Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Δημοτική σύμβουλος καρκινοπαθής διώκεται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, επειδή απουσίαζε κατά το διάστημα που υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες!

Το ζήσαμε κι αυτό! Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, Μ. Γαρυφαλάκης, απέστειλε στις 29/8/2016 έγγραφο προς την ασκούσα καθήκοντα Γενικής
Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με το οποίο ζητά να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις εις βάρος της δημοτικής συμβούλου Ελένης Μπελιά, επειδή απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, “πιθανόν για λόγους υγείας”, όταν ήταν γνωστό ότι κατά την περίοδο εκείνη η κ. Μπελιά υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και εν συνεχεία σε χημειοθεραπείες.

Τα έγγραφα, μαζί με την κλήση σε απολογία της κ. Μπελιά, της κοινοποιήθηκαν την Τετάρτη 4/1/2017 με τον κλητήρα του Δήμου.

"Τα έψαλαν" χρονιάρες μέρες στον Τζουλάκη οι Γονείς για την υποτυπώδη καθαριότητα και φύλαξη των σχολείων

"Η Υπομονή μας τελείωσε" δήλωσαν και γραπτώς στο δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης για τους "γόρδιους" δεσμούς των προβλημάτων καθαριότητας και φύλαξης των σχολείων της πόλης.

Το γνωστό δυστυχώς πιά θέμα πήρε και μορφή γραπτής διαμαρτυρίας προς την Δημοτική Αρχή η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε και δημόσια αλλά και στον τοπικό τύπο.

Πώς γίνεται η ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και πόσα θα λάβουν οι δικαιούχοι

Σχεδόν 700.000 δικαιούχους αναμένεται να καλύψει εφέτος το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής
πλατφόρμας που αναμένεται να ανοίξει εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν:

Αυτή η αίσθηση πως η τραγωδία δεν θα λάβει ποτέ τέλος...

Όποιος πρωτοείπε ότι η οικονομία είναι ψυχολογία είναι ένας πολύ σοφός άνθρωπος.

Εν προκειμένω, δεν είναι τόσο η νέα αύξηση έμμεσων φόρων ή οι μειώσεις συντάξεων που απογοητεύουν τους πολίτες, μολονότι έχουν ήδη συσσωρεύσει τα τελευταία εφτά χρόνια τόση λιτότητα που φτάνει για δύο ολόκληρες ζωές, όσο η αίσθηση πως αυτή η τραγωδία δεν θα λάβει ποτέ τέλος.

Η πίτα της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης "Η Μαύρη Θάλασσα", την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11.00πμ

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης "Η Μαύρη Θάλασσα" την Κυριακή 15 Γενάρη στις 11.00πμ στο 3ο-13ο Δημοτικό Σχολείο (Αρτάκης και Αιγαίου) στην Άνω Νέα Σμύρνη, στην κοπή της πίτας και την υποδοχή του 2017 με αισιοδοξία.

Το 2017 να είναι μια χρονιά με λιγότερες κοινωνικές ανισότητες και ελευθερία
στην πατρίδα μας από τους ξένους δυνάστες, τονίζεται στην πρόσκληση.

nstv.gr

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με οκτώ γυμναστές για έντεκα μήνες

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά οκτώ καθηγητές φυσικής αγωγής με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Υλοποίηση του προγράμματος διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων» συνολικής διάρκειας έως έντεκα μήνες.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού οι γυμναστές θα απασχοληθούν ανά τόπο εκτέλεσης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα, όπως ορίζονται στην προκήρυξη που μπορείτε να δείτε εδώ.


Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από τον Δήμο Ν. Σμύρνης, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει απευθείας διάθεση προϊόντων “Χωρίς μεσάζοντες”, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου από τις 08.30πμ έως 2.00μμ. 

Η διάθεση θα γίνει στο κτήμα Δέγλερη στην Άνω Νέα Σμύρνη επί των οδών
Ευξείνου Πόντου και Μεταμορφώσεως.

Οδηγίες προς οδηγούς & θερμαινόμενοι χώροι - Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), που περιλαμβάνει οδηγίες προστασίας κατά την οδήγηση (κλικ εδώ), όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος τα vegan λουκάνικα στη Γερμανία;

Ονόματα φαγητών όπως «vegan λουκάνικο» ή « χορτοφαγικό σνίτσελ» προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές εκτιμά το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας,
το οποίο θέλει να αλλάξει αυτή την πρακτική.

Τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη ζήτηση στη Γερμανία εναλλακτικά χορτοφαγικά σνακ, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από κλασικές γερμανικές συνταγές που παραδοσιακά απαιτούν κρέας.

