση το πραγματικό πρόβλημα των ΑΕΙ, λένε οι αξιολογητές

Να προχωρήσει σε άρση κάθε διαθεσιμότητας αλλά και στην πρόσληψη διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΑΕΙ καλεί τον υπουργό Παιδείας ο συντονιστής
της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης επισημαίνοντας ότι η μόνη αρνητική αξιολόγηση που έλαβαν τα οχτώ Πανεπιστήμια είναι σε επίπεδο υποδομών που εξαρτάται από την κρατική χρηματοδότηση.


"Τα πορίσματα της εταιρείας που ανέλαβε να «αξιολογήσει» τα οχτώ πανεπιστήμια που υπέστησαν το σοκ της διαθεσιμότητας παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Παιδείας στη Βουλή, την ίδια ημέρα με την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)" τονίζει Τ. Κουράκης.
 

"Η έκθεση της ΑΔΙΠ αξιολογεί θετικά τα ελληνικά πανεπιστήμια σε όλους τους τομείς που εξαρτώνται από τα ίδια, δηλαδή στα προγράμματα σπουδών, στη διδασκαλία και στην έρευνα, ενώ δέχονται αρνητική αξιολόγηση στον τομέα των υποδομών που εξαρτάται από την κρατική χρηματοδότηση" πρόσθεσε ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Μυλόπουλος: Να επιστρέψουν οι διοικητικοί των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ζήτησε ο απερχόμενος πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μετά την αξιολόγηση-κόλαφο για την πολιτική των διαθεσιμοτήτων στα Πανεπιστήμια.

"Τα Πανεπιστήμια εξαρχής υποστήριξαν ότι η διαθεσιμότητα δεν είχε στηριχθεί σε αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ ήταν πάντοτε ελλειμματικό» τόνισε ο Γ. Μυλόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στις διοικητικές δομές των πανεπιστημίων που παρήγγειλε ο Α. Λοβέρδος.

Όπως είπε ο απερχόμενος πρύτανης, τα αποτελέσματα ήταν "κόλαφος για όσους υποστήριξαν την οριζόντια, τυφλή και χωρίς τεκμηρίωση εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια", ενώ "δικαιώνουν απολύτως τα πανεπιστήμια, τα οποία εξαρχής υποστήριξαν ότι η διαθεσιμότητα δεν είχε στηριχθεί σε αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους και το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ ήταν πάντοτε ελλειμματικό".

Κάλεσε, δε, τον υπουργό Παιδείας "να προχωρήσει μέχρι τέλους, ώστε να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αδίκως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και των οποίων οι θέσεις εργασίας αδίκως απειλήθηκαν".

Πηγή: www.avgi.gr

"Κόλαφος" για τις απολύσεις στα ΑΕΙ η έκθεση αξιολόγησης (αποκαλυπτικό)

Θ. Φωτίου: "Τα 8 ΑΕΙ έχουν 4.000 υπαλλήλους και έπρεπε να έχουν 11.200... Δεν επιθυμώ κανένα σπεκουλάρισμα, διότι βαρεθήκαμε 2 χρόνια τώρα να κατηγορούμαστε διότι όχι μόνον δεν θέλουμε απολύσεις αλλά θα προσλάβουμε και τους απολυθέντες. Ως γνωστόν,
θα τους προσλάβουμε!"

Σε πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής των απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την οποία ενημερώθηκε για το πόρισμα της ιδιωτικής εταιρείας TEC για τους διαθέσιμους υπαλλήλους 8 ΑΕΙ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική Αρβανιτόπουλου, δήλωσε ότι δεν προκύπτει καμία ανάγκη απόλυσης από την έκθεση αξιολόγησης, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τα 8 ΑΕΙ στην πραγματικότητα λείπουν περίπου 400 διοικητικοί υπάλληλοι.

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11.00πμ από καθηγητές και δασκάλους στο υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί καθηγητές και δάσκαλοι, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και ζητώντας κάλυψη των κενών και διορισμούς εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσυφάκη, τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν περίπου 8.000 εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ έγιναν μόνο 92 προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, διευκρίνισε πως οι προσλήψεις αυτού του τύπου γίνονται πολύ μετά τις 11 Σεπτεμβρίου και με προβλήματα στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών.

Οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ήδη ανακοινώσει και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας πανελλαδικά στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα κενά στα σχολεία.

Πηγή: www.avgi.gr

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας

Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής. Συγχαίρουμε κάθε μαθητή και μαθήτρια που συμμετείχε στη σκληρή διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, μια διαδικασία που γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη για τους
μαθητές και τις οικογένειές τους, που βιώνουν τα βάρη μιας μνημονιακής επίθεσης που έχει γίνει καθεστώς για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που τώρα εισέρχονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, θα κληθούν να σπουδάσουν σ’ ένα Πανεπιστήμιο πολύ διαφορετικό απ’ ότι μπορεί να το είχαν φανταστεί. Ένα Πανεπιστήμιο που συνεχώς υποβαθμίζεται, που η φοίτηση σε αυτό γίνεται όλο και ακριβότερη όσο η φοιτητική μέριμνα διαλύεται, με μια άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση φτιαγμένη για να πετάει απέξω κόσμο, με τις διαγραφές φοιτητών να στέκονται σα διαρκής απειλή πάνω απ’ τα κεφάλια τους για να τους πειθαρχεί, με κατάργηση του ασύλου, security μέσα στις σχολές και φίμωση της φωνής τους για τα όσα τους αφορούν.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, άνοδος στις δημοφιλείς σχολές

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι καλύτερες επιδόσεις λόγω των βατών θεμάτων και η απελευθέρωση των μετεγγραφών ανέβασαν τις βάσεις και στην περιφέρεια.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου  http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
- τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
- τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.