Φάκελος Novartis: Η νέα υπόθεση Siemens;

Οσμή σκανδάλου «αλα Siemens» εκπέμπει όλο και πιο έντονα η υπόθεση Novartis -μια υπόθεση, με βαριές πλέον ενδείξεις για μίζες και δωροδοκίες στην φαρμακευτική αγορά, με εμπλοκή γιατρών και κρατικών λειτουργών.

Με έρευνες επί ελληνικού εδάφους από πράκτορες του FBI αλλά και με σοβαρά ανοιχτά ερωτήματα για την ποιότητα των κλινικών ερευνών και τις πρακτικές διαμόρφωσης των τιμών του φαρμάκου στη χώρα μας.

«Που πάω Θεέ μου;» στον Χειμερινό Κινηματογράφο του Δήμου Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 7.00 και 9.00μμ

Με την ιταλική κωμωδία «Πού πάω Θεέ μου; - Quo Vado?»,
ο Χειμερινός Κινηματογράφος 
του Δήμου Ηλιούπολης, επανέρχεται με δυο προβολές, τη Δευτέρα στις 7.00 & 9.00μμ.

Οι ταινίες προβάλλονται δωρεάν στο Θέατρο του Δημαρχείου, όπου συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου μας.


Κρύβουν τις σκληρές φωτογραφίες απ’ τα πακέτα των τσιγάρων

Εδώ και μισό χρόνο οι σοκαριστικές φωτογραφίες πάνω στα πακέτα των τσιγάρων είναι πλέον υποχρεωτικές. Ωστόσο οι καπνοβιομηχανίες και οι έμποροι αντέδρασαν με διάφορα τρικ για να κρύψουν τις εικόνες που τρομάζουν.

Στόχος είναι να αποτρέψουν τους καπνιστές από το να τα αγοράσουν: εικόνες οργάνων που έχει καταστρέψει ο καρκίνος, πνεύμονες καπνιστών ή κατεστραμμένα δόντια επάνω στα πακέτα των τσιγάρων και στα σακουλάκια του καπνού.

Π. Πολάκης: Η κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση και το διέσωσε (video)

Απάντηση στους συνδικαλιστές, στο χώρο της Υγείας, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Π.Πολάκης υποστήριξε ότι όλα όσα αναφέρθηκαν στο επίμαχο δημοσίευμα ήταν ψευδή και ανυπόστατα, καθώς βασίζονταν σε στοιχεία της περιόδου 2011-2012, επιμένοντας για "εξοργιστικά χυδαία" τακτική από την πλευρά συνδικαλιστών.

Ηλιούπολη: Μουσικές Διαδρομές σε live ροκ μονοπάτια με τους Cadilla Dreamers, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 9.15μμ



Σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 2.30μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου η κηδεία του αρχαιολόγου Αλέξανδρου Μάντη

Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος πολίτης του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ο αρχαιολόγος Αλέξανδρος Μάντης, που είχε εργαστεί ιδιαίτερα για τον χώρο της Ακρόπολης από το 1983 ως το 2001.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 14.30, στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

της Ελισάβετ Σέκη *
 
Η πιο δύσκολη στιγμή για εμάς έφτασε! Τελείωσαν οι γιορτές και εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη ζυγαριά μας. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να περάσουμε τις επόμενες ημέρες
κάνοντας αυστηρή δίαιτα.

Μπορούμε απλά να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα βοηθήσει στον καθαρισμό του οργανισμού μας από ανεπιθύμητες τοξίνες και ουσίες, έτσι ώστε να αποκτήσουμε πάλι τη γραμμή μας.

Δωρεά οικοπέδου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βάρης στον Δήμο για δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου στη Βάρη έγινε μεταξύ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάρης και του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ο συνεταιρισμός δώρισε στον Δήμο ένα οικόπεδο επιφανείας 116 τ.μ. περίπου στη Βάρη επί της οδού Βάκχου, υπό τον όρο να φτιάξει ο Δήμος ένα Λαογραφικό Μουσείο και να διαθέσει ένα χώρο 50 περίπου τ.μ. για τα γραφεία του Συνεταιρισμού.

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα στον Άγιο Δημήτριο

Συνελήφθη σήμερα, περίπου στις 6 το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, 48 ετών, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Πόλα Ρούπα εντοπίστηκε σε σπίτι στα νότια προάστια, κατά πληροφορίες στον Άγιο Δημήτριο, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. Μαζί με τη 48χρονη συνελήφθη και μια 25χρονη για υπόθαλψη, καθώς τη φιλοξενούσε στο σπίτι της